Forum » Programiranje » Definiranje spremenjivke - javascript
Definiranje spremenjivke - javascript
a-ptuj ::
Prosim za pomoč!
Izdelal bi rad Javascript, ki bi omogočil, da bi današnjemu datumu prištel določeno števili dni in bi dobil nov datum. Naprimer 11.01.2010 + 5 dni = 16.01.2010. Število dni (npr. 5 dni) pa bi v HTML stran vpisal preko input polja, pa mi to ne uspe. Vedno mi napiše da spremenjivka "sprememba_dneva" ni definirana. Kaj je narobe v spodnem skriptu?
Prosim za Vašo pomoč. Že naprej hvala.
Izdelal bi rad Javascript, ki bi omogočil, da bi današnjemu datumu prištel določeno števili dni in bi dobil nov datum. Naprimer 11.01.2010 + 5 dni = 16.01.2010. Število dni (npr. 5 dni) pa bi v HTML stran vpisal preko input polja, pa mi to ne uspe. Vedno mi napiše da spremenjivka "sprememba_dneva" ni definirana. Kaj je narobe v spodnem skriptu?
<script language="javascript"> var danes = new Date() var Dnevi=new Array ("nedelja", "ponedeljek", "torek", "sreda", "četrtek", "petek", "sobota") var Meseci=new Array ("januar", "februar", "marec", "april", "maj", "junij", "julij", "avgust", "september", "oktober", "november", "december") var leto = danes.getFullYear () var mesec= danes.getMonth () var dan = danes.getDate() var novi_dan = dan + sprememba_dneva var danes3 = new Date (leto, mesec, novi_dan) var vstopdan = danes3.getDate() var vstopleto = danes3.getFullYear () var vstopmesec= danes3.getMonth () document.write(Dnevi[danes3.getDay()]+", " +vstopdan + "."+ Meseci[danes3.getMonth()] +"."+vstopleto) </script> <input type ="text" name="sprememba_dneva" SIZE=10 value=0>
Prosim za Vašo pomoč. Že naprej hvala.
c0dehunter ::
JavaScript poznam zelo površinsko, zato bom zgolj ugibal;
Mislim, da bi moral imet še kak gumb, s katerim bi izvedel akcijo, saj se ti sedaj JS naloži že preden sploh lahko kdo vpiše kaj v sprememba_dneva.
Poskusi iz te skripte naredit funkcijo, ki jo kličeš z gumbom, sprememba_dneva pa lahko podaš kot argument.
Mislim, da bi moral imet še kak gumb, s katerim bi izvedel akcijo, saj se ti sedaj JS naloži že preden sploh lahko kdo vpiše kaj v sprememba_dneva.
Poskusi iz te skripte naredit funkcijo, ki jo kličeš z gumbom, sprememba_dneva pa lahko podaš kot argument.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.
but I'll defend to the death your right to say it.
EnSmotko ::
V bistvu je več stvari narobe...
Vrednost določenga textboxa najlaži dobiš tko, da temu text boxu dodaš id:
Potem pa v javascriptu kličeš funkcijo getElementById():
Sicer obstaja tud getElementsByName funkcija, samo ta ti vrne seznam vseh elementov s tem imenom, id je pa unique in maš lahko samo en element s takim idjom na pejđu. Za tvoj primer se mi zdi id bolj ustrezen.
Samo, da ti bo koda karkol nardila boš mogu definirat še kak onBlur event oz. gumbek z onClick eventom...
Vrednost določenga textboxa najlaži dobiš tko, da temu text boxu dodaš id:
<input type="text" id="sprememba_dneva" value="0" />
Potem pa v javascriptu kličeš funkcijo getElementById():
var sprememba_dneva = document.getElementById("sprememba_dneva").value;
Sicer obstaja tud getElementsByName funkcija, samo ta ti vrne seznam vseh elementov s tem imenom, id je pa unique in maš lahko samo en element s takim idjom na pejđu. Za tvoj primer se mi zdi id bolj ustrezen.
Samo, da ti bo koda karkol nardila boš mogu definirat še kak onBlur event oz. gumbek z onClick eventom...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: EnSmotko ()
a-ptuj ::
Dodal sem funkcijo in gumbek pa mi še vedno ne računa. Še vedno mi, da odgovor da spremenljivka "sprememba_dneva" ni definirana. Kako naj zaženem to spremeljivko, da bo delala? Prosim za dodatno pomoč.
<script language="javascript"> var danes = new Date() var Dnevi=new Array ("nedelja", "ponedeljek", "torek", "sreda", "četrtek", "petek", "sobota") var Meseci=new Array ("januar", "februar", "marec", "april", "maj", "junij", "julij", "avgust", "september", "oktober", "november", "december") var leto = danes.getFullYear () var mesec= danes.getMonth () var dan = danes.getDate() function sestej () { var sprememba_dneva = document.getElementById("sprememba_dneva1").value; } var novi_dan = dan + sprememba_dneva var danes3 = new Date (leto, mesec, novi_dan) var vstopdan = danes3.getDate() var vstopleto = danes3.getFullYear () var vstopmesec= danes3.getMonth () document.write(Dnevi[danes3.getDay()]+", " +vstopdan + "."+ Meseci[danes3.getMonth()] +"."+vstopleto) </script> <input type="text" id="sprememba_dneva1" value="0" > <input type="button" value="Izračunaj" onclick="sestej()">
EnSmotko ::
spremenljivko sprememba_dneva si defeniral znotraj funkcije sestej() in zato zunaj te funkcije ne obstaja... vrstice od 14. vrstice naprej skopiraj v funkcijo sestej() in javascript ne bo več vračal errorja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: EnSmotko ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | JqueryOddelek: Izdelava spletišč | 1789 (1513) | mk818764 |
» | Potrebujem javascript pomočOddelek: Programiranje | 1203 (953) | no1pheeew |
» | Javascript - izračun razlike v datumihOddelek: Programiranje | 1899 (1754) | kogledom |
» | JavaScript naloge za faks (ustni izpit)Oddelek: Šola | 2346 (1886) | Lumix |
» | Iskanje naslednje ponovitve - najboljši algoritem (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 4415 (3473) | Thomas |