» »

Blog o dogajanju 1991-1994

Blog o dogajanju 1991-1994

Temo vidijo: vsi
««
72 / 256
»»

Matako ::

Marat je izjavil:

Njegovo pisanje pa mogoče eskalira zato, ker parahomo po prevzemu oblasti mikija bolj ali manj ignorira...


Po mojem je tukaj tudi prisoten rahlo homoerotičen element. Gre za neke vrste zavrnitev z Jajove strani, ki Mikija podzavestno žene v vedno hujše ekshibicije.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

donfilipo ::

Ma me Matako nasmeje s svojim cinizmom.

A je to Freud, Eisenstein ali Lichtenstein?
8-)

In še druga malce bolj resno firbčna finta.

Ravno toliko sprovocira Mitja, da gre človek sledit šušljanjem teh dezinformatorjev, morda celo nekateri res v službi Sove, ki jih navaja Mikstone.

Evo Petek je bil na meti Sove. Kot pravijo v CII, civil pain in the ass8-)
Napisal knjigo:


zdaj pa me zanima. Koliko je možno, da so mu dezinformatorji Sove, podtaknili tisto o ljubosumnem mafijcu, ki mu je nabijal nezvesto:), koliko pa je to čisto res in to ve cela Koroška, za kar tudi ni bil več voljen?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

donfilipo ::

Še nekaj.

Prvič sem prebral Mitjev Prison blog.

Moram priznat, da je krvav in nasilen do fundamenta:)

Načeloma, če je to resnična zgodba, ali štorija kateregakoli aresta, ga je treba zapreti. Takoj. In po neki človeški etiki, bi si vsak, ki je tam sedel, ali pa skupina..s pomočjo kakega čeferina lahko izborila odškodnino8-)

Arest je namreč tudi za ljudi, ki so nekoga povozili, ker so bili pijani drugič v življenju. In nimajo moči, da bi pred sodiščem dokazali, da je povoženi bil tat in ni nosil kresničke8-)

Tak kaliber, taka scena lahko zakolje, ker je nasilja, fašizma in nečloveškosti več, kot po opisih in dnevnikih iz nekaterih delovnih taborišč, za časa nacizma. (ne najhujših taborišč smrti!)

Pa vendar nekaj teh drobcev, če jih potegnemo v veliko daljši čas, pa vseeno povsem ustreza pripovedim drugih arestantov, ki z avtorjem nimajo nobene veze.

Pomeni gostota je malce vprašljiva in na drugi strani potrebna zaradi bralcev, da ne zaspijo ob siceršnjem dolgčasu aresta.

In karakterji so precej poudarjeni po dramaturško, da ima zgodba večji odmev. Ni pa kot opozorilo povprečnemu naivcu in tudi butastim tetam, ki se jim ne sanja, kaj se v sodobni družbi dogaja, tole slabo!

Če znamo, kot pri special blogu, NE jemati dogodka, kot kakšno zakasnelo ovadbo in priznanje nečaku Kosa8-) in jemljemo resno zgolj kontekst, se bo morda med 100.000 bralci, na koncu le našel kak doktor prava (pa še kaj bo treba zraven sorry:), ki je nekako prilezel do parlamenta, mimo vseh paradjedinic balkana i mafije in začel odločno s spremembami. Tako da bodo naše tajne službe benigne, aresti pa ne leglo dilanja!!!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Matako ::

donfilipo je izjavil:


Načeloma, če je to resnična zgodba, ali štorija kateregakoli aresta, ga je treba zapreti.


Načeloma je vsaka Mikijeva štorija resnična. Jaz osebno Prižonjerja jemljem kot mešanico njegovih izkušenj in prigod iz zaporov po svetu, kjer ni trte-mrte in kjer morajo zaporniki kršiti pravila zapora, da se lahko držijo nepisanih pravil zapornikov - odločitev je zelo lahka. Kako je razmerje.. kdo ve!

Lep primer je Ross Kempov obisk pri tem stricu v zloglasnem južnoafriškem zaporu.



(Legendaren je del ko Ross Kemp izpostavi zanimivo vprašanje: če toliko guziš sojetnike, kaj nisi potem gej? Jasno možakar gleda na stvar čisto drugače)
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

donfilipo ::

Jasno možakar gleda na stvar čisto drugače


In tudi je malce drugače. O tem sem že tapkal kot konj, ampak bankirjem razlagat, kako organizirat rob banke, nima smisla. Slovenija je pač tempelj krščanske zavrtosti8-)

Gre pa takole. Pri tem guzenju, gre predvsem za ponižanje in dominacijo. Prakticirajo vse poljudožerkse civilizacije:), oziroma rodovne skupnosti in klani, ki so se do nas prebile iz sjuga8-)

In v USA podobno. Da pa ne bo kdo rekel, da je to sieg-heil mentaliteta, naj pa mirno povem, da so tudi modri severnjaki polni še hujših in učenih podlosti in bolezni:))

V arestih pa, zaradi neumne napake sistema, to preverjeno še dodatno spodbujajo, da bi tiste zunaj, od arestov odvrnili. Namreč v primerjavi z bedo klošarjenja, se tudi večini junkijev zgodi, da si nezavedno dobesedno na smrt želijo v zdravniško oskrbo in izolacijo...vsaj toliko, da ne umrejo!!!! 4tedne...2 meseca so good...potem pa jovo na novo, ampak seveda po strogi mafijski lestvici.

Najhujši mafijaši, pa so tako konstantni sodelavci tajnih služb8-)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Matako ::

Kakorkoli.. hotel sem pokazati resničen pekel zapora, ki ga pri nas ni. Mogoče res kak "čefur obleži v mlaki krvi", kot v Prižonjerju ni pa takih ekscesov. Sploh se je Mitja na splošno javno odpovedal faktografskemu pripovedovanju (v Mikstonu), se pravi je treba za branje razviti prav posebno veščino interpretacije.

Resnica je nekje notri.
/\/\.K.

Karaya 52 ::

Ima kdo podatek ce je Blazic v kaksnem clanku zadnje case omenjal Mikija? Ker imamo dokaze kako specialc popeni ko se skalpel dotakne njegovega pisanja (nekdo s tega foruma). Je torej vsak tak ze cefur ali del homomafije? Ali pise samo o tistih, ki so mu rekli ne v parku Tivoli in potem pade v Vasletov trauma loop?

donfilipo ::

Hm ne vem če je že kdo podal link, ampak nekakšna antiteza Mitjevim izvajanjem je na portalu Politikis.si.

Morda je še kdo spregledal:
http://www.politikis.si/?p=39171

in člankov je več, linki pa so povezani med članki.

Za Mitjo, naj bi kot pomagač stal Klavora in celo Kos.
Tisto o pisalnem stroju se ne ujema s spoznanji gestapa, a nič zato, ker je tudi gestapo zmotljiv:)).

Antitezo pa vsako obsojanje rabi, sicer bi namesto procesov in sojenj, konkretno dilerje, s staro puško 5 min ciljal oče ene od žrtev drog, in komercialne TV prenašale in morda niti nisem preveč cinika, ko trdim, da bi to bili ZELO komercialno uspešni programi:) Stara puška in umetnost ogibanja pa namesto dobrega advokata:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

donfilipo ::

Morda sem naiven. No za nekatere reči je življensko dokazano da sem8-)

A ko sledimo vsem tem namigom, govoricam in obtožbam, se dejansko za veliko megle pokaže obris dveh konkretnih pošasti:)

Ki Slovenijo držita v oprijemu, da se je že praktično zadušila.
Kučanov klan, rdeče sile, ki sicer nimajo več prave socialistične mentalitete, mafijsko pripadnost pa še vedno,....ta je nedvomno najmočnejši. Resen oponent je desnica, s podporo RKC in Janšo na čelu, ki pa mu metode UDBE in mafije niso tuje!!! In včasih se zdi, da ima ljudi, ki si zanj mažejo roke. Do katere stopnje, je pa veliko vprašanje.

Tretja sila je tako imenovana prijateljska pomoč iz tujine, ki ji analize kažejo, da ta rdeče-črn oprijemek okoli korita, ki ne pripusti do hrane niti najsposobnejšim tako neoliberalcem, kot res prodornim, recimo temu protestantskim socialdemokratom,...torej da ta obroč, pomeni samo počasno stagnacijo Slovenije.

A da bi nekako zamajal ta obroč, mu pa zelo težko uspeva, ker vedno znova Slovenci v njem prepoznajo tujka. To se je zgodilo recimo Virantu, ki ima resne in strokovne ambicije popeljati Slovenijo na pravo pot, pa čeprav zato skoraj pol manj plače! Pazite tuji analitiki so predvideli, da nekaj takih visoko izobražemoj in sposobnih idealistov tudi v Sloveniji JE! Samo malo spodbudo neopazno je bilo treba dati. Vse ostalo pa je strogo stvar potem škrtosti, kjer niso pripravljeni dati niti evra več kot 56€.

8-)
Ker nimajo praktično nobene računice, razne eventuelno od nekih skrajnežev ogroženega tranzita v tako rekoč skoraj stičišču centra evrope in sredozemja!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

ColdCat ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ColdCat ()

Okapi ::

Evo, zdaj bo šlo vse še enkrat od začetka, ver. 2.0.:))

O.

Matako ::

Odlično, Special spet teče in to v meni osebno najljubšem delu - začetku devetdesetih. In stvar ima nekaj odličnih podrobnosti:

Našel sem garažo na Tbilisijski, ki se je oddajala. Tako sem spoznal kretena, ki sam sebe razglaša za slovenskega kralja.

Hehe, čisto sem že pozabil na Borisa Valenčiča - Kralja. Carsko!
Mi je pa zanimivo, ker v prvi rundi nisem zasledil, da je Mitja bil v TO v bistvu še preden je šel v Bitolo. Takrat se je bralo, ko je končno pribežal nazaj v Slovenijo kot da prvič sliši za teritorialce.
No ja, karkoli... Ta novi-stari Special bo super, boste videli!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

ColdCat ::

Zame je ključen podatek rihtanje špilov za "mladog Breščanskog".

Tole pa pravi kralj na to temo:
Od vsega mi je najbolj ostalo v spominu kako sva z junakom BUMSTLJEM odšla na lov na srnjad na ljubljansko barje s puško SAR-80.

Ob dobri vidnosti ponoči na ljubljanskem Barju, bi BUMSTELJ skoraj postrelil množico domačih krav, v kolikor mu jaz nebi na puški prej izklopil rafalno streljanje. Enostavno je krave zamenjal za jelene.

Izvedeli boste, kako se je BUMSTELJ pri KOS-u in UDB-i uril v Makedoniji za plačanega morilca... in kako so ga kot "glasbenega managerja" zatem podtaknili najprej meni, zatem še Janezu Janši.

LINK


Še malo pa bosta z zgodbo prišla skupaj.:)8-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ColdCat ()

Okapi ::

Samo še Božidar da začne pisati blog, pa bo kot Rashomon.
:))

O.

ColdCat ::

Glede nadaljevanj speciala je januarja letos v Vox populi, vox dei napisal
Mikstone special blog bo dobil še nekaj nadaljevanj! Pojasnil bom dogodke in odkril tančico nad dogodki pred letom 1991! Marsikdo bo presenečen, da ne rečem šokiran. Šokantne so tudi zgodbe, ki jih je naša "vojska" pometla pod preprogo. Vesel sem, da se je nekdo lotil ozadja zgodbe smrti pilota Merlaka. Toplo pozdravljam napovedano knjigo Drage Potočnjak! Kdo bo pojasnil smrt vojaka Blaža Furjana pred več kot desetletjem. Samomor? Mogoče jaz, čeprav je nekdo grdo zlorabil moje zaupanje v tem primeru. Kako smo hrvatom "zdilali" obveščevalni kombi in namočili dva obveščevalca... ! Zgodba, kako so Janez Janša, Milan Zver, Jože Zagožen in Vida Kocjan prevarali Dr. Čanžka pa si zasluži posebno obravnavo. Se vidimo v special blogu! klapEND

V članku Pod svobodnim soncem! še zapiše
Special blog sem zaključil. Poslušal sem odvetnika in nisem več pisal o spornih stvareh tistega časa. Dobro, mimo naših medsebojnih obračunavanj nisem mogel in sem opisal odnos, ki sva ga z Njavrom imela, kljub svarilom naj o tem ne pišem. Predvidenih je bilo 40 delov. V luči Majerjevih zadnjih potez sem izzvan, da napišem še štiri dele, ki sem jih izpustil zaradi ljubega miru z njim.

Gremo ugibati:
37. del - "dogodki pred letom 1991"
38. del - "smrt vojaka pred več kot desetletjem"
39. del - "Zavrč in obveščevalni kombi"
40. del - "dr. Čanžek"

Ker je Miki sprva (ko je začel pisati leta 2010) številko 40 izbral zaradi svojega jubileja, ki ga je praznoval takrat, se lahko nadejamo, da bo padla še kakšna pro-bono epizoda.

Okapi ::

Ni se za bati. Zdaj je navlečen in ne bo kar tako nehal pisati.:D

O.

čarli ::

Matako je izjavil:

Mitja, daj knjigo, da ne boš izgubil prijateljev! ;(


Razlog zakaj ni knjige:
Mitja Kunstelj
Ko bo umaknjena začasna odredba, bom knjige poslal. Če jih pošljem zdaj, bo knjiga zasežena, jaz ovaden, vi boste pa doma imeli Gorenakove fante, ko mi bodo razturili comp in izbrskali seznam naročnikov. Mediacije pri Hriberniku niso pripeljale nikamor, zato sem prejšnji teden angaćžiral drugo odvetniško pisarno (Žiga Klun).

Vir: FB

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: čarli ()

Matako ::

Jajo bo po kljunu dobil od Kluna, torej. Čeprav, jaz sem takoj ko je kazalo, da se utegne Jajo spet zavihteti na oblast in vzpostaviti svojo izprijeno diktaturo opozoril, da to zna predstavljati težave pri izdaji. Mogoče bi moral najeti mene, kajti ti njegovi odvetniki niso kaj prida!

Še vedno me pa zanima, kaj se je zgodilo s tistimi knjigami, ki so nekaj mesecev nazaj že šle na pošto (pa takrat še nismo živeli v Jajovi diktaturi!), pa seveda tiste, ki so bile že razdeljene distributerjem. V bistvu mora biti Slovenija polna knjig ležečih po kotih pošt, v torbah distributerjev.. hej po mojem jo še Jajo zdajle prebira, samo mi ne! :(
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

poweroff ::

Udboma... se pravi Paravomo ima prste povsod vendar!
sudo poweroff

leiito ::

Kdaj je pa prišla začasna odredba? Očitno sem spregledal obvestilo. Smola res, z odredbo mislim.

donfilipo ::

Eh ja.

Recite kar hočete, končno ste zbrani sama elita, tako kontrole drog kot najkvalitetnejše represije (vsaj dela) in na drugi strani advokature, kar v liberalni državi v bistvu nosi resnično za spremembo od prej, največje potenciale tudi za samo veščino iskanja neke liberalne srečne poti. Če so vsi ti deli v jedru pošteni.

Ampak tudi tumpci imamo svoje veselje;((

Evo v enem komentarjev na politikis.si sem našel omenjeno, da se nek Rado pali na Tanjo. Skoraj sto posto na Žagarjevo:) Zdaj rahlo dvomim, da je to Rado Pezdir, lahko pa je Mulej?

Tanja Žagar! Hrmrrrr:)
Pa imamo vse pomembno rumeno že pri vitalnih vprašanjih konstrukcije oblasti Slovenije:))

Ja kar smejte se. Enkrat ti jaz tako v night ride-u poslušam radio študent, da bi našel kak alter new music stream, da vidim kaj se dogaja...in glej Tanja Žagar.

Res. Sem rekel bo pa treba omejit s tole cocto in nazaj na pir, viski in horsija;((

Ampak sem že povedal. Za ta prave kalibre je samo Cocta.

In to vse pri tem, ko sem brskal za ozadji zgodbe o Mitji.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

leiito ::

Rado Žerjav bo to, baje je rojen pick-up artist. Tanja pa Staričeva, morda tudi Ribić.

donfilipo ::

Mogoče. Mogoče pa tudi ne.

Podobno velja za avatarje o katerih piše Mikstone in so se sami prepoznali in začutili da je veličanstvo reda in integritete nekako ogroženo;((

No, ko pa smo že pri Tanji Ribič ali Tanji Žagar, pa zadeva postane toliko banalna,...da je edina rešitev gledati TV, če je kje kak sposoben producent, ki zna pobrati Jurija Zrnca, pridodati par dobrih konstantnih fac slovenske scene in narediti tak smešen sitcom. In za dodatek še en kvazi seksi Big Brother, ki se potem izroji v super orgazem opravljanja na kvadrat.

Firbec o tem kdo nam vlada, pa ostane popolnoma potešen in bo treba počakati nov, svež in podobno revolucionaren pristop in pogled8-)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Matako ::

donfilipo je izjavil:


No, ko pa smo že pri Tanji Ribič ali Tanji Žagar, pa zadeva postane toliko banalna,...da je edina rešitev gledati TV, če je kje kak sposoben producent, ki zna pobrati Jurija Zrnca, pridodati par dobrih konstantnih fac slovenske scene in narediti tak smešen sitcom. In za dodatek še en kvazi seksi Big Brother, ki se potem izroji v super orgazem opravljanja na kvadrat.


Ja saj. Meni je prav žalostno gledati, kako Mitja ne izkoristi vseh teh možnosti. V redu, mogoče so Patriotske igre res malo kočljiva stvar, ampak toliko je drugih možnih načinov izražanja, predvsem komičnih, ki jim nobeno sodišče ne more do živega.

Če ne drugega, bi lahko Special zapakiral v kako kung-fu parodijo, recimo "Na Jajovi poti" ali .. karkoli. Toliko je možnosti, ki ostajajo neizkoriščene. :(
/\/\.K.

Matako ::

(Jajov) Reporter zopet napada Mitjo. Če pustimo ob strani, da so zelo pozno dojeli, da ima Mikston pravno opozorilo je zanimivo bolj to:
Tako so pred časom odškodninske tožbe vložili Vinko Vasle, Špela Predan, mag. Dušan Mikuš in Dejan Kaloh - vsaka je "vredna" 17.500 evrov. Obeta pa se še nekaj odškodninskih in kazenskih tožb.


Vem, sliši se grozno, a za Čakalce je to mogoče dobra novica. Gre za _odškodninske_ tožbe. In kaj lahko Mitji sploh še vzamejo, vprašate? I, skladovnico knjig vendar! Mogoče bodo šle celo na dražbo. Druga slabša varianta za Mitjo tudi ni povsem neuporabna: če gre slučajno nazaj v zapor bo imel priliko da Knjigo makar še enkrat napiše. V nasprotju z akcije polnim Prižonjerjem so slovenski zapori namreč večinoma dolgčas in slej ko prej bo posegel po svinčniku ali tipkovnici (tablice so preveč Jajo).
/\/\.K.

atestato ::

Pozdravljeni
Sem nov član, ampak to debato spremljam že lep čas. Čudi me, da vas je večina tu prepričanih, da so knjige zunaj in jih imajo distributerji od kod to prepričanje?Jaz v to močno dvomim, pa tudi Mitji sem se takrat, ko je iskal distributerje javil, da bi mu pomagal z distribucijo odgovoril mi je na mail ter rekel, da se slišiva drug dan, da me bo poklical pusti sem mu številko no ja minilo je več kot 4 mesece ampak klica ni bilo, pa tudi na moje klice se ne odziva. Močno dvomim o vsem skupaj kar se knjige tiče..

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Matako ()

Matako ::

atestato je izjavil:

Pozdravljeni
Sem nov član, ampak to debato spremljam že lep čas. Čudi me, da vas je večina tu prepričanih, da so knjige zunaj in jih imajo distributerji od kod to prepričanje?Jaz v to močno dvomim, pa tudi Mitji sem se takrat, ko je iskal distributerje javil, da bi mu pomagal z distribucijo odgovoril mi je na mail ter rekel, da se slišiva drug dan, da me bo poklical pusti sem mu številko no ja minilo je več kot 4 mesece ampak klica ni bilo, pa tudi na moje klice se ne odziva. Močno dvomim o vsem skupaj kar se knjige tiče..


Ups, oprosti za napačen predlog izbrisa. Od kod prepričanje? Ja Mitja je že večkrat zagotovil, da so. Sicer zdaj, ko pomislim nazaj... imaš v bistvu prav, v resnici nismo nikoli videli nobenih dokazov. Recimo slike naslovnice ni nikoli dal ven pa smo ga za to prosili že lani, takrat ko so menda Jajovi silaki pretepli tiskarja.

:S
/\/\.K.

TASO ::

atestato je izjavil:

Pozdravljeni
Sem nov član, ampak to debato spremljam že lep čas. Čudi me, da vas je večina tu prepričanih, da so knjige zunaj in jih imajo distributerji od kod to prepričanje?Jaz v to močno dvomim, pa tudi Mitji sem se takrat, ko je iskal distributerje javil, da bi mu pomagal z distribucijo odgovoril mi je na mail ter rekel, da se slišiva drug dan, da me bo poklical pusti sem mu številko no ja minilo je več kot 4 mesece ampak klica ni bilo, pa tudi na moje klice se ne odziva. Močno dvomim o vsem skupaj kar se knjige tiče..

jao, jao

http://mikstone.wordpress.com/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TASO ()

IcEk` ::

Vanich ::

Fantje - na konju smo! Knjiga je spet v distribuciji! It's on, baby! Wooohooo!:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Vanich ()

ColdCat ::

UGOVOR GENERALA !!!
Zdaj je Miki zamenjal fotko s podobno tisti, ki je bila sporna.

Ne poznam zadevščin, ampak ali je fotografja potem, ko jo objaviš na FB, last Fabebooka in s tem v "javni lasti"?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ColdCat ()

poweroff ::

Itak da ne. Copyright obdržiš ti, FB si pridrži edino pravico do javnega prikazovanja te slike, ki si jo sam naložil (če ne, bi lahko sliko naložil in potem tožil FB, ker da omogoča prikazovanje slike).

No, to, kar je Mikstone naredil pa se imenuje deep linking in načeloma pravna stroka tukaj ni enotna ali je to prepovedano ali ne. Če bi šla zadeva na sodišče, pa verjetno ne bi padla odškodniska sodba.
sudo poweroff

Matako ::

To je to! Dajte šampanjce na led, a jih še ne odpirajte. Se spomnite lani, ko so knjige ŽE šle na pošto a nikoli dospele? No, tokrat sicer ne bo teh težav, saj ima Mitja sedaj močno, disciplinirano mrežo izurjenih distributerjev (hja, atestato, že nisi iz pravega distributerskega lesa urezan, Miki to čuti!). Seveda so še vedno možne sabotaže z Jajove strani, samo drugače pa se stvar bliža finalu. Do konca tedna, IMO.

EDIT: Ni mi pa všeč, kako Mitja govori o Špelci:
"[odstranjeno na željo ŠP in VV]"

Čakaj malo!!!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Primoz ()

Okapi ::

Eh, slabe novice, v resnici. Se malo spoznam na tiskarske posle in vem, da je re-tisk zelo zamudna zaveda. Pred pomladjo ne bo nič, zna se zavleči celo v poletje.

O.

Matako ::

Okapi je izjavil:

Eh, slabe novice, v resnici. Se malo spoznam na tiskarske posle in vem, da je re-tisk zelo zamudna zaveda. Pred pomladjo ne bo nič, zna se zavleči celo v poletje.

O.


Ok, fantje in dekleta.. potem pa šampanjce ven iz hladilnikov do nadaljnega - da se ne pokvarijo. Bom dal znak potem!

Ni problema, bomo počakali še tisti mesec, dva, tri - kaj pa je to? Vajeni smo že in utrjeni! Saj tudi ne bo težko čakati sedaj, ko vemo da so šteti dnevi Jajovi okrutni strahovladi - izgleda da bomo kmalu dobili novi "prižonjer blog", direktno iz Jajovega iPada heheh.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Cveto ::

Iz pisanja generala Kranjca se lepo vidi realnost Kunstljevih zapisov: Kunstelj recimo piše da je bil varovanec generala Kranjca, v resnici pa je bilo tako da je verjetno od kakega zastavnika dobil dovolilnico na kateri je bil Kranjčev podpis in se je potem s tem hvalil okoli. Piše tudi recimo da je bil "specialec", Kranjec pa lepo pojasni da so bili tam samo izvidniki. Trening za te ima sicer neke elemente treninga za specialce (ga poznam iz lastnih izkušenj) a to je še daleč od kakega nivoja "specialca".

Vzameš torej nekaj malo resnice, dodaš kako osebi ki jo bežno poznaš ali si slišal zanjo in je bila približno takrat na podobni lokaciji in dodaš PRECEJ domišljije, pa dobiš MikStone blog. Podobno razmišljanje Darka Njavra in ljudi okoli njega je Janšo tudi pripeljalo v vse težave okoli Depale vasi (ko so se hoteli iti neke filmske heroje).

Matako ::

Hja Cveto, neke posebna mehanika je tukaj. Recimo, Mitja trdi, da je 1994 v grmovju čakal na Jajov ukaz za izvedbo državnega udara.

Ni izključeno, da takrat res ni bil v grmovju in nekaj čakal!
/\/\.K.

Okapi ::

Štos je, da podobno razmišljajo tudi "ta veliki". Pahor se slika z Obamo in misli, da sta že na ti, Obama pa že zvečer ne ve več, kateri od tistih petih državnikov iz nekih malih državic, s katerimi se je tisti dan slikal, je kdo. Ena tajnica od Merklove pošlje Janši protokolarno čestitko, Janša se pa naokoli hvali z njeno podporo.

In tudi zgodovino ravno tako prirejajo, kot jim je ostala v spominu, oziroma kot se jim zdi, da se je dogajala, in ne, kot se je zares dogajala. JJ recimo razlaga, kot da ga je murgelski palček skoraj osebno strpal v zapor, ta pa pravi, da ga je v resnici obvaroval pred še hujšimi posledicami. In tako v tem slogu naprej.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

lexios ::

Štos je, da tako nastajajo knjige, nekatere - Male Butale! Druge pa še čakamo!:))

donfilipo ::

Nekaj je vseeno.

Ko in če bo Slovenija po načrtu za Švico pristala nekje med Ugando in Bolgarijo, revna, zadolžena in brez kančka vizij in utopij preteklosti, bo nemara ena tolmačba, ki nas bi ščitila pred narodnim samomorom razlaga Mitje. Krivce bomo lahko med kenguruji lovili po Avtraliji, ti pa bodo kot podjeten narod, nanje tudi priredili avtralske safarije;((

Včasih se lovim pri teh rečeh. Ni mi čisto jasno, kako nekaterim barabija tako lepo uspeva, drugim pa nikakor. Pa to sploh ni odvisno načeloma od represije. Skrivnost je dejansko do nekje včeraj, veljala v visoki dodani vrednosti in ekonomski svobodi. V kolikor si bil pa vsaj malo gaunerja, pa še v priredbi davčne oaze in bankirstva za mafijo s celega sveta8-)

Vizija o pravičnosti in enakosti je dejansko kot jezuit med ljudožerci. Neumna in nevarna!!! Če in ko vendarle dela pa čudež8-)

Torej Mitja je avtor preklet od gutenberga in sudbine..nič mu ne gre po načrtu, ampak opozoril je pa le na par reči.

Ugledni slovenci pa so nemara doumeli, da je Friedmanova Economic Freedom, tisti ideal, k kateremu velijo danes najmočnejše elite sveta...in niti ni 100% da bo leta 2017 konec sveta, z začetkom to leto>:D

Torej oni po tej poti vsi družno naprej...ampak nekako se zdi, da so izredno talentirani za zabitje v prvo drevo ob poti. Ko imamo tak rally, ki ga morajo prevoziti vrli politiki vodje, tuji vedo za tista 4 drevesa ob poti in se jih ogibljejo na vse kriplje. No naši pa bumf. Če bi ciljali ne bi moglo bolj zadeti. Pa imajo tudi par sledilcev in vzornikov:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

leiito ::

Kaj je pa re-tisk? Ponatis najbrž ni, ali je možno re-tiskati že stiskane knjige brez pridevnikov? Dvoršak je tisto svojo zgodbico o prostozidarjih objavil (in prodajal) z deli teksta prekritimi s črnim trakom. Morda gre tu za podobno metodo.

Je pa zgražanja in javne obsodbe vreden lektorski kartel. Ven daš samo par pridevnikov in moraš spet lektorirati celo knjigo.

Okapi ::

Kaj je pa re-tisk?
En izjemno kompliciran postopek. Samo najboljši tiskarji to obvladajo, in še tem vzame veliko časa. Večina ljudi tega ne ve, zato Mikstonu ne smemo zamerit, da se je zmotil pri napovedi, kdaj bo knjiga pri bralcih.

O.

donfilipo ::

Ker ne uporabljate ustreznih znakov, človek ne ve, ali re-tisk obstaja ali ne. Kaj točno to je, (ni v tiskarstvu toliko komplikacij, kot pri genetiki in evoluciji, ki pa si jih že na 4 šihte razlagal:) je pa še vedno misterij.

To kar je natisnjeno popraviti, ali specialno šišanje dedka mraza?
:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Marat ::

poweroff je izjavil:

Itak da ne. Copyright obdržiš ti, FB si pridrži edino pravico do javnega prikazovanja te slike, ki si jo sam naložil (če ne, bi lahko sliko naložil in potem tožil FB, ker da omogoča prikazovanje slike).

No, to, kar je Mikstone naredil pa se imenuje deep linking in načeloma pravna stroka tukaj ni enotna ali je to prepovedano ali ne. Če bi šla zadeva na sodišče, pa verjetno ne bi padla odškodniska sodba.


pa še eno vprašanje je tukaj: slika je bila posneta 1989 ob povišanju v čin generala - a je to službena fotografija JLA? Meni že tako izgleda... v tem primeru si Kranjc ne more lastiti pravic slike, niti kdo drug več ne. Bolj je to neka zgodovinska slika, nad katero (po moje) nima nihče avtorskih pravic.

Matako ::

Po mojem tukaj Kranjc nima kaj praskati. Samo zato, ker je na sliki (ki jo torej očitno ni posnel on) še ne more uveljavljati lastništva - biti na sliki ni enako biti avtor (kar je bistveno tukaj). Po tej logiki lahko Jajo teži za tisto famozno sliko na Mikstonu, kjer strelja z armbrustom.

Največ, kar lahko general naredi je, da se pritoži Nataši Pirc-Musar. Samo ta je pa Mikijeva frendica, veliko sreče pri tem!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

gslo ::

sej vem da s to idejo mal brcam v temo, saj posnetkov bodisi ni ali niso pomembni, bodisi ne bodo nikoli objavljeni.. vendar miki ima to srečo, da globalno štrene meša wikileaks in lahko bi se kaj naučil od njih.

zakaj ne zapakira insurance fajla z vsem kar je pomembnega, zakriptira in zadevo vrže na torrente? pravkar sem mu dal sicer idejo za nekaj mesecev nategovanja dlje, pa vendar..

leiito ::

TRDITEV: Mikstone: "General Kranjc me je iz obmejne enote premestil v Dom JLA Bitolj...Bull sheet!"
UGOVOR: General Kranjc: "Zopet debela in grda laž! Zares nekaj smrdi!"
Posredno sem bil obveščen, da je bloger Mikstone 9. maja 2011 odgovoril na mojo pripombo o njegovi debelki in mastni laži z vulgarno angleško skovanko "Bull sheet!", ki pač ni lastna vojakom, temveč neki drugi marginalni skupini!"

Generalu v tolažbo: bull sheet ni vulgarna angleška skovanka, v bistvu ne pomeni nič, razen morda v strokovnem izrazoslovju o živini in drobnici.

Slight off topic, ampak res je žalostno, da otroke angleščine še vedno učijo v stilu "present perfect = I + have + tretja oblika glagola" in jim nikoli ne razložijo, da ima angleščina kratek, odsekan (bitch, shit) in dolg, odprt (beach, sheet) i, potem pa vse zveni enako.

Matako ::

Ok, pustimo lingvistične havdujudu-jesajdu sposobnosti junakov te teme.

Bolj je zanimivo.. da Miki tukaj postavlja neke vrste zanimiv pravni primer. Če se stvar uveljavi, bodo blogi tudi uradno postali cona "proste paljbe", kot bi se verjetno izrazil gen. Kranjc. Do tukaj vse kul. Ni preveč kulturno, poživi pa - sploh pa je Jajo prvi začel s tem že v devetdesetih. Zato užgi po sovragu!

Še bolj je zanimiv pojav s stališča teorije informacij. Namreč, dokler so obračunavanja v elektronski obliki ali shranjena z magnetnimi polji sodišče tega ne smatra kot obračunavanje in je dovoljeno. EDIT: razen če gre za _medij_. Definicija tega je gotovo kompleksna, sumim pa, da ne gre za nekoga, ki s epogovarja z duhovi.

Enkrat, ko se identična informacijska vsebina fizično-kemično prenese na papir se začne hajka, sodni pogromi in aretacije.

Proti takim pravnim akrobacijam je ACTA mala malica!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

donfilipo ::

No videš.

tako nekako sem uočio tudi jaz, pa se nisem hotel blamirati, ker niti nimma dobre pištole, kaj šele dobre pravniške kariere8-)

In kaj zdaj iz tega sledi?

Da je sodnica ustrelila, namesto pijanega jagarja, kozla, da gre za dejanski sofizem naše pravničko-teoretičke prakse, ali da bo žrebanje in posvet??? Vprašam.

Po mojem je tudi elektronski dnevnik, izpostavljen vsem na oči medij in ko si ga ogleda kakih 100k ljudi, že kar močan javen medij.

In zdaj strokovnjaki. Kje sem se zmotil?
Ali pa se je MItja kar se intepretacije sodnice tiče spet malce po pesniško izrazil?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Matako ::

Jaz sem se domislil še nečesa. Tukaj na S-T imamo recimo pravilnik, ki zapoveduje previdnost pri izražanju in celo morebitne sankcije za neprevidneže.

Čemu? Saj S-T vendar ni medij!

Če Mitji uspe, bo tukaj tudi prosta paljba :D
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()
««
72 / 256
»»