Forum » Strojna oprema » AMD Bulldozer
AMD Bulldozer
Temo vidijo: vsi

Machiavelli ::
fx8150 je nek srednji 8core cpu torej 240-260eur in v dosti primerih je 2600k oz cenejši 2500k boljši...igre,memory speed,benči... edino kak cinebench alpa rendering tam se pa malo stegne amd...realno gledano amd računa na dx11 in razbremenitev čez čimveč jeder ...samo kaj ti to nuca ko pa od konkurence 4 jedra so enaka oz. hitrejša kot teh 8 na dosti nižji frkvenci in ceni .....nwm še kaka revizija steppinga mogoče kake prefečerje nabildat,latence na chacih zategnit...
Če bodo razultati kot zdaj kažejo mora biti top fx8 260eur-srednji fx8 240eur-uvodni fx8 pa 199eur-nato pa še fx6 140-170eur-fx4 90-130eur
Če bodo razultati kot zdaj kažejo mora biti top fx8 260eur-srednji fx8 240eur-uvodni fx8 pa 199eur-nato pa še fx6 140-170eur-fx4 90-130eur
Nigaaazz

Testi katere OBR dela so narejeni na
OR Official Release B2 stepping
seveda pride še C0 stepping samo kaj več nemoremo pričakovati ali pač..
OR Official Release B2 stepping
seveda pride še C0 stepping samo kaj več nemoremo pričakovati ali pač..
Nigaaazz
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: bluefish ()

Brane2 ::
OMFG.
Stari, poskušam se te losat, pa mi ne rata.
Odjavil sem se od te teme, pa vedno kar nekako konča na mojem zaslonu.
Pi*da, zaradi tebe me je strah še konzervo odpret...
Smanji doživljaj.
Fajn, je pač crap. Move on...
Stari, poskušam se te losat, pa mi ne rata.
Odjavil sem se od te teme, pa vedno kar nekako konča na mojem zaslonu.
Pi*da, zaradi tebe me je strah še konzervo odpret...
Smanji doživljaj.
Fajn, je pač crap. Move on...
On the journey of life, I chose the psycho path.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()

D3m ::
Hmmmmmm, pol pa še napiše "crap is coming". LOL
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()

krispe ::
Tile CpuZ bulldozer shoti; a ne bi moralo pod code name pisat Zambezi?
Meni je to tudi v oči padlo..
Kaj mislite ostali?
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"

Mislim, da je vse to preračunano zate in tebi podobne.
izmenoma vpijejo razni "testerji" "Uaaa crap" in "Wow, jebote" zato da folk ne zgubi interes.
To ni folk, ki ga je zabil AMDju in dela uslugo javnosti, ampak folk, ki ga je porinil javnosti in dela za AMD.
Najbolje kar lahko narediš, je da utihneš in počakaš.
Oni bodo mešali drek na ta način, dokler se bo splačalo.
izmenoma vpijejo razni "testerji" "Uaaa crap" in "Wow, jebote" zato da folk ne zgubi interes.
To ni folk, ki ga je zabil AMDju in dela uslugo javnosti, ampak folk, ki ga je porinil javnosti in dela za AMD.
Najbolje kar lahko narediš, je da utihneš in počakaš.
Oni bodo mešali drek na ta način, dokler se bo splačalo.
Zgodovina sprememb…

Evo ti, če bi se rad navduševal nad "Bulldozerjem", ki je delo genija in ki bo kmalu zunaj:
Green Arrays GA-144
144 coreov, ki delajo ASINHRONO, TOREJ BREZ CLOCKA. Na odoka 700 MIPS ( pardon, mislu sem MIPS, ne MHz).
In ki ne potrebujejo CnG in podobnih pederizmov. Stvar žge štrom, ko dela. Ko se ustavi, ga neha žret tisto nanosekundo.
In vedno laufa tolk hitro, kot ji ob dani kombinaciji štroma in temperature znese.
Green Arrays GA-144
144 coreov, ki delajo ASINHRONO, TOREJ BREZ CLOCKA. Na odoka 700 MIPS ( pardon, mislu sem MIPS, ne MHz).
In ki ne potrebujejo CnG in podobnih pederizmov. Stvar žge štrom, ko dela. Ko se ustavi, ga neha žret tisto nanosekundo.
In vedno laufa tolk hitro, kot ji ob dani kombinaciji štroma in temperature znese.
Zgodovina sprememb…

Chuck Moore
Fotr Fortha. Ni CHuck Norris, ampak tale ga poje za meze pred zajtrkom.
Tip se je skregal s tazadnjim podjetjem kjer je delal, odprl s kameradi svoje in se lotil pečenja svojih čipov.
Kar je še posebej hecno, načrtuje zadev s SW, ki ga je napisal sam. V Forthu, seveda.
Sem gledal na blogu, kako je za štos za test z eno demo plato ( kjer je gor kar nekaj teh GA-144 v polju) z enim čisto SW risal sliko na LCD monitorju preko digitalnega DVI.
Softversko risanje slike, jebote. Nazadnej sem to videl na ZX-81 in Galaksiji, pa še tam je bilo nekaj hardvera. Tule je tip praktično prištekal konektor na čip- na spomnim se ali je sploh imel LVDS transceiver.
Fotr Fortha. Ni CHuck Norris, ampak tale ga poje za meze pred zajtrkom.
Tip se je skregal s tazadnjim podjetjem kjer je delal, odprl s kameradi svoje in se lotil pečenja svojih čipov.
Kar je še posebej hecno, načrtuje zadev s SW, ki ga je napisal sam. V Forthu, seveda.
Sem gledal na blogu, kako je za štos za test z eno demo plato ( kjer je gor kar nekaj teh GA-144 v polju) z enim čisto SW risal sliko na LCD monitorju preko digitalnega DVI.
Softversko risanje slike, jebote. Nazadnej sem to videl na ZX-81 in Galaksiji, pa še tam je bilo nekaj hardvera. Tule je tip praktično prištekal konektor na čip- na spomnim se ali je sploh imel LVDS transceiver.

Zgodovina sprememb…

Hočjo afaik $20 za čip, kar se vsaj meni zdi rahlo zasoljeno, bi pa vseeno vzel par čipov za kakšen članek ali tri.
Hec je še v tem, da je to šele "tick" in "tock" ( A13 verzija ) prinaša nekaj drobnih a pomembnih izboljšav. Med drugim večjo robustnost za prenapetosti in statiko...
Procesor s 4-bitnimi instrukcijami.
Katerikoli Intel ( celo 8080 ) v to spravi mogoče pol prefiksa...
Hec je še v tem, da je to šele "tick" in "tock" ( A13 verzija ) prinaša nekaj drobnih a pomembnih izboljšav. Med drugim večjo robustnost za prenapetosti in statiko...
Procesor s 4-bitnimi instrukcijami.
Katerikoli Intel ( celo 8080 ) v to spravi mogoče pol prefiksa...

Zgodovina sprememb…

Dr_M ::
Meni osebno je rezultat buldija vredu. Kako pa vi na to gledate pa ne vem, jaz ta program ne uporabljam.
Uredu? Novi paradni konj AMD-ja ki je občutno (10-15%) slabši od stare konkurence? To ni samo slabo, to je zanič...
A ga ze imas, da to ves?
Aja, to spet neki na pamet, kot ponavadi.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Pšenični ::
No, izdaja Buldožerja se približuje. V bistvu sploh še ni jasno kakšne bodo njegove zmogljivosti. Mene je sicer malce groza telih testov, ampak jih je bilo že toliko, da če povem po pravici ne vem, kaj si naj mislim.
Kakorkoli, dobili bomo še eno kolekcijo procesorjev srednjega razreda, vsaj tako ugibam glede na vso to zmedo. Če bojo cene ugodne...lahko rečem še...le zakaj pa ne....
Kakorkoli, dobili bomo še eno kolekcijo procesorjev srednjega razreda, vsaj tako ugibam glede na vso to zmedo. Če bojo cene ugodne...lahko rečem še...le zakaj pa ne....

globoko grlo ::
zakaj ne?
Ker to pomeni, da bo amd krepnu. Namreč, če so tile testi količkaj zanesljivi, je AMD ornk v zaostanku. Da se povčele ven, mora narediti next gen od intlovega next gena, to pa se po vsej verjetnosti ne bo zgodil, ane.
Vglavnem smo fucked kakor koli obrneš.
Ker to pomeni, da bo amd krepnu. Namreč, če so tile testi količkaj zanesljivi, je AMD ornk v zaostanku. Da se povčele ven, mora narediti next gen od intlovega next gena, to pa se po vsej verjetnosti ne bo zgodil, ane.
Vglavnem smo fucked kakor koli obrneš.

Jebiga, kakor graficne, tako procesorji.

"Vglavnem smo fucked kakor koli obrneš."
ja, mislim da Intel nima prave konkurence v tem segmentu. To se bo odrazilo na cenah. Cene se pač ne bodo spustile. Zaradi tega kar je zgleda spet naredil AMD "ga bomo spet vsi najebali".
"Jebiga, kakor graficne, tako procesorji."
No, grafične od AMD ja pa sploh niso slabe.
ja, mislim da Intel nima prave konkurence v tem segmentu. To se bo odrazilo na cenah. Cene se pač ne bodo spustile. Zaradi tega kar je zgleda spet naredil AMD "ga bomo spet vsi najebali".
"Jebiga, kakor graficne, tako procesorji."

Tudi procesorji ne, niso pa najboljsi

"Tudi procesorji ne, niso pa najboljsi"
No, ja tako nekako. Je pa zaskrbljujoče, da AMD povečje svoj zaostanek.
To v končni fazi pomeni propad tega njegovega segmenta.
No, ja tako nekako. Je pa zaskrbljujoče, da AMD povečje svoj zaostanek.
To v končni fazi pomeni propad tega njegovega segmenta.

To je predvsem odvisno, kako se bodo obnesli novi Opteroni.
Od retail pomoje bolj malo zasluzijo, ce sploh kaj, OEM je bolj pomemben, ampak AMDjev OEM delez nikoli ni bil velik. Glavni zasluzek je predvsem pri profi zadevah.
Za desktop retail se jaz ne bojim, bo AMD se kar nekaj casa brcal, ce se Opteroni dobro odrezejo.
Od retail pomoje bolj malo zasluzijo, ce sploh kaj, OEM je bolj pomemben, ampak AMDjev OEM delez nikoli ni bil velik. Glavni zasluzek je predvsem pri profi zadevah.
Za desktop retail se jaz ne bojim, bo AMD se kar nekaj casa brcal, ce se Opteroni dobro odrezejo.

x45 ::
Machiavelli je izjavil:
Še ena slaba novica za AMD...
Namreč Llano+A75 naj bi imel probleme ko ga naviješ USB 3.0 prešalta na 2.0 in AHCI opcija za SSD upade na performancu..
http://www.nordichardware.com/news/79-o...
Kar se pa tiče govoric za bulldožer vodno hlajenje intel planira 2011 procesorje prodajati brez hladilnikov ...
Dobro da lahk naviješ vse. Med usb 2 in 3 sicer je rezlika ampak še znosna. Za lga1155 od intela pa ni navijanja. razen z open multi tj drago k serijo in dražjo ploščo. pa kup slabosti ima. ide portov ni več, obvezno drug kuler ipd .

IvoJan ::
kdo se uporablja ide porte?
|TUF X670E plus WIFI|9800X3D|arctic LF3 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

eieieie1 ::
Jap, nevem v čem je poanta tega jokanja o IDE portih lol. Kuler pa ni nič obvezen če ne nameravaš navijat, enako velja za AMD, ko se pa spraviš kaj navijat pa itak moraš pri obeh menjat kuler.
Še en test:
Še en test:
Zgodovina sprememb…

fr4nc ::
Jap, nevem v čem je poanta tega jokanja o IDE portih lol. Kuler pa ni nič obvezen če ne nameravaš navijat, enako velja za AMD, ko se pa spraviš kaj navijat pa itak moraš pri obeh menjat kuler.
Glede coolerjev pri AMD X6 1090T in i5 2500K lahko kaj več povem tudi jaz... pri obeh sem uporabljal stock cooler.
AMD X6 1090T je šel do 4.0GHz, i5 2500K pa mi gre do 4.8GHz pa pri obeh stock cooler, temperature so bile podobne cca. 65 stopinj...
Lp
"Rad pomagam, če je le možno" by Fr4nc; blog(2): http://cpuwars.wordpress.com/
"I just love to share the truth!!" by Fr4nc; http://intelvsamd.wordpress.com/
"I just love to share the truth!!" by Fr4nc; http://intelvsamd.wordpress.com/

D3m ::
Še en test:
Dober test.

|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…

x45 ::
Tale je bolj popoln test kot ena fotka:
http://vr-zone.com/articles/purported-a...
bistvo:
In addition, it took 19.5 seconds to complete SuperPi 1M, which is much slower than Intel competition. However, in real world benchmarks, the story is rather different. In X264 Pass 1 the Bulldozer sample (henceforth mentioned as simply "BD") results a whopping 136.29 fps. To put this in perspective, Intel's fastest CPUs can only manage ~100 fps. However, it is always Pass 2 that is the real test. BD completes with 45.39 fps. The typical speed for a Core i7 2600K is ~36 fps, while Intel's 12-thread goliaths complete in the ~47 fps range. BD is clearly far superior to the 8-thread Sandy Bridge, while nearly catching up to the Gulftown champions.
Read more: http://vr-zone.com/articles/purported-a...
bistvo:
In addition, it took 19.5 seconds to complete SuperPi 1M, which is much slower than Intel competition. However, in real world benchmarks, the story is rather different. In X264 Pass 1 the Bulldozer sample (henceforth mentioned as simply "BD") results a whopping 136.29 fps. To put this in perspective, Intel's fastest CPUs can only manage ~100 fps. However, it is always Pass 2 that is the real test. BD completes with 45.39 fps. The typical speed for a Core i7 2600K is ~36 fps, while Intel's 12-thread goliaths complete in the ~47 fps range. BD is clearly far superior to the 8-thread Sandy Bridge, while nearly catching up to the Gulftown champions.

Isotropic ::
jah video encoding je integer test ane, pi pa floating point. tko da v igricah bd popusi.
a bodo mel vsi mainstream bd proci grafiko gor?

Lonsarg ::
Igre uporabljajo floating point večinoma iz GPU. Oziroma bootleneck je zmer floating power iz GPUja in ne CPUja.

Vesoljc ::
Igre uporabljajo floating point večinoma iz GPU. Oziroma bootleneck je zmer floating power iz GPUja in ne CPUja.
dej nam tole malo bolj podrobno razlož...
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Jakob_X ::

Lonsarg ::
GPU je neke vrste specializirani floating point, torej ne zna delati čisto vseh float point operacij, zna pa delati zelo veliko, oziroma preko raznih DX11 trikov že čisto vse. medtem ko floating point enota na CPUju je močno splošna a za par velikostnih razredov počasnejša.
Tak da špil bi z resno uporabo DX11 lahko bil spisan kot GPU + integer enota na CPUju in floating enote sploh uporabljal nebi. Je pa dejstvo, da se to še ni tako prijelo in fiziko, pa podobne zadeve pač float enota iz CPU dela(oziroma dela kaj celo int enota včasih, pustmo podrobnosti).
Ampak tudi malo slabši procesor zadosti vsem float potrebam v špilih. Morda rata bootlneck pri zelo visokih FPSjiv, ampak v 99% je itak že grafična kartica bootleneck pri manj FPSjih zaradi grafike.
Ko AMD naredi driver-level, oziroma celo hardware level pretvarjanje CPU float operacij v GPU float operacije, pol bomo pa imeli 32 int jeder, ki so manjša. Ter GPU. Adijo float enote iz CPU.

Niti ne. GPU je za par razredov hitrejši, če rabiš obdelat polja FPjev.
Če rabiš par FP operacij, na osnovi katerih se boš odločil o nadaljnjem izvajanju, pa FPU še vedno lahko zmaga, ker je lokalna.
Res, pogrešal bi vsaj malce večjo svtonomnost GPU shaderjev. Vsaj recimo sposobnost hkratnega izvajanja programov v okvirih recimo 16-ukaznih stranic, 256-ukazov bi leglo ko kec na desetku, a že 16 bi blo za silo zadosti.
A se že kaj ve o prihajajočem Keplerju BTW ?
Če rabiš par FP operacij, na osnovi katerih se boš odločil o nadaljnjem izvajanju, pa FPU še vedno lahko zmaga, ker je lokalna.
Res, pogrešal bi vsaj malce večjo svtonomnost GPU shaderjev. Vsaj recimo sposobnost hkratnega izvajanja programov v okvirih recimo 16-ukaznih stranic, 256-ukazov bi leglo ko kec na desetku, a že 16 bi blo za silo zadosti.
A se že kaj ve o prihajajočem Keplerju BTW ?

Zgodovina sprememb…

GPU je neke vrste specializirani floating point, torej ne zna delati čisto vseh float point operacij, zna pa delati zelo veliko, oziroma preko raznih DX11 trikov že čisto vse. medtem ko floating point enota na CPUju je močno splošna a za par velikostnih razredov počasnejša.
Tak da špil bi z resno uporabo DX11 lahko bil spisan kot GPU + integer enota na CPUju in floating enote sploh uporabljal nebi. Je pa dejstvo, da se to še ni tako prijelo in fiziko, pa podobne zadeve pač float enota iz CPU dela(oziroma dela kaj celo int enota včasih, pustmo podrobnosti).
Ampak tudi malo slabši procesor zadosti vsem float potrebam v špilih. Morda rata bootlneck pri zelo visokih FPSjiv, ampak v 99% je itak že grafična kartica bootleneck pri manj FPSjih zaradi grafike.
Ko AMD naredi driver-level, oziroma celo hardware level pretvarjanje CPU float operacij v GPU float operacije, pol bomo pa imeli 32 int jeder, ki so manjša. Ter GPU. Adijo float enote iz CPU.
se nekako strinjam, ampak žal danes ni tako. razen nekaterih izjem, konzole diktirajo razvoj kode za veliko večino iger, tam pa nekako ni DX11... ja, GPU je bottleneck, ampak ne zato, ker bi večina iger offload-ala float operacije nanjo, ampak ker rendering pač pokuri svoje.
in kot brane pravi, vsega se pač ne splača dajat na gpu, ker bi te memcopy preveč potolkel. ja, bi se dalo narest drugače, ampak nekaj "objektne" organiziranosti pa le rabiš.
na pc-u "šele zdaj" multicore stopa v veljavo...

Ne samo memcpy. Tle je še latenca PCIe pa kojekakvih kontrolerjev vmes, največji člen pa je topoglavost roja shaderjev.
Ti s procom komot skočiš v tabelo vektorjev glede na stanje-index nekega registra.
Probaj to z GPUjem za vsak unit posebej in pri recimo N=128 ali kaj podobnega.
Če pa to ne moreš vsaj v omejeni meri učinkovito izvesti, potem je mala vajda od vse tiste artiljerije. Ja, lahko masiraš ogromna polja podatkov, ampak to ima omejeno vrednost pri computingu.
Ti s procom komot skočiš v tabelo vektorjev glede na stanje-index nekega registra.
Probaj to z GPUjem za vsak unit posebej in pri recimo N=128 ali kaj podobnega.
Če pa to ne moreš vsaj v omejeni meri učinkovito izvesti, potem je mala vajda od vse tiste artiljerije. Ja, lahko masiraš ogromna polja podatkov, ampak to ima omejeno vrednost pri computingu.

jah če delaš na 30/60hz se ta latenca skrije :)

Ja, ampak če delaš par FP operacij na šus in 60 šusov v sekundi, potem to lahko delaš tud z ENIACom...
V bistvu ej zaradi tega zanimiv Fusion. Verjetno so latence čudovito nizke, pa še CPU lahko dela v lockstepu z GPUji.
Eh, samo še nekaj več inteligence v GPUju manjka, tudi če ne bi imel FPja...
V bistvu ej zaradi tega zanimiv Fusion. Verjetno so latence čudovito nizke, pa še CPU lahko dela v lockstepu z GPUji.
Eh, samo še nekaj več inteligence v GPUju manjka, tudi če ne bi imel FPja...
Zgodovina sprememb…

PrimozR ::
Tale je bolj popoln test kot ena fotka:
bistvo:
Kje ti vidiš test? Tole je novica o leakanih testih, ki so bili objavljeni pri domain haberju. In niso več dosegljivi. I wonder why. Pa res 'popoln' test ja, 5 številk. Bolj 'popoln' je ker ti je bolj všeč. Smešen si :D
jah video encoding je integer test ane, pi pa floating point. tko da v igricah bd popusi.
Zaenkrat nobeden.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()

AMD je dal ven navodila za optimizacije za Bulldozer-based Opterone na G34.
Govora je o Interlagos in Valencia platformi.
KLIK!
Govora je o Interlagos in Valencia platformi.
KLIK!

Malce z zamudo Objavljam nekaj novičk :
Testi:
AMD FX na 6,5Ghz :
Lažnivec Tedna/Meseca/Leta ?
http://obrovsky.blogspot.com/2011/08/li...
Nekaj novih podatkov glede arhitekture :
http://lenzfire.com/2011/08/amd-bulldoz...
Mi do lahko objasni kaj ima FX to zdaj NorthBridge na Procu ??
Server/Desktop ??
Kaj pol dejansko na plati odklopi NorthBridge in uporablja on CPU ?? Ali kombinira ?? lol
Testi:
AMD FX na 6,5Ghz :
Lažnivec Tedna/Meseca/Leta ?
http://obrovsky.blogspot.com/2011/08/li...
Nekaj novih podatkov glede arhitekture :
http://lenzfire.com/2011/08/amd-bulldoz...
Mi do lahko objasni kaj ima FX to zdaj NorthBridge na Procu ??
Server/Desktop ??
Kaj pol dejansko na plati odklopi NorthBridge in uporablja on CPU ?? Ali kombinira ?? lol
Nigaaazz
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machiavelli ()

PrimozR ::
'Northbridge' je v AMD-jevih CPU-jih že od izida Athlon 64. Gre se za memory kontroler in podobne pritikline. Intel je NB kot ločen čip že popolnoma odpikal, AMD ga uporablja (oz. ga je uporabljal) za grafiko in PCIe krmilnik (oba sta pri Intelu že od LGA-1156 v CPU-ju).

'Northbridge' je v AMD-jevih CPU-jih že od izida Athlon 64. Gre se za memory kontroler in podobne pritikline. Intel je NB kot ločen čip že popolnoma odpikal, AMD ga uporablja (oz. ga je uporabljal) za grafiko in PCIe krmilnik (oba sta pri Intelu že od LGA-1156 v CPU-ju).
Potem bi pa lepo prosil da napišejo Memory Controler in ne Northbridge....lol
Mal sem se spomnil zakaj so tako poimenovali...ker bo metalo direkt load na gpu to je bilo že nekaj govora..in če to funkcijo nabiješ v cpu poleg memory controlera potlej lahko tako poimenuješ...i gues..
Nigaaazz
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machiavelli ()

Jakob_X ::
Testi so zelo slabi. Ce pomislis je to slabse kot pa da bi izdali osem jederni phenom na 32nm. Ni pa obrovsky oseba ki bi ji jaz zaupal. Je ze posiljal naokoli fake rezultate. Mocno dvomim da ima retail izvedbo procesorja glede na to da ze precej dolgo objavlja te teste.

Jah če pogledaš od daleč rečmo 15 testov,v 5-ih je fx kanček boljši v 3-h je nekje enak v ostalih 12 pa pušne...
Če bo 180eur fx8 Bo zanimljiv nakup vsekakor :D
Če bo 180eur fx8 Bo zanimljiv nakup vsekakor :D
Nigaaazz

Tale stvar bo zamen zanimiva v naslednji generaciji v Fusion obliki.
Takrat bo zanimivo vzet poceni board, dat nanjo soliden kombiniran APU in ga povezat na kak resnejši paralelni HW za tista preračunavanja, ki zahtevajo več konjskih moči.
Takrat bo zanimivo vzet poceni board, dat nanjo soliden kombiniran APU in ga povezat na kak resnejši paralelni HW za tista preračunavanja, ki zahtevajo več konjskih moči.

Torej zopet ena novička....
Sandy Bridge-E i7-3820 LGA 2011
4/8 10 MB L3,3.6 GHz, Turbo Boost to 3.9 GHz, TDP 130 W
280-300 eur
proti top FX8 8/8 .....
Tale novi Intelov procesor naj bi bil vsaj 5-10% boljši od 2600k.... sicer bo pa zaklenjen za OC...
naslednji Intelov 6/12 odklenjeni
Sandy Bridge-E i7-3930X LGA 2011
6/12, 12 MB L3,3.2 GHz,
Turbo Boost to 3.8 GHz, TDP 130 W, unlocked multiplier
570-590 eur
Ta pa naj bi že drobil kar močno naparom prejšni seriji 6/12
Sandy Bridge-E i7-3820 LGA 2011
4/8 10 MB L3,3.6 GHz, Turbo Boost to 3.9 GHz, TDP 130 W
280-300 eur
proti top FX8 8/8 .....
Tale novi Intelov procesor naj bi bil vsaj 5-10% boljši od 2600k.... sicer bo pa zaklenjen za OC...
naslednji Intelov 6/12 odklenjeni
Sandy Bridge-E i7-3930X LGA 2011
6/12, 12 MB L3,3.2 GHz,
Turbo Boost to 3.8 GHz, TDP 130 W, unlocked multiplier
570-590 eur
Ta pa naj bi že drobil kar močno naparom prejšni seriji 6/12
Nigaaazz

A ni FX8 4/8?
Vbistvu je kar 8/8
lahko pa deluje kot 1/1,2/2 pa vse do 8/8
Vsako jedro je thread,je pa fora da modul lahko razcepi nalogo čez dva jedra pri amd-ju,pri intelu jih pa porine oz,obdela na enem jedru....
Ker pa ima Flex lahko eno nalogo obdeluje na vsaj 3 varjante.
Nigaaazz