» »

Amazon UK prvič naročam...

Amazon UK prvič naročam...

Glodko ::

Mama mi je posredovala potrebne podatke od njene Maestro kartice za nakup na angleškem Amazonu (svoje še nimam).
Sedaj mene zanima ali bo Amazon trgal direktno z njene kartice vsoto ki je navedena ob koncu naročila (kjer ti še pretvorijo iz GBP v EUR) takoj ob nakupu?
Zanima me tudi ker živim v privat študentskem stanovanju in nisem tu uradno prijavljen ali lahko naročim zadevo kar na ta naslov samo da namesto lastnikovega podam svoje ime (večstanovanjski objekt)? Bi imel kakšne sitnosti z dostavo? Ali moram biti še na kaj pozoren?

KoMar- ::

Sedaj mene zanima ali bo Amazon trgal direktno z njene kartice vsoto ki je navedena ob koncu naročila (kjer ti še pretvorijo iz GBP v EUR) takoj ob nakupu?

Jp, ker ni kreditna.

Zanima me tudi ker živim v privat študentskem stanovanju in nisem tu uradno prijavljen ali lahko naročim zadevo kar na ta naslov samo da namesto lastnikovega podam svoje ime (večstanovanjski objekt)? Bi imel kakšne sitnosti z dostavo? Ali moram biti še na kaj pozoren?

Načeloma ne bi smelo bit problemov.

Ker na tem naslovu oz. hišni številki je več stanovanj in ne vem ali bo poštar vedel v kater nabiralnik naj vrže listek za prevzem. Ali to dostavljajo kako drugače?

urban99 ::

preden naročiš, poglej še za isti artikel na amazon.de - večinoma so bolj ugodne cene. Ali pa http://www.bookdepository.co.uk/, če iščeš knjigo, ker tu ni poštnine.

Glede prevzema pa se raje zmeni z lastnikom stanovanja, da napišeš kar na njegovo ime. Razen, če pošto tudi sicer dobivaš tja in veš, da s tem nimaš težav.

Treja opcija je knjigarna Behemot v Ljubljani, kjer ti knjige tudi naročijo (in so poceni, vse se lahko prek maila zmeniš) in jih prideš tja iskat.

Če se dogovorim z lastnikom in naročim na njegovo ime, ali bom lahko prevzel na pošti paket jaz? Glede na to da bo na drugo ime? Ker lastnik se zelo redko oglasi in ne bi ravno rad čakal.

mare_ ::

Kaj pa, če daš za tisti teden ali dva, dokler ne pride paket, na nabiralnik nalepko s svojim imenom?

Redkvica ::

Ko boš oddajal naročilo, lahko za delivery address napišeš katerikoli naslov (no, seveda tistega, kamor želiš prejeti robo, za billing address pa mora biti naslov enak kot tisti na kartici, se pravi naslov od mame. Sicer ti bo banka po vsej verjetnosti zavrnila plačilo s kartico (vsaj meni so ga).

Za naslov dostave bi jaz napisala Jože Kovač pri Pepe Napak, če je Pepe Napak tisti, ki oddaja stanovanje, ti pa si Jože Kovač.

To bi pomoje šlo da bi nalepil na kaselc gor moj ime. Saj kot sem videl lahko pošilki slediš in približno veš kdaj bo prišla tako da takrat nalepim svoje ime na kaselc.

Ali billing adress rabijo samo zaradi preverjanja verodostojnosti?

Redkvica predlagaš da napišem kar Oseba1 Priimek1 pri Oseba2 Priimek2? Ali bi rabil napisat angleško Oseba1 Priimek1 at Oseba2 Priimek2? Pomoje če napišem samo moje ime pa na nabiralnik moje ime da bi skoraj moralo biti OK, saj ni potrebno da sem uradno res tam doma.

McHusch ::

Billing address moraš napisati tak, kot je od imetnika kartice.
Shipping address pa napiši Glodko pri Lastniku Stanovanja, Ulica, 2000 Kraj.

OK hvala vam za nasvete. Bom naročil tako.

Samo še eno vprašanje. Danes sem dobil mejl da so odposlali moj paket, torej je plačilo prek kartice očitno uspelo. Me pa zanima ker so napisali da so poslali preko nemškega DHL ali moram jaz bit obvezno doma tisti dan ko dobim? Oziroma kam bom šel lahko zadevo iskat če me ta dan ne bo doma?

kalko ::

Za DHL pri nas večinoma dostavlja Pošta Slovenije. Tako, da bo po vsej verjetnosti prinesel navaden poštar.

OldSkul ::

poštar prnese ja. Ni panike torej.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najem - uporaba poštnega nabiralnika

Oddelek: Loža
173822 (3032) Gagatronix
»

Skrivanje dolžnikov v večstanovanjskih stavbah

297004 (5351) RejZoR
»

[C++] Naloga seznam

Oddelek: Programiranje
223338 (2613) Matic1911
»

Pošta Slovenije na spletu objavila seznam "varnih poštnih predalov" (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
8317777 (13504) Azrael
»

eBay & Paypal

93233 (3071) jamiroq

Več podobnih tem