Forum » Programiranje » HTML težave s šumniki
HTML težave s šumniki
gruffalo ::
V dreamweawerju izdelujem neko stran. ko dam predogled mi šumnike kaže, ko pa loadam na net ma jih ne kaže več.
pa prosim ne mi napisat naj si tole v kodo prilimam kodo za utf-8
ker vsakega ki ga vprašam mi to reče
lp
pa prosim ne mi napisat naj si tole v kodo prilimam kodo za utf-8
ker vsakega ki ga vprašam mi to reče
lp
Enron x86 ::
Kaj pa če še tole prilepiš v kodo (pod HEAD)
Škodit ne more.
Lp
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
Škodit ne more.
Lp
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4
maastermedia ::
Priporočam, da ostaneš na utf8 in pustiš:
Preveri še s kakšnim text editorjem, če je datoteka, ki jo urejaš, tudi kodirana v utf-8. Dreamweaver rad spreminja datoteke po svoje, če v njih ni šumnikov.
Uporabljaš samo html ali je zadaj še kak php/asp?
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
Preveri še s kakšnim text editorjem, če je datoteka, ki jo urejaš, tudi kodirana v utf-8. Dreamweaver rad spreminja datoteke po svoje, če v njih ni šumnikov.
Uporabljaš samo html ali je zadaj še kak php/asp?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: maastermedia ()
Dolencc ::
Po vsej verjetnosti imaš narobe nastavljen Text file encoding v nastavitva Dreamviewerja, le ta mora biti enak kot encoding definiran v hrml-ju
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dolencc ()
MrStein ::
Dreamweaver ne zna sam sinhronizorat uporabljeno in v meta tag zapisan encoding?
En znanec ga uporablja in se samo za glavo držim. Recimo WYSIWYG ne dela. Pritisneš enter v besedilu in v predogledu kaže prelom vrstice, v browserju pa ne (ker ni <BR> taga not dal v source).
En znanec ga uporablja in se samo za glavo držim. Recimo WYSIWYG ne dela. Pritisneš enter v besedilu in v predogledu kaže prelom vrstice, v browserju pa ne (ker ni <BR> taga not dal v source).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
boogie_xlr ::
Jaz sem v DW naredu sam eno stran, ko sem pa pogledal source, me je pa skor kap. Od takrat naprej pa vse ročno html in css.
edit: typo.
edit: typo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boogie_xlr ()
jacal ::
Pred kratkim sem z DW CS4 malce posodobil nekaj vzorno na roke narejenih strani in ni ničesar sfižil. Sem pa ves čas gledal kodo in samo kodo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Trdovratne težave v HTML/CSS-ju (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 8517 (6495) | joker16_7 |
» | [Java] Prevajanje in šumniki v ubuntuOddelek: Programiranje | 2491 (2108) | mmaestro |
» | Dreamweaver CS4 šumnikiOddelek: Izdelava spletišč | 2212 (1571) | Modri dirkač |
» | Napaka v Internet Explorer-juOddelek: Izdelava spletišč | 1974 (1776) | Gost |
» | pretvarjanje šumnikov v browserjihOddelek: Izdelava spletišč | 2263 (1962) | mte |