Forum » Kaj kupiti » napajalnik
napajalnik
Robocop1 ::
Najprej prosim za mnenje: Prižgem računalnik in zasliši se čuden "zvok" (domnevam da iz diska). Računalnik izklopim in ga ponovno prižgem. Zdaj izgleda OK. Nekoliko kasneje priključim usb ključek in računalnik se kar sam od sebe resetira. Ponovno vstavim ključek, tokrat gre brez reseta. Izkušnje mi pravijo, da je kriv napajalnik. Kaj pa drugi pravite?
Zdaj pa še nasvet: Gre za 5 let star računalnik ASRock k7vt4a+. Zdaj imam na plati 20 pinski priključek za napajalnik (2 vrstici po 10 pinov). Vsi novejši napajalniki pa imajo po 24 pinov in neke SATA priključke, ki jih ne rabim. Trenutno gledam na BigBang-u tale napajalnik (v primeru da je res kriv napajalnik):
http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...
Zanima me, ali lahko tak napajalnik priključim na svojo (zgoraj omenjeno) plato? Moti me to, da piše 24 pin, moja plata pa ima manjši priključek - 20 pin. Kako je s tem?
Zdaj pa še nasvet: Gre za 5 let star računalnik ASRock k7vt4a+. Zdaj imam na plati 20 pinski priključek za napajalnik (2 vrstici po 10 pinov). Vsi novejši napajalniki pa imajo po 24 pinov in neke SATA priključke, ki jih ne rabim. Trenutno gledam na BigBang-u tale napajalnik (v primeru da je res kriv napajalnik):
http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...
Zanima me, ali lahko tak napajalnik priključim na svojo (zgoraj omenjeno) plato? Moti me to, da piše 24 pin, moja plata pa ima manjši priključek - 20 pin. Kako je s tem?
jest10 ::
Daj, poizkusi najti ta model še dražje, če sploh gre
klik
Za tvojo konfiguracijo bi bil že tale dovolj
klik
Za tvojo konfiguracijo bi bil že tale dovolj
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 13319 (12318) | solatko |
» | Slabi napajalniki?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1075 (864) | Janac |
» | 24-pin KONEKTOR na matični plošči in 20-pin na napajalnikuOddelek: Strojna oprema | 7066 (5115) | Win8NonGrata |
» | 8 pin connector pomočOddelek: Strojna oprema | 1464 (1323) | solatko |
» | Racunalnik kar ugasneOddelek: Pomoč in nasveti | 4465 (4066) | pol3ni |