» »

Zunanje talno ogrevanje

Zunanje talno ogrevanje

tx-z ::

A ma kdo izkušnje z zunanjim talnim ogrevanjem? Torej recimo pod asfaltom da je neka mreža k pač segreje pozimi, da se sneg topi. Električno seveda. Mogoče kdo pozna kakšne so cene( 400m^2 recimo), pa kakšni so potem stroški? Se mi zdi da ne bi mogl bit tok velik, glede na to da najbrž to sam za par stopinj segrejš, lih tok da se sneg stopi? Anyhow, problem je ker je dovozna pot taka da nimaš kam snega odmetavat, in bi to bla supr rešitev, če je cenovno ugodna=)
tx-z

Heisenberg ::

to sem videl pri dosti firmah pri dovozih ki so na kalncu...a je bil vedno čez beton in ne asfalt - verjetno slabše prevaja to toploto...

#000000 ::

boogie_xlr ::

Tole je svetovno, majo pri nas pred zdravstvenim domom, je kr kul, da se ne zaleti, ko te prpelejo :) Ampak je pa vseen velik dela, ko je treba spet vse razkopat, če češ montirat fiksno.

T0RN4D0 ::

Uh, če misliš 400 kvadratov snega stopit, potem upaj na mile zime. Mislim da so te zadeve bolj mišljene za kakšne strme dovoze, ne pa da celo ulico ogrevaš :)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

tony1 ::

Na daljši rok bo še vedno cenje postaviti tam streho...

gumby ::

tony1 je izjavil:

Na daljši rok bo še vedno cenje postaviti tam streho...

Na krajši rok tudi...
my brain hurts

Avenger ::

Hehe, 128kW za 400m2... :))
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Hammer123 ::

doma imamo za cca 15m2 2kW mrežo(dovoz v garažo-klančina) + 2kw za cca 20m2 okoli vhoda.

Gregor P ::

Katero firmo, proizvajalca oz. katero podjetje vam je to naredilo?

P.S.: po mojem je to avtorja tudi zanimalo, kakšne so vaše dejanske izkušnje, ali se splača, koliko stane vse skupaj približno ter kdo vam je to zadovoljivo in kvalitetno naredil, ne pa toliko kopica googlovih povezav do nekih nepreverjenih podjetij, ki se morda s tem ukvarjajo)8-)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

damjan1980 ::

prvo rabiš nekoga za gradbena dela. se pravi priprava podlage do točke preden vliješ beton. do tu nima štromar nobene veze. Talno gretje pa ti naredi vsako malo bolj resno štromarsko podjetje, ker to res ni nobena znanost in umetnost. Položiš neke plošče, gor pride mreža, gotovo. Sledi obvezen test če vse veje grejejo. Ko je enkrat beton čez, je prepozno.
pazit je potem treba ko je to položeno in pridejo bosanci beton vlivat. treba jim povedat da bo ob jajca če ne bo pazil kje in kak hodi. ker njim komplet dol visi. Absolutno pomembno je da se točno ve, koliko debelo betona mora prit preko da ni predebelo in potem poskrbet da se ga dejansko tudi toliko vgradi. Ker če ga je preveč debelo, bo grelo manj kot bi naj oz. bo bolj dolgo trajalo da pride toplota skozi.
Potem se je mogoče pametno pozanimat malo okrog glede avtomatike in senzorja. verjetno ni vsaka dobra. Pazit je tudi treba kam se senzor postavi. treba dobro premisit. Recimo da ni kaki avto prek parkiran, preveč pod napuščem, kjer manj sneži,...
Nam je to naredilo podjetje elektra iz maribora in smo zelo zadovoljni. že 4. zimo dela BP. Edino preden avtomatiko nastaviš pravilno lahko doktoriraš zraven da trofiš da ne dela ne prehitro in ne prepozno. Treba trofit točno prave vrednosti vlage in temperature.

brez tega bi bila pri nas cela jeba. nimaš kam snega metat. zdaj pa se zjutraj vsedeš v avto in odpelješ, zunaj pa snega da glava peče, tebi pa odpade jutranja telovadba z šauflo in lahko 1 uro dalje spiš :)

LordTado ::

To je mišljeno za hotele ki ne morjo čisti če se non stop vozijo avti tam itd... in pol to prav pride...
Pa še strošek ni velik za en hotel...

Ne vem pa kako bi se to dalo pod tlakovec ali to tudi obstaja?
Mogoče bi se dalo samo na kolovoze...se pravi tam kjer se pelješ...
Zakaj bi celotno površino grel?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LordTado ()

Hammer123 ::

doma imamo to pod navadnimi betonskimi tlakovci. prav pride predvsem na klančinah, da ponoče vse slupaj ne zmrzne(zjutraj lahko zapelješ avto iz garaže).

edit: tlakovci je pomoje najboljše izbira, ker lahko voda odteče v špranje med njimi.

Zgodovina sprememb…

tx-z ::

Aja ups, ena nula preveč je bla ponesreč=).drgač tko na oko, dovozna pot je široka 2 metra, dolga pa okol 10m. To je tm k je klanc, na eni strani direkt garaža od sosedov, na drugi pa dvorišče od drugih sosedov. Tm bi blo recimo fajn da je, ostalo dvorišče bi že skidu. Sam po drug stran se pol vprašaš zakaj ne bi po celi dolžini dal (*2.5 po kvadraturi), pa maš mir. Fora pa je da zdej mamo navadn pesk kr smo čakal da se mau še usede, predn damo asfalt, tko da kr se tega tiče ja čas pol idealen.. Kok pa drgač pride cena? Sej a ni to neka navadn grelna žica; to neb smel bit drago?:P
tx-z


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

parkiranje na privatnem parkingu

Oddelek: Loža
318837 (7933) fikus_
»

Solar panels? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9413188 (8999) WarpedGone
»

Kje kupiti poseben količek za označitev roba vozišča

Oddelek: Kaj kupiti
91610 (1335) francek1
»

mreža potleh za oprijem

Oddelek: Loža
5648 (572) Engineer_
»

oglaševanje na stavbah oz. strehi stanovanjske stavbe (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16124306 (20947) Mehmed

Več podobnih tem