Forum » Strojna oprema » AMD Bulldozer
AMD Bulldozer
Temo vidijo: vsi
kmetek ::
nakup leta je bil takrat, ko je bila akcija x6 1055t za 105-110€ če se ne motim...kdor je kupil, je happy camper.
opeter ::
so drugače že kje kakšni testi štirijedernika?
Wofk, tukaj lahko vidiš test FX-4170 (glej Application performance, Encoding performance in Gaming Performance):
http://www.techspot.com/review/452-amd-...
Če mene vprašaš je porazno.
Sploh pa poraba ...
http://www.techspot.com/review/452-amd-...
Z Intelovo serijo Sandy Bridge se ne more primerjat. Kaj šele s prihajajočim Ivy Bridge, če bo pri slednjem od napovedanih lastnostih le pol resnice.
Zdaj se vidi, da je vredno počakati na drugo generacijo - Pinetrail - oz. APUjev v obliki Trinity. Upajmo, da bo AMD-ju z naslednjo generacijo uspelo odpraviti določene težave.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Zgodovina sprememb…
- spremenil: opeter ()
mtosev ::
AMD spet zadaj. Še moj leto in pol star i7 930 (cena je bla 260EUR) je hitrejši.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
D3m ::
A testi od anandtech?
A tako, no jst gledam Guru3D kjer so več ali manj uporabili multi-thread teste, pa je stvarca za ta denar vredu.
Pri anandtech sem opazil več ali manj single-thread teste. Kar me ne zanima, ker prihodnost bo multi-thread.
No pa na Guru3D je v vseh testih i7 2600k boljši razen v enem hash testu, ki itak ne kaže nobenih real world rezultatov. Aja seveda ti si primerjal navitega fx 8150 z nenavitim i7 2600k. Bravo, objektivnost na najvišjem nivoju!
Ja in kaj ne narobe z navitim??? Vi tudi navijate, torej kaj je narobe? A zdaj navijanje ni IN ali kako?
Zato ker se i7 2600k tudi da navit, tukaj je pa nenavit. Primerjaj stock vs stock ali pa navit vs navit ne pa navit vs stock. i7 2600k se pa itak da bol navijat kot fx 8150, pa še 2x manjšo porabo ima...
Anyways, a se še kdo spomni kako je x45 lepil svoje prvo aprilske šale?:
http://www.chw.net/2010/04/amd-bulldoze...
Ste dvolični vidim. Kupiš procesor, ki je cca. 60$ cenejši in ga naviješ, ki konkurira Intelovem 2600k. Isto ste govorili na tem forumu za 2400 ali 2500k, ko so vas spraševali če kupijo 2600k.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Grey ::
Mi lahko nekdo razloži, kako je lahko AMD tako padel? Spomnim se časov, ko so clock4clock Intela pihnili (Athlon XP, Athlon 64 serija). Sedaj se je pa trend obrnil in je že nekaj časa tako postavljen. Zakaj ne analizirajo, kaj so spremenili in posodobijo Athlon XP arhitekturo na multi-core varianto...mislim, enkrat so bili v vodstvu, zakaj imajo sedaj tako slabe arhitekturalne odločitve? Ne vem no...jaz osebno sem razočaran nad Buldožerji in na sploh vseh procesorjih, ki jih AMD spravlja ven.
Isotropic ::
mislim, da je bila nekje novica, da intel vec kesa nameni za r&d, kot so celotni prihodki amd-ja (tut z grafikami). v tistih casih so pa skoraj bankrotirali firmo zaradi tega tekmovanja afaik.
bo pa enkrat, ko jim bo ratalo narediti popoln fusion (cpu+gpu tudi kot fpu enota), spet ratalo zanimivo imo.
bump se za moje vprasanje glede mt fpu performans.
bo pa enkrat, ko jim bo ratalo narediti popoln fusion (cpu+gpu tudi kot fpu enota), spet ratalo zanimivo imo.
bump se za moje vprasanje glede mt fpu performans.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Isotropic ()
mtosev ::
AMD trenutno cilja bolj na Fusion in low end, ker drugje tak in tak nimajo nobene možnosti.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
FireSnake ::
Ste dvolični vidim. Kupiš procesor, ki je cca. 60$ cenejši in ga naviješ, ki konkurira Intelovem 2600k. Isto ste govorili na tem forumu za 2400 ali 2500k, ko so vas spraševali če kupijo 2600k.
Nihče ti ne bo zameril, če bos skupaj spravil stavek, ki se ga bo dejansko dalo razumet ;)
AMD trenutno cilja bolj na Fusion in low end, ker drugje tak in tak nimajo nobene možnosti.
Kaka veleumna izjava je pa tole ... čestitke!
Kaj pa srednji razred? Meni se zdi, da imajo povsem dobre rešitve.
Tudi glede "ciljanja" se ne strinjam. Ciljalo se je visoko. Nekatere rešitve v BD so odlične. Problem je (še) single thread varianta.
Ko to poštimajo, pol pa bo.
Meni se zdi, da so povečali prednost, kjer so jo imeli in niso gledali na stvari, ki so njihova slaba točka.
Testi moje domneve potrjujejo.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
Ganon ::
Ouch, to pa boli ... Nič dobrega se jim ne obeta. In to naj bi bila tako opevana nova arhitektura? Me skrbi za njihovo prihodnost.
opeter ::
Po mojem pa bo ravno prihodnost - naslednje leto - bolj zanimivo za AMD. Prvi Phenom tudi ni bil ne vem kaj, druga serija je bila pa taprava. Problem je, da je Intel medtem izšel že z naslednikom serije Core 2, torej serijo Core iX.
Phenom II je dejansko tekmoval oz. tekmuje z Core 2 Duo in Quad serijo, ne pa z njihovimi nasledniki.
Phenom II je dejansko tekmoval oz. tekmuje z Core 2 Duo in Quad serijo, ne pa z njihovimi nasledniki.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
ABX ::
Edina sreča je, da trenutno igre niso CPU intenzivne.
Ampak res škoda, ker konkurenca je dobra za potrošnike.
Ampak res škoda, ker konkurenca je dobra za potrošnike.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
Brane2 ::
Tewga nikoli nisem razumel pri AMD.
Uspel jim je met življenja z x86_64 in to jim je uspelo zajebat. Še vedno mi ni jasno, kako jim je to ratalo.
Ujeli so intla, ki se je zaletel v napačno smer in to jim je dalo kar nekaj časa. Plus, prvi čipi so se prodajali za med.
Samo nadaljevati bi morali s tem, v čemer so že dobri. In realizirati to, kar so obljubili. In kar so že imeli na mizi- poceni nadgradljiv PC, v katerega lahko zapikaš dodatni PCU ko/če ga rabiš.
Ampak ne- morali so bii pametni in se spustiti v dirko za strežnike, domače stroje, notesnike in vsem vmes. z 10-krat večjim nasprotnikom.
In seveda povsod pocuzat stranko za zadnji belič.
Samo dali bi ven kot navaden čip to, kar so ponujali v obliki Opterona - čip s tremi HT linki za multiprocesiranje. In boardmakerji bi dali vcelo mavrico različnih plat za tole. Na enem podnožju.
Tudi ne štekam, zakaj je blo treba vse stlačit na en čip. CPU bi bil komot brez memory controllerja v majhnem ohišju samo s HT linki.
Mem controller pa v svojem. Tako bi lahko sestavil stroj, kot ti paše. Tudi integrirana grafikulja bi lahko bila gor od samih začetkov, pa če bi bila samo grafični izhod- brez pospeševanja. Samo z enim DMA kanalom obačsno šibneš paket po HT linku proti čipu, ki ti to pretvori v HDMI/DP/DVI/etc.
To bi blo zakon. Dobili bi bistveno cenejšo alternativo Intlu.
Ampak ne, morali so postat Intel II in to brez uporabe možganov, s čisto silo.
NO, zdaj so za generacijo za Intlom.
Pa komot bi tja stlačili ne-x86 jedra. Ampak ne, od vsega so morali prodati ravno ARM enoto. In zdaj Broadcom, ki ga je kupil, dela čedalje boljše ARM-e. Novi napovedani naj bi bili celo quad-core in naj bi šibali z do 2.5GHz. Na baterijo. Nekoč je bil v know-howu pečenja čipov AMD ena od velesil. Danes več ne impresionira. Tudi če bi se spravili delat svoje ARMe, vprašanje koliko bi lahko nadkrilili konkurenco.
Uspel jim je met življenja z x86_64 in to jim je uspelo zajebat. Še vedno mi ni jasno, kako jim je to ratalo.
Ujeli so intla, ki se je zaletel v napačno smer in to jim je dalo kar nekaj časa. Plus, prvi čipi so se prodajali za med.
Samo nadaljevati bi morali s tem, v čemer so že dobri. In realizirati to, kar so obljubili. In kar so že imeli na mizi- poceni nadgradljiv PC, v katerega lahko zapikaš dodatni PCU ko/če ga rabiš.
Ampak ne- morali so bii pametni in se spustiti v dirko za strežnike, domače stroje, notesnike in vsem vmes. z 10-krat večjim nasprotnikom.
In seveda povsod pocuzat stranko za zadnji belič.
Samo dali bi ven kot navaden čip to, kar so ponujali v obliki Opterona - čip s tremi HT linki za multiprocesiranje. In boardmakerji bi dali vcelo mavrico različnih plat za tole. Na enem podnožju.
Tudi ne štekam, zakaj je blo treba vse stlačit na en čip. CPU bi bil komot brez memory controllerja v majhnem ohišju samo s HT linki.
Mem controller pa v svojem. Tako bi lahko sestavil stroj, kot ti paše. Tudi integrirana grafikulja bi lahko bila gor od samih začetkov, pa če bi bila samo grafični izhod- brez pospeševanja. Samo z enim DMA kanalom obačsno šibneš paket po HT linku proti čipu, ki ti to pretvori v HDMI/DP/DVI/etc.
To bi blo zakon. Dobili bi bistveno cenejšo alternativo Intlu.
Ampak ne, morali so postat Intel II in to brez uporabe možganov, s čisto silo.
NO, zdaj so za generacijo za Intlom.
Pa komot bi tja stlačili ne-x86 jedra. Ampak ne, od vsega so morali prodati ravno ARM enoto. In zdaj Broadcom, ki ga je kupil, dela čedalje boljše ARM-e. Novi napovedani naj bi bili celo quad-core in naj bi šibali z do 2.5GHz. Na baterijo. Nekoč je bil v know-howu pečenja čipov AMD ena od velesil. Danes več ne impresionira. Tudi če bi se spravili delat svoje ARMe, vprašanje koliko bi lahko nadkrilili konkurenco.
On the journey of life, I chose the psycho path.
krispe ::
Namesto, da bi izdali Phenom III procesorje z le višjimi frekvencami (kar bi jih stalo manj denarja in časa) in bi dobili željene rezultate.
Buldi pa sploh Phenoma II x6 ne prehiti oz. je v nekaterih igrah slabši!
V video transcoding-u se sicer Buldi dobro izkaže, a to nas ne zanima.
Buldi pa sploh Phenoma II x6 ne prehiti oz. je v nekaterih igrah slabši!
V video transcoding-u se sicer Buldi dobro izkaže, a to nas ne zanima.
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"
BD se bo obnašal čisto v redu, ko bo dobil naslednika in bo ta dobil pošteno število modulov in ko se bo računalo 1 module= 1 beefy core.
kar se mene tiče, bi to morali ponujati že sedaj.
kar se mene tiče, bi to morali ponujati že sedaj.
Bi se strinja z vsem, le pri zgornjem bi nekaj dodal:
takrat je Intel podkupil OEM sestavljalce in niso mogli prodat toliko, kot bi lahko.
Potem jih je še Dell zaJ, ker so naročili zelo veliko količino procov in je trajalo zelo dolgo, da jih je AMD nakopičil. To je povzročilo to, da procov v prodajo, preprosto, ni bilo.
No, za nameček pa Dell potem tiste količine čipov nikoli ni kupil (thanks suckers).
Zakaj preprosto niso šrinkali X6tke?
Če bi to požrlo enih 80W (pa ne rabi bit ihitrejši, enako zmogljiv je lahko) grem jaz v vrsti pred trgovino stat.
Ampak neeeee ... X6 se poslavlja ...
Dobro, to so bile začetne težave.
In zaradi njih je AMD iztožil za več kot milijardo.
Ampak že samo če bi izpeljali, kar so obljubili ( multisocket mašina za mase ) jih ne bi mogel ustavit nihče več.
Ena solidna plata na trgu in ostali proizvajalci bi morali iti za tem.
Hudiča, takrat sem jaz, ki sem bil praktično en zaposleni ob fikusu kot odgovorni osebi ubodel takoj tri dual opteron mašine na ne ravno poceni Tyankah... Očitno kupcev ni manjkalo.
Ampak že samo če bi izpeljali, kar so obljubili ( multisocket mašina za mase ) jih ne bi mogel ustavit nihče več.
Hudiča, takrat sem jaz, ki sem bil praktično en zaposleni ob fikusu kot odgovorni osebi ubodel takoj tri dual opteron mašine na ne ravno poceni Tyankah... Očitno kupcev ni manjkalo.
Hja, Opteroni na socket 939 so dišali
Kaki 2 leti nazaj sem prodal zadnjega, ker je plata crknila ... če bi plata delala, bi ta sistem laufal še danes.
Kako je s to novo stvaritvijo na AM3 platah?
Konkretno: ASUS M4A79XTD EVO
Punca ima notri Athlona 250, pa bo treba zamenjat ..... razmišljam, da bi dal notri X6tko ... hladilnik je dovolj dober - Zalman CNPS10X Extreme
Kaki 2 leti nazaj sem prodal zadnjega, ker je plata crknila ... če bi plata delala, bi ta sistem laufal še danes.
Kako je s to novo stvaritvijo na AM3 platah?
Konkretno: ASUS M4A79XTD EVO
Punca ima notri Athlona 250, pa bo treba zamenjat ..... razmišljam, da bi dal notri X6tko ... hladilnik je dovolj dober - Zalman CNPS10X Extreme
Ne vem, meni je 955tko čezinčez dost.
Edino ko je treba scompilat cel sistem, se vleče, a za to pri Gentooju tud Cray ni dost.
Za normalno delo pa leti zame več ko dost. Če bi sam rad kaj videl, je to kak tak strojček s porabo recimo 60W namesto 125W TDP.
Lahko 6-cilinderski, ampak tud 4-je cilindri so čist dost.
Če mi znajo to prodat kot Fusion na poceni plati z ekvivalentom HD6850 ali tudi švohnejšo verzijo, ki pa ima Eyefinity in torej nanjo lahko prikopim tri poštene monitorje, ne rabim nič več.
IOW, jaz bi počakal na tanov FUsion s Piledriverjem. Sicer gre res bolj za dual- kot quad-core, ampak če bodo jedra izboljšali in če spravijo vse v podobno porabo, je meni tudi OK.
Edino ko je treba scompilat cel sistem, se vleče, a za to pri Gentooju tud Cray ni dost.
Za normalno delo pa leti zame več ko dost. Če bi sam rad kaj videl, je to kak tak strojček s porabo recimo 60W namesto 125W TDP.
Lahko 6-cilinderski, ampak tud 4-je cilindri so čist dost.
Če mi znajo to prodat kot Fusion na poceni plati z ekvivalentom HD6850 ali tudi švohnejšo verzijo, ki pa ima Eyefinity in torej nanjo lahko prikopim tri poštene monitorje, ne rabim nič več.
IOW, jaz bi počakal na tanov FUsion s Piledriverjem. Sicer gre res bolj za dual- kot quad-core, ampak če bodo jedra izboljšali in če spravijo vse v podobno porabo, je meni tudi OK.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
Tilen ::
Bulldožerju se lahko samo smejim. Pol leta nazaj sem kupil svojo konfiguracijo (i5 2500K) in glede na trenutne teste so štiri intelova jedra povsod hitrejša. Sramota. Za 245 EUR ga lahko kar imajo.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
filip007 ::
AMD ima drugo leto dva popravna izpita za Piledriver in Excavator.
http://2dayblog.com/2008/11/15/hydrauli...
http://2dayblog.com/2008/11/15/hydrauli...
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: filip007 ()
8 AMDjevih jeder počasnejših od 4 Intelovih.
AMD FX Bulldozer desktop CPU released, slower than cheaper Core i5 competition
8 AMDjevih jeder počasnejših od 4 Intelovih.
Troll članek.
WoW komaj da uporablja dva jedra in še to slabo.
Verjetno še c2D je hitrejši od AMD-ja
knap ::
priznam, nisem bral nobenega testa, nisem strokovnjak za pc-je
torej, kolikor razumem iz vašega pisanja je amd buldozer polomija, in še naprej se priporoča za srednji rang i5 2500k
se motim?
Hvala
LP
torej, kolikor razumem iz vašega pisanja je amd buldozer polomija, in še naprej se priporoča za srednji rang i5 2500k
se motim?
Hvala
LP
Načeloma ja, je pa močno odvisno od tega katere aplikacije / igre te zanimajo.
Vzami i5 2500K, ob prvem zagonu nastavi by all cores 43 in to je to za naslednjih 5 let. ;)
Jst ::
>Buldožer ima kot izgleda iz linka tabele Front End Comparison probleme s šeranim
>Fetch/Decode ali pa je Anand napačno tolmačil (v kar zaradi nadaljnega opisa
>dvomim).
Anand ni napačno tolmačil. To sem vam jaz govoril že nekaj časa, ker sem imel hands-on experience z Bully-jem, ko sem delal en projekt v tujini.
>Fetch/Decode ali pa je Anand napačno tolmačil (v kar zaradi nadaljnega opisa
>dvomim).
Anand ni napačno tolmačil. To sem vam jaz govoril že nekaj časa, ker sem imel hands-on experience z Bully-jem, ko sem delal en projekt v tujini.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
iger ne igram, office, grafika, internet, hd filmi ipd.
LP
Potem kupi naključni PC. Ker bilo kaj kupiš bo delalo dovolj hitro.
D3m ::
iger ne igram, office, grafika, internet, hd filmi ipd.
LP
Vzami Bulldozer FX-4100/6100, ki je cenejši pa boš dober za 5 let.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Wofk ::
jst samo upam da bo moja am3+ plata lahko tolk časa imela podporo za procesorje kot je imela stara am2+ in bo v tem času kej boljšega prišlo od amd
Machiavelli ::
FX 8 180eur ;D
http://moskisvet.com/clanek/visoki_obra...
2600k + plata z pci ex 3.0 in možnostjo na ivy je boljša izbira...
http://moskisvet.com/clanek/visoki_obra...
2600k + plata z pci ex 3.0 in možnostjo na ivy je boljša izbira...
Nigaaazz
TOP ::
Če je ta test pristen potem je Buldožer ena velika žalost.
http://www.anandtech.com/show/4955/the-...
http://www.anandtech.com/show/4955/the-...
Jebiga zato bo pa cena 160-180eur za fx8 xD sej je rahel improvment čez phenom II X4 če pa imaš x6 pa ni lih neki.... lol
Nigaaazz
Pšenični ::
Cena, sploh tehle štirijedrnih bi morala kmalu pasti. Pri teh poraba ne bo velika, frekvence pa dostojne, no koliko toliko.
Če bo dostojna še cena, bojo šli.
Če bo dostojna še cena, bojo šli.
i386 ::
moj komentar je tak. Po eni strani katastrofa, po drugi pa zelo dober procesor. Katastrofa je v aplikacijah ki ne podpirajo večnitnosti. V teh ni nič boljši od Phenom II. Medtem ko pa v aplikacijah, katere izkoristijo večnitnost je pa celo boljši kot i7. Samo problem je, ker je takih aplikacij še zelo malo in mislim da bi bilo bolje, če bi pred BD-jem naredili raje še Phenoma II na 32nm.
Ma fora je da so ta jedrčka not tolk švoh in oskubljena da normalno šepa v lahkih obremenitvah oz manj nitnih...deljen l2 ti da rahlo dinamiko da ni padca samo Intel je raje nabildov jedra in odstranil sheran l2 poleg tega so tu ogromne latence sploh ker so cevi pregloboko vgravirane...poraba v idel je tam tam v load pa ponori lol
Edini razlog da negdo kupi fx je da ima athlon,phenom x2,x3,x4 in am3+ ready plato... in da se mu gre za 2-3 benčmarka kjer je amd mrvico boljši od intela...seveda ne clock per clock...
en modul je cca 1,5 jedra moči in PIKA. 4 moduli 8 Bul.jeder moč kot 6 surovih.
Šele ko bo FX VER 3.0 bo mogoče kaj bolje...no upajmo da je Llano usaj uspešen..
Edini razlog da negdo kupi fx je da ima athlon,phenom x2,x3,x4 in am3+ ready plato... in da se mu gre za 2-3 benčmarka kjer je amd mrvico boljši od intela...seveda ne clock per clock...
en modul je cca 1,5 jedra moči in PIKA. 4 moduli 8 Bul.jeder moč kot 6 surovih.
Šele ko bo FX VER 3.0 bo mogoče kaj bolje...no upajmo da je Llano usaj uspešen..
Nigaaazz
murmur ::
Zakaj zavraga se AMD delnica draži?
Se ne. AMD.
Vse kar bi morali (potem, ko jim je bilo ze dolgo casa nazaj jasno da to ni to) je phenom II pomanjsati na 32nm, dodati 10% zmogljivosti in se kaksen dodaten core. Recimo 12-core CPU za ceno okoli 250-300 EUR. Pa se enega 8-core za 200 EUR. Vroce zemljice. To kar so naredili je pa nedoumljivo. Sploh nemogoce za leto 2011.
eieieie1 ::
Machiavelli je izjavil:
Jebiga zato bo pa cena 160-180eur za fx8 xD sej je rahel improvment čez phenom II X4 če pa imaš x6 pa ni lih neki.... lol
A ti res verjameš spletni strani 24ur, kjer so cene iz ameriških dolarjev le pretvorili v eure?
Če pogledaš je realna cena 160eur za fx8....
Nigaaazz
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machiavelli ()
Freaxx ::
njoh njoh njoh 180 eurov za novega boldožerčka, ko se pa moj i5 2400 obnese bolje oz. skoraj bolje v igrah :) bo pa p/p ko cena pade, al pa bodo phenomi ceneje...sam kaj ko ni neki velik razlike razen za večnitne programe ki jih za povprečnega uporabnika ni ogromno. Pa kaj je s to porabo? intelove serije žrejo pol manj, dobesedno...
Za igre AMD že nekaj časa nima smisla. Reši ga samo GPU limited benchmark.
Na žalost kupcev, ki nimajo nobene izbire.
Na žalost kupcev, ki nimajo nobene izbire.
Ta review smrdi po nečemu.
Številke v igrah so izredno sumljive in se ne ujemajo z nobenimi drugimi.
Far Cry in Crysis
http://www.guru3d.com/article/amd-fx-81...
http://www.overclock3d.net/reviews/cpu_...
Razlika na nižjih resoluciji, kjer GPU ni več omejite je grozna.
Tu je še primerjava proti prvemu i5.
http://www.anandtech.com/bench/Product/...
Številke v igrah so izredno sumljive in se ne ujemajo z nobenimi drugimi.
Far Cry in Crysis
http://www.guru3d.com/article/amd-fx-81...
http://www.overclock3d.net/reviews/cpu_...
Razlika na nižjih resoluciji, kjer GPU ni več omejite je grozna.
Tu je še primerjava proti prvemu i5.
http://www.anandtech.com/bench/Product/...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ABX ()
PrimozR ::
Dobro, to so bile začetne težave.
Ti bi se šel pri končnih uporabnikih multisocket sisteme, ko vse stremi k miniaturizaciji, integraciji in manjši porabi? Resno? Si videl kako je izgledala AMD-jeva 4x4 plata (prvi AMD-jev štirijedrni consumer sistem)? Si videl Intelovo platformo Skulltrail? Zadeve so OGROMNE. Trenutno je najmanjši problem sestaviti miniITX kištico z ogromno zmogljivosti (tudi 6990/GTX 580, skupaj z i7-2600k gre), pri dual socket sistemih bi imel težave na standardu ATX. Nettopi prav tako odpadejo. Itd.
Da ne omenjamo, da pri dveh procesorjih potrebuješ dva hladilnika, vsak potrebuje svoj ventilator, zunanji mem. kontroler potrebuje svoje hlajenje (in pogosto še svoj hladilnik), vse to pa viša možnost okvare in hrup.
Sicer pa, potrebovali bodo Excavator v 2014 s trenutnim tempom, da se bodo izkopali iz luknje :P
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()