Forum » Mobilne tehnologije » Nakup mobilnika za navigacijo (HTC HD2, Omnia II,...)
Nakup mobilnika za navigacijo (HTC HD2, Omnia II,...)
vitamincek ::
Zanimam se za nakup GSM telefona za navigacijo. Pomembno mi je da bo zadeva dovolj hita (hiter procesor in pomnilnik), da bodo vsi programi za navigacijo tekli gladko brez štekanja in da bo imela dovolj prostora za namestitev vseh navigacijskih programov (Garmin, TOM TOM, I-go, Sygic,…).
Trenutno namreč razpolagam z Nokio N95 (s HCSD kartico), na kateri imam nameščen Garmin XT (5) in Sygic Mcguider. Z Mcguiderjem sem zelo zadovoljen (super grafični vmesnik in dovolj hiter) vendar, bolj kot grem južno od Slovenije je pokritost vse slabša.
Na drugi strani pa je Garmin zelo dobro pokrit vsepovsod, vendar mi na Symbianu dela počasi (šteka-preračunava zelo dolgo) oz. deluje z precejšnjo zakasnitvijo tako, da je skoraj neuporaben. Tudi sama NOKIA N 95 je že postala zelo počasna.
Na napravi bi imel rad nameščenih čim več navigacijskih programov, tako, da bi se lahko na osnovi uporabe odločil, kateri bo najprimernejši zame (pokritost, hitrost delovanja, dober grafični vmesnik,…). Glede operacijskega sistema nimam preferenc. Pomembno da deluje hitro in gladko in da ima čim več spomina.
Precej ljudi mi je svetovalo, naj vzamem telefon z operacijskim sistemom WIN MOBILE 6.1, 6.5, ker naj bi le ta imel najboljšo in največ podpore s strani GPS aplikacij, ki delujejo v tem OS. V tem rangu sem se osredotočil predvsem na HTC HD2 ter Samsung OMNIO II. Telefona naj bi bila starejše izvedbe vendar naj bi bila med najhitrejšimi za moje potrebe. Pri tem me zanima ali bo možno v prihodnosti omenjena telefona nadgraditi na novejše operacijske sisteme (WIN mobile 7, Android,..), če se bodo GPS aplikacije preselile na omenjene novejše OS?
Ali že obstaja podpora GPS aplikacij za omenjene novejše operacijske sisteme (WINMOBILE 7, Android,...)?
Kateri telefon, bi mi vi svetovali? (Lahko tudi kateri drugi model).
Telefon je lahko tudi rabljen. Gledam v rangu do max.300€.
Trenutno namreč razpolagam z Nokio N95 (s HCSD kartico), na kateri imam nameščen Garmin XT (5) in Sygic Mcguider. Z Mcguiderjem sem zelo zadovoljen (super grafični vmesnik in dovolj hiter) vendar, bolj kot grem južno od Slovenije je pokritost vse slabša.
Na drugi strani pa je Garmin zelo dobro pokrit vsepovsod, vendar mi na Symbianu dela počasi (šteka-preračunava zelo dolgo) oz. deluje z precejšnjo zakasnitvijo tako, da je skoraj neuporaben. Tudi sama NOKIA N 95 je že postala zelo počasna.
Na napravi bi imel rad nameščenih čim več navigacijskih programov, tako, da bi se lahko na osnovi uporabe odločil, kateri bo najprimernejši zame (pokritost, hitrost delovanja, dober grafični vmesnik,…). Glede operacijskega sistema nimam preferenc. Pomembno da deluje hitro in gladko in da ima čim več spomina.
Precej ljudi mi je svetovalo, naj vzamem telefon z operacijskim sistemom WIN MOBILE 6.1, 6.5, ker naj bi le ta imel najboljšo in največ podpore s strani GPS aplikacij, ki delujejo v tem OS. V tem rangu sem se osredotočil predvsem na HTC HD2 ter Samsung OMNIO II. Telefona naj bi bila starejše izvedbe vendar naj bi bila med najhitrejšimi za moje potrebe. Pri tem me zanima ali bo možno v prihodnosti omenjena telefona nadgraditi na novejše operacijske sisteme (WIN mobile 7, Android,..), če se bodo GPS aplikacije preselile na omenjene novejše OS?
Ali že obstaja podpora GPS aplikacij za omenjene novejše operacijske sisteme (WINMOBILE 7, Android,...)?
Kateri telefon, bi mi vi svetovali? (Lahko tudi kateri drugi model).
Telefon je lahko tudi rabljen. Gledam v rangu do max.300€.
vitaminček
LuGi ::
HD2 neuradno preko SD kartice zaganja Androida ter WP7 kmalu.. vsaj tako se suslja.
Za androida obstaja vrsto navi aplikacij (garmina ni)
WindowsPhone 7 se nima nobene navi aplikacije..
Uradno aparat podpira le en operacijski sistem in ni mozna nadgradnja na drugega.
Za androida obstaja vrsto navi aplikacij (garmina ni)
WindowsPhone 7 se nima nobene navi aplikacije..
Uradno aparat podpira le en operacijski sistem in ni mozna nadgradnja na drugega.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Navigacija za telefone brez GPS-aOddelek: Mobilne tehnologije | 1210 (1077) | St235 |
» | nakup navigacijske napraveOddelek: Kaj kupiti | 8755 (7261) | gti85kw |
» | Kateri gps mobilnik kupiti? Nokia, Samsung, ipd.Oddelek: Kaj kupiti | 5777 (5032) | Mirč |
» | nokia n95 in navigacijaOddelek: Mobilne tehnologije | 5162 (4018) | kiFni |
» | GPS navigacija na Nokia N95 (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 17499 (13226) | AtKo |