Forum » Izdelava spletišč » Checkbox pomoč
Checkbox pomoč
b3wk ::
Živjo!
Naletel sem na eno težavo, katere se ne znam lotiti.
Na spletni strani delam neko administracijo, v kateri imam en checkbox.
Ko checkbox obkljukam, mi da v mysql vrednost 1.
Sedaj me pa zanima, kako izvesti nasprotno operacijo, da mi v ckeckboxu najprej prikaže trenutno vrednost (torej 1 - checkbox obkljukan), katero želim spremeniti v 0 (odkljukan) - potem dobim v mysql vrednost 0, in checkbox je odkljukan (trenutna vrednost)?
p.s.: če vstavim v checkbox še naslednjo kodo
dobim naslednjo težavo...
Ko imam v Mysql vrednost 1 in se izvede checked="checked", se stanje v bazi ne spremeni, ne glede na to, ali checkbox odkljukam (da bi ga želel spremeniti v vrednost 0).
Mislim, da je problem prav v tem checked="checked" ...
Naletel sem na eno težavo, katere se ne znam lotiti.
Na spletni strani delam neko administracijo, v kateri imam en checkbox.
Ko checkbox obkljukam, mi da v mysql vrednost 1.
Sedaj me pa zanima, kako izvesti nasprotno operacijo, da mi v ckeckboxu najprej prikaže trenutno vrednost (torej 1 - checkbox obkljukan), katero želim spremeniti v 0 (odkljukan) - potem dobim v mysql vrednost 0, in checkbox je odkljukan (trenutna vrednost)?
<form action="" method="post"> <input name="cookie" type="checkbox" value="1" /> <input name="submit" type="submit" /></form> <?php if(isset($_POST['cookie'])){ if($_POST['cookie'] == '1') { $sql = "UPDATE nastavitve_strani SET cookie=1 WHERE id=1"; mysql_query($sql); } else { $sql = "UPDATE nastavitve_strani SET cookie=0 WHERE id=1"; mysql_query($sql); } } ?>
p.s.: če vstavim v checkbox še naslednjo kodo
<input name="cookie" type="checkbox" value="1"<?php if($cookie==1) echo ' checked="checked"';?> />
dobim naslednjo težavo...
Ko imam v Mysql vrednost 1 in se izvede checked="checked", se stanje v bazi ne spremeni, ne glede na to, ali checkbox odkljukam (da bi ga želel spremeniti v vrednost 0).
Mislim, da je problem prav v tem checked="checked" ...
maastermedia ::
Smo ugotovili sicer že na php-si.com ampak vseeno je tukaj še rešitev:
Lp.
<?php include("../povezava/mysql.php"); if(isset($_POST['submit'])){ if(isset($_POST['cookie'])) { $sql = "UPDATE nastavitve_strani SET cookie=1 WHERE id=1"; mysql_query($sql); } else { $sql = "UPDATE nastavitve_strani SET cookie=0 WHERE id=1"; mysql_query($sql); } } $sql = "SELECT * FROM nastavitve_strani WHERE id=1"; $result = mysql_query($sql); $value_array = mysql_fetch_array($result); $cookie = $value_array['cookie']; ?> <form action="" method="post"> <table width="200" border="0"> <tr> <td><font size="2">Tekst</font></td> <td><input name="cookie" type="checkbox" value="1" <?php if($cookie==1) { echo 'checked="checked"'; }?> /></td> </tr> </table> <input name="submit" type="submit" /></form>
Lp.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Google gre v bančništvoOddelek: Novice / Ostale najave | 8107 (5638) | poweroff |
» | php pomočOddelek: Programiranje | 2147 (1203) | fx |
» | [php] preverjanje online uporabnikovOddelek: Programiranje | 2064 (1720) | cobrica |
» | CheckBox in MySqLOddelek: Izdelava spletišč | 736 (560) | keworkian |
» | Checkboxes dropdown (show/hide)Oddelek: Izdelava spletišč | 1147 (927) | dinozaver7 |