Forum » Pomoč in nasveti » Računalnik se po nekaj sekundah izklopi
Računalnik se po nekaj sekundah izklopi
Lombi ::
Danes je bil zabaven dan. Zjutraj sem normalno delal na masini, nakar se mi naenkrat izklopi. Od takrat je fuc.
Pri vsakem ponovnem vklopu se cez nekaj sekund zopet ugasne, nato pa ponovi vajo (prizge&ugasne)
Ista konfiguracija je delala vsaj par mesecev brez ene resne spremembe, nic ni bilo dodano ali odvzeto.
Sem pomislil na PSU, sel v stacuno in kupil novega. Zgodba je popolnoma ista.
Maticna pred izklopom ne piska, piska pa se vedno ce ne najde enega rama ali ce graficna nima napajanja.
Tudi ko sem iz maticne pobral graficno, dodatne rame, disk in dvd, je bil problem se vedno prisoten.
Video outputa ni, niti na eksterni graficni, niti na integrirani.
Kaj storiti? Najlepsa hvala za pomoc!
Pri vsakem ponovnem vklopu se cez nekaj sekund zopet ugasne, nato pa ponovi vajo (prizge&ugasne)
Ista konfiguracija je delala vsaj par mesecev brez ene resne spremembe, nic ni bilo dodano ali odvzeto.
Sem pomislil na PSU, sel v stacuno in kupil novega. Zgodba je popolnoma ista.
Maticna pred izklopom ne piska, piska pa se vedno ce ne najde enega rama ali ce graficna nima napajanja.
Tudi ko sem iz maticne pobral graficno, dodatne rame, disk in dvd, je bil problem se vedno prisoten.
Video outputa ni, niti na eksterni graficni, niti na integrirani.
Kaj storiti? Najlepsa hvala za pomoc!
moja video predavanja za adobe in wordpress: 321.si
moje slike in animirani filmi: lo.si
BALAST ::
Danes je bil zabaven dan.
Zdaj če se ti je resetiral računalnik brez BSOD"modrega zaslona" potem je najverjetneje kriva matična plošča.
Iz izkušenj vem da je za ponovno resetiranje lahko kriva tudi slabo električno omrežje če niha med 190-250V.
Poznam tudi zgodbo od starega Pentium3 PC, ki se je resetiral, ker mu ni pasal različen ram (eden DDR266, drugi DDR400, oba na frekvenci 266).
Poglej če so slučajno napihnjeni konderzatorji na matični, ker to ti lahko izkušen elektronik zamenja za male pare, če pa je starejši letnik se boš moral pa znajti in pobrskat po trgu rabljene opreme.
neeno ::
odpri: C:\Windows\minidump
če imaš notri datoteke ki se časovno in datumsko ujemajo z restarti dobivaš bluescreene in jih je treba analizirat v kolikor datotek ni se ti verjetno CPU pregreva čez 90 stopinj kar posledično pomeni restart s strani BIOS-a - odpri kišto in spucaj hladilnike...
če imaš notri datoteke ki se časovno in datumsko ujemajo z restarti dobivaš bluescreene in jih je treba analizirat v kolikor datotek ni se ti verjetno CPU pregreva čez 90 stopinj kar posledično pomeni restart s strani BIOS-a - odpri kišto in spucaj hladilnike...
Lahko ti je guznil, napajalnik, lahko plata.
Napajalnik je en dan star.
odpri: C:\Windows\minidump
Niti osnovnega sistemskega dostopa ni, kaj sele Windows :P
Proc se skoraj zagotovo ne pregreva, gor je copper hladilnik in temperatura je okoli 40*. PC se ugasne takoj, po nekaj sekundah.
#000000 ::
Ja tud en dan stari so lahko v pizdi, lahko pa je enostavno matična. Vzam fotkiča in pofotkaj pplato, prdvsem tam kjer so kondenzatorji. Takole zgledajo zanič kondenzatorji KLIK če je karkoli napihnjen je zanič.
Juhu, dva zgledata napihnjena. Tomideli. Direktno pod PCI-E slotom.
#000000 ::
No zdej pa lepo prebereš in zapišeš kaj piše na njih recimo 1000 uF 16V 105° greš recimo na roško ulico v Lj, KLIK vzameš vse tiste kondije ki so zanič, in lepo zamenjaš. Če pa nimaš spajkalnika ali nisi še nikol neč lotu, pol rajš nes kakemu elektroniku pa naj ti on menja. LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows se ne zaženeOddelek: Pomoč in nasveti | 2074 (1665) | GummyBear |
» | Blue screenOddelek: Programska oprema | 4377 (3646) | solatko |
» | Menjava procesorjevOddelek: Pomoč in nasveti | 1392 (1144) | srdo |
» | Laptop bluescreen + kako resiti podatkeOddelek: Pomoč in nasveti | 1411 (1268) | dzinks63 |
» | Računalnik se več ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 3464 (3220) | BorutK-73 |