» »

Access nekaj problemov

Access nekaj problemov

David89 ::

Lepo pozdravljeni, za seminarsko nalogo delam neko aplikacijo v accessu 2007. Naletel pa sem na nekaj problemom:
1.)
Imam obrazec za dodajanje strank, ki med drugim vsebuje en CheckBox [Davcni_zavezanec] in vnosno polje [ID_DDV], kamor se vnaša ID številka za DDV. Privzeta vrednost za CheckBox je False in pri tem je vnosno polje ID_DDV enabled=NO, sedaj bi pa rad, da ko je CheckBox True (ko ga obkljukam), postane vnosno polje enabled=Yes. Sem že sprobaval nekaj stvari, pa nič ni delovalo.

2.)
Obrazec za dodajanje naročil je sestavljen iz tabele Narocila in podobrazca Postavke. V podobrazcu je polje vrednost, ki množi ceno in količino, na obrazcu za narocilo pa je polje Skupna vrednost, ki sešteje vrednosti za vse postavke. Koda za polje Skupna vrednost je sledeča:
=DSum("vrednost";"poiz_postavka";"sifra_narocila= forms!narocilo![Sifra_narocila]")
Ta koda sicer dela, vendar se ne osvežuje sproti, ko vnašam dodatne postavke. Prosil bi, če ima kdo slučajno kakšen predlog, kako naj naredim, da bi se sproti osveževalo.

3.)
Na naročilu bi moralo biti eno polje Naročilo_po_letu, v katerem bi moralo pisati npr. 1/2010, kar pomeni, da je to prvo naročilo v letu 2010. To pomeni, da so omejitve polja: začetek vsakega leta bi morala cifra pred / pasti na 1, za / pa se mora posodobiti tudi letnica, ta cifra pred / pa mora biti na autoincremet. Ključ v tabeli Narocila je sifra_narocila, ki je samoštevilo. Ta problem mi je ubistvu še najbolj tuj, ker pojma nimam kako bi ga rešil :(, mogoče s kombiniranimi polji?

Vsaka pomoč bi mi prišla zelo prav, zato se že vsem vnaprej zahvaljujem za odgovore.

David89 ::

drugi problem sem rešil

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

C# - runtime generiranje in klicanje kontrol

Oddelek: Programiranje
71189 (945) stalker
»

Diploma in izvirna koda

Oddelek: Šola