» »

Bluetooth na Lenovo Edge 13

Bluetooth na Lenovo Edge 13

Snegec ::

Pacient: Lenovo Edge 13
Serija: 0197-6GG
Problem: Bluetooth gonilnikov ni nameščenih.

Živjo,

Evo. Tale prenosnik si je kupila moja mati, in želela imeti na njem XPje (so licenčni). Preloaded software je bil Ubuntu, ni kakšne sledi o Windows XP gonilnikih. Večinoma je bilo nalaganje driverjev brez problema, z malce truda in pomočjo EVERESTA in strica Googla, dokler ni prišel čas, da se naloži gonilnik za Modri zob. Prav specifičnih gonilnikov na Lenovo strani ni, obstoja sicer Bluetooth Enhanced Data Rate software, ki pa ni obenem tudi gonilnik. Še ta, je na sami strani gonilnikov za Edge 13 napačen (za Visto in w7).

Device Manager

Device Manager

Torej. Device manager pravi, da je to Broadcom Bluetooth device, iskanje po PID-u in hardware IDju ne da pravzaprav nobenih uporabnih podatkov, razen neke strani v ruščini, ki mi da na izbiro download že prej omenjenega Bluetooth Enhanced Data Rate softwara.

Info v Everest Ultimate

Info v Everest Ultimate

Že prej omenjeni hardware ID. Ravno tako, pravi, da pripada ta gonilnik Broadcomu.

Broadcom BT installation utility

Broadcom BT installation utility

Jasno. Ko nekaj izgleda kot voda, ima okus kot voda, vonj kot voda in je čutiti kot voda - ponavadi tudi je voda. Ampak v tem primeru, mi gonilnika ne namesti. Četudi izklopim Bluetooth preko menija, se ne spremeni nič. Oz. Če bluetooth preko on-screen menija izklopim, izgine Broadcom Bluetooth Device v Device Managerju. Prikaže se ko se Bluetooth vklopi.

Popravek: Sistem ima nameščene vse stvari od Lenovota (toolbox, system update, bios update) vendar, to ni rešilo problema.

Če ima kdo kakšno idejo ali stroke of genius (TM Wizards of the coast), bom zelo vesel.

LP,
Snegec
Snegec & Snežinka, mala potepinka.
  • spremenil: Snegec ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri driver potrebujem?

Oddelek: Pomoč in nasveti
151815 (1299) SloBiscuit
»