» »

Laptop - vprašanje

Laptop - vprašanje

Robocop1 ::

Mene pa zanima, ali je normalno, da se prenosnik lahko prižge z dvema tipkama:
1. tipka je namenjena vklopu (je označena z ustreznim znakom),
2. tipka pa naj bi bila namenjena zagonu multimedijskega predvajanika (na primer Windows Media Player -- ni pa označena z znakom, ki bi označeval vklop rač.)

Čudno mi je tudi to, da s ta pravo tipko prenosnik lahko tudi ugasnem, z drugo pa ga ne morem.
To sem opazil šele pred kratkem in ne vem pa ali je bilo tako, ko sem kupil laptop.
Zanima me samo, ali je to možno, ali gre za kakšno okvaro?

Aja, prenosnik pa je ASUS.

Pyr0Beast ::

Uff .. lahko da gre z mulitmedijsko tipko za kakšen način boot-loaderja za direktno predvajanje medijev.

Drugače so pa čudna pota elektronov :)

Lahko je krivec tudi plasika, ki se zvija ali pa preprosto slab design.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Še ena ugotovitev, ki sem jo prej pozabu napisat:
Pri vklopu računalnika s ta drugo tipko je nekoliko spremenjen tudi bios splash screen.

Pri vklopu s pravo tipko se prikaže animacija logotipa ASUS (bele barve) v desnem spodnjem kotu pa je še logotip Intel. Sliši pa se tudi sistemsi zvok (zaigra pač neka melodija).
Če pa računalnik prižgem s ta drugo tipko, pa ni nikakršne animacije, samo v barvah se izpiše 'ASUS' - pri tem pa ni zvoka in tudi v kotu ne izpiše Intel logotipa. Drugače pa se zagon računalnika normalno izvede in deluje kot običajno.

Čudno mi je tudi to, da nikjer v navodilih od rač. ne piše, da je vklop mogoč z dvema tipkama.
Če bo komu v pomoč, dodajam še tip prenosnika: ASUS x50sl

Pyr0Beast ::

Poglej malce v BIOS, kaj je z zadevo.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Tudi to sem že pogledal, ampak nikjer ni nič napisano o kakšni možnosti prilagajanja vklopa. Vse kar lahko spremenim je: glasnost oz. vklop/izklop pozdravne melodije. Druge možnosti so povezane z nastavitvijo porabe energije.

Morda bo najbolje, če najdem še en enak prenosnik in zadevo testiram.
Če pa kdo prej kaj ugotovi, pa naj napiše.

solatko ::

ASUS Express Gate - 8 Seconds Boot Up*and Instant Online
In addition to the unique technologies and software features, X50C unveils the latest Express Gate that empowers users with the simplest usage experience. This additional built-in operating system enables ultra fast boot up for access to a host of most commonly used features, including web browser, instant messenger, Skype, photo manager, music player and online gaming.
Morda ti bo to pomagalo, expres boot je znan iz vseh novejših ASUS-ovih plošč, se pa to lahko v bios-u izklopi.

Sliši se prepričljivo, mi je pa še vedno malo čudno, da to ni nikjer omenjeno v BIOS-u in tudi v priloženih navodilih ne.
Bom vseeno še malo pogooglal.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ventilatorji se ne ugasnejo (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
5110846 (9437) inbox
»

Samodejni zagon računalnika, neznan vzrok

Oddelek: Strojna oprema
233006 (2419) ginger
»

ASUS K50

Oddelek: Operacijski sistemi
61241 (1193) overlord_tm
»

Bodo Dellovi uporabniki pričeli pogosteje uporabljati Linux?

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
103350 (2808) desperados
»

Ne morem v BIOS!

Oddelek: Pomoč in nasveti
203948 (3571) theoneman

Več podobnih tem