» »

Blog o dogajanju 1991-1994

Blog o dogajanju 1991-1994

Temo vidijo: vsi
««
45 / 256
»»

Okapi ::

ne pa, da ga vržeš v vodo
Vse skupaj je res videti precej naivno, pa še ne sklada se s tistim, kar smo doslej vedeli o pisalnem stroju - da so namreč pisalni stroj, na katerem so pisali ponaredke, v resnici že našli (in ga potem vrnili lastniku, kjer se je "izgubil"), in to ni bil Mikijev pisalni stroj.

Obstaja sicer teoretična možnost, da so ponaredke pisali z dvema strojema, ampak vse skupaj se čudno zapleta.

O.

TASO ::

ni res, nic od navedenega! Pisarni stroj je se vedno v pisarni VOMA/OVS na Stari Vrhniki!

KaiV6 ::

No, po dolgem in nestrpnem čakanju smo le dobili sliko! knjige Patriot games z vsemi prilogami in baje magnetogramom bodočih afer.

Platnica knjige ni slikana iz očitnih razlogov.

 Patriotske igre s prilogo.

Patriotske igre s prilogo.

<insert>podpis.html</insert>

TASO ::

sedaj mi je jasno zakaj mi je postar Dzuro ni prinesel.......

Matako ::

sedaj mi je jasno, zakaj zamude - tako knjigo lahko za 25 eur stiskajo le kitajci. Gospodje, ogrejte skenerje, to bo zalogaj!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

donfilipo ::

Mal je klinc nasploh, da ima javnost pravico izvedeti samo, kar jim novinarji nekako izbrskajo, ali nek pisec sam predstavi.

Ergo nas neprestano in v večini zadev lahko fino derpajo mi pa še vedno tiščimo:))

Zdaj pa na splošne pripombe. Ker o konkretnem primeru ne vem nič več, kot kar objavijo, morda samo malo prej:)

Narkoman ni nujno ves čas patološki lažnivec. Ko se zlomi in krene na pot ozdravljenja, zna biti presenetljivo iskren. Videl osebno, že na parih takih terapevstkih seansah. Iskrenost nekako začutiš.

Za dohtarje, ki imajo malo časa, ker jih muči latinščina, crack, lds in nasploh napet life8-), pa je prvi tak znak, da postanejo samokritični. Da ne valijo krivde za nesreče s prešvercanim orožjem in eskapade paravoma in Smolnikarja in še kakšne, na nedolžne politike, ampak predvsem nase.

V tem primeru, bi se Mitja moral skoncentrirati na obsodbo svoje odvisnosti. Zdaj če obsodi mimogrede še koga in malce preveč, je pa to že too much dela;((

Ampak je tako. Ker je narkoman, mu nikoli ne bo nihče ne bo povsem verjel in knjiga kaj prida spremeniti ne more. Lahko je relativna uspešnica, med nasprotniki JJ-ja in ne tako majhnem številu tistih, ki radi obsodijo kateregakoli politika. Počez. A spremeni konkretno lahko le res NPU z ovadbo in resno široko preiskavo.

No ker imamo zdaj vpleten NPU, bi si pa skoraj upal trditi, da za čiste produkte fantazije pa le ne gre. NPU malo dvomim, da sprejme dokaze in v obravnavo kar vsakogar, kadarkoli.

Edino kar je, ne povedo seveda nič, kar pa Mitja tule na filmčku spretno izkoristi.

No če se je vključil v neko kampanjo, tudi to je znak osebnega napredovanja, običajen aktiven narkoman, se poserje na vse politike. In verjamem, da bo tisto malo škode, ki jo povzroči, politika znala skompenzirati.

Trezni volivci pa ne odreagirajo, dokler ni pravnomočne sodbe. Malo forumskega sherlockholmstva, pa ne škodi.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

No ker imamo zdaj vpleten NPU, bi si pa skoraj upal trditi, da za čiste produkte fantazije pa le ne gre. NPU malo dvomim, da sprejme dokaze in v obravnavo kar vsakogar, kadarkoli.


No in tako nevednost naredi slepilni manever!!!

Citat s strani NPU:

'Ali lahko kaznivo dejanje na NPU prijavi tudi običajen državljan?

Seveda. NPU preiskuje sume storitve kaznivih dejanj, ki jih lahko prijavi vsakdo. Kazniva dejanja je mogoče prijaviti neposredno na posameznih policijskih enotah ali na krajevno pristojnem okrožnem državnem tožilstvu. Obstaja tudi možnost anonimne prijave prek telefonske številke 080 1200 ali prek e-prijave korupcije'

Pomeni nič drugače, kot pri navadni policiji. Primer pretehtajo, vsakega pa morajo vzeti resno. IN če napoveš ali slutijo kamere, imajo tudi resne face. Sicer lahko prijaviš grožnje z umorom, pa se smejijo:) No včasih in ja tudi policaji so podvrženi vsem slabostim vaške opravljivosti in tudi zlobe.

Usral sem ga. NPU lahko uporabimo za manipulacijo, ni pa nujno!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Matako ::

No, vseeno ne pozabimo preprostih dejstev, kot je recimo to, da je Mitja že pred dvema tednoma izjavil, da je dal knjige na pošto ...


"Kje je knjiga" bo naš bojni klic! Nočemo pisalnega stroja, hočemo knjigo!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

donfilipo ::

Morda se organizirajo.

Mitja bo našel res poceni tiskarja, Janša pa vse izvode odkupil in zažgal. Eventuelno to zna biti donosen posel. Za Mitjo. In ko to tako steče, se da tudi podkupiti Janševe ortovomovce uberales in potem en izvod.....

Brez panike, knjig bo na tone. In Mitja ima celo nek potencial napisati jo.

Da je ni, bi pa morali dati pod prešo neusmiljenega zasliševanja vse Janševe nasprotnike, ali vzeti vse skupaj z zelo veliko rezervo, zgolj kot hipotetičen primer. Pomeni virtualen primer, osebe in dogodki, ki pa imajo samo zaradi komercialnih fines, tudi presenetljive kopije v realnosti8-)

Zdaj kje je pretepeni tiskar, kje so linki na zvočne posnetke in drugi dokazi, smo pa nekako dali v predal: 'grozijo'.

Res grozijo. Nekatere mafije in celo wannabi-mafije grozijo. Grozili so celo človeku, ki ga poznamo, da ni narkomanski nakladač, to je Janez Markež, kdo in zakaj točno in zakaj niso letali cele dneve naokoli s sredstvi udbe, NATA in drugimi, pa spet nekako ne razumem najbolje:)

In na drugi strani. Ali Janša z mlado izpostavljeno ženo, dojenčkom,.... res je v poziciji, da bi komerkoli grozil. Zadeva se zna namreč obrniti. In tudi kak potencialni Janez Nimarkeš zbrati par tisoč evrov za narkomane, da naredijo kažim na drugem koncu. Ali obupane alkoholike:) Zato tavamo v meglici političnega trilerja in ne na tleh realnosti.

Knjiga pa bo. Pa če jo boš moral sam napisati:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

krneki0001 ::

Kunstelj dej že nehaj pisat zgodbice katere so ti jih drugi pripovedovali in niso tvoje. To so zgodbice tistih ki so pili v parkcu pred metalko, ti pa si bil preveč zadet in si ležal tam zraven.

Pa ne se hvalit s tistimi tremi meseci morisa, ko si bil tam poskusno, pol so te pa odjebal, ker si luzer.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Zipper ::

Knjiga bo mogoče jutri. Jutri je petek!
http://www.politikis.si/?p=38903
---------------------------------------
Type Win to enter Windows ME
---------------------------------------

poweroff ::

Progresivni portal... take izraze sem nazadnje zasledil pri Kurniku. :))
sudo poweroff

Matako ::

Knjiga o dogajanju v zgodnjih devetdesetih je danes zunaj:

http://www.rtvslo.si/slovenija/zgaga-in...

In menda že druga. Mitja, prehitevajo te po desni!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

donfilipo ::

Ja. In ni edina:)

Takole med resnejšimi pesniškimi poizkusi zadnje čase.

Matjaž Frangež: Kaj nam pa morete, v 2 relativno debelih knjigah polnih dokumentov. Link:
http://www.orozje.info/index.php?option...

Osnovna stran ima na kupu kar nekaj videov. Morda za lene, poučneje:)

Potem imamo Blaž Zgaga in Matej Šurc zaenkrat z dvemi knjigami:
Kaj nam pa morete! Odprodaja, In drugi del: Kaj nam pa morete! Preprodaja

Vsi nekako, če skrajšamo trdijo, da je represija nekako vedela kaj se dogaja, a ko so jim policisti zadeve prinesli pred nos, so prdeli, krulili in se delali popolne francoze>:D Efekt pregona. Nix. Popolna ničla. Drnovšek, veliki polhindu guru Slovencev, je vse preiskave ustavil. Basta.

Da je tako, je moralo veljati, da je dejansko šlo za interes Slovenije in ne za interes posameznikov. In zadeve je tako precenil Drnovšek, ki če kaj, ni bil neumen. Precej na nasprotni strani. (Zelo bister in ne naiven.)
Pa pustimo potem zadnjih par let pred neizbežno smrtjo. Preživel jih je vsaj zame, kljub temu dovolj trdno in čvrsto, po svoje.
Aja, pa ljudski, ali krščanski levičar, tudi ni bil. Za hektoliter manj vrinjen v RKC rit, kot filozof, katerega žena je motor gonje proti Janši in še bi našli:)

Je pa seveda pri zadevi sodelovalo nekaj težkih mafiozov iz celega sveta. Nedvomno so tudi izpostavljeni v vseh aferah to vedeli. Da pa so se direkt okoriščali in to ravno Janša, pa makar s tem danes Slovenija pod slabo sliko vojnega dobičkarstva, pa si ne upam trditi.

Ampak tema ni popoln blues. Za forum, kjer ne štejemo direktno evrov, ampak često dirigiramo boga in bodočnost, električna nebesa in popolno neznanje najuglednejših recimo fizikov, nič nenavadnega8-)

Glede na število prodanih izvodov in izkupičke, primerjano z vloženim trudom, pa gre spet na strani piscev, ali za ekstremen idealizem, ali pa za interes nekoga drugega:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Matako ::

donfilipo je izjavil:


Matjaž Frangež: Kaj nam pa morete, v 2 relativno debelih knjigah polnih dokumentov. Link:
http://www.orozje.info/index.php?option...

Osnovna stran ima na kupu kar nekaj videov. Morda za lene, poučneje:)


In imajo tudi fotokopije tajnih dokumentov "za pokušino" ... še malo pa bo kdo drug objavil Špelco!
/\/\.K.

donfilipo ::

Špelca nedvomno je atrakcija. Napol gola, voljna in zraven veljaki brez gat:)

Ni pa ravno point.

Pointa se morajo ljudje, predvsem naivni in tako zaposleni, da nimajo časa 200x tehtati sociološke in psihološke momente, kaj šele pravnih, kjer nimajo zaradi oblike ceha:) praktično nobenih šans.....pointa se morajo navaditi.

Če gre za upor in neko revolucijo, ponavadi ni vse po regelcih in tudi pravnik, ki revolucijo vodi, lahko postane navaden švercar in prevarant:). Svet je narejen tako, da ni šans, da bi se lahko vedno brez upora in po vseh pravilih izognil, da te nek nor manijak, enostavno ne začne mučiti iz čistega mira. En tak takrat na vidiku, je bil Miloševič.

Srbski nacionalizem je imel ultimate namen zaščititi vse srbe po bivši jugi. Po 2 litrih šljive, po svetu:)
Ker je nemogoče pametno ščititi migrante, (jih imajo sami precej od povsod! in po tem principu lahko sesuje tudi srbijo) dokler ti niso v veliki večini, v sloveniji srbov ni. Torej slovenija načeloma za velikosrbe ni problem. Razen za elito in JNA, ki ima celo podporo v svetu in formalno pravno moč. In sesuti njih, ni šlo brez velikih jajc in tudi po domače uporniških fint. Šverca, diverzije in propagande:) In sesuti jih je na nek način moral celo Miloševič sam. Po ideji so bili namreč preveč multikulti:)

Pa se zdaj to polzakonito uporništvo malo vrača. Če je kdo tiskal glavo pod kahlo in so se mu tako tresla kolena, da niti stati ni mogel, je zdaj lepo, da najde dokumente, ki heroje kažejo v napačni luči. Dokazal pa ne bo nič. Nič kar ljudje ne bi ves čas vedeli. Zdaj, če kdo to ne zna izračunati naravno, ne rabi doktorata. Niti diplome ne:). Škoda denarja. Stane. Čeprav izgleda zastonj!

Če kdo to stalno uporablja za predvolilno municijo, moram levici povedati eno teorijo zarote:

Ena pička vas je podkupila, da hodite s tako prozornimi in dolgočasnimi, in tako boste sesuli levico do konca. Pravo levico. Ideološko. In ene nas to boli!

Ne bi rekel, če bi kje stal vsaj napol cenjen in spreten pozitiven levičarski idejni in programski aparat. Pa ga ni. Samo pezdekanje je ostalo. To pa je veliko slabše kot kar premore JJ. Premore poleg pezdekovanja, par pravih zlobnih karakterjev, kjer zver izpade potem tak mil humanist8-),...torej poleg tega, premore realističen program in morda celo ekipo, ki ga bo izpeljala.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Matako ::

donfilipo je izjavil:

Špelca nedvomno je atrakcija. Napol gola, voljna in zraven veljaki brez gat:)

Ni pa ravno point.


Itak, da je. Ne vsebinsko, ampak metodološko. Predstavljaj si dva scenarija.

A: "Jajo je baraba, švercal je orožje in [odstranjeno na željo ŠP in VV]. Evo tukaj so dokazi o švercanju!" Odziv: Že, ampak to ni nujno, bla bla bla ter na drugi strani panično kriljenje in vreščanje. Relativiziranje tako ali drugače. Brez epiloga.

B: "Jajo je baraba, švercal je orožje in [odstranjeno na željo ŠP in VV] Odziv: :O. Ni kaj dodati.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Primoz ()

thor24 ::

@Matako

Daj, daj. Vsi vemo da te briga za švercanje, jajota, knjigo...

Samo Špelco hočeš videt! :P

Povprašaj na HZS. [odstranjeno na željo ŠP in VV] :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Primoz ()

Matako ::

thor24 je izjavil:

@Matako

Daj, daj. Vsi vemo da te briga za švercanje, jajota, knjigo...

Samo Špelco hočeš videt! :P


Ni res, ni res!* Hočem vam povedati, da je objava posnetkov s Špelco kritična točka za razčiščevanje takratnih dogodkov. Predstavljalo bi prelom z dosedanjimi praksami ignoriranja in relativiziranja - "glumljenja gljive", kot pravijo na jugu. Brez takega kvantnega preskoka bomo še naprej hodili v krogu.

--
* Ne priznam!
/\/\.K.

poweroff ::

https://mikstone.wordpress.com/2010/07/...

http://books.google.com/ --> Ambasador vseh By Jožef Kunič
Stran 149, zadnji odstavek na strani. :))

Pa letnice izida knjige in datum blog zapisa preverite... 8-)
sudo poweroff

amigo_no1 ::

In ravno stran 150 manjka :|.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

ColdCat ::

Nov post na Mikstone blogu. Eden boljših :D. Govora je o Triu iz Irana, ki ga omenja tudi dr. Kunič.
SHOW MUST GO ON

Na Mariborski NET TV, v oddaji Studiu 5 je v torek gostoval JJ. Voditelj ga je baje na koncu brez zadržka malce povprašal o Kunstlju in blogu. Ponovitev oddaje je jutri (v nedeljo) ob 18:10.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ColdCat ()

BALAST ::

Cucka ima, da mu ližeta smetano s kurca! Potem, ko je razkril svojo pravo naravo in stegnil svoje pederske parkeljce po meni jih je dobil.
:))
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

Popusenko ::

BALAST je izjavil:

Cucka ima, da mu ližeta smetano s kurca! Potem, ko je razkril svojo pravo naravo in stegnil svoje pederske parkeljce po meni jih je dobil.
:))


Balast zgleda, da te je tole ćist vzburilo!

ColdCat ::

Matako ::

ColdCat je izjavil:

Nov post na Mikstone blogu. Eden boljših :D. Govora je o Triu iz Irana, ki ga omenja tudi dr. Kunič.
SHOW MUST GO ON


Oho! Mitja pravi: "Nekega dne bom o tej avanturi napisal knjigo."

Čakanje na Patriotske igre je passé! Zdaj se čaka na "dvojko".

Drugače pa, je to un izlet na Bližnji vzhod, ko je Špelca ugotovila, da je Njavro navadna pička oz. da se ne zna tepsti ali nekaj?

BTW: o knjigi nobenih novih informacij...
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

ColdCat ::

Matako je izjavil:



Drugače pa, je to un izlet na Bližnji vzhod, ko je Špelca ugotovila, da je Njavro navadna pička oz. da se ne zna tepsti ali nekaj?

Part 19

Iz tega obdobja je znan dogodek, ko je Ribniški mesar ustavil avto in sklofutal Njavra, ker mu je nagajal na cesti. Blamaža, res blamaža, še pištolo mu je vzel in spraznil nabojnik. Zraven Njavra je prestrašena sedela Špela Predan, ki je kasneje v družbi Morisovcev dejala : Darko je pa ovca, še tepst se ne zna, revež.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ColdCat ()

leiito ::

Druga knjiga bo samo o poti v Turćijo, s poudarkom na razvoju Vasletovega karakterja do končnega "coming out-" oz. kot temu z določeno dozo nestrpnosti do drugačnih reče Mitja "pokazal je svojo pederske parklje", vendar se zgodba potem morda zasuče v drugo smer in tudi Mitja sprejme svoj feminine side.

Matako ::

ColdCat je izjavil:



Iz tega obdobja je znan dogodek, ko je Ribniški mesar ustavil avto in sklofutal Njavra, ker mu je nagajal na cesti. Blamaža, res blamaža, še pištolo mu je vzel in spraznil nabojnik. Zraven Njavra je prestrašena sedela Špela Predan, ki je kasneje v družbi Morisovcev dejala : Darko je pa ovca, še tepst se ne zna, revež.


Aja ok, malo sem pomešal - Njavra so kloftali kar doma :D Se zgodi pri vseh teh dogodivščinah po vsem svetu. :D
/\/\.K.

Oldi ::

ColdCat je izjavil:

Na Mariborski NET TV, v oddaji Studiu 5 je v torek gostoval JJ. Voditelj ga je baje na koncu brez zadržka malce povprašal o Kunstlju in blogu. Ponovitev oddaje je jutri (v nedeljo) ob 18:10.


Jajo je odgovarjal na preverjen način, recimo diskreditacija novinarjev, ker ne omenjajo, da je Mitja pisal tudi o Kresalki in Senici v zvezi z mamili.
Mitjo je pa sploh sesuval na vse načine, na kratko kriminalec, s katerim ni nikoli sodeloval in mu zato ne more škoditi. Mitji je moral pisker odpirat, kriminlec, ki ga je spravil za zapahe, mu očita arest.
Glede obtožbe, ki jo je omenil novinar pa ni nič rekel, ergo vse je res oziroma preveč tega je res, da bi ga upal tožiti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Oldi ()

ColdCat ::

Sem pogledal tudi sam. 3-krat je ponovil, da gre za bolnika. Bloge kar dobro pozna, ker se je branil, da Kunstelj zelo podrobno piše, da je Murgeljc mafijski boter, pa da Murgija noben novinar ne vpraša za mnenje.

Matako ::

Menda obstajajo posebne tehnike, kjer se da iz malenkostnih telesnih odzivov med intervjujem in analizo glasu ugotoviti, ali spraševana oseba govori resnico, ji je neprijetno, se pretvarja ipd.

Mogoče bi morali dati posnetek z NETTV v pogled strokovnjaku...

EDIT: mogoče pa sam Jajo bere S-T? Mogoče, če smo dovolj provokativni in nesramni, mu poči živec in preklopi iz lurker-načina? ;)
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

leiito ::

Matako je izjavil:

Menda obstajajo posebne tehnike, kjer se da iz malenkostnih telesnih odzivov med intervjujem in analizo glasu ugotoviti, ali spraševana oseba govori resnico, ji je neprijetno, se pretvarja ipd.

Mogoče bi morali dati posnetek z NETTV v pogled strokovnjaku...

EDIT: mogoče pa sam Jajo bere S-T? Mogoče, če smo dovolj provokativni in nesramni, mu poči živec in preklopi iz lurker-načina? ;)


Poligraf je nezanesljiv, po pravilu "inconclusive", je pa baje funkcionalni MRI bistveno bolj precizen, na Discoveryu so ga uporabili v oddajah Lie Lab, ki so obdelovale še bolj kontroverzne teme kot pse, ki ližejo smetano in ne grejo nikoli na sprehod.

Janša, Jankovič, Jelinčič in še kdo bi se lahko, morda celo morali samoiniciativno podvreči testu laži in konec bi bilo vseh ugibanj. Ampak vsaj kar se Jankoviča tiče, že to, da imata sinova karkoli z zemljiškimi špekulacijami medtem ko ata spreminja prostorski plan, bi moralo biti volilcem nesprejemljivo, ker politična higiena terja, da aktivno izločaš vsakršno možnost korupcije, nepotizma itd.

amigo_no1 ::

Kot sem nekje bral (ZDA policija študijo, nekaj takega), je iz njihovih praktičnih izkušenj poligraf okoli 50% zanesljiv.
Torej tako kot metanje kovanca:)).
Pri House Md so v eni epizodi testirali pacienta na MR, v primeru laži so se vklopili drugi centri v možganih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

Okapi ::

Poligraf je v resnici povsem neuporaben, ker lahko z njim po krivici obtožiš nedolžnega in kot nedolžnega prepoznaš krivega. Celo če bi bil 90 ali 95% zanesljiv, bi bil zaradi teh dveh vzrokov neuporaben.

Poleg tega se je v praksi izkazalo, da izkušen preiskovalec zanesljiveje prepozna lažnivca kot poligraf.

O.

donfilipo ::

Ja ni poligraf, ali celo nasledniki MRI in podobni, zanesljiv. 90-95% zanesljivost, ki s pomočjo spretnega policijskega zasliševanja in preiskave, zadevo še poboljša, namreč STANE. Strokovnjaki za test poligrafije, je precej priporočljivo, da so psihologi, poleg kriminalistov.

Taki pa so redki. Posebej v deželah, kjer je dohtarjev filozofije pro/capita največ:) in je sistem pravice vzdrževan z filozofsko izpopolnjeno enakostjo in pištolo! Marksizmom recimo.

V deželah, kjer je crime resen problem, v kompoziciji s svobodo, liberalizmom, pa so poligraf, tako kot tudi druge teste, ponekod kar s pridom uporabljali. Domnevno bolje, kot UDBA batine. Usrali pa so seveda motko, ko so batine in primitivce izvažali. In celo izdelovali. Za Vietnam recimo.

Primitivna in poceni policiotarska metoda gre takole:

'Zdaj pa takole. Povej po pravici, sicer bodo pele batine.'

In potem malce tudi pojejo, ker se domneva, da stručno določeni zlikovec, pač v začetku dokler se ga strokovno ne omehča, laže:)

Problem je, ker taki dokazi in pričevanja niso uporabni na sodišču in ker niso na sodišču, bi lahko posumili, da imajo tudi sicer, kot policiotarska informacija neko osnovno napako.

Ampak prišpara se pa nemara res malo. Ker kot rečeno, dobri poligrafi in ljudje, ki znajo delati z njimi zadovoljivo, stanejo! In dokler liberalna družba ne investira dovolj za obrambo svobode, proti stranskemu pojavu kriminalu in to na strokoven in ne preveč nasilen način, je slabo.

Kriminal je nekako uspešno vgrajen v dozo grenkobe potrošništva, neo-liberalizma in kapitalizma ....donekle.
Detektorji laži pa ne morejo in ne morejo nadomestiti rutine represije, ampak naj bi jo samo poboljšali. Da pa to v deželi kjer imamo 3-5 dobrih poligrafov in 4 prezaposlene profesorje, ki ne zmorejo testiranj, zaradi številnih drugih obveznosti...torej da to ne deluje dobro po marksizmu, je pa tudi razumljivo.

Poleg tega se je v praksi izkazalo, da izkušen preiskovalec zanesljiveje prepozna lažnivca kot poligraf.


Iz osebnih izkušen ti lahko povem, bodisi je takih hudičevo malo (kar ni čudno:), ali pa enostavno bašeš na 3 šihte!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

thramos ::

Okapi je izjavil:

Poligraf je v resnici povsem neuporaben, ker lahko z njim po krivici obtožiš nedolžnega in kot nedolžnega prepoznaš krivega. Celo če bi bil 90 ali 95% zanesljiv, bi bil zaradi teh dveh vzrokov neuporaben.
O.


Ne da se ne strinjam, pa tudi pravnik nisem, ampak a ne velja enako za kakršnkoli dokaz? Očividci, DNK, vse ostalo?

donfilipo ::

DNK je seveda dosti bolj zanesljiv. Očividci pa v določenih okoliščinah celo manj.

Pomemben je 'respect from science'.

Sam poligraf so svi dugmiči, v nespretnih rokah, zasliševalcu pomaga nič več kot čaj, whisky, ali cigareti. To je, včasih celo pomagajo. Večinoma v resnih in zapletenih primerih pa ne!

Potreben je strokovnjak, in rešpekt pred stroko!

Kot dokaz pa se poligraf testi nikjer ne upoštevajo. Tudi potem, ko ima sodišče že predpostavko, da so za poligrafi pravilno usposobljeni in iznajdljivi izpraševalci!

Za samo informacijo in tipanje osmuljenčevih konstruktov, pa znajo biti dragocena informacija. POleg nadomestila za batine, tako popularnega nekoč:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

Okapi ::

Očividci, DNK, vse ostalo?
Očividci so povsod močno precenjeni. V resnici en sam očividec kot dokaz sploh ne bi smel veljati, tako nezanesljiv je.

DNK je na drugi strani praktično 100% zanesljiv, jo je pa seveda mogoče tudi podtakniti (veliko lažje kot prstni odtis, na primer), poleg tega ne pove dosti o času prisotnosti na kraju zločina. In odsotnost DNK seveda prav tako ni noben dokaz.

O.

Limit-sky ::

Pa še očividca na poligraf.

leiito ::

in še njegov dnk, če je bil res sploh tam, ker nekateri ljudje so samo lačni pozornosti

Okapi ::

Pa še očividca na poligraf.
Očividci niso nezanesljivi zato, ker bi lagali.

O.

Limit-sky ::

Ne?

Okapi ::

Ne, nezanesljivi so zato, ker se motijo. Obstaja na stotine poskusov in dokazov, kako nezanesljiv je človeški spomin in čuti, z vidom vred.

O.

leiito ::

Potem je vprašljiv tudi Mitjin spomin?

Okapi ::

Saj to smo že takoj na začetku, v prvem prispevku prvega bloga, ugotovili. Recimo tam, ko je šel iz Makedonije v Romunijo in potem čez Bolgarijo na Madžarsko.

O.

Limit-sky ::

Okapi je izjavil:

Ne, nezanesljivi so zato, ker se motijo. Obstaja na stotine poskusov in dokazov, kako nezanesljiv je človeški spomin in čuti, z vidom vred.

O.

Laž = neresnica.

leiito ::

Okapi je izjavil:

Saj to smo že takoj na začetku, v prvem prispevku prvega bloga, ugotovili. Recimo tam, ko je šel iz Makedonije v Romunijo in potem čez Bolgarijo na Madžarsko.

O.


potem je možno, da je tudi pri zgodbi o psih in smetani pomešal kdo kaj in komu.

Okapi ::

Laž = neresnica.
Kaj bi rad povedal? Očividec je prepričan, da je nekoga videl, pa ga v resnici ni.

O.

Limit-sky ::

Se pravi, da govori resnico ali kaj?
««
45 / 256
»»