» »

Blog o dogajanju 1991-1994

Blog o dogajanju 1991-1994

Temo vidijo: vsi
««
78 / 256
»»

čarli ::

leiito je izjavil:

Šele zdaj sem opazil, da je tudi Praznik pisal blog, iste oz. podobne teme kot Kunstelj, samo manj bombastično, a vsaj na videz bolj argumentirano. Zanimivo kako neopaženo je šel ta blog mimo v primerjavi s Kunstljevim, ki konec koncev ni izpolnil obljube, da:

"V nadaljevanju zgodbe boste izvedeli,kakšne naloge in podvige smo izvajali v imenu države,doma in v tujini.Trgovanje z orožjem je zahtevalo,da smo prisotni tam,kjer nismo imeli kaj iskati,Hrvaška,Bosna in še marsikaj.Med drugim smo se srečali z razvpito srbsko enoto,rdeče beretke.Izvedeli boste,kdo v Bosni je bil kupec orožja in kdo naročnik naših prepovedanih misij.V napol zapuščeno in razdeljeno Veliko Kladušo smo dostavili naročeno,ravno v času,ko so "rdeče beretke" v operaciji PAJEK dostavile Fikreta Abdića,potem ko je pobegnil iz Kladuše in pustil na cedilu zaveznike srbe.Precej je še skritega,pa v nadaljevanju ne bo več.
Dovolj mi je sikanja,groženj in jamranja,ne smeš o tem pisat,pusti okostnjake pri miru,ne drezaj kjer ni treba.....,evo vam kurac težaki prestrašeni,vse kar smo počeli v imenu države bo napisano tukaj,nič pomembnega ne bom izpustil."

Praznik, btw, sicer ne kaže nikakršne zamere do Kunstlja, prikaže ga kot pijona višjih sil, trdi, "da Kunstelj ni končal nadaljevalnega tečaja za poklicnega vojaka. Za dokončanja tega drila je bil preležeren, prekomoden in muhast. Kaj kmalu so ga dali na stranski tir in vse pogosteje je stražil objekte v Primožih, v Spodnjih garažah, poslali so ga na varovanje na Grmez..."

http://stranpoti-osamosvojiteljev.blogs...

Ta blog ni šel neopažen;) Vsaj ne v tem forumu:)
http://slo-tech.com/forum/t446423/p3081...

Matako ::

Aah, to so bili še časi, ko je Mitja alias "nnn" še nemudoma odgovoril in pokomentiral.

Drugače pa bi bilo super, če bi Mitja stare prispevke prenesene v 2.0 opremi z originalnimi datumi epizod. Ker zdaj so seveda vse s trenutnimi. Za resne raziskovalce te največje slovenske drame bi bilo to vsekakor dobrodošlo orodje (čeprav se bomo znašli tudi brez).
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

cilpet ::

Miki pa ni dobil nič... Barabe !!!
Upajmo da bo vsaj naslednje leto dobil nagrado za "Iranske spodnjice".

"V obrazložitvi Vasletove nagrade je zapisano, da je s pisanjem v Reporterju Vasle v zadnjem obdobju "obudil, še bolj pa razvil novinarski izraz", v katerem se srečujeta predvsem humor in ironija. Svoje novinarsko in uredniško delo živi kot poslanstvo, pri tem pa je "brezkompromisno zavezan resnicoljubnosti, avtentičnosti in verodostojnosti". Vasle je dobljeno nagrado komentiral z besedami, da je nanjo dolgo čakal in je zanj velika čast, da jo je zdaj dobil."

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cilpet ()

cilpet je izjavil:

Vasle je dobljeno nagrado komentiral z besedami, da je nanjo dolgo čakal in je zanj velika čast, da jo je zdaj dobil."

Vzeto iz konteksta se tale stavek sliši prav pomenljivo! :))

Jaz si ne bi upal Vaščija pustiti, da gre z roko tako nizko ...

/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

In sigurno bo imel zdaj manj nočnih mor, ko je vsaj malo potešen.

Če bi bil žleht, bi še zraven napisal: "Kaj bi šele bilo, če bi dobil pudeljčka za nagrado..."

TASO ::

nekje sem prepral zapise veleposlanika v Iranu, ki je opisoval kako je reseval tri slovence iz zapora. vzrok, da so bili zaprti je baje v tem, da zenska ni bila oblecene po muslimanskih pravilih..........sedaj ne najdem vec tega, je pa sovpadalo z casom Mikijevega potovanja..ali pa je bil to veleposlanik v Egiptu, ki je bil odgovoren za Iran?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TASO ()

enadvatri ::

TASO je izjavil:

nekje sem prepral zapise veleposlanika v Iranu, ki je opisoval kako je reseval tri slovence iz zapora. vzrok, da so bili zaprti je baje v tem, da zenska ni bila oblecene po muslimanskih pravilih..........sedaj ne najdem vec tega, je pa sovpadalo z casom Mikijevega potovanja..ali pa je bil to veleposlanik v Egiptu, ki je bil odgovoren za Iran?

V Iranu je bilo zaprtih od osamosvojitve že veliko Slovencev, ki so jih vse reševali veleposlaniki. Večinoma so bili to razni slovenski predstavniki podjetij na obiskih pri poslovnih partnerjih. Šlo je pa za kršenja t. i. verske zakonodaje/verskih norm (alkohol, odkrite ženske).

Osebno vem za primer, ko je nekdanji uslužbenec TAM-a šel v Iran k poslovnemu partnerju in na partnerjevo izrecno željo prinesel nekaj alkohola na neko poroko. Policija je bila podkupljena, sosed ne. Pa jih je prijavil in so nato vsem (vinjenim) pogledali skozi prste, slovenski diler pa je končal v kehi. Po posredovanju MZZ in veleposlanika je bil po nekaj dnevih na prostosti.

EDIT: Sosed, ki jih je prijavil, je tudi veselo popival. Ko mu ni več sedlo, jih je prijavil.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

ako je reseval tri slovence iz zapora.
Ena pijana, en gej in en špijon - če bi Iranci to vedeli, ga ni veleposlanika, ki bi jih rešil iz zapora.:))

O.

ColdCat ::

TASO je izjavil:

Naši trije vandrovci so se srečali z dr. Jožetom Kuničem, ki je bil takrat veleposlanik v Iranu. Ne vem če jih je reševal. O tem srečanju je dr. Kunič tudi pisal v svoji knjigi Ambasador vseh.
To je opazil Matthai v svojem prispevku

TASO je izjavil:

nekje sem prepral zapise veleposlanika v Iranu, ki je opisoval kako je reseval tri slovence iz zapora. vzrok, da so bili zaprti je baje v tem, da zenska ni bila oblecene po muslimanskih pravilih..........

Da ni Vašči preveč nog kazal?

Okapi je izjavil:

ako je reseval tri slovence iz zapora.
Ena pijana, en gej in en špijon - če bi Iranci to vedeli, ga ni veleposlanika, ki bi jih rešil iz zapora.:))

O.

So bili kar hecen trio, ja!

Že samo v tem potovanju je ena knjiga. Najmanj!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Matako je izjavil:

So bili kar hecen trio, ja!

Že samo v tem potovanju je ena knjiga. Najmanj!

+1 !!! V Iranskih gatah pričakujem polno skledo smeha!

Kdo kaj ve?
A ma Miki dans dopust?

Drugače sem pa razmišljal glede distributerjev, da bi bilo najbolje, če bi Miki najel Kostnerja in njegov Postman Crew.
Bi bla ful simbolična gesta.

Okapi je izjavil:

Ena pijana, en gej in en špijon

O.

To je boljši naslov kot je Iranske gate 8-)

Zdaj bo itak mešal, malo o iranskih gatah, malo o aktualnih dogodkih. Ne vem, "aktualnosti" mene ne zanimajo!!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ColdCat ()

ColdCat je izjavil:

Okapi je izjavil:

Ena pijana, en gej in en špijon

O.

To je boljši naslov kot je Iranske gate 8-)

Preveč art naslov za takšen blockbuster.

Ja, pa še stepli bi se, glede tega kdo bo prvi napisan.

Lahko bi se imenovali "Grupa Triola Ajatola"

EDIT: Kaj pa "Operacija pijana ajatola?" to se sliši zabavno.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

norcuron ::

Za tiste, ki jih bolj zanima kako je potekala tale zadeva od Draganovih knindž do ustanovitve JSO-ja in "vladanja" Lukoviča-Legije obstaja dokumentarec z naslovom JEDINICA.
Great are mysteries of the mind ... or not?

Zdaj, ko vsi vemo, kako je izgledala Kapetanova uniforma, je kdo že našel Posnetek?
/\/\.K.

Matako je izjavil:

Zdaj, ko vsi vemo, kako je izgledala Kapetanova uniforma, je kdo že našel Posnetek?

Miki je vrgel kost, da mu ne bodo nekaj časa težili za knjigo

Pod "Majer umetni zobje" mi google ne najde nič pametnega. Težka uganka do amena.

Naslov bi lahko bil "Miki na službeni poti"

Zgodovina sprememb…

Tole je Cached od enega prvih Mikijevih postov (januar '10). Omenjen je Iran.

Še poskus z kronologijo:
- konec 2009 Miki odkrije internet. Piše po knjižnicah. Iz tega obdobja so znani udarniški komentarji iz 24ur, Požarja,...
- januar 2010: Mikiju kolegica pokaže kako se odpre blog. Miki piše, se spominja, obljublja, se jezi, preklinja čez zimo, želi si poletja,..., članek, kjer opisuje kako ga en kreten v knjižnici izza hrbta vpraša, če je poetična duša.
- sredina 2010: Miki začne pisati drugi blog - special
- konec 2010: Mikijev blog se pojavi na nekaj forumih (finance najprej, potem S-T,...). Blog postane znan širši javnosti. O Mikiju pišejo Požar,... Miki povabi novinarja Žurnala. Miki sodeluje po veliko forumih
- začetek 2011: Mikija vtaknejo zaradi neudeleževanja obravnav v keho. Napove knjigo
- sredina 2011: Miki začne pravilno zapisovati ločila (presledek za vejicami in pikami). S tem se stopnja reintegracije v družbo še poveča.
- konec 2011: Miki zaradi neprijetnih vprašanj glede knjige, zapušča (postopoma) forume.
- začetek 2012: Mikiju zbrišejo blog. Miki postane na novi platformi sosed od brazilca.

Zgodovina sprememb…

- začetek 2012 : Mikiju spet zbrišejo blog
- začetek 2012 : Mikijeva knjiga postane bestseller

Zgodovina sprememb…

- začetek 2011: Mikija vtaknejo zaradi neudeleževanja obravnav v keho. Napove knjigo
- sredina 2011: Miki začne pravilno zapisovati ločila (presledek za vejicami in pikami). S tem se stopnja reintegracije v družbo še poveča.
Tule si pozabil napisati - 5. februarja 2011 se na S-T prijavi MrzelMaček in serijo svojih poglobljenih analitičnih doneskov začne z objavo Mikijeve slike iz mladih let.

Po nekaj mesecih postane jasno, da MrzliMaček poklicno spremlja Mikijevo internetno udejstvovanje, le tega še ne vemo, za katero (tajno?) službo to počne.8-)

O.

- konec 2011: Mrzlega "službe" pošljejo na usposabljanje v tujino. Naloge Mrzlega začasno pokrije drugi.
- sredina 2012: Mich zapusti brazilijo in pride v Slo preživeti poletje. Preko Mikija se Mich spozna z Vačijem.
- konec 2012: Okapi aktivno vstopi v eno izmed "služb".

Zgodovina sprememb…

- sredina 2012 : protesti zelenih v Braziliji zaradi ogromnega poseka dreves ob ponatisu Iranskih gat

ColdCat je izjavil:

- januar 2010: Mikiju kolegica pokaže kako se odpre blog. Miki piše, se spominja, obljublja, se jezi, preklinja čez zimo, želi si poletja,..., članek, kjer opisuje kako ga en kreten v knjižnici izza hrbta vpraša, če je poetična duša.

Po mojem gej, povsod so.

- Maj 2010, **** na obisku v Avstraliji skrivoma sreča kap. Dragana na begu pred avstralsko policijo (ujet je kasneje istega meseca). Slednji zahteva nazaj svojo jakno, **** trdi, da jo je uničil. Razplet neznan.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

- Maj 2012: kap. Dragan v zapor dobi obisk od ****. Kot garant za sprejetje v analitiko ene izmed "služb", obisk organizira Okapi......v rokah drži Okope.

Zgodovina sprememb…

Kdaj pa Spielberg odkupi pravice za snemanje filma?

- ... Maj 2012. Dan po obisku kap. Dragan prekine sodelovanje. Jakna, ki so mu jo vrnili ni njegova ampak cenen vietnamski ponaredek - klasična ****** prevara. Stvari se zapletajo.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Matako je izjavil:

Po mojem gej, povsod so.

To je cel tekst (marec 2010)
Sploh pa sovražim to pisanje v knjižnici,debili se mi sprehajajo za hrbtom,miru nobenega,kaj sem hotel napisat in povedat,ne vem več,še mirnega po*ukanega kotička,kjer bi našel svoj mir,nimam več,ravnokar mi je nekdo prijavil za hrbtom,: o’daleč je pomlad” ,a si ti pesnik,marš u pi*do ma*erino pa pesnik,j*bi se...

LINK

Zanimivo, da je hotel knjigo izdati pri založbi enega od četverice JBTZ.

Zgodovina sprememb…

ColdCat je izjavil:

Matako je izjavil:

Po mojem gej, povsod so.

To je cel tekst (marec 2010)
Sploh pa sovražim to pisanje v knjižnici,debili se mi sprehajajo za hrbtom,miru nobenega,kaj sem hotel napisat in povedat,ne vem več,še mirnega po*ukanega kotička,kjer bi našel svoj mir,nimam več,ravnokar mi je nekdo prijavil za hrbtom,: o’daleč je pomlad” ,a si ti pesnik,marš u pi*do ma*erino pa pesnik,j*bi se...

Definitivno gej!! Miki se jih ne more in ne more otresti. Pa naj si želi malo miru v knjižnici, ogledati tekmo.. ali odpreti blog.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Sem malo pozabil. Kje je že imel bližnje srečanje s ta toplim med ogledom tekme?

ColdCat je izjavil:

Sem malo pozabil. Kje je že imel bližnje srečanje s ta toplim med ogledom tekme?

Saj veš, ko je Mitja nič hudega sluteč pri ******* zadremal na kavču med ogledom tekme, ko se predrami pa kot da bi se znašel na paradi ponosa in še malo huje. :D
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Na, evo, zdaj bo pa konec heca.8-)

O.

JohanP ::

Za trenutek se je v temi pojavil "You Know Who" in bil je fucking impress.... 8-)

gslo ::

zanimivo. vidim kunstlja, kako se trudi napisat besedo "impressed", refresham in ga ni več.. haluciniram? :-)

nnn ::

Kunstelj se ne trudi z angleščino! Jo obvlada :)

admin vam ni zaupal, da je bil gost pri meni doma. Povabil sem ga domov., kot nekoč svetovalca lepega Gorana, samo takrat to še ni bil. Kljub temu, da sem mu odprl vrata doma in mu pokazal vse od A do Ž , se odnos na tem forumu ni spremenil. Zabavajte se še naprej, čez tri mesece bom spet pogledal, če tema še obstaja.

avesome

admin vam ni zaupal, da je bil gost pri meni doma.
And the plot thickens;)

O.

Okapi je izjavil:

admin vam ni zaupal, da je bil gost pri meni doma.
And the plot thickens;)

O.
hmmm

TASO ::

ne glede na vse ,te na tem forumu vsekakor najbolj vneto spremljamo. sedaj ce zameris, ko se malo od dolgcaso pozabavamo (ZATO KER NI KNJIGE) na tvoj racun, jebiga...
moras pa priznat, da je ta forum dosti bolj na tekocem o tem kaj se dogaja s tabo kot katerkoli drug..
vse "blatenje" (ki ti gre na kurac) tebe ba lahko prekines samo ti z objavo obljubljene knjige, a ne Mitja?

- sredina 2011: Miki je "impress" - in to overfu*king, ob novici, da se proslava seli iz CD v Križanke
Cached

-sredina 2012: Mikija stara kompanija spet vzame pod svoje okrilje. S-T člani ga naje*ejo.

Zgodovina sprememb…

Nič ne štekam. Berem odgovore, samo nima smisla... kot da nekaj manjka. Da ni admin spet kaj brisal?

Že itak se trudimo s postavljanjem **** namesto imen.

Cenzura sux!
/\/\.K.

E, jebiga - trenutek nepazljivosti in nisi na tekočem.;)

O.

leiito ::

ColdCat je izjavil:

Impresija 1
Impresija 2

Kdo je pa "ne zapletaj se, don't, ni vredno" Jerry?
Kaj pa svetovalec lepega Gorana (preprečevalca korupcije Klemenčiča, če se prav spomnim)?

Sicer mi grejo pa zadnje čase vedno bolj na živce ljudje (starejši od 5 let), ki sami o sebi govorijo v tretji osebi. In Jonas, ne vem zakaj, nisem 1x gledal eme ali kaj je že bilo. In Crnkovič tudi, da Miheljaka ne omenjam, mislim the fuck, a res Delo in Dnevnik skupaj nimata enega dobrega kolumnista? Tam zunaj pa masa nadarjenih mladih peres. Just venting, forumi imajo lahko psihoterapevtski učinek. Če ne podlegajo avtocenzuri kot nekateri, ki jih poznamo.

Karaya 52 ::

Svetovalec lepega bi lahko bil dvojni agent, zalaga debelo deklico z materialom, ki ga je nagrabil pri Mikiju. Nikoli, nikdar ne zaupaj ljudem, ki so v kontaktu s parahomo.

Zgodovina sprememb…

JohanP ::

Biti moramo pozorni opazovalci okolja in varuhi luči, da ne postanemo nemočni ujetniki teme.
8-)

enadvatri ::

JohanP je izjavil:

Biti moramo pozorni opazovalci okolja in varuhi luči, da ne postanemo nemočni ujetniki teme.
8-)

To zveni precej prostozidarsko!
««
78 / 256
»»