» »

Plešavost, Minoxidil, presajanje las itd.

Plešavost, Minoxidil, presajanje las itd.

««
11 / 35
»»

Jerry000 ::

Ja to je ce zacnes ukrepat ko ti zacnejo izpadat. Zame je prepozno:). Kaj pa je fue?

ccca ::

mark16 je izjavil:

samo dve rešitvi sta za plešavost,ko vidiš da ti začnejo izpadat lasje, začneš zgodaj jemati propecia(če veš trik jih dobiš za 80 % ceneje) ali pa da greš na fue. jaz sem izbral fue in nimam več skrbi.

Kje pa si bil na fue, če ni skrivnost? Pa kolko si plačal? V Slo. je kar drago ane...

mark16 ::

turčija, graf okoli 1 e. nikoli nebi šel v sloveniji.

roccat ::

mark16 je izjavil:

samo dve rešitvi sta za plešavost,ko vidiš da ti začnejo izpadat lasje, začneš zgodaj jemati propecia(če veš trik jih dobiš za 80 % ceneje) ali pa da greš na fue. jaz sem izbral fue in nimam več skrbi.

in kaksen je trik?

tako bom reku, eno tableto daš na 4 dele in dobiš v propecia...bolj podrobno pa ne mislim pisat ker je to neke vrste kršitev.kot pravim če si nekaj želiš lahko premagaš, imaš google in gremo, preden sm šel na poseg oz na fue, sm obrnal skoraj celo evropo na tem področju.

dobro. jaz bi nekkao rad ostavil plešavost. oz redčenje las...ki sem jih opazil v zadnjem letu!kako najceneje pirit skoz ker sam še nimam prihodka....in ne namreč nemorem zaprvaljati več 100EUR in toisoče EUR za razna zdravila in preparate!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: roccat ()

MeGreat ::

http://www.qhi.co.uk/list.asp?c=Special...
kupiš proscar 50e 28tabs, ki jih razdeliš na 5 delov. Se pravi skoraj pol letna zaloga 50e. To je daleč najlažja stvar, res pa da ima ta zadeva stranske učinke, izguba libida ipd!

bravo megreat. pol pa nekaj narediš da dvignes testeron, vse se da.

I7I ::

mark16 poslal sem ti zasebno sporočilo glede fue operacije. Bil bi zelo hvaležen in verjetno še kdo, če bi delil več informacij z nami, ki se borimo proti istemu sovražniku/izpadanju

bluefish ::

mark16 je izjavil:

bravo megreat. pol pa nekaj narediš da dvignes testeron, vse se da.
In nato še nekaj, da odpraviš stranske učinke pilul za testosteron. Pa spet nekaj,...

Kolikor vem testosteron ne bo rešil težav z libidom zaradi finasterida.. Mislim da rešitve ni, če si občutljiv moraš najti drugo rešitev in nehati z finasteridom..
Konec koncev pa je treba premisliti ali se splača, namreč vse te zadeve samo podaljšujejo čas do plešavosti, sčasoma boste lase izgubili (tam po 10-20letih terapije)

Kaj je sploh fue?

Tu na linku je na osnoven način obrazložena razlika med 2 najpopularnejšima metodama presajanja las FUE in FUT ... Pri fut ti izrežejo del kože, in nato iz tega dela kože naredijo "grafte" ki jih nato presadijo na del glave, kjer ti manjka las. Pri FUE tehniki pa pa se ne izreže del kože kot pri FUT, ampak se "grafti" jemljejo posamično tako da se delajo luknjice.. Za prednosti in slabosti ene in druge metode pa malo pogooglaj.

Spenc ::

mark16 je izjavil:

Hm, tukaj se pa ne strinjam da je to ena in ista rešitev. Tudi če si šel na FUE presaditev, s tem nisi zaustavil napada DHT-ja na ostale lasne folikle. Res je da so presajeni lasje vzeti iz tako imenovane "safe" cone, za katero velja da ni občutljiva na DHT, vendar boš za presaditveno črto še vedno izgubljal lase, v kolikor ne boš v svoj režim vključil oralnega (propecia) ali topičnega anti-androgenskega preparata (RU58841) ali (CB-03-01-za katerega pa trenutno še ni unčikovitega "vehicle-a"). kar pa zna z leti izgladati dokaj "smešno", ker spredaj boš imel presajane lase, za njimi boš pa plešast.

Ko sem sam raziskoval o presaditvi las (isto FUE), so po večini vsi zdravniki zahtevali da si na propeci-ji vsaj 6 mesecev pred operacijo, saj le tako lahko zagotovijo dober in "trajen" rezultat. No, na koncu se je izkazalo da presaditve zaenkrat sploh ne potrebujem, saj sem uspešno zaustavil izpadanje, in ponovo rast na temenih (kjer sem si v štartu mislil presedit lase).

Sem pa definitvno vesel zate če si zadovoljen z rezultati, ker moška alopecija je res defekt narave, zakaj za vraga nam morajo izpadati lasje zaradi hormona ki nas dela moške-moške?? In še to ne pri vsakem, ampak samo tistih kateri lasni folikli so (pre)občutljivi na DHT.

Kakorkoli, 3 člani od tukaj so se odločili da preizkusijo RU58841 (smo kupili skupaj in prihranili na poštnini), tako da upam na več pozitivnih rezultatov v prihodnjih mesecih ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Spenc ()

no jst sm jedel propercio dobre pol leta pred fue. drugače pa itq ti zdravnik pove, kje rabiš lase in tak kot si reku da tam ko ti bojo izpadel naredi da ni pol čudno, drugače sej fue se splača iti takrat ko si že kar lase izgubil. aja in žal sm imel že zadaj lukno fajno in ob strani obran.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mark16 ()

Ok, potem pa ja, nevem tvoje starosti, samo če si bil recimo NW4-5, potem ja, ni veliko za reskirat tudi brez DHT blokatroja.

Sam sem imel v mislih nekaj takega, saj sem imel podobno visoka temena -- http://www.hairlossexperiences.com/view...

Pri takem presajanju je ključno da si na propeciiji ali RU-ju, saj bi ti drugače lasje izpadali naprej za presejenimi.

Omg, in koliko časa zgledaš ves tak popikan?
Tale bo zelo zanimivo zgledal če neha z finasteridom in minodoxilom, najprej lasje pol ene 5cm nič pol pa spet lasje

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MeGreat ()

tole je prvi dan po operaciji,čez dva dni je vse vredu. tudi meni ni smiselno tako zgodaj iti na fue ali pač, eni gremo po 5000 grafov. ta pa se je odločil 3x 1000 vsakemu svoje.

jaz imma visoko čelo in na temeis s ežee pozanni vleiko je pa opazno!

jaz imama visoko čelo in na temeih je že opazno- gela sploh več ne uporabljam!..

boha ::

recimo, da so pogruntal zdravilo proti plešavosti. zadostuje že enkraten nanos & vnos, je skoraj zastonj, nima nobenih stranskih efektov, pridobitev izgubljenih las je 100%, z originalno gostoto in "trdoto" las , odpravi vse možne oblike plešavosti (delne, popolne, itn). torej 100% uspeh.

koliko od vas plešavih glav ne bi vzela tega zdravila?

Spajky ::

Jest ne, prišparam na šamponu :))
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

boha je izjavil:

recimo, da so pogruntal zdravilo proti plešavosti. zadostuje že enkraten nanos & vnos, je skoraj zastonj, nima nobenih stranskih efektov, pridobitev izgubljenih las je 100%, z originalno gostoto in "trdoto" las , odpravi vse možne oblike plešavosti (delne, popolne, itn). torej 100% uspeh.

koliko od vas plešavih glav ne bi vzela tega zdravila?

Ne razumem zakaj to sprašuješ...

boha ::

škoda

bom drugače vprašal. zakaj ti misliš, da rabiš lase?

boha je izjavil:

škoda

bom drugače vprašal. zakaj ti misliš, da rabiš lase?

Rabim ne, mi je pa vizualno lepo če ni pleše. Zaradi vizualnega vidika bi mel lase

rabil bi eno pomoč. Tisti ki kupujete zdravilo v sloveniji, a mi lahko pomagate, katero je nadomestilo za propecio, ki je 5mg in se potem razdeli na 4 dele. Mislim da je v osnovi za zdravljjenje prostate, samo ima podoben efekt kot propecia. Torej če kdo ve kako se imenuje in kje se kupi (verjetno v lekarni ) Hvala

Če kdo rabi RU58841 in KB, imam na zalogi, saj je eden od naročevalcev odstopil od nakupa. Več na ZS!

GabrieLeo ::

Malo offtopic... Ali je vsakodnevna uporaba spreja za lase, ki ti jih malo strdi ali pa pene, ki jo daš na lase da imaš bolj mehke in prilagodljive lase, poveča možnost za kasnejše plešavost? (Če ne pretiravamo s nanosi)

GabrieLeo je izjavil:

Malo offtopic... Ali je vsakodnevna uporaba spreja za lase, ki ti jih malo strdi ali pa pene, ki jo daš na lase da imaš bolj mehke in prilagodljive lase, poveča možnost za kasnejše plešavost? (Če ne pretiravamo s nanosi)

NE! Moška plešavost je izključno podvržena hormoskemu izpadanju, dedna občutljivost lasnih foliklov na DHT.

Edino če bi se ti zaradi spreja poškodovalo lasišče, kot naprimer da bi dobil vnetje kože, srbečico, itd in bi si zradi srbenja fizično poškodoval lasišče. Pa še v tem primeru bi ti lasje po pozdravitvi zrasli nazaj.

Tudi šamponiranje (vsakodnevno) nima nobenega vpliva na izpadanje las. Yato pa tudi razni šamponi, naravni pripravki, tableti v smisli biotina, b-komplex, itd nimajo nikaršne šanse proti izpadanju las. Edino zdravilo so zaviralci DHT-ja (propecia, RU, oranazol) in pa stimulativna unčikovina minoxidil (Rogaine).

Spenc je izjavil:

GabrieLeo je izjavil:

NE! Moška plešavost je izključno podvržena hormoskemu izpadanju, dedna občutljivost lasnih foliklov na DHT.

Edino če bi se ti zaradi spreja poškodovalo lasišče, kot naprimer da bi dobil vnetje kože, srbečico, itd in bi si zradi srbenja fizično poškodoval lasišče. Pa še v tem primeru bi ti lasje po pozdravitvi zrasli nazaj.

Tudi šamponiranje (vsakodnevno) nima nobenega vpliva na izpadanje las. Yato pa tudi razni šamponi, naravni pripravki, tableti v smisli biotina, b-komplex, itd nimajo nikaršne šanse proti izpadanju las. Edino zdravilo so zaviralci DHT-ja (propecia, RU, oranazol) in pa stimulativna unčikovina minoxidil (Rogaine).

Potem tudi redno nošenje kape (tudi med intenzivnimi špotnimi aktivnosti) ne povzroča/vzpodbuja k izpadanju las?

krispe ::

Jerry000 je izjavil:

Spenc je izjavil:

GabrieLeo je izjavil:

Potem tudi redno nošenje kape (tudi med intenzivnimi špotnimi aktivnosti) ne povzroča/vzpodbuja k izpadanju las?

I sure hope not!! :O
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"

krispe je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

Spenc je izjavil:

GabrieLeo je izjavil:

I sure hope not!! :O

Ja, js tut upam da ne, ker kape (več vrst) ful nosim...tudi v športu

Jerry000 je izjavil:

Ne. Edino če bi sama kapa ali pa čelada povzročala drgnejnje po lasišču in bi ti "pulila" lase, in pa kot rečeno, te lasje zrastejo nazaj.

GabrieLeo ::

kakor vem so kape ter lasulje eden izmed glavnih vzrokov za redke lase. Večino modnih modelov se spopada s problemom izpadanja las, ker nosijo skoraj vsak dan lasulje in s tem povzročajo kuhanje las. Kape sicer v mrzlem območju niso tak problem, so pa, če se jih nosi tudi poleti oz. takrat ko ni potrebe (kot modni dodatek)

kje najcneje dobiti preprata za ponovno rast las?

GabrieLeo je izjavil:

kakor vem so kape ter lasulje eden izmed glavnih vzrokov za redke lase. Večino modnih modelov se spopada s problemom izpadanja las, ker nosijo skoraj vsak dan lasulje in s tem povzročajo kuhanje las. Kape sicer v mrzlem območju niso tak problem, so pa, če se jih nosi tudi poleti oz. takrat ko ni potrebe (kot modni dodatek)

Sej ravno zato me zanima...torej tudi pozimi med športom se ti lasje kuhajo...švicaš in vroče ti je. Poleti še bolj. Ampak nikoli nisem vedel...je to samo mit ali dejansko res kape povzročajo redkejše lasje (še enkrat, zanima me bolj za šport in vroče dni ko švicaš v kapi)

a je kdo probal tale od vichija trentma ki ga reklamira tv?

trancer01 ::

Kapa ne vpliva na plešavost, lepo vas prosim, no, kakšne neumnosti tukaj pišete!

Glih sem prišel iz turčije saj sem šel s kolegom zraven kjer je obiskal enako kliniko kakor jst, fue 2000 grafov

in, kakšen je rezultat? Maš kak before in after posnetek (slike):)?

unclub ::

Konec naslednjega meseca imam v Sloveniji presaditev las po FUE metodi. Če bo kakšnega zanimalo kaj več, mu z veseljem dam kakšno informacijo.
Lp

Sporoci prosim kako bo slo, ce si zadovoljen, in cena:)

unclub je izjavil:

Konec naslednjega meseca imam v Sloveniji presaditev las po FUE metodi. Če bo kakšnega zanimalo kaj več, mu z veseljem dam kakšno informacijo.
Lp

Upam samo da si dobro raziskal to področje in strokovnjake. Namreč kar sem jaz pri nas gledal, ponujajo FUE samo lepotni saloni, brez tradicije/znanja za to tehniko. Mislm, sam sem se kar poglobil pred časom v to, in vem da če bi se že odločal za FUE bi šel v belgijo, BHR Clinic, kjer je eden vodilnih evropskih strokovnjakov za presajanje las, Dr. Bisanga.

Problem pri nas je, da so se lepotni saloni šele pred časom odločili ponujati to storitev (velik zaslužek), vendar ni noben salon specializiran za to dejavnost, zraven delajo še vse druge lepotne posege. V tujini je to čisto drugače, specializirane klinike samo za presajanje las.

Pri FUE tehniki gre lahko marsikaj narobe če Dr. nima izkušenj. Samo v premislek ;)

unclub, kam pa greš? jaz priporočam turčijo glede cene in kvalitete.

Ko bo poseg mimo vam bom povedal kaj več. Mislim, da ni toliko pomembno kje imaš poseg ( pa naj bo lepotni salon ali pa kaj drugega) ampak zdravnik, ki bo naredil ta poseg. Mislim, da je v Sloveniji samo ena klinika, na kateri dela poseg zdravnik, ki dela izključno kot lasni kirurg. Je pa tujec

pol greš v šentjur?

JA v Šentjur

davidpravi ::

Lahko napišeš kakšna je približna cena presajanja las glede na število presajenih lasnih foliklov. Sam uporabljam Minoxidil, zadeva kar deluje, vendar počasi razmišljam tudi o presaditvi. Mogoče tudi kaki kontaktni podatki, hvala!
lp

kako se rešiti sivih las??

barvanje
««
11 / 35
»»