Forum » Strojna oprema » Laserski tiskalnik - toner
Laserski tiskalnik - toner
VeronikaR ::
Mene zanima, ali je res ali so samo govorice, da imajo novi barvni laserski tiskalniki samo nekaj % polnega tonerja?
Februarja letos sem kupila Samsung CLP-315, natisnila sem cca 500, večinoma ČB strani s tekstom in se je črn toner že spraznil. Tiskalnik je 90 evrov, nov črn toner pa sem kupila za 48 evrov in naj bi natisnil 1500 strani. V tiskalniku so štirje tonerji, vsi skupaj novi bi potemtakem stali cca 200 evrov, kar je dvojna cena tiskalnika.
Ko gledam toner je precej komplicirana zadeva, v primerjavi s starimi tonerji za ČB laserske tiskalnike, ko sem samo vsula prah in sem bila dobra za 1K strani.
Februarja letos sem kupila Samsung CLP-315, natisnila sem cca 500, večinoma ČB strani s tekstom in se je črn toner že spraznil. Tiskalnik je 90 evrov, nov črn toner pa sem kupila za 48 evrov in naj bi natisnil 1500 strani. V tiskalniku so štirje tonerji, vsi skupaj novi bi potemtakem stali cca 200 evrov, kar je dvojna cena tiskalnika.
Ko gledam toner je precej komplicirana zadeva, v primerjavi s starimi tonerji za ČB laserske tiskalnike, ko sem samo vsula prah in sem bila dobra za 1K strani.
tony1 ::
Ja, to drži.
Nekateri proizvajalci ponujajo tudi tako "običajno polne" (npr. 1500 strani) kot tudi "malo bolj polne" (5000 strani). Zadnji je običajno le kakšnih 25% dražji od prvega.
Nekateri proizvajalci ponujajo tudi tako "običajno polne" (npr. 1500 strani) kot tudi "malo bolj polne" (5000 strani). Zadnji je običajno le kakšnih 25% dražji od prvega.
il ::
Če pogledaš v navodila od tiskalnika piše, da je priložen črni toner za 1000 strani, običajni pa za 1500. Enako je razmerje za barvne tonerje 700/1000.
Pri teh poceni tiskalnikih je najceneje na začetku kupiti več tiskalnikov in uporabiti priložene tonerje, pa še rezervni deli postanejo zastonj, ali pa uporabiti neoriginalne tonerje.
90EUR (1000B+700C+tiskalnik) < 200 EUR (1500B+1000C)!
Pri teh poceni tiskalnikih je najceneje na začetku kupiti več tiskalnikov in uporabiti priložene tonerje, pa še rezervni deli postanejo zastonj, ali pa uporabiti neoriginalne tonerje.
90EUR (1000B+700C+tiskalnik) < 200 EUR (1500B+1000C)!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Laserski tiskalnikOddelek: Kaj kupiti | 3986 (3227) | nightbird |
» | Nakup laserskega tiskalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 3740 (3215) | majao |
» | Barvni laserski tiskalnikiOddelek: Kaj kupiti | 3749 (2831) | Pina |
» | Kateri laserski tiskalnik?Oddelek: Kaj kupiti | 5071 (4426) | dolenska |
» | Laserski tiskalnik nakup jutriOddelek: Kaj kupiti | 3016 (2426) | iskra |