Forum » Strojna oprema » AMD Bulldozer
AMD Bulldozer
Temo vidijo: vsi

Jakob_X ::
Ne. Ima osem jeder.
Drugace pa sandy bridge E niso ravno konkurenca. Gre bolj za buticne procesorje za ljudi s prevec denarja. Tisti najcenejsi je pa tako ali zaklenjen quad core. Lahko boljse rezultate dobis na odklenjenem 2500k.
Drugace pa sandy bridge E niso ravno konkurenca. Gre bolj za buticne procesorje za ljudi s prevec denarja. Tisti najcenejsi je pa tako ali zaklenjen quad core. Lahko boljse rezultate dobis na odklenjenem 2500k.

Machiavelli ::
Zdaj če tista koda,katero so poslali za optimizacijo za server,tisto lahko prinese vse od 2-6% boosta...v določenih scenarijih .
kot sem omenil fx8 mora biti na ceni z 2500k potlej bi še nekako mogoče bil zanimljiv...
Drugače pa Intel že ima za server Sandy Bridge-E 8/12
http://www.computerbase.de/news/2011-08...
clocki do 3.1Ghz TDP do 150
kot sem omenil fx8 mora biti na ceni z 2500k potlej bi še nekako mogoče bil zanimljiv...
Drugače pa Intel že ima za server Sandy Bridge-E 8/12
http://www.computerbase.de/news/2011-08...
clocki do 3.1Ghz TDP do 150
Nigaaazz
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machiavelli ()

Dr_M ::
Se pravi, najhitrejsi FX8 bi moral bit po tvoje 180€, FX6 zastonj, za FX4 ti morajo pa se 100€ placat, da ga uzames?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Se pravi, najhitrejsi FX8 bi moral bit po tvoje 180€, FX6 zastonj, za FX4 ti morajo pa se 100€ placat, da ga uzames?
Začetni fx8 95w 180-200eur fx8 125w mid-top 230-270eur
kot je lestvica prejšnih serij do zdaj.
FX8 180-260eur Kolikor je bila do zdaj top linija..
FX6 150-160eur Kolikor so zdaj Phenomi x6
FX4 120-140eur Kolikor so zdaj Athloni in Phenomi x4
FX2 50-70eur ?
Mora biti tako ker Athlone in fenome bodo phejsal OUT in te naj bi zamenjali....
Cena je glede na logiko prejšnih modelov in logiko okvirnega performanca naparom konkurenci.
Seveda je APU razred zase so pa napovedali modele Athlon brez GPU-ja.....
Pomni da bo intel malce sekal ceno Sept-Oct uradno ;)
Nigaaazz
Zgodovina sprememb…

A tole mislis?
http://geizhals.at/671603
Vprasanje je, ce bodo res tako poceni, kot pravis. Nebi bilo slabo.
S cim pa? Z enim nedelujocim in drugim jalovim chipsetom? I dont think so.
http://geizhals.at/671603
Vprasanje je, ce bodo res tako poceni, kot pravis. Nebi bilo slabo.

Pomni da bo intel malce sekal ceno Sept-Oct uradno ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dr_M ()

Ja tale Fejk APU Athlon xD
Baje so govorice da se da gpu odklenit lol
Bodo sekal za cca 10-20eur ker pride lga 2011 + maybe FX ....usak evro je dobr :D
Baje so govorice da se da gpu odklenit lol
Bodo sekal za cca 10-20eur ker pride lga 2011 + maybe FX ....usak evro je dobr :D
Nigaaazz
Zgodovina sprememb…

Brane2 ::
Poleg tega, da dosegaš nove nivoje, na trenutke presegaš sam sebe.
"Baje so govorice" ?
Kaj zdej- navadne govorice niso več dosti dobre zate in rabiš govorice o govoricah ?
Do kere stopnje misliš tole peljat ?
"Baje so govorice" ?
Kaj zdej- navadne govorice niso več dosti dobre zate in rabiš govorice o govoricah ?
Do kere stopnje misliš tole peljat ?

On the journey of life, I chose the psycho path.

Lonsarg ::

Rabim govorico da ti pokažem pravico haha
treba dobit čip u roko pa sprobat potlej potrdim ali govorica real ali ne :D
Nigaaazz

PrimozR ::
Machiavelli je izjavil:
Jah če pogledaš od daleč rečmo 15 testov,v 5-ih je fx kanček boljši v 3-h je nekje enak v ostalih 12 pa pušne...
Če bo 180eur fx8 Bo zanimljiv nakup vsekakor :D
5+3+12=15?
Machiavelli je izjavil:
Torej zopet ena novička....
Sandy Bridge-E i7-3820 LGA 2011
4/8 10 MB L3,3.6 GHz, Turbo Boost to 3.9 GHz, TDP 130 W
280-300 eur
proti top FX8 8/8 .....
Tale novi Intelov procesor naj bi bil vsaj 5-10% boljši od 2600k.... sicer bo pa zaklenjen za OC...
naslednji Intelov 6/12 odklenjeni
Sandy Bridge-E i7-3930X LGA 2011
6/12, 12 MB L3,3.2 GHz,
Turbo Boost to 3.8 GHz, TDP 130 W, unlocked multiplier
570-590 eur
Ta pa naj bi že drobil kar močno naparom prejšni seriji 6/12
Po čem to sklepaš?
Kaj hočeš povedat?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()

V roki imam 13 testov od tega 5 iger.
Rečmo 8 čistih testov kot benči.
FX8 4 Zmage 2 Poraz 2 Enaka
2600k 2 Zmagi 4 Poraza 2 Enaka
Če pa pomešamo še 5 iger not testirane na 1280x1024
FX8 4 Zmage 6 Porazov 3 Enaka
2600k 6 Zmag 4 Poraza 3 Enaka
Zdaj koliko Ljudi še igra na taki resoluciji je prašanje ponavadi so 16xx oz 19xx
2600k ima dosti boosta na nižji resoluciji samo ko jo dvigneš ta prednost upade....
Rečmo 8 čistih testov kot benči.
FX8 4 Zmage 2 Poraz 2 Enaka
2600k 2 Zmagi 4 Poraza 2 Enaka
Če pa pomešamo še 5 iger not testirane na 1280x1024
FX8 4 Zmage 6 Porazov 3 Enaka
2600k 6 Zmag 4 Poraza 3 Enaka
Zdaj koliko Ljudi še igra na taki resoluciji je prašanje ponavadi so 16xx oz 19xx
2600k ima dosti boosta na nižji resoluciji samo ko jo dvigneš ta prednost upade....
Nigaaazz
Zgodovina sprememb…

Igre se pri CPU testih na 1280 poganja zato, da se dejansko opazi razlike med procesorji samimi. Pri višjih resolucijah prehitro lahko vlogo igra grafični podsistem.

Očitno gaming performanc bo podoben kot na Phenom x6...v drobljenju in preračunavanju pa bo boljši..se vidi da je bila prva pioriteta Server lol..
Nigaaazz

En malo novejsi clanek. Sicer nic pretresljivo novega.
http://www.extremetech.com/computing/93...
http://www.extremetech.com/computing/93...

x45 ::
Machiavelli je izjavil:
Do takrat pa nakladaš o nakladanju o govoricah na govorice.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: x45 ()

Baje 26.09.2011
to je cilj AMD-ja za izstrelitev :D
Zdaj ko imajo novega vodjo bo šlo vse kot po maslu...mogoče kot po malo zasušenem maslu ampak bo šlo xD
to je cilj AMD-ja za izstrelitev :D
Zdaj ko imajo novega vodjo bo šlo vse kot po maslu...mogoče kot po malo zasušenem maslu ampak bo šlo xD
Nigaaazz

jest10 ::
Machiavelli je izjavil:
Do takrat pa nakladaš o nakladanju o govoricah na govorice.
Tako kot ti ane?

x45 ::
še en test - ki ni samo fotka:
http://www.chw.net/2010/04/amd-bulldoze...
sicer pa septembra pride zadeva ven.

še en test - ki ni samo fotka:
Še kaj starejšega se ni našlo ? lol
Publicado el 02/04/10
Nigaaazz

02/04/10 je bil bulldozer verjetno sele na papirju, kaj sele v delujocem stanju

B0 je bil v q1 2011,
B1 q2 2011
B2 q3 2011
C0 q3-q4 2011
Že B0 je bil samo za preverjanje če paše na obstoječi socket,imel pa je kup problemov kot so Nizki clocki,visoka voltaža in poraba,turbo ni deloval,l3 je trokiral,tako da tisti testi na linku od 02/04/10 so fejk,
B1 q2 2011
B2 q3 2011
C0 q3-q4 2011
Že B0 je bil samo za preverjanje če paše na obstoječi socket,imel pa je kup problemov kot so Nizki clocki,visoka voltaža in poraba,turbo ni deloval,l3 je trokiral,tako da tisti testi na linku od 02/04/10 so fejk,
Nigaaazz

02/04/10 je bil bulldozer verjetno sele na papirju, kaj sele v delujocem stanju![]()
Glede na to da je drugi dan v Aprilu bilo mislim da gre za Prvoaprilsko šalo...
la mejor de las bromas de este april fool´s day
Nigaaazz
Zgodovina sprememb…

B0 ni bil aprila 2010 hahahah komaj letos v q1 2011 je izšel lol
Pa še to je bilo izključno za probavanje če paše v sockete am3 in am3+ performanc je pa bil nič drugega kot gnili parket...
Sploh pa tam je aprilska šala in primerjajo 3 verzije zambezija lol
B0 lahko samo sanja o 2,8-3,5ghz xD
Pa še to je bilo izključno za probavanje če paše v sockete am3 in am3+ performanc je pa bil nič drugega kot gnili parket...
Sploh pa tam je aprilska šala in primerjajo 3 verzije zambezija lol
B0 lahko samo sanja o 2,8-3,5ghz xD
Nigaaazz

Pšenični ::
Mislim, da je zadnji čas, da Buldožer izide.
Drgač bo tale forum razneslo.
Torej če kdo ve, točno, kdaj in kje bo najprej izdan. verjetno na Kitajskem.
Drgač bo tale forum razneslo.
Torej če kdo ve, točno, kdaj in kje bo najprej izdan. verjetno na Kitajskem.

opeter ::
Hmm ... naslednje leto pride Socket FM2 ... kaj bo z FM1?
Kaj pa AM3+? Še ena mrtva platforma?
http://www.behardware.com/news/11750/am...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Torej v telih benčmarkih je FX boljši produkcijske zadeve,multimedia itd...
Puper pi pušne ker niso kode posodobil v igrah je pa kot fenom...
Nigaaazz

Hmm ... naslednje leto pride Socket FM2 ... kaj bo z FM1?
AM3+ je itak upgrejdan AM3, ki je upgrejdan AM2+, ki je upgrejdan AM2. V nedogled vlečejo 'isti' socket, ki naj bi bil združljiv med generacijami, na koncu pa vse skupaj dela samo na pol. Torej je IMO dobrodošlo, da začnejo s svežim socketo. Okej, Intel nas je tukaj rahlo 'razvadil', ampak ne gre jim pa zanikati, da imajo dobro razdeljene produkte - za ix-2xxx potrebuješ 1155 plato, fertik. Torej dilem s polovično združljivostjo ni.
FM2 bomo pa videli, morda bo resen preskok zaradi podpore Bulldozerju, morda bo pa samo AM2/AM2+/AM3/AM3+ zgodba - torej bo pretežno enak FM1.

Trenutno je 1155 boljša izbira ker imaš neko upgrade pot za naprej recimo pci ex 3.0 in pa ivy bridge procesorje... fx pa hja new socket..
Nigaaazz

Mah ta upgrade path je za 95% uporabnikov danes popolnoma useless, ker je folka ki redno menjuje kose HW-ja vedno manj. Vedno več jih menja celotno drobovje računalnika smiselno je večinoma obdržati le ohišje, diskovje in napajlnik, če je ta dovolj kvaliteten. Okej, matična plošča bi se načeloma lahko obdržala, v nekaterih primerih tudi RAM (sicer če kupiš na začetku življenja DDRx, le-tega kupiš relativno malo, torej je vseeno če ga pri novi platofrmi kupiš več - ob prihodu DDR3 je bil standard 4 GB, danes je to 8 GB, pri DDR2 je bilo 1/2 GB), ampak to je ~100 do 150 € dodatnega stroška (če gledamo samo ploščo je to dobrih 100 € pri ~500 € vrednem paketu CPU-ja, grafe in RAMa). Procentualno ni malo, res je, ampak spet pa ni tako hudo. Pa še z novo plato dobiš novotarije, npr. USB3 in SATA3 (slednji oz. oba uporabna za SSD-je - zunanje oz. notranje).

mr1two ::
Vidiš PIPI, mene pa moti, če moram menjati vse skupaj- zakaj? Ker menjam procesor/grafiko/dodam nekaj rama na cca vsaki dve leti, mogoče mal prej.
Ko sem kupoval AM2 ploščo sem računal na to, da bom lahko zamenjal še vsaj en procesor na njej in je šlo skoz. Najlepše bi mi bilo, da bi sedaj not poknil še tretji procesor, ampak te združljivosti ni več. In ker ne kupujem celotnega PCja, ampak zamenjujem zgolj CPU mi naraste ta strošek nekako za več kot 50%. Plate ne kupujem ravno budget oriented, ker imam rad boljšo robo, čeprav nekolko overpriced tu pa tam. Torej: kupujem 2500k od intela, saj mi AMD trenutno ne ponuja tistega, kar iščem. Na recimo 170 evrov proca mi pride še cca 170 evrov plata+ 50 ram- odvečni strošek na nek način, ampak ajdi, naj bo, ker je obstoječa plata not že najmanj 5 let. In definitivno bom kupil nekaj, kar bo še živelo vsaj refresh ali dva kar se tiče ponudbe procesorjev. Se pravi, tokrat se začasno od AMDja poslavljam(najverjetneje). Bo pa verjetno potem kakšna njihova zasnova vredna vložka. Upam.
Tako recimo na 2-3 leta zamenjam procesor, ki je cca 50% hitrejši od prejšnjega +-, kar me takrat stane recimo 150 evrov, če je zadeva kompatibilna, če ne pa cca 300+
Ko sem kupoval AM2 ploščo sem računal na to, da bom lahko zamenjal še vsaj en procesor na njej in je šlo skoz. Najlepše bi mi bilo, da bi sedaj not poknil še tretji procesor, ampak te združljivosti ni več. In ker ne kupujem celotnega PCja, ampak zamenjujem zgolj CPU mi naraste ta strošek nekako za več kot 50%. Plate ne kupujem ravno budget oriented, ker imam rad boljšo robo, čeprav nekolko overpriced tu pa tam. Torej: kupujem 2500k od intela, saj mi AMD trenutno ne ponuja tistega, kar iščem. Na recimo 170 evrov proca mi pride še cca 170 evrov plata+ 50 ram- odvečni strošek na nek način, ampak ajdi, naj bo, ker je obstoječa plata not že najmanj 5 let. In definitivno bom kupil nekaj, kar bo še živelo vsaj refresh ali dva kar se tiče ponudbe procesorjev. Se pravi, tokrat se začasno od AMDja poslavljam(najverjetneje). Bo pa verjetno potem kakšna njihova zasnova vredna vložka. Upam.
Tako recimo na 2-3 leta zamenjam procesor, ki je cca 50% hitrejši od prejšnjega +-, kar me takrat stane recimo 150 evrov, če je zadeva kompatibilna, če ne pa cca 300+

jaz osebno imam nekako tako da komp mora bit usaj 2 leti upgrejdable preden ga zamenjam...
2014 itak pride pci ex 4.0 pa ddr4
tako da če zdaj uzameš 1155 platformo bo služila lih 2-3leta zelo lepo..
2014 itak pride pci ex 4.0 pa ddr4
tako da če zdaj uzameš 1155 platformo bo služila lih 2-3leta zelo lepo..
Nigaaazz

Smart5 ::
Machiavelli je izjavil:
Torej v telih benčmarkih je FX boljši produkcijske zadeve,multimedia itd...
Puper pi pušne ker niso kode posodobil v igrah je pa kot fenom...
tule je kr boljši od vseh intelov za normaln dnar razen 990x. Puper pi ? je vredn omembe?

Vi bi se resno morali uskladit.
Dejte nardit končno en fake-apple-to-fake-apple comparison.
A so imaginarne serijske na vaših imaginarnih čipih vsaj iz iste imaginarne serije ?
Dejte nardit končno en fake-apple-to-fake-apple comparison.
A so imaginarne serijske na vaših imaginarnih čipih vsaj iz iste imaginarne serije ?

Jst ::
>A so imaginarne serijske na vaših imaginarnih čipih vsaj iz iste imaginarne serije ?
Bereš površno:
:)
Bereš površno:
B0 je bil v q1 2011,
B1 q2 2011
B2 q3 2011
C0 q3-q4 2011
:)
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Jst ::
To ljudje mislijo, da ko se naredi nova revizija, da je meni nič tebi nič lahko že takoj v tovarni štancanja. Dejstvo je pa ravno obratno: ko/če narediš novo revizijo, mine 7-8 mesecev mass availability.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"

Pri toliko folka, ki dejanjsko stoji ob tekočih trakovih AMDjeve proizvodnje, samo zato,d a lahko drmnejo kos in postajo na blog ?
Ne verjamem.
Ne verjamem.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()

Torej september je tle. Zgleda da bomo dočakal buldožerja.
Zanimivo da testov, takih pravih še ni. V bistvu sem na trnih. Spet nekej novega.
Zanimivo da testov, takih pravih še ni. V bistvu sem na trnih. Spet nekej novega.

Torej september je tle. Zgleda da bomo dočakal buldožerja.
Brezveze. Te zadeve mi samo grejejo sobo in nabijajo račune.
Verjetno bo moj naslednji stroj nekaj poceni na temo naslednje generacije Fusionov z dodatkom namenskih paralelnih procov za težja izračunavanja.
Tole vse skup nima več smisla.

Ma, Brane, napredek mora biti.
Po mojem mnenju prihajamo v obdobje, ko se bo poraba računalnikov začela spet zmanševati.Vsaj tistih ki bojo na sredini zmogljivosti. Sploh z nadaljnim manjšanjem proizvodnega procesa procesorjev in GPU jev.
Sicer je prvi korak že narejen, z združitvijo CPU in GPU.
Po mojem mnenju prihajamo v obdobje, ko se bo poraba računalnikov začela spet zmanševati.Vsaj tistih ki bojo na sredini zmogljivosti. Sploh z nadaljnim manjšanjem proizvodnega procesa procesorjev in GPU jev.
Sicer je prvi korak že narejen, z združitvijo CPU in GPU.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()

Kakšen "napredek" ?
KOlk let čakanja za verzijo, ki je samo malo hitrejša od osnovne ?
Saj ta napredek si lahko narediš tudi sam. Na obstoječi plati vsaske toliko prefarbaš ponožje za proc pa rame...
Tole z APUji je že cool, vendar še vedno daleč od tega, kar bi lahko bilo.
Ostalo je bolj zeeeh.
KOlk let čakanja za verzijo, ki je samo malo hitrejša od osnovne ?
Saj ta napredek si lahko narediš tudi sam. Na obstoječi plati vsaske toliko prefarbaš ponožje za proc pa rame...
Tole z APUji je že cool, vendar še vedno daleč od tega, kar bi lahko bilo.
Ostalo je bolj zeeeh.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()

Rippy ::
Sej napredek je konstanten. Procesorji so vse bolj učinkoviti ampak težava je v tem, da si želimo tudi višjo zmogljivost. SB je recimo fantastična arhitektura ampak verjetno edini razlog zakaj je tako učinkovita je vodilni položaj Intela. AMD trenutno mora pri "flagship" modelih malo več elektrike pokurit, da ostane konkurenčen. Enaka situacija je bila v NetBurst "dnevih", ko je Intel komaj dohajal.

Komaj dohajal koga? Intel je 'komaj' dohajal šele s prihodom AMD64, takrat so pa itak že videli, da je Netburst zgrešen (lep pokazatelj je bil Pentium M, na grobo rečeno Pentium III z več predpomnilnika in na 90 nm, v bistvu fantastična zadeva, ki je z desktop adapterjem podirala rekorde - nadaljevanje tega je arhitektura Core), pred tem je bilo pa veliko bolj tako-tako kdo je hitrejši. Na top endu sta bila precej izenačena, res pa je, da je bil takrat primerljiv PC z Intelom precej dražji (so me neuki frendi nategnili v nakup P4, za isti denar bi pa dobil Athlon XP-ja z Radeon 9800 PRO namesto GF FX 5200).

"Kakšen "napredek" ?
KOlk let čakanja za verzijo, ki je samo malo hitrejša od osnovne ?"
Čakamo pa to. Zdej smo se z tem buldožerjem načakali, da je joj. Ma, poraba bo že majnša če pogledamo generalno, zmogljivosti so pa tudi že kar lepe.
Normalno pa je, da folk pred vsako malo izboljšavo ožamejo do konca, potem pa še po njej. Kapitalizem, kaj češ.
KOlk let čakanja za verzijo, ki je samo malo hitrejša od osnovne ?"
Čakamo pa to. Zdej smo se z tem buldožerjem načakali, da je joj. Ma, poraba bo že majnša če pogledamo generalno, zmogljivosti so pa tudi že kar lepe.
Normalno pa je, da folk pred vsako malo izboljšavo ožamejo do konca, potem pa še po njej. Kapitalizem, kaj češ.