» »

ličanje, klepanje

ličanje, klepanje

perci ::

Morda kdo ve za kakega solidnega in stroškovno ugodnega ličarja, kleparja v Ljubljani, ki ne bi računal DDV?

Šla so vrata na bratovem Peugeot 106 rally ;). Problem je tut v tem, da je na vratih nalepka (taka, ki je na vseh rally modelih) in bi jo rad obdržal. Je to možno? Vrata so potrebna kar solidnega klepanja (se sicer odpirajo in zapirajo, vendar nekoliko slabše kot pred trkom), barva pa ni nikjer odstopila, vendar po klepanju verjetno bo ;(.

A je potrebno cela vrata barvat? A bo to drago?

Pepe ::

Če majo velke rise je potrebno barvat in to cela, kolk je barva in delo nevem, mislim pa da te samo komora pride enih 10 k. Glede klepanja, danes mislim, da jih večina z vakumom dela, tak da ni nujno da ti barva gre, seveda če se da.
Glede nalepke, če tak visita na njej, pa pojdi po novo, na pegueta al pa v eno sitotiskarno.
LP

SkIDiver ::

Na vakuum dela en model v Novem mestu. Sam ni preveč pocen. Vrata se morjo cela štrihat. Zej če je nalepka kje zunaj, da se vidi more it za štrihanje na žalost dol. Če je pa kje znotrej, da ni vidna se jo pa lahko oblima z Tesa™ zaščitnim trakom. barva ni draga. Klepanje pa barvanje je dražje. Odvisn, če je barva navadna al pa metal. Jz sem dal enmu modelu k dela na črno prebarvat mojega BMX. Gor je nametu metalik sivo in nebeško modro od BMW-ja. Slučajno je mel zalogo:D Barva je vidt, ko da so jo pr BMW-ju v tovarni barval. Nanešena v piko.

perci ::

Hmmm, tale vakum ideja mi je zelo všeč. Morda kdo ve, če to v Ljubljani za ugodno ceno kdo naredi? Mislim, da niti ne bi bilo treba barvat (malo poliranja z rdečo pasto), če bi se naredilo z vakumom.

Sicer pa je nalepka žal na zunanji strani in bi jo bilo treb odstranit, ja ;(. Kar se mene tiče, je ne rabim, vendar avto ni moj, je pa tudi res, da bo čudno izgledalo, če bo okol in okol nalepka, na sprednjih levih vratih je pa ne bo.

ali3n ::

tud z uporabo vakuuma bo zelo verjetno treba štrihat vrata (na žalost;( );
glede nalepke: brat naj jo skuša dobit na Peugeotu Slo; druga varianta je pa, da jo naredi kak sitotiskar (smo že delal nalepke in ploščice za na vezno steno... sam to je že bolj warez tema:D )
kleparja ti pa raje nobenega ne priporočam, ker so vsi, s katerimi sem imel opravka barabe...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ali3n ()

sketch ::

Jaz vem za enega dost kul v Lj., med Mostami in Fužinami. Nisem pa ziher, kako je z DDVjem... mi pa je celo stran avta prebarval za 15k, klepanje sicer ni bilo potrebno, a vseeno...

lp
s.
Adapt and overcome.

perci ::

sketch: Kje točno se pa nahaja in kako se imenuje?
Čeprav, cela stran avta za 15k, to mi je mal sumljivo, jst hočem, da orenk nardi, samo za ugodno ceno. Nočem čudežev.

Speedster ::

Če barva na vratih ni počena, da so samo vdrta ti jih lahko mojster, ki je za točo popravljat proba zrihtat. Najboljše je , če se zapelješ pa ti bo povedal. Meni je cel avto lansko leto toča zbila(trnovo) pa mi je vse zglihu 100%. Je pa blizu Brezovice -Vnanje Gorice.

perci ::

Speedster: si lahko morda malo bolj precizen (točna lokacija, ime servisa, cena)? Hvala.

||_^_|| ::

Perci: če je(bo) barva poškodovana bo treba štrihat cela vrata in če hočeš da bo lepo tko kot je blo prej je treba najbrž še preliv za blatnik in zadnja vrata narest.

Kleparja poznam enga FUL dobrga..ampak ti bi brez DDVja, s tem se pa ni za igrat:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ||_^_|| ()

Slowenc ::

jest vem tut za enga se kr pocen. je pa ene 10 km iz Ljubljane.natančno med Dragomlom in Domžalam. ti tut vakuuuuuuumsko nardi.

ive ::

Ej, a bi se lohk na tem forumu neki zmenili. In sicer da ne odgovarjate na vprasanja na katera namate odgovora. Kr neki... Model sprasuje, kje bi mu poceni poklepal in pobarval vrata pol mu pa serjete z enim vakuumom pa 15k za celo stran avta prebarvat pa tko. Dej ne tega pocet...
1.) Vakuum se uporablja za ravnjanje MAJHNIH vdolbinic oz. udrtin (ponavadi od toce) ne pa kar celih vrat. Kr neki...
2.) Mas licarje ki ti bodo vrata lepo pokitali, pobrusili in pobarvali 2x + lak, vse v peci (brezprasna komora, barvo zapecejo - toplota). Mas pa licarje, ki ti bo to naredu na dvoriscu. Odloci se sam, odvisno kaksen avto imas oz. koliko denarja bi rad porabil.
3.) Racunaj na maksimalno 25.000 za klepanje in priblizno isto za barvanje (ce hoces met tko narjen, da ne bos vidu da se je z vrati kej zgodil).

lp, Ive

Pepe ::

Odg. je preprost, ne google, pač pa RUMENE STRANI ali PIRS.
LP

perci ::

Ne, odgovor ni preprost.

solidnega in stroškovno ugodnega ličarja
Kje to piše v rumenih straneh? Poleg tega se pri popravilu avtomobila vedno obrnem na mehanika, kleparja, ličarja, ki mi ga nekdo priporoči. Je bolj zanesljivo, saj obrtniki radi nategujejo. Kdor ima dobre izkušnje s kakim v Ljubljani in izpolnjuje zgoraj napisane zahteve, naj mi prosim to sporoči.

Pepe ::

Pokličes pa vprašaš. Ampak pustimo to.
Ne razumem zakaj se obešaš na LJ.
Kolk mam jaz izkušnje je mesto zmeraj dražje (vsaj glede MB).
LP

perci ::

Mah, na LJ se obešam, zato ker tu živim. Verjetno imaš prav, da bi bilo verjetno ugodneje malo ven. Sej ne rečem, do 20 km al pa mal več. Sam da bom pa nekam deleč pelal pa tut ni fore.

Speedster ::

Daj zapelji se v Logatec v ind. cono v Hodlmayer pa jim pokaži avto, pa ti bodo, oni povedali ali se da s tistimi palcami kej uštimat ( ne vakum ), oni so zame naj na tem področju.
Če ne pa Avto Klemenčič kar se tiče ličanja, tip je ena a v kvaliteti.
Je pa v Notranjih Goricah ca 12 km iz Lj,(15 min iz centra lj -Bre.-vnanje-notranje)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avto majhna škoda na parkirišču, cenilec pa komplicira (polica Triglav, LJ) (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5313282 (7090) LeQuack
»

Eno vprašanje = praska na avtu (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5230393 (22807) Domobrancek
»

razbita vrata

Oddelek: Na cesti
133235 (2345) Olórin
»

Cena barvanja avtomobila

Oddelek: Na cesti
3851939 (50455) lufthammer
»

Se spača popravit Citroena?

Oddelek: Loža
234103 (2910) krneki0001

Več podobnih tem