» »

dostop do podatkov na disku prenosnika

dostop do podatkov na disku prenosnika

nenno80 ::

Ker mi je crknil prenosnik sem si kupil ohišje za disk, da dobim vsaj podatke. Disk dela, venda imam problem, da ne morem dostopati do dokumentov, ki sem jih imel v xp-jih, vendar pod svojim profilom z geslom...

mastah ::

desni klik na mapo pa dodaj sebi pravice, take ownership

nenno80 ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nenno80 ()

SkyEye90 ::

S programom ERD Comander lahko dostopaš do vseh fajlov, tudi zaščitenih z geslom. To je en program ki se zažene s CD-ja preden se sistem naloži, lepo skopiraš vse podatke na drug disk pa imaš.
Sicer je zgornja varianta lažja, samo nevem če deluje glede na to da si imel vse pod geslom (poskusi seveda najprej s pravicami).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkyEye90 ()

nenno80 ::

ne vem če se razumeva.

Jaz imam disk v prenosnem ohišju priklopljen na delujoč računalnik. Radi bi prišel do podatkov na disku v ohišju, kjer je cel sistem ...lahko dostopam do "all users", ne morem pa do datotek, ki sem jih imel pod svojim profilom

Garibaldi ::

Odgovor je (kot že napisano) take ownership of files pod filesystem security. Desni klik na mapo pa properties (ali lastnosti) pa malo fantazije zraven.

nenno80 ::

tnx, tole "malo fantazije" je pomagalo :)

nenno80 ::

aha, sem se prehitro veselil.

Pridem na višji nivo, venda v tej mapi sedaj ne morem dostopati do ostalih map. Predvsem mi je pomembna My Documents. Sem poskusil narediti enako kot prej zadeva ne deluje in mi zavrača dostop.

z00s ::

Pozdrav.

Sam sem imel podobno tezavo. Tale get ownership ni deloval, tako da sem uporabil ERD commander, kot je svetoval že SkyEye90, s katerim sem pridobil nekaj podatkov, ne pa vseh. Problem je, ker win zascitijo administrator's documents (torej my documents). Torej moj nasvet: ERD Commander.

lp

fosil ::

ERD ne naredi nič takega kar ne bi mogel naresti v windowsih.
Prevzet moraš ownership, pa včasih je treba tudi odstrani Deny določenim osebam, skratka treba se je mal poigrat. Pa potem imaš možnost da ta dovoljenja preneseš na vse podmape, da ti ni treba tega štimat za vsako mapo posebej.
Tako je!

DeeCoy ::

Ena ideja.. bootaj sistem iz prenosnikovega diska in podatke ki jih rabiš prenesi na disk delujočega računalnika. Kako pa imaš to prikljopljeno? Js sm dau brez vsakega umestnika v računalnik na sata, pa se je use lepo dal kopirat.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako dostopati do lastnih podatkov (win7)

Oddelek: Operacijski sistemi
121313 (1188) Kurzweil
»

ničesar ni..

Oddelek: Pomoč in nasveti
495249 (4508) nina_s85
»

Kako bypassat z kodo zascitene dokumente uporabnika v XP

Oddelek: Operacijski sistemi
91207 (1036) Golnar
»

Problem s particijami!

Oddelek: Operacijski sistemi
12930 (863) para!
»

Kako dobiti podatke iz drugega diska ki ima XP-je

Oddelek: Pomoč in nasveti
8968 (872) ToniT

Več podobnih tem