» »

AMD Bulldozer

AMD Bulldozer

Temo vidijo: vsi
««
63 / 128
»»

joman ::

M-XXXX ::

joman je izjavil:

http://www.dinokomp.si/product_info.php...

a se splača kupit?

Niti približno ne. Če že moraš AMD-ja vzemi X6, drugače pa Intel all the way!

Jst ::

macgajver:

To je bilo nekaj narobe. Če izklopiš Aero, v D3D *DX9* špilih ni razlike več kot nekaj FPS v minus Sedmice.

Ste imeli travnik, ali popatchano? Ker 40FPS razlike je nekam huda, se ti ne zdi?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jst ()

macgajver ::

Pretestirano 10000x špil original vse popatchano dual boot sistem xp vs win7 ogromna razlika v fpsjih. Če ne vrjameš potestiraj.
No recimo sandy bridge je pa tolk močan da ga ne zmoti kej dost black ops fpsji tudi na najbolj intenzivnih cpu obbremenitvah v špilu na win7 ne pade pod 80fps. Pa to smo tko testiral da ja nebi blo nič vpliva grafične kartice na 1024-768 vse minimum. Al pa si preberi kej od tega eni pravijo da je rešitev če v win7 izklopiš zvočno kartico svašta uglavnem.

No če bo kdo potestiral
Dodam še screen kje in na kakšnih nastavitvah pa probajte magar s amdjevim procem.
Tole sicer ni moj komp ampak od kolega jaz nimam več naložen (bo) ker sem mel dost te lagy igre.
q9450 3.6ghz nvidia gtx480 4gb ram win7 64bit
 1

1

2

2

tenstan krompir je pa zakon

Zgodovina sprememb…

macgajver ::

ja no tko se pravilno testira cpu v špilih.
Če bi ti s sandy bridgem naredil na istih nastavitvah na istem mestu screen bi videl 80fpsjev ali več. Tko to je.
Saj pravim kakšen kandidat s amdjem dobrodošel če ma špil dva screena 10min časa ti vzame.
tenstan krompir je pa zakon

Dr_M ::

Ne samo, da se tako pravilno testira cpu, ampak tako se pravilno igra MP igre, edino locljivost naj bo nativna za LCD ;):)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Jaz imam Q66@3.2, 5850, nimam pa več inštalirane BO. Sem pa 100%, da ob najvišjih nastavitvah nisem imel nikoli manj kot 60FPS.

---

Ko je izšla Sedmica (sedaj mogoče več temu ni tako) in če je bil špil DX9, si pridobil nekaj FPSjev, če si izklopil Aero.

Lahko pa, da so krive nastavitve za zvok: če imaš nastavljen kakšen surround ali kaj tretjega... (velja za vse špile)

x45 ::

spet debate zgoraj, ki niso za to temo.

Zanimiv ja zadnji graf - novo odkritje :)

http://www.anandtech.com/show/5174/why-...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: x45 ()

x45 je izjavil:

spet debat eki niso za to temo.

Zanimiv ja zadnji graf - novo odkritje :)

http://www.anandtech.com/show/5174/why-...

Kaj je tukaj zanimivega? Mogoče aplikacija (v tem primeru igra), ki deluje identično na par let starem Core 2 duo kot na odličnem sixcoru? To pa res ni odkritje. Aja zate je :)

Isotropic ::

pac, se en dokaz, da je bulldog boljsi od sandy bridge.
trololololololololololo

macgajver: povej mapo, na kateri naj probam q66@3.2 z 5850.

macgajver: Čez noč sem Steamu naročil, naj mi prenese BO. Sedaj sem si vzel 5 min časa in igral tole misijo:

BO

BO

BO

BO

FRAPS:
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
9939, 124723, 52, 93, 79.689
11557, 137593, 61, 93, 83.994
20200, 237590, 53, 94, 85.020

Sorry za offtopic.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jst ()

filip007 ::

Realno bi bilo...

Fraps naj bi bremzal igre pod 7

DX9 dela najbolje na XP je znano

DX9 podpora se ukinja
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.

x45 ::

Bolj ko gledam nove teste in gledam visoke resolucije ki so vedno bolj in več v uporabi vidim da nima smisla met Intela zarad enakih scorov, višje cene in vseh ostalih omejitevki jih ima napram AMD ju:

http://www.guru3d.com/article/radeon-hd...

x45 je izjavil:

Bolj ko gledam nove teste in gledam visoke resolucije ki so vedno bolj in več v uporabi vidim da nima smisla met Intela zarad enakih scorov, višje cene in vseh ostalih omejitevki jih ima napram AMD ju:

Bolj gledam tvoje odgovore, bolj vidim, da nisi sposoben dojet, da je v igrah vseeno in je že dual core v 90% dovolj.

Zaključek: zakaj bi kupoval DRAGEGA AMD-ja, če je že POCENI Intel DUAL CORE ENAKO zmogljiv.

TOP ::

x45 je izjavil:

Ti limaš teste samo takšne,ki tebi pašejo,ampak zresni se in mal razmisli,da lahko dajaš gor kar hočeš,AMD tole ne pomaga in tudi kupcem ne,ker trenutno P/P za gaiming je Intel zakon in tukaj drugea ni.Vse tele 8 jedrne mrcine so brezvezen nakup,ker ne pridejo do izraza v neprofesjonalni uporabi,pa še tam je uprašanje.Ko pa bo prišel tale 8 jedrnik do večje uporabnosti bo pa že zastarel,tako da AMD spet preostane samo znižanje cen in nič drugega.

Machiavelli ::

Dobra novica za AMD

Phenom X8 prihaja :D
Nažalost bo to FX z pobranimi ledvicami....

http://www.xbitlabs.com/news/cpu/displa...
Nigaaazz

Zgodovina sprememb…

69charger ::

Pojavil se je tudi Athlon X4 960T,je Black Edition in baje se ga da odpreti v 6 jedrnika :P Me want. KLIK
Baje je samo OEM ampak so tudi primerki na trgu.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?

Siddh ::

69charger je izjavil:

Pojavil se je tudi Athlon X4 960T,je Black Edition in baje se ga da odpreti v 6 jedrnika :P Me want. KLIK
Baje je samo OEM ampak so tudi primerki na trgu.

to je phenom in je že kar nekaj časa zunaj se mi zdi

69charger ::

Ja,je u bistvu Phenom X6 ampak je prodajan kot Athlon z zaklenjenimi jedri,predvsem za OEM.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?

gendale ::

Machiavelli je izjavil:

Dobra novica za AMD

>With low frequencies and without Turbo Core, the new eight-core Phenom II X8 will likely be considerably slower than the existing six-core Phenom II X8 processors based on Thuban design.
lol
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Tarzan ::

Če bi bil jaz AMD, bi jim napopal naziv Sempron in pustil Phenom II za kaj bolj izpiljenega, ker do sedaj, za določen segent uporabnikov še vedno,so Phenomi2 pač najzmogljivejša izbira AMD procesorja.

Se bodo že zmenili.

JC Denton ::

gendale je izjavil:

Machiavelli je izjavil:

Dobra novica za AMD

>With low frequencies and without Turbo Core, the new eight-core Phenom II X8 will likely be considerably slower than the existing six-core Phenom II X8 processors based on Thuban design.
lol

Če bodo kompatibilni z am2+ in am3, bi znal bit čist ok nakup, v primeru, da je cena do 120€

krispe ::

Machiavelli je izjavil:

Dobra novica za AMD

Pa kaj so neumni?

Če bodo šli v to smer naprej ne bodo prišli nikamor.
Zakaj enostavno ne naredijo 4 hitra jedra? Namesto 8 počasnih jeder??
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"

Zato ker nimajo sredstev za kaj novega. So vse porabili za pocasna jedra :))

Dr_M je izjavil:

Zato ker nimajo sredstev za kaj novega. So vse porabili za pocasna jedra :))

Hehe, ni to. Izgleda, da bodo vseeno forsirali Bulldozer jedro ne glede na vse skupaj. To lahko pomeni dvoje, ali da lahko BD CPU konkretno izpopolnijo, ali pa da v to močno verjamejo.

Upam, da vedo, kaj delajo...... Ne bi bilo dobro, da druga violina stavi na rahitičnega konja, kot si to lahko brez večjih posledic privošči glavni igralec (Intel - Netburst). Po mojem bomo tam do konca 2012 že vedeli kako in kaj. Če še naslednja verzija APU-jev ne bo konkurirala Intelu, čeprav je v tem trenutku ta slabši, potem gre AMD lahko delat samo še ARM. Vseeno mislim, da imajo par adutov še v rokavih.

Mimogrede, osebno nisem mnenja, da je Bulldozer zanič - še vedno mislim, da gre za eno večjih in boljših izboljšav v zadnjih letih. Lego kockast način sestavljanja se bo pokazal po mojem za odlično investicijo pri prihodnjih generacijah procesorjev.

D3m ::

Katera je slabša, APU ali Intel?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Intelovi APUji smrdijo do neba v primerjavi z AMDjevimi. Kar se grafičnega dela tiče sploh ni primerjave.

iintelovi gonilniki so se posebej ščiš.

@Tarzan

Aha, ok. Ker mi je delovalo po prebranem, da naj bi bil Intel boljši, kar mi je bilo čudno. :)
|HP EliteBook|R5 6650U|

win64 ::

Tarzan je izjavil:

Intelovi APUji smrdijo do neba v primerjavi z AMDjevimi. Kar se grafičnega dela tiče sploh ni primerjave.

Tako spet ne smrdijo, pri konkretno nižji maksimalni porabi je procesorsko hitrejši, v grafičnem delu pa mu še manjka prbližno 30%.

Za tistega pod tabo pa:
En novejši link do članka ali nečesa, kar ni potegnjeno iz tvoje riti, o slabih intelovih grafičnih gonilnikih, prosim?

:))
|HP EliteBook|R5 6650U|

PrimozR ::

AMD-jeva predstavitev. Nuff said! :P

Za usecase, kjer bodo v uporabi integrirana grafična jedra, je v včini primerih Intelov GPU popolnoma čez glavo. Zna pomagati dekodirati HD video, Aero prikaže, prav veliko več pa že ne rabiš na pisarniško-internetnem računalniku.

To je res. V službi mi je i5 2400 vrh glave, več ne rabim. Mogoče se userje, pri 720p oz. 1080p (youtube).
|HP EliteBook|R5 6650U|

če bi bila llanotova grafična nekje na nivoju radeona 5770, bi bil idealna rešitev za poceni računalnik, ki zadovoljivo poganja igre

na žalost je počasnejša, kar da llanota v neko umesno kategorijo

sicer je llano boljši sbja (in rahlo dražji), če hočeš z integrirano grafično igrat igre

ampak kombinacija sb + grafična kartica ni tako zelo dražja od llanota, hkrati pa ima veliko boljši performance

Llano meni osebno pod obremenitvijo ne kuri prav nič več, kot pa i7. Ko samo tapkam po tipkovnici in brskam po spletu je pa verjetno celo bolj varčen. Poraba pri i7 mi še nikoli ni padla na 6W, A8 llano pa občasno obratuje tudi pri tako nizki porabi.

Je pa res, da bi dvakrat premislil, če bi igral 3D pospešene igre, ali se mi splača postaviti procesorsko močno zverino z ubijalsko grafično kartico, ali Llanota, ki bi verjetno lezel bolj po polžje. Llano je idealna izbira za prenosni računalnik ali računalnik v javni upravi (ali na katerem koli drugem delovnem mestu, kjer se računalnik uporablja za delo). Za igrat igre je nujno poseči po iX ali vsaj Phenomu2 in konkretni diskretni grafični kartici.

Mitja358 ::

gendale je izjavil:

ampak kombinacija sb + grafična kartica ni tako zelo dražja od llanota, hkrati pa ima veliko boljši performance

Ko pa daš Llanota + GPU pa si daleč spredaj, a ne veliko dražje. :)

Mitja358 je izjavil:

gendale je izjavil:

Mislim, da toliko spredaj tudi nisi. Te hitro začne lahko bremzati nekoliko slabši procesor in si na slabšem. Če Llano ne bi temeljil na Athlonu, ampak PH2, bi bil pa verjetno tudi za gaming idealna izbira s Hybrid CrossfireX. To pričakujem, da bo prinesel naslednik, ki bo temeljil na buldožerju.

Mitja358 je izjavil:

gendale je izjavil:

kaj pa če vzameš nvidia grafično :P

Jedra so enaka, oz rahlo izboljsana K10, ampak manjka L3. Ceprav je llano precej velik, bi ga L3 le se mocno povecal, za 100€ bi ga pa res precej pod ceno prodajal.

Za primerjavo.
Llano 4c 228mm2
Thuban 346mm2
Deneb 258mm2
Sandy Bridge 216mm2

Intel prodaja nekoliko manjsi cip za 2x toliko denarja.
Zdej si pa predstavli, da dodajo se 4-6MB L3 in se povrsina poveca za ~50%.

Mitja358 ::

gendale je izjavil:

Mitja358 je izjavil:

gendale je izjavil:

Pameten človek tega ne bo delal, razen če ima kakšen dober razlog.

http://hpc.fs.uni-lj.si/ppgplasma
Zaključek

Iz zgornjih testov lahko izpeljemo naslednje ugotovitve:
Med -O2 in -O3 za Intel 11.1 prevajalnik ni nikakršne razlike.
Na Xeon procesorjih je ICC okoli 15% hitrejši od GCC
Na AMD procesorjih je ICC okoli 8% hitrejši od GCC
Na AMD procesorjih je Open64 okoli 2% hitrejši od GCC
AMD Magny-Cour je pri isti frekvenci 20% hitrejši od Barcelone
12 Xeon jeder s HT je približno isto zmogljivo kot 32 Opteron jeder
Uporaba HyperThreadinga je primerna nastavitev če je možno pripenjanje proce

hahahaha šit
to je tastari opteron sicer, magny cours z 12 jedri

Mitja358 je izjavil:

gendale je izjavil:

Mitja358 je izjavil:

gendale je izjavil:

Pameten človek tega ne bo delal, razen če ima kakšen dober razlog.

Jup, presvoh sistem, za tako dobre graficne :)
Sploh pa CF ja in pa dualview (al kako se ze rece?) :)

D3m je izjavil:

To je res. V službi mi je i5 2400 vrh glave, več ne rabim. Mogoče se userje, pri 720p oz. 1080p (youtube).

i5 2400 se userje pri Youtubu? As in da šteka? Tega enostavno ne verjamem. Jaz lahko namreč na fullscreen 1080p gledam YouTube z E6750, sicer zdaj s HD 6850, ampak prej je prav tako dobro delalo tudi s 7900 GTO, torej brez HW pospeševanja. i5 2400 HW pospeševanje ima.

Tarzan je izjavil:

Llano meni osebno pod obremenitvijo ne kuri prav nič več, kot pa i7. Ko samo tapkam po tipkovnici in brskam po spletu je pa verjetno celo bolj varčen. Poraba pri i7 mi še nikoli ni padla na 6W, A8 llano pa občasno obratuje tudi pri tako nizki porabi.

Je pa res, da bi dvakrat premislil, če bi igral 3D pospešene igre, ali se mi splača postaviti procesorsko močno zverino z ubijalsko grafično kartico, ali Llanota, ki bi verjetno lezel bolj po polžje. Llano je idealna izbira za prenosni računalnik ali računalnik v javni upravi (ali na katerem koli drugem delovnem mestu, kjer se računalnik uporablja za delo). Za igrat igre je nujno poseči po iX ali vsaj Phenomu2 in konkretni diskretni grafični kartici.

Sploh pa s prihajajočimi Radeoni serije 7000, ki bodo v Long Idle porabili pod 5 W, pade argument porabe. Prišel je čas, ko imaš lahko relativno dobro zverino za gaming, tudi za 24 in več palčne monitorje za najnovejše igre, ki pa v idle porabijo pod 100 W.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

v 2d nacinu naj bi baje ene 20w al tam okol porabila...

i5 2400 se userje pri Youtubu? As in da šteka? Tega enostavno ne verjamem. Jaz lahko namreč na fullscreen 1080p gledam YouTube z E6750, sicer zdaj s HD 6850, ampak prej je prav tako dobro delalo tudi s 7900 GTO, torej brez HW pospeševanja. i5 2400 HW pospeševanje ima.

Zdele probavam. Hmmmm, občasni lag na 1080p. :D
|HP EliteBook|R5 6650U|

Isotropic je izjavil:

Ja ubistvu 3d Load poraba je 7970 40-50w višja naparom 6970,2d je enaka 18-20w,long idel oz neka sleeep varjanta pa je 3-5w medtem ko na prejšnih tega ni bilo....
Nigaaazz

Zgodovina sprememb…

RejZoR ::

Čeprav je tud za ugasnjen monitor bilo že na starejših serijah nekaj power saving optimizacij, ampak ne popolni izklop GPU-ja kot je to na HD7000 seriji.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Isotropic je izjavil:

7990? Tam nekje, ja, ~3 W za slave GPU, ~15 W za master GPU pa ~10 W za PCIe bridge. Tam 20 do 30 W. Še vedno ZELO impresivno za daleč najhitrejšo kartico ta trenutek na trgu :)

RejZoR je izjavil:

Čeprav je tud za ugasnjen monitor bilo že na starejših serijah nekaj power saving optimizacij, ampak ne popolni izklop GPU-ja kot je to na HD7000 seriji.

Res je, izklopi samo video output driverje, kar se pozna par W, jedro pa še vedno deluje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

PrimozR je izjavil:

Isotropic je izjavil:

7990? Tam nekje, ja, ~3 W za slave GPU, ~15 W za master GPU pa ~10 W za PCIe bridge. Tam 20 do 30 W. Še vedno ZELO impresivno za daleč najhitrejšo kartico ta trenutek na trgu :)

RejZoR je izjavil:

Res je, izklopi samo video output driverje, kar se pozna par W, jedro pa še vedno deluje.

Ah itak ma intel plata Virtu in se posebej gpu izklopi in autput daje pol gpu na procu ani tak ?
Nigaaazz
««
63 / 128
»»