Forum » Strojna oprema » AMD Bulldozer
AMD Bulldozer
Temo vidijo: vsi
Isotropic ::
virtu je softver, ki pride z z68 chipsetom. neki preslika ramdac iz diskretne graficne v tega od proca recimo. alpa izklopi diskretno, ce je treba oz. jo poslje v spanec, ce ni velike obremenitve.
PrimozR ::
Načeloma vem kaj je Virtua, ampak če se ne motim SW pride z ravno dvema ali tremi platami, predvsem z MSIjkami če se ne motim. V principu zgleda zadeva zlo kul, v praksi pa še ni tako popularna, kot bi lahko bila.
Itak jo pa long idle naredi relativno nepotrebno.
Itak jo pa long idle naredi relativno nepotrebno.
filip007 ::
Phenom II X8...
http://www.xbitlabs.com/news/cpu/displa...
Osebno bi imel raje Phenom III X8 ne pa FX.
http://www.xbitlabs.com/news/cpu/displa...
Osebno bi imel raje Phenom III X8 ne pa FX.
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: filip007 ()
Dr_M ::
Teh novic kolikor hoces.
http://www.google.si/search?q=Phenom+II...
http://www.google.si/search?q=Phenom+II...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
gendale ::
ta novica je že bla
gre se za bulldozer jedro na nižji frekvenci in brez l3
torej nič posebnega, razen če jih dajo res poceni
ta pravi phenom ii z 8 jedri v 32nm bi bil pa kar zanimiva reč :)
gre se za bulldozer jedro na nižji frekvenci in brez l3
torej nič posebnega, razen če jih dajo res poceni
ta pravi phenom ii z 8 jedri v 32nm bi bil pa kar zanimiva reč :)
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
Ga ne morejo narediti, to je tisti trik, ker potem dobiš server klaso CPUja, če so cela jedra. Potem jok brate odpade, brez L3...to bo pa res en s_r_t_u_.
Tile testi so super, lepo pokažejo kje kaj stoji
http://bozzabench.com/Tests/TestView/ta...
Tile testi so super, lepo pokažejo kje kaj stoji
http://bozzabench.com/Tests/TestView/ta...
Zgodovina sprememb…
Mitja358 ::
Machiavelli ::
Če se bodo odklepal pa da bo cena nizka bo zanimivo...sam dvomim.....
mislim da je kle taktika malce ceneje in da se l3 samo odklepa torej cca 20-30eur cenej kot fx...
mislim da je kle taktika malce ceneje in da se l3 samo odklepa torej cca 20-30eur cenej kot fx...
Nigaaazz
A kljuc tudi prilozijo za kljucavnico?
A kljuc tudi prilozijo za kljucavnico?
ne dobiš pa pri bundel varjanti FX značko za hlačni pas :D
Nigaaazz
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machiavelli ()
69charger ::
Torej ta graf povzame da je P4 boljši od Buldožerja v vsem? Right -.-
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?
Tarzan ::
Hud ta AMD-jev napredek... http://www.xtremesystems.org/forums/sho...
Bullshit objava.
Če bi največji drek primerjal s P4 ShitBurstom, bi pri frekvenčni primerjavi zmagal z ogromno razliko. Novi AMDji so pa cepljeni z enakim cepivom, kot NetBurst, samo z manjšo dozo. Dajmo malo spucat špegle, če je pogled zamegljen, shall we?
Hud ta AMD-jev napredek... http://www.xtremesystems.org/forums/sho...
Bullshit objava.
Če bi največji drek primerjal s P4 ShitBurstom, bi pri frekvenčni primerjavi zmagal z ogromno razliko. Novi AMDji so pa cepljeni z enakim cepivom, kot NetBurst, samo z manjšo dozo. Dajmo malo spucat špegle, če je pogled zamegljen, shall we?
Primerja se pač najboljše, kar ponujata AMD in Intel zdaj ter kar sta ponujala pred 6 leti. Primerjava je sicer najboljša le neposredno med Intelovima izdelkoma ter neposredno med AMD-jevima izdelkoma. AMD je malo manj da ne naredil korak nazaj v 6 letih v per core performansu, Intel pa precej velik korak naprej. Okej, Bulldozer je pogosto hitrejši od K8, ampak že dejstvo da sta si tako blizu je rahlo žalostno. Pri Intelu tega namreč ne opazimo. Ko se upošteva vsa jedra je zgodba jasno drugačna, ampak tukaj je ravno to point, per core performance.
Okej, vprašljivo je, če je za Bulldozer fer, da se uporablja samo eno jedro od osmih. Ampak prav tako bi bilo vprašljivo, če bi bilo fer uporabljati en cel modul. Najboljša rešitev bi bila tako verjetno da bi se naredilo oba testa, je pa tudi odvisno od AMD-jevega marketinga. 4-modulni Bulldozer se namreč reklamira kot 8-jedrnik.
Pod črto je s seštevanjem odstotkov prednosti nove arhitekture proti stari FX pristal na 12, SB-E pa na 163 %. In ja, analitično/statistično je takšna metoda čisti fail. Če ne drugega ne upošteva teže posameznih rezultatov :)
Torej ta graf povzame da je P4 boljši od Buldožerja v vsem? Right -.-
Ne, daleč od tega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
No, pa da se omenim samo 2.6GHz na buldozerju...
Tarzan ::
Tkole se zmenimo. Zmeri P4 na 1333 MHz ali kolikor koli so že imeli zadnji Tualatini preden so s P3 šaltali na Netburst in opazuj. Mislim da se bo še za odtenek slabše odrezal, kot pa Bulldozer.
Ne moreš takole primerjat, ker to je podobno kot da bi košarkarje primerjal pri višini 180 centimetrov in jim odvečne centimetre odrezal stran.Krasota P4 je bila v nehumano visokih frekvencah, katere je PR oddelek pri intelu veselo prodajal. Pri enaki frekvenci je bil AthlonXP neprimerljivo hitrejši, pa če je P4 imel vklopljen HperThreading, ki mu je dodal poleg ultra frekvence še dodatno jedro ali ne. Potem so uvideli, da so ga kraljevsko posrali in šaltali nazaj na P3 zasnovo in rodili Core. Kljub konkretno nižji frekvenci je popolnoma razturil navite P4 procesorje, ki jih je nasledil.
Tukaj zdaj pride na vrsto primerjava AMDjevih Bulldozerjev. Podaljšali so jim pipeline, kot je to izvedel intel s P4, s čimer so zvišali frekvenco (katero jim je ta romunski gumpec šel celo zniževat, pri primerjavah) a hkrati ni pričakovati enake učinkovitosti kot pri širokih kratkih cevovodih predhodnje arhitekture procesorja. Zdaj, tu je še en dodaten hakeljc, ker ga serjejo z moduli/jedri in je romunski bumbar polovico gmote, ki bi morala biti imenovana jedro odškrtnil stran. Ok, sem sam tudi mnenja, da je AMD tu naredil napako, ko podvojuje tevilo jeder, namesto, da bi jemal performančno krono, ampak okej, če bo PR oddelek in bojo tržnikito znali izkoistiti pri prodaji - go for it.
Dvojna merila in popolnoma neumno primerjanje jabolk in hrušk. Osnovnošolec bi se znal bolje lotiti primerjanja večih generacij procesorjev. Romunija sem slišal, naj bi bila zelo razvita, kar se računalništva tiče. Zdaj nisem več prepričan, da sem prav slišal.
Ne moreš takole primerjat, ker to je podobno kot da bi košarkarje primerjal pri višini 180 centimetrov in jim odvečne centimetre odrezal stran.Krasota P4 je bila v nehumano visokih frekvencah, katere je PR oddelek pri intelu veselo prodajal. Pri enaki frekvenci je bil AthlonXP neprimerljivo hitrejši, pa če je P4 imel vklopljen HperThreading, ki mu je dodal poleg ultra frekvence še dodatno jedro ali ne. Potem so uvideli, da so ga kraljevsko posrali in šaltali nazaj na P3 zasnovo in rodili Core. Kljub konkretno nižji frekvenci je popolnoma razturil navite P4 procesorje, ki jih je nasledil.
Tukaj zdaj pride na vrsto primerjava AMDjevih Bulldozerjev. Podaljšali so jim pipeline, kot je to izvedel intel s P4, s čimer so zvišali frekvenco (katero jim je ta romunski gumpec šel celo zniževat, pri primerjavah) a hkrati ni pričakovati enake učinkovitosti kot pri širokih kratkih cevovodih predhodnje arhitekture procesorja. Zdaj, tu je še en dodaten hakeljc, ker ga serjejo z moduli/jedri in je romunski bumbar polovico gmote, ki bi morala biti imenovana jedro odškrtnil stran. Ok, sem sam tudi mnenja, da je AMD tu naredil napako, ko podvojuje tevilo jeder, namesto, da bi jemal performančno krono, ampak okej, če bo PR oddelek in bojo tržnikito znali izkoistiti pri prodaji - go for it.
Dvojna merila in popolnoma neumno primerjanje jabolk in hrušk. Osnovnošolec bi se znal bolje lotiti primerjanja večih generacij procesorjev. Romunija sem slišal, naj bi bila zelo razvita, kar se računalništva tiče. Zdaj nisem več prepričan, da sem prav slišal.
Glede na to, da se cest nimajo, vprasanje kako je z racunalniki
Intel vodi samo še pri nižjih ločljivosti, več ali manj...
http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/...
Phenom X8 bodo imeli polni L3...
http://www.oc-lab.si/novice.php?n=1192
Zankrat kar dobro kaže AMDju, samo še cene dol dol dol...
Zgodovina sprememb…
Se hecaš ?
Intel vodi v Porabi štroma,clock per clock,in pa imaš neko upgrejd pot,Pri AMDju nažalost vse to zdaj šepa...
Pa neglej ta špil k je poenoten ;D
Nigaaazz
Zgodovina sprememb…
M-XXXX ::
Ne moreš takole primerjat, ker to je podobno kot da bi košarkarje primerjal pri višini 180 centimetrov in jim odvečne centimetre odrezal stran.
Čisto brez problema lahko primerjaš. Skaliranje zmogljivosti je bolj kot ne linearno (+-par %) in si lahko iz teh podatkov pridobiš zmogljivost za vse in so jasni pokazatelj. Intel je v parih letih več kot podvojil zmogljivost, AMD je pač AMD. Sicer tole je pokazatelj zgolj enega primera, vendar vemo, da je tako ali tako povsod enaka žalost.
Da, zato ker pri višjih ločljivostih je procesor praktično nepomemben. Še zdaj niste dojeli tega? 95% iger je traparija za testiranje procesorjev, ker ni praktično nobene razlike, razen če imaš TOP TOP TOP grafične (množina!)
Na nižji resoluciji se vidi koliko proc platforma ovira,to se potem tudi pozna v multi gpu konfiguraciji ...
Nigaaazz
x45 ::
Machiavelli je izjavil:
Se hecaš ?
Intel vodi v Porabi štroma,clock per clock,in pa imaš neko upgrejd pot,Pri AMDju nažalost vse to zdaj šepa...
Pa neglej ta špil k je poenoten ;D
Res intel vodi v porabi štroma to je res. Porabi več 4 jedra več kot 8 pri amd ju. Sem nalimal teste par strani nazaj.
upgrade pot vedno bila boljša pri amd ju in je, vse je unlovc, pa nisi omejen z 2x 8 pcx v cpu ju in zaklenjenimi množilniki kot pri intelu.
boljši usb 3,0 in sata 6 gbps. čenejše ( primerljive ) plate Še kaj pozabil?
Link o tem da pri visokih resolucijah zadeva enaka pa sem že jas objavil iz drugega vira.
Res intel vodi v porabi štroma to je res. Porabi več 4 jedra več kot 8 pri amd ju. Sem nalimal teste par strani nazaj.
Hahaha, sem vedel, da se moraš sam še ti vtaknit, pa bo prav lepa popestritev preden se prestavim v odlično družbo, ki ima IQ večja od številke noge. Resno no, saj ne rečem, če rečeš 10x bedarije, ampak zavestno lagat in zavajat je pa preveč. Pri Buldožerju ni vredno sekundo razmišljat samo stran. Samo stran!!! Phenom je pa vsaj razmisleka vreden, če ne drugega.
Hahaha, sem vedel, da se moraš sam še ti vtaknit, pa bo prav lepa popestritev preden se prestavim v odlično družbo, ki ima IQ večja od številke noge. Resno no, saj ne rečem, če rečeš 10x bedarije, ampak zavestno lagat in zavajat je pa preveč. Pri Buldožerju ni vredno sekundo razmišljat samo stran. Samo stran!!! Phenom je pa vsaj razmisleka vreden, če ne drugega.
tole nabijaš v tri krasne, brez konkretnih argumentov
tvoje samozavestno poneumljanje zgoraj ti tako ne verjame nobeden več. sam svinjaš temo. pospravi se v intel temo pa tam bluzi bo najbolje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: x45 ()
BALAST ::
se strinjam z M-XXXX, da bejž stran od buldija. AMD bo rabil še prespat kako leto ali dve da bo ponudil kaj primerljivega za gaming mašine.
bomo še videli če bodo vsaj Radeon grafične 79xx dobre na buldiju, po možnosti še z velikim rabatom na skupni kit komplet.
bomo še videli če bodo vsaj Radeon grafične 79xx dobre na buldiju, po možnosti še z velikim rabatom na skupni kit komplet.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."
Glej karkoli te vzburja, sam ne pričakovat, da imamo vsi iste fetiše.
In, da lahko je samozavestno. Nikoli ne trdim, da vem vse, vem pa kar nekaj. In glede na, to da sem ti že vsaj 20x rekel, da dokaži kje sem se zmotil, pa nikoli nisem dobil takega linka, bo tako kar ostalo.
No saj nima veze, prosim da moderatorji tole pobrišejo, pa še zgorni post od x45. Moj komentar o višjih ločljivostih naj pa kar ostane, glede na to da 100% drži in odraža realno situacijo.
Pa veselo in (pametnejše) novo leto!
In, da lahko je samozavestno. Nikoli ne trdim, da vem vse, vem pa kar nekaj. In glede na, to da sem ti že vsaj 20x rekel, da dokaži kje sem se zmotil, pa nikoli nisem dobil takega linka, bo tako kar ostalo.
No saj nima veze, prosim da moderatorji tole pobrišejo, pa še zgorni post od x45. Moj komentar o višjih ločljivostih naj pa kar ostane, glede na to da 100% drži in odraža realno situacijo.
Pa veselo in (pametnejše) novo leto!
tvoje samozavestno poneumljanje zgoraj ti tako ne verjame nobeden več. sam svinjaš temo. pospravi se v intel temo pa tam bluzi bo najbolje.
A ti si resno še vedno prperičan, da kdorkoli posluša/bere/verjame tebi? Verjemi, na prste ene roke slabega (oz. dobrega, odvisno kako na to gledaš - prstov je malo) mizarja lahko prešteješ ljudi, ki verjamejo tebi. Pri M-XXXX lahko to narediš vsaj na prste rok in nog povprečnega človeka, za začetek seveda.
jas mam teste in dejstva : pipi balast in pa matejči pa še nekaj vas je takih pa trolate. moderatoji so na vaši strani v glavnem, mogoče pa je vse skup ena al dve osebi in več nickov.
Če kdo kaj omeni dobrega o amd ju takoj trolast napad v stilu matejčka.
Če kdo kaj omeni dobrega o amd ju takoj trolast napad v stilu matejčka.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: x45 ()
x45 imaš ti dejansko FX8000 proc ? Si meril porabo štroma ? Si občutil kako se greje ?
Pa dorkoli ki ima malo razuma tudi spletne strani svetujejo recimo za srednji rang 2500k za uber lov pa AMD Fusion,nikjer nihče nepriporoča niti omenja FX...
FX6100 za 90 eur bi bil edini smiselni nakup če ti že amd diši...
Sam za tolk kokr se prodaja je Phenom x6 boljši nakup...
Pa dorkoli ki ima malo razuma tudi spletne strani svetujejo recimo za srednji rang 2500k za uber lov pa AMD Fusion,nikjer nihče nepriporoča niti omenja FX...
FX6100 za 90 eur bi bil edini smiselni nakup če ti že amd diši...
Sam za tolk kokr se prodaja je Phenom x6 boljši nakup...
Nigaaazz
Zgodovina sprememb…
Samo tole lahko nalimam...
Procesor kateri je bolj varčen,cenejši,boljši upgrejd path,in ko se navije ima lep pospešek,in na stock z "pou manj jedri" in nižjimi clocki zdrobi AMD top šit ....
http://www.anandtech.com/bench/Product/...
zdaj pa neišči izgovorov please !
Procesor kateri je bolj varčen,cenejši,boljši upgrejd path,in ko se navije ima lep pospešek,in na stock z "pou manj jedri" in nižjimi clocki zdrobi AMD top šit ....
http://www.anandtech.com/bench/Product/...
zdaj pa neišči izgovorov please !
Nigaaazz
fireX88 ::
Machiavelli boj kr lepo tiho ti.. sm vidu včeraj kk znaš lepo tollat, kot da maš kristalno kuglo.. In nerečem da je bulldo nevem kako dober. Tist ki si ga bo hotu kupit si ga bo, negleda na porabo.. Ok sicer res ne plčujem štroma, k ma fotr na trajnik, zato pa plačujem ostale račune v skupni višini 100€
In če se oprem na tele teste in samo na igre ki so meni všeč (res.: 1900x1200) ima vsak procesor izmed podanih pfsje okol 50... če pa to ni dovolj pa tudi žalostno!!
P.s.: Nisem spremjlal vseh testov!
In če se oprem na tele teste in samo na igre ki so meni všeč (res.: 1900x1200) ima vsak procesor izmed podanih pfsje okol 50... če pa to ni dovolj pa tudi žalostno!!
P.s.: Nisem spremjlal vseh testov!
dajte ne bodite neumni prosim. za home userja je 2500k (ali slabsi) > all. glede teh amd sem slisal, da se kar prodajajo tam, kjer je treba met velik virtualizacije, za home market pa pač niso in tut ne bodo, pa magar ce spite na postru z amd logom.
Zakaj klobasajo z tem da ma 1155 2x 8 Pci ex ?
I could imagine it being interesting for users who want to use other benefits of the platform, like multi GPU gaming with two graphics cards connected via PCI-Express x16 each - Sandy Bridge LGA 1155 supports only 2x x8. Another incentive for Bulldozer could be the native six SATA 6 Gbps ports with RAID 0, 1, 5, 6 support, which would make a hell of a server.
Kakor jaz vem imam na z68 2x 16x pci ex 3.0 ready....in delno sata 3.0 in usb 3.0
Seveda čakam ivy bridge :D
70 chipset pa bo imela še native USB 3.0 in pa Sata 3.0
I could imagine it being interesting for users who want to use other benefits of the platform, like multi GPU gaming with two graphics cards connected via PCI-Express x16 each - Sandy Bridge LGA 1155 supports only 2x x8. Another incentive for Bulldozer could be the native six SATA 6 Gbps ports with RAID 0, 1, 5, 6 support, which would make a hell of a server.
Kakor jaz vem imam na z68 2x 16x pci ex 3.0 ready....in delno sata 3.0 in usb 3.0
Seveda čakam ivy bridge :D
70 chipset pa bo imela še native USB 3.0 in pa Sata 3.0
Nigaaazz
zanimiva zadeva je tut sb-e 3820 in kaksna cenejsa plata. velike razlike od 2600 ni, performansi so pa kar boljsi.
mja samo sb-e je tak plata je cca 100eur več in še ram 50eur več torej 150eur več,samo je 32nm medtem ko pa ivy bo pa že 22nm,res da na lga 2011 boš imel še boljšo upgrejd opcijo samo trenutne plate baje pregorevajo in so neki bios popravki....drugače pa mislim da na lga2011 zgubiš grafično na procu tak da če čakaš kako grafo moraš neko buđet not usekat...540eur za 6/12 brez grafe pa ni lih vredno...
Nigaaazz
Zgodovina sprememb…
3820 je cenejsa od 2600 (al 2700, ne vem vec). je pa samo 4/8, podobna zgodba kot i7 920 pac.
plate pa ram so sicer res drazji ja, glede grafike pa ni panike pomoje. razen ce hoces pac res samo basic (nic iger) ali veliko transkodas video...
najcenejsa je 189e (asrock), najcenejsa asus pa 220.
plate pa ram so sicer res drazji ja, glede grafike pa ni panike pomoje. razen ce hoces pac res samo basic (nic iger) ali veliko transkodas video...
najcenejsa je 189e (asrock), najcenejsa asus pa 220.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Isotropic ()
Že že samo pride ivy kateri bo bolj varčen in hitrejši od 2600k za podoben znesek
2600k pa 3820 sta eno in isto samo da je 3820 drug socket pa brez grafe...Cena pa je enaka,kakorkoli že če maš 2500k bo to dovolj usaj za 2-3 leta če ne še več,konkurence itak še nekaj časa nebo,intel pa bo nwm...sam seboj tekmoval lol vsekakor je pa to boljši nakup kot AMD pa nism Fan al krkoli mam od obeh firmi kompe,samo povem realno...lahko se zgodi konec leta 2012 ali pa v začetku 2013 6/12 za 1155 na 22nm samo to je le ideja.....
ah in 2013 pride že nova arhitektura in očitno nov socket....lol
2600k pa 3820 sta eno in isto samo da je 3820 drug socket pa brez grafe...Cena pa je enaka,kakorkoli že če maš 2500k bo to dovolj usaj za 2-3 leta če ne še več,konkurence itak še nekaj časa nebo,intel pa bo nwm...sam seboj tekmoval lol vsekakor je pa to boljši nakup kot AMD pa nism Fan al krkoli mam od obeh firmi kompe,samo povem realno...lahko se zgodi konec leta 2012 ali pa v začetku 2013 6/12 za 1155 na 22nm samo to je le ideja.....
ah in 2013 pride že nova arhitektura in očitno nov socket....lol
Nigaaazz
Zgodovina sprememb…
ja to je to Intel nima neke otipljive razlike nit v igrah, drugod pa izgublja ... zadeva se bo hitreje obrnila kot se je pri phenomu II:
APU pa je dosegel nov oc rekord 5,9 ghz.
APU pa je dosegel nov oc rekord 5,9 ghz.
vidva pa sta ne tem portalu, kot da čakata en na drugega... kot sm že prej reku, več kot 50fps-jev, nič bolj igrano ni!!!!... že 30 do 40 je polna kapa(za sp)!
drugač pa srečnega pa zdravega, se kaj tipkamo
drugač pa srečnega pa zdravega, se kaj tipkamo
Vse, kar je manj kot 60fps, ni igralno oz je zelo tezko.
Probi Rage, pa povej
Za MP je itak bols visok in konstanten fps, pri SP je pa tudi precej lazje igrat.
Za MP je itak bols visok in konstanten fps, pri SP je pa tudi precej lazje igrat.
Ze, ze