Forum » Programiranje » C# Iskanje besed
C# Iskanje besed
someone1 ::
Pozdravljeni,
imam nalogo, kjer moram pač prebrati število besed iz niza, ampak s spodnjo kodo mi prešteje vse znake, ki se pojavijo v nizu. Zanima me, če mogoče kdo ve če je kakšna alternativa podobno kot v C++ (eof - end of file)?
Prilagam kodo:
Lep pozdrav, Denis
imam nalogo, kjer moram pač prebrati število besed iz niza, ampak s spodnjo kodo mi prešteje vse znake, ki se pojavijo v nizu. Zanima me, če mogoče kdo ve če je kakšna alternativa podobno kot v C++ (eof - end of file)?
Prilagam kodo:
int števec = 0; string niz; Console.Write("Vnesi niz znakov: "); niz = Console.ReadLine(); foreach (char znak in niz) { if ((niz == " ") && (niz == ".")) { števec = števec + 0; } else števec++; } Console.Write("V nizu je {0} besed", števec); Console.ReadLine();
Lep pozdrav, Denis
HP Elitebook 8530p
- spremenil: someone1 ()
Lahko bolj opišeš tvoj predlog? Kako misliš, da naj razbijem niz? Se pravi, da deklariram npr. char locila (',', '.', ' ') in pol z funkcijo split odstranim te znake?
P.S. Mogoče te je zmotil naslov, mislim sem štetje besed ne črk, sem se malo zatipkal..
Že rešil problem s funkcijo Split.
Lp, Denis
P.S. Mogoče te je zmotil naslov, mislim sem štetje besed ne črk, sem se malo zatipkal..
Že rešil problem s funkcijo Split.
Lp, Denis
HP Elitebook 8530p
Zgodovina sprememb…
keworkian ::
Točno to kar sem ti jaz rekel? Razbij = split, niz = string v array {'',''}
:D
Obscenities in B-Flat
Točno to kar sem ti jaz rekel? Razbij = split, niz = string v array {'',''}
Hehe, točno to kar si ti rekel ja :D nisem takoj razumel kaj misliš :P Hvala :)
Še eno vprašanje.. kako naj sedaj z if stavkom določim pogoj, da mi sešteva le besede.. nekaj v tem stilu, če je niz[i] != niz.Split(locila), potem števec = števec + 0 else števec++.. vem, da moram pretvorit vendar nvm če mam dobro sestavljen if pogoj :)
HP Elitebook 8530p
Zgodovina sprememb…
keworkian ::
Lahko bi predpostavil da ima določen niz recimo 2 znaka, kar je pod je pac locilo/presledek/karkoli že.
Obscenities in B-Flat
Mitja Bonča ::
To je en primer kako lahko šteješ besede:
private void StetjeBesed() { string stavek = "To je testni stavek, za katerega hočeš šteti besede."; int stevec =0; string[] array = stavek.Split(' '); for (int i = 0; i < array.Length; i++) stevec++; MessageBox.Show("Stavek ima " + stevec.ToString() + " besed."); }
norcuron ::
Zgornji primer kode velja samo za primer "normalnih" enojnih presledkov v besedilu.
Great are mysteries of the mind ... or not?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Visual C# problemOddelek: Programiranje | 3120 (2292) | mladec |
» | [C#] Domača naloga - osnoveOddelek: Programiranje | 2497 (1714) | 11tomi12 |
» | Štetje besed v nizu (C#)Oddelek: Programiranje | 1062 (1000) | Spura |
» | Pomoč pri programčkihOddelek: Programiranje | 2920 (2570) | Mitja Bonča |
» | c# težava delo z niziOddelek: Programiranje | 1521 (1372) | Tutankhamun |