» »

Flash template vprašanje

Flash template vprašanje

lolipop2 ::

Pozdravljeni.

Rabil bi malo pomoči oz.informacij.
Nameravam kupiti eno predlogo za flash stran, o kateri imam te podatke:
Published Size: 166kb, Opens With: Flash CS4 (10+), Resolution: Resizable, ActionScript Version: AS3

Glede na to, da sem s flash-om začetnik, imam nekaj vprašanj, na katere upam, da bo kdo znal odgovoriti in mi pomagal:

- verjetno ob nakupu dobim neko datoteko, katero skopiram v moj "public_htm" direktorij na moji domeni?

- kako je potem z dodajanjem fotk v portfolio? Na kakšen način to gre? Verjetno ni kake "admin" sektorja, kot na kaki Wordpress zadevi, za lažji upload in je treba kako drugače?

- kako spreminjam karkoli na tem template-u? Recimo logo, barve, itd...

Verjetno bom dodal še kako dodatno vprašanje, zaenkrat pa je to ot

hvala.

bluefish ::

Ob nakupu dobiš .fla datoteko, ki jo lahko odpreš v Flash ali drugem programu in nato izvoziš v obliko primerno za objavo (.swf, .html). Datoteko lahko seveda tudi spreminjaš.

Za dodajanje fotk ima verjetno predloga nek .xml fajl ali kaj podobnega.

Ti pa svetujem, da za portfolio uporabiš neko html predlogo, ker flash ni ravno SEO-friendly.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Aha. Kako pa potem to z XML dodajaš fotke? Pa glede na vse, so notri tudi sekcije z "news". Kao vse to prek xml porihtam? Je kje kak tutorial z navodili?
Predvsem me zanima, kako gre to, če so npr. ena stran fotk, potem pa je potrebno narediti npr.stran 2. itd...

Saj pravim, nov sem v tem... :(

V .xml vneseš pot do datoteke oz. slike. Za novice pa je težko reči - lahko je prav tako .xml fajl ali pa preprosta tekstovna datoteka ali kaj tretjega.

Tutoriala ni, ker je vse odvisno od same predloge.

Morda najbolje, da prilepiš link do nje ali pa kontaktiraš avtorja za dodatna pojasnila.

Hja, sej tu je problem. Avtor ne da podatkov, predno ne kupim. Sedaj pa nabiram informacije, kolk je kej t zakomplicirano, preden kupim. :-/
Do sedaj sem bil vajen samo wordpress-a. Vseeno hvala za informacijo

Če ne da še tako osnovnih informaij, potem bi jaz raje poiskal drugo predlogo.

Ma je fajna predloga, tako da bom težko naredil premik. Je pa avtor zasigurno OK in tudi nudi pomoč. A šele ko kupiš.

Seveda pa nebi rad kupil, pa potem ugotovil, da je vse skupaj zelo težko.

A je podoben sistem kot pri html predlogah? Al je XML čist drug svet?

XML je pravzaprav le neke vrste tekstovna datoteka s strukturo, ki je na hitro podobna HTML.

Housy ::

Jaz ti odsvetujem, da imaš celotno stran narejeno v Flashu, ker je to slabo za iskalnike, kot so Google in podobni.

Sej Flash zgleda super kul, animacija popestri vse skupaj, vendar kaj ti koristi, če je stran lepa, če pa te ljudje potem ne najdejo?

Določene stvari so lahko brez problema animacija (npr. kakšni bannerji), toda povezave in texti pa ne, saj je to tista glavna stvar, katero poindexirajo iskalni pajki.

Lp, Housy

Poleg tega lahko dandanes mnoge vizualne elemente poustvariš z jQuery in drugimi knjižicami.

Housy ::

bluefish je izjavil:

Poleg tega lahko dandanes mnoge vizualne elemente poustvariš z jQuery in drugimi knjižicami.

Res je ;)

hmm... kakšno platformo pa mi svetujete? Glede na to, da bo šlo za fotografski portfolio?

Wordpress imam sedaj, a mi ne ustreza, ker je potrebno vsako fotografijo vnašati ročno.

Tudi Wordpress ima vtičnike, ki omogočajo ustvarjanje galerij in enostavno vnašanje novih.

Tody ::

Wordpress ti omogoča prikazovanje fotografij iz vseh glavnih foto servisov, kjer lahko nalagaš slike ala picasa, flicker in celo facebook.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Učenje programiranja (Front-end) (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
5213590 (10686) matjash
»

[javascript] XML problem

Oddelek: Programiranje
132687 (2527) Kocka
»

Katero lightbox galerijo?

Oddelek: Izdelava spletišč
122164 (1505) Tody
»

Izpis XML-ja z JS