» »

express gate in disketna enota

express gate in disketna enota

kontra ::

Pozdravljeni
Imam en problem. Pred kratkim sem prižgal računalnik ampak še par sekund zatem sem ga še preden se je kaj naložilo ugasnil z tipko za ugasnit s tem, da sem jo dalj časa držal pač. Naslednjič, ko sem ga vžgal mi je takoj napisalo express gate error in ne vem še kaj. Zdaj mi tudi pokaže tisto stran od asus biosa ali kaj na začetku. No, ko sem prvič pustil, da se mi je sistem naložil mi je našlo novo napravo in to disketno enoto čeprav je nimam. Kako mi je lahko našlo disketo enoto, če je nimam in kako bi rešil to zadevo z express gate? Nisem pša nič nadgrajeval biosa. Imam pa matično asus p5qpro. Aja drugače pa windowsi delajo normalno. Le da se mi vsakič ob zagonu to pojavi. Sem pa računalnik pač takrat na hitro ugasnil.
LP KK
tečnoba
  • spremenil: kontra ()

Duhec ::

V Cmos nastavitvah biosa (pod Tools) Disejblaj Express Gate, sploh ker dvomim, da ga uporabljaš.
Da je sistem našel floppy kontroler je še najmanj moteče in ga pač ne upoštevaj ali pa ga v Device Managerju disejblaj, če te moti.

Hvala ti lepa za odgovor! A to potem ni nič narobe, da je našel disketno enoto? Res ne uporabljam express gate, ker niti nisem vedel da ga imam. Ampak zdaj, ko sem malo pogledal po netu zna biti tale express gate uporabna zadeva. Lahko kaj zeznem pri nadgradnji le tega? Ker mi napiše da ni pravilno instaliran se mi zdi.
LP KK
tečnoba

ender ::

Verjetno se ti je zbrisal CMOS ko si tako hitro izklopil računalnik, nakar so se nastavitve BIOSa resetirale, in imaš zdaj nastavljeno kot da imaš priključen disketnik. Pojdi v BIOS in izključi Floppy controller, potem v sistemu ne boš več videl disketnika.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Ok hvala. Sem pa naštimal express gate in je res fajn zadeva. Bom pa uštimal to z disketno enoto. Hvala še enkrat.
LP KK
tečnoba

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

uporabnost asus express gate ?

Oddelek: Kaj kupiti
112267 (1105) LeftyD
»

ASUS K50

Oddelek: Operacijski sistemi