Forum » Programiranje » paralelni klic web-servica ASP.NET
paralelni klic web-servica ASP.NET
papasmrk ::
Pozdravljeni,
imam naslednji problem, ki ga neznam rešiti. Gre se za to, da bi rad paralelno klical 2x isti web service z različnimi parametri, da mi potem v približno istem času vrne informativni izračun za 2 različne poizvedbe. Vendar se stvar ne izvaja paraleno ampak zaporedno.
Mi lahko kdo pomaga, kako bi to lahko rešil da se izvaja paralelno ?
Client Side :
Server Side :
imam naslednji problem, ki ga neznam rešiti. Gre se za to, da bi rad paralelno klical 2x isti web service z različnimi parametri, da mi potem v približno istem času vrne informativni izračun za 2 različne poizvedbe. Vendar se stvar ne izvaja paraleno ampak zaporedno.
Mi lahko kdo pomaga, kako bi to lahko rešil da se izvaja paralelno ?
Client Side :
//***** tukaj se klice web-service z razlicnima vhodnima parametroma function getData(num) { PageMethods.GetData( 1, OnSucceeded, OnFailed ); PageMethods.GetData( 2, OnSucceeded, OnFailed ); } function OnSucceeded(result, userContext, methodName) { var JSON_ = eval('(' + result + ')'); ws_call_num = JSON_.ws_call_num; document.getElementById('Text' + ws_call_num).innerText = JSON_.Znesek; } function OnFailed(error, userContext, methodName) { document.getElementById('label').innerText = 'An Error occured'; }
Server Side :
[System.Web.Services.WebMethod] public static string GetData(int num) { WebReference.WS_Info ws = new WebReference.WS_Info(); WebReference.Data_Out ws_out = ws.Data_Out(xmlparameter); JavaScriptSerializer js = new JavaScriptSerializer(); string str = js.Serialize(ws_out); str = " { \"ws_call_num\" : " + num + ", " + str.Substring(1); return str; }
Looooooka ::
kokr vidm je Client Side koda javascript.
In kokr vem javascript ne omogoca paralelnega izvajanja.
Drugi problem je tud browser, ki tudi onemogoca klicanje istega streznika vec kot n-krat (v ie je bil vcasih limit okol 2-3 i think).
Google Gears baje podpira multithreaded javascript funkcije...ampak kako bos preprical userje, da naj si ga instalirajo :)
In kokr vem javascript ne omogoca paralelnega izvajanja.
Drugi problem je tud browser, ki tudi onemogoca klicanje istega streznika vec kot n-krat (v ie je bil vcasih limit okol 2-3 i think).
Google Gears baje podpira multithreaded javascript funkcije...ampak kako bos preprical userje, da naj si ga instalirajo :)
papasmrk ::
V IE 8 je default število konekcij, ki jih imaš vzpostavljenih do strežnika 6, včasih pa mislim da jih je bilo 2. Ja potem pa nič, pa iz dveh browserjev klicat pa bo ane...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AJAX kratke nalogeOddelek: Izdelava spletišč | 2284 (1751) | Yacked2 |
» | [PHP/JavaScript] tic tac toeOddelek: Programiranje | 1684 (1417) | illion |
» | Javascript - izračun razlike v datumihOddelek: Programiranje | 1920 (1775) | kogledom |
» | PHP in JS problem :(Oddelek: Programiranje | 1719 (1527) | l0g1t3ch |
» | Definiranje spremenjivke - javascriptOddelek: Programiranje | 1214 (1137) | a-ptuj |