» »

AMD Bulldozer

AMD Bulldozer

Temo vidijo: vsi
««
41 / 128
»»

Jst ::

Pa še glede dveh postopkov: eden omogoča porabo 250W (GPU), drugi se giblje največ okoli 100W (CPU) in še dosti nižje. Le zakaj?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Rippy ::

Temu je potrebno dodati, da vsak "die shrink" na žačetku prinese višjo ceno saj proces ni tako učinkovit.

Tale zaključek iz linka zgoraj pa tud nekaj pove

Pove to, da je avtor članka ali celotna stran verjetno prijela nekakšno vrsto payole ali izkorišča to za višjanje prometa. Prosim no...preview na bazi powerpoint prezentacije, ki so jo dobili od marketinga podjetja proizvoda pod "drobnogledom"? In pri tem ni pokazal niti odstotek kritičnega razmišljanja, ter povzel samo najbolj "očitno". Dobro oni imajo vsaj nekaj od tega (čeprav ne na strani kredibilnosti)...ampak kaj je tvoj izgovor :) ?

In kaj hudiča pomeni "FMA4 and XOP 56x speed" ... bo mi 150 urni Mental Ray render dokončan v uri in pol..ne...več FPS v igrah...ne "sadface"?

TOP ::

Sam to je že ful čudno,da AMD še vedno ni dal nobenega pravega testa ven pa Buldo bo izšel vsak čas.Ponavadi pridejo testi 14dni prej ven.

M-XXXX ::

NDA...

filip007 ::

Never Disclose AMD

Potem samo 245$ za FX-8150 a niso rekli 300$, potem to nanese okoli 200 čukov in bo v rangu Core i5 2500k.

Ta video ima tudi grafe:
http://www.donanimhaber.com/islemci/vid...
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: filip007 ()

bidybolder ::

Cene v Nemčiji: Geizhals

Se kaj ve kdaj bodo na voljo pri nas?

kmetek ::

FX-4100 kakšen rang je tole?

Zgodovina sprememb…

BALAST ::

Testi so res obetavni, če si še kdo ni prebral vsaj enega si naj pogleda to sliko!

"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

RibicRupert ::

Bulldozer unleashed!

http://vr-zone.com/articles/amd-fx-8150...

Tole je sveže pečeno, kavico si pa sami zrihtajte. :D

Isotropic ::

a je tu vmes kaksen HPC benchmark, ga je kdo videl?

NE SPLAČA SE NAVIJAT!

NE SPLAČA SE NAVIJAT!

globoko grlo ::

hitr po I5 v štacuno, ker se bojo podražil :)

grem jih ene 5 kupit, pol jih pa vam prodajam :)

drgač pa res mal žalostno, fičko pic še najbolje vse pove

Pšenični ::

Pogledal par testov.

Spustiti bodo morali cene-še malo, pa bo. Glede na porabo/zmogljivost gre za malo boljši ćip nižjega razreda. Pač tako je. Zato, so tudi toliko časa čakali z izdajo, da so frekvence toliko dvignili-z revizijami procesorjev. Zadeva je že v osnovi navita za 20%.

Če bo cena primerna, bo AMD tole lahko prodal. Ja, na zadevo gledam, kot na nekakšno osnovo za CPU+GPU čipe.

glistovje ::

so nardili buldozerja bencinarja, namest diesel-a :D

Še počakam na mojo napoved: 20% padec delnic AMD.
99% ljudi ki je imelo upanje v AMD je razočaranih!

Brane2 ::

Cool.

Pomeni, da ga bo Linux crowd dobil praktično zastonj.
On the journey of life, I chose the psycho path.

opeter ::

Dejansko se bo splačalo počakat na drugo generacijo Buldožerjev ali kakorkoli jim bo že ime. Situacija je podobna Phenom I -> Phenom II.

Sicer pa, ali se že ve, če bo naslednji rod deloval na FM1 oz. FM2?
Pa še ena zadeva me zanima: ali bodo na voljo tudi kakšni tro- in štirijedniki, ki bodo imeli ceno pod 100 EUR, ter imeli zmerno porabo?

Ali pa je za to namenjena serija Llano?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

• spremenil: opeter ()

Steinkauz ::

Mah naj bolj spimpajo jedro, kot pa da dodatna šopajo

Aha, zdaj gledam tabelo tukaj:
http://www.anandtech.com/show/4955/the-...

Vidim, da je za budget sestavo najbolj zanimiva serija FX-4xxx, predvsem 4100 in 4150, ki imata 95 W-ni TDP.

Moj obetavni test z WinRar je rekord s 4287KB/s, samo kompresija pa pokaže drugačno zgodbo.
http://www.techspot.com/review/452-amd-...
http://www.techspot.com/review/452-amd-...

Pomeni, da so benčmarki vredni popolnoma nič, AMD pa uporablja zlato namesto bakra.

Zgodovina sprememb…

Največji problem AMD-jevih procesorjev je še vedno poraba procesorjev ... :|

mr1two ::

Tista slika od fičaka je kr na mestu. I'm sticking with my Phenom 1. :) Bo mogu zdržat, druge ni. Kakšno razočaranje res...

D3m ::

Pri single-thread je slab, pri multi-thread pa preseže/enakovreden I7 2600k.
Ta procesor ni slab.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Hja, potem so pa slabi programi, ker ne znajo izkoriščat multicore CPUjev. Ja, to bo to.

Ni slab za vse scenarije uporabe. Tisto kar mene zanima, razlog za moj upgrade, pa na žalost ni tako dober, da bi me prepričal v nakup. Ne morem gledat grafov, kjer se izkaže, da je star procesor, ki je cenejši, vsaj enako hiter od revolucionarnega Buldozerja... Mogoče so ga res mal prehitro dali ven, tko kot na anandu pravi(z win8 pridobi kar par % v določenih scenarijih), mogoče pa morjo malo bolj izpilit arhitekturo.
Vglavnem, trenutni čas ni ravno dober za menjavo IMO

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

eieieie1 ::

D3m je izjavil:

Pri single-thread je slab, pri multi-thread pa preseže/enakovreden I7 2600k.
Ta procesor ni slab.

Zdaj pa vzemi dol svoja navijaška AMD fan očala in poglej realno sliko i7 2600k vs fx 8150:

fx 8150 je boljši v 3 od 43 benchmarkih in v teh treh je boljši od 1-5 %, medtem ko je veliko slabši v ostalih...

http://www.anandtech.com/bench/Product/...

Ampak ja, je cenejši od i7 2600k zato bi moral biti slabši, ampak ti si tisti ki si ga upaš postavljat ob bok i7 2600k, zato ker si videl nekaj redkih primerov, ko ga je premagal lol

Realno sliko česa? Procesor ni slab, če mene vprašaš. :) Tebe je pa očitno iz stola vrglo.
|HP EliteBook|R5 6650U|

D3m je izjavil:

Realno sliko česa? Procesor ni slab, če mene vprašaš. :) Tebe je pa očitno iz stola vrglo.

Rekel si da pri multithreaded preseže/enakovreden i7 2600k... NE NI, je kar precej zadaj, le v zelo redkih primerih ni...

JohanP ::

Tista slika s fičkom je kar primerna ja, ampak saj se bo kompenziralo na ceni procesorja.

Buldožer ima kot izgleda iz linka tabele Front End Comparison probleme s šeranim Fetch/Decode ali pa je Anand napačno tolmačil (v kar zaradi nadaljnega opisa dvomim).
Torej, če prav razumem so od osmih pipic v modulu za nek thread v štartu dosegljive samo štiri, dodaten thread na drugih štirih pa ni možen ker fetch/decode tega ni zmožen prebavit.

Ima kdo od znalcev v temi poljudno razlago?

/Edit napačen link

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JohanP ()

A testi od anandtech?
A tako, no jst gledam Guru3D kjer so več ali manj uporabili multi-thread teste, pa je stvarca za ta denar vredu.
Pri anandtech sem opazil več ali manj single-thread teste. Kar me ne zanima, ker prihodnost bo multi-thread.
|HP EliteBook|R5 6650U|

V bistvu AMDjev PR oddelek hoče preveč.

Iz enega modula so naspinali dva corea in tako iz 4-jedrnika "naredili" octal core.

Poleg tega, je ta novi modul, kot sami pravijo, v bistvu cenejši za izdelavo od starega jedra. Se pravi, pocenili so si proizvodnjo, sedaj bi pa radi, da si folk sam zategne zanko okrog vratu in pristane na to, da bo plačal za optimizacijo programov, ki jih rabijo, ker je novi AMDjev čip pač tam šibak.

Folk se pa čudi kako to, da se ta "8-jedrnik" obnaša enako ali slabše od starega 6-jedrnika in to na višji frekvenci.

Če odmisliš PR crap, potem stvar sploh ni tako slaba. Novi 4-jedrnik ( če vzamemo 1 module= 1 core ) se nosi povsem enakopravno s prejšjim 6-coreom.

Kar niti ni slabo, in to v neoptimiziranih programih. Če boste hoteli videti pravega nalsednika 1100T, bo treba počakati na Piledriver in 6-modulni čip.

Če bo tam vsak modul pridobil 15% in če bo modulov 50% več, potem se slika kar spremeni.

Še vedno zame daleč od razloga, da bi zabrisal stari gear stran, ampak kot zamenjava za recimo crknjeno, dotrajalo ali zastarelo robo kar v redu...

Tu imaš kr dobr point Brane2. Sam problem je nekako to sliko videt, če se pa amd baha da ima 8 core-ov :D
Bo počasi boljše, ampak moja pričakovanja so bila višja. Hotel sem procesor, ki se obnaša nekje kot 2500k, nekje boljše, pa za podobno ceno. Škoda, ker to fx8150 ni...mislm, je pa ni:)

Poraba 8-O

za enkrat po testih sodeč je nekako konkurenčen samo v špilih

Glih v špilih je nekonkurenčen... Kam ti gledaš?? O.o

Meni se pa ravno v špilih ne zdi konkurenčen. V nekaterih so izenačeni vsi procesorji, v drugih pa so sandy bridge tolk naprej da glava peče. In poraba tudi ja...kolk več porabiš z navitim 8150 kot z navitim 2500k v enem letu? Hm, preveč... Kriza amd

Isotropic ::

mogoce kdo ve, kako se obnese bd v hpc aplikacijah (torej multithread, fpu-intensive)? je pisalo v katerem od testov kaj?

anandtech naj bi mel neke take teste, samo jih zal niso vkljucili tokrat

Zgodovina sprememb…

v glavnem, tresla se je gora, rodila se je miš.

Pšenični ::

"v glavnem, tresla se je gora, rodila se je miš."

Micena, zlo micena miška. Pač tko je. Poraba je zaradi navitega čipa za ta proizvodni proces naravnost grozljiva.

Zgodovina sprememb…

D3m je izjavil:

A testi od anandtech?
A tako, no jst gledam Guru3D kjer so več ali manj uporabili multi-thread teste, pa je stvarca za ta denar vredu.
Pri anandtech sem opazil več ali manj single-thread teste. Kar me ne zanima, ker prihodnost bo multi-thread.

No pa na Guru3D je v vseh testih i7 2600k boljši razen v enem hash testu, ki itak ne kaže nobenih real world rezultatov. Aja seveda ti si primerjal navitega fx 8150 z nenavitim i7 2600k. Bravo, objektivnost na najvišjem nivoju!

Wofk ::

so drugače že kje kakšni testi štirijedernika?

jest10 ::

Se bo x45 danes kaj prikazal?>:D

eieieie1 je izjavil:

D3m je izjavil:

A testi od anandtech?

No pa na Guru3D je v vseh testih i7 2600k boljši razen v enem hash testu, ki itak ne kaže nobenih real world rezultatov. Aja seveda ti si primerjal navitega fx 8150 z nenavitim i7 2600k. Bravo, objektivnost na najvišjem nivoju!

Ja in kaj ne narobe z navitim??? Vi tudi navijate, torej kaj je narobe? A zdaj navijanje ni IN ali kako?
|HP EliteBook|R5 6650U|

D3m je izjavil:

eieieie1 je izjavil:

D3m je izjavil:

A testi od anandtech?

Ja in kaj ne narobe z navitim??? Vi tudi navijate, torej kaj je narobe? A zdaj navijanje ni IN ali kako?

Zato ker se i7 2600k tudi da navit, tukaj je pa nenavit. Primerjaj stock vs stock ali pa navit vs navit ne pa navit vs stock. i7 2600k se pa itak da bol navijat kot fx 8150, pa še 2x manjšo porabo ima...

Anyways, a se še kdo spomni kako je x45 lepil svoje prvo aprilske šale?: :)):)):))
http://www.chw.net/2010/04/amd-bulldoze...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: eieieie1 ()

lol, če že navijaš, potem navij oba in primerjaj, ane
lohka pa i7 downclockaš na 1ghz, pa pol primerjaj :)

neh, grem šparat za I5

globoko grlo je izjavil:

neh, grem šparat za I5

Jaz pa za ivy bridge i5 + gtx 600 serijo ali pa radeon 7000 serijo :)

FireSnake ::

test na anandtech (njim najbolj zaupam):
http://www.anandtech.com/show/4955/the-...

Porazno!

Brane2 je izjavil:

Zato pa se splača počakat na Piledriverja.

Ne, se ne splača! Piledriver bo imel do 15% pohitritve, to se ve že danes.
In, roko na srce, 15% je VELIKO premalo.

Brane2 je izjavil:

Dobi nov modul pa vsak core bo hitrejši kot prej. P a vverjetno boš dobil čipe z malo višjo frekvenco ob nižji porabi.

Točno tako kot pri Phenomu. Enka je bila čisto spodobna ampak dvojka je pokazala vse, kar znajo.

In ker jih Intel stiska, bodo morali z dvojko ven precej kmalu.

Kam se vsem tako mudi ?

Intel se samo smeji, saj leto stari 2500tki ni bilo niti spremenit cene.

Dosti sem čakal, po dolgem času bom naslednji comp kupil od modrih.
22nm CPU od Intela in 28nm čip od AMDja ... tako sem se odliču že danes ... nakup pa drugo leto, ko bo vse to dobavljivo.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

M-XXXX ::

Dejansko je zadeva clock vs clock (vsaj v Cinebenchu za cca 20% slabša kot Phenom 2)? Wow, AMD, just WOW!
Glede na Anandtest v igrah zgubi v 7 primerih od 9h glede na AMD X6... Intla pa gleda ne samo v hrbet ampak peš iz tal, kako se Intel pelje v letalu...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: M-XXXX ()
««
41 / 128
»»