» »

Optimalna grafična kartica

Optimalna grafična kartica

pea-zer ::

Lep pozdrav!

Zanima me optimalna grafična kartica za moj računalnik. Trenutno imam grafično Ati Radeon 9600 (128) in bi jo rad zamenjal z zmogljivejšo. Lastnosti mojega računalnika.

Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz 2.92GHz
Pomnilnik 1.50 GB
Osnovna plošča:
Dual channel
Prescott 800
AGPx8

Lepo se imejte še naprej

mtosev ::

Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Sem že gledal to kartico. Sapphire ATI Radeon HD 4650 ali Gigabyte Radeon HD 4650. Samo še rajši koga vprašam.
LoL ? (verjetno zaradi slabe grafične) Pred 7 ali 8 leti sem kupil računalnik. Takrat je še bila kr "solidna". Drugače pa hvala za nasvet mtosev

Yohan del Sud ::

Kaj pa rabiš računalnik za? Tak na uč, je le stara zadeva, bi ti svetoval ali novega, ali pa rabljeno ati 1900 - 1950 ... za ene 20-40 eur.
www.strancar.com

opeter ::

Se strinjam z Yohanom. Če ne igraš nič zahtevnega je vprašanje, če se sploh splača zamenjat.
Itak ti velike komercialen igre, izdane v zadnjih 4-5 letih ne bodo delovale.

Mogoče bi bilo zanimivo razmisliti o novih komponentah (matična, RAM, CPU in grafična)?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

amigo_no1 ::

Če menja matično bo moral menjati še vse ostalo...

mihco ::

Najbolj zmogljiva g. kartica na agp je hd3850...pred casom sem zasledil par rabljenih na bolhi za okoli 40EUR.

Včasih rišem 3d programi...photoshop...včasih bi sprobal še kakšno igro... Sem zamenjal rame in ni bilo nič kaj bolje. Sej zdaj ne bom ustvarjal nekih čudežev iz tega samo grafično bom pa zamenjal. Me res zanima če kdo riše v Archicadu, SketchUpu,.. kakšno kartico ima da mu dela brezhibno ko nariše nek objekt.

dzinks63 ::

Grafična za igre ti bo bore malo pomagala (beri nič) pri pospešitvi 3D risanja. Če že hočeš nekaj več, rabiš profi grafično quadro ali firegl. V prvi vrsti pa rabiš dober (beri hiter in zmogljiv procesor). Sicer pa samo 3D risanje ni popolnoma nič zahtevno, dokler ne začneš po njemu lepiti texture in ji osenčiti. Za tvoje delo, ko praviš včasih, boš pač moral malo potrpeti, ker za kaj bolj orenk, rabiš investirati 1KEUR v komp, da se ti bo kaj prida vse skupaj poznalo. Torej zate, edino smiselno in pod prvo, nabavi dober procesor in potem vse drugo naprej.

JC Denton ::

dzinks63 je izjavil:

Grafična za igre ti bo bore malo pomagala (beri nič) pri pospešitvi 3D risanja. Če že hočeš nekaj več, rabiš profi grafično quadro ali firegl. V prvi vrsti pa rabiš dober (beri hiter in zmogljiv procesor). Sicer pa samo 3D risanje ni popolnoma nič zahtevno, dokler ne začneš po njemu lepiti texture in ji osenčiti. Za tvoje delo, ko praviš včasih, boš pač moral malo potrpeti, ker za kaj bolj orenk, rabiš investirati 1KEUR v komp, da se ti bo kaj prida vse skupaj poznalo. Torej zate, edino smiselno in pod prvo, nabavi dober procesor in potem vse drugo naprej.

Orenk se bo poznalo že, če kupi računalnik za 500€.

Mogoče bo božiček kaj prinesel ;)

Fajn bodite

il ::

Že 385 EUR bi bilo dovolj. Glej katalog stran 6.
http://www.e-leclerc.si/P/PDF/katalog.p...

JC Denton ::

il je izjavil:

Že 385 EUR bi bilo dovolj. Glej katalog stran 6.
http://www.e-leclerc.si/P/PDF/katalog.p...

uf, i7 + gtx 460 če sem prav vidu za 599€

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

racunalnik za autocad

Oddelek: Kaj kupiti
235060 (3931) dmk
»

Katero graficno?

Oddelek: Kaj kupiti
372134 (1434) Meizu