Forum » Zvok in slika » Backup DVD-jev
Backup DVD-jev
axee ::
Pozdrav!
Čeprav celotna multimedijska zbirka na domačem serverju nam je še ostalo cca 20 starih DVD-jev. Sedaj jih želim shraniti na server, in sicer v ISO obliki (najbolj priročno in enostavno), tako bi tudi omogočil ogled preko WD TV Live.
Kako bi to storil na najlažji način, glede na to, da so DVD-ji seveda zaščiteni?
Naj še enkrat opomnim; lastim si originalne DVD-je in potrebujem samo njihov backup in kot dodatek ogled. Želim popolnoma legalno opcijo!
Hvala za odgovore!
Čeprav celotna multimedijska zbirka na domačem serverju nam je še ostalo cca 20 starih DVD-jev. Sedaj jih želim shraniti na server, in sicer v ISO obliki (najbolj priročno in enostavno), tako bi tudi omogočil ogled preko WD TV Live.
Kako bi to storil na najlažji način, glede na to, da so DVD-ji seveda zaščiteni?
Naj še enkrat opomnim; lastim si originalne DVD-je in potrebujem samo njihov backup in kot dodatek ogled. Želim popolnoma legalno opcijo!
Hvala za odgovore!
Lonsarg ::
V sloveniji je to legalno. Ker so po zakonu dovoljene kopije, kot nadomestilo avtorjem, ki sicer niso dali pravice za to kopijo, pa slovenska država pobira davek preko praznih medijev/diskov.
Jah dober ISO creater program naredi pač popolni klon diska, z zaščito vred. Pač probavi pa boš videl, razni UltraISO programi in podobni.
Jah dober ISO creater program naredi pač popolni klon diska, z zaščito vred. Pač probavi pa boš videl, razni UltraISO programi in podobni.
Aha potem sem se prav spomnil..
Kakšno priporočilo glede programa? Seveda free in lightware, bloatware sovražim.. Trenutno testiram z DVD Shrink in mi ni niti javil, daje DVD zaščiten (Misijon), tako kot ImgBurn, sedaj ga backupa v iso, vse izgleda vredu zarenrat..
Kakšno priporočilo glede programa? Seveda free in lightware, bloatware sovražim.. Trenutno testiram z DVD Shrink in mi ni niti javil, daje DVD zaščiten (Misijon), tako kot ImgBurn, sedaj ga backupa v iso, vse izgleda vredu zarenrat..
SasoS ::
DVDdecryptor...žal ga je avtor nehal izdelovati, vendar daleč najboljši program za 1:1 image.
zavajon ::
ImgBurn
Edit:
Spregledal, da že imaš. Sicer pa je DVD Shrink namenjen stiskanju DL DVDjev v SL, tebi to ni potrebno, ker rabiš samo iso na disku. DVD Decrypter ti odstrani zaščito, ampak kot razumem, tega nočeš. Zato bo dober vsak burner v image.
Edit:
Spregledal, da že imaš. Sicer pa je DVD Shrink namenjen stiskanju DL DVDjev v SL, tebi to ni potrebno, ker rabiš samo iso na disku. DVD Decrypter ti odstrani zaščito, ampak kot razumem, tega nočeš. Zato bo dober vsak burner v image.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zavajon ()
ImgBurn, program zvesto uporabljam že dolgo časa, med backupiranjem DVD-jev me je opozadjal na neke napake z zaščitami, sicer je končalo ampak se mi vse skupj ni zdelo zaziher.
Sedaj sem za vse DVD-je uporabil DVD Shrink, odstrani zaščito, sam tudi ugasnem kompresijo tako da dobim 1:1 sliko.
Hvala za predloge!
Sedaj sem za vse DVD-je uporabil DVD Shrink, odstrani zaščito, sam tudi ugasnem kompresijo tako da dobim 1:1 sliko.
Hvala za predloge!
zavajon ::
Aha, torej sem te narobe razume, la želiš ohraniti zaščito.
Ja, DVD Shrink ti pri izklopljeni kompresiji najbrž res naredi sliko 1:1.
Sicer sam za to uporabljam DVD Decrypter v Mode - ISO - Read.
Ja, DVD Shrink ti pri izklopljeni kompresiji najbrž res naredi sliko 1:1.
Sicer sam za to uporabljam DVD Decrypter v Mode - ISO - Read.
Vseeno mi je za zaščito, če lahko iso datoteko brez težav predvajam na katerikoli napravi ali računalniku.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako kopirat originalen DVD (zaščiten)Oddelek: Programska oprema | 3361 (3221) | Beezgetz |
» | program za snemanje dvd-jevOddelek: Programska oprema | 5738 (5588) | mirkuma |
» | [DVD9 peka] triki & nasvetiOddelek: Zvok in slika | 3212 (2701) | largie |
» | Backup DVD-jevOddelek: Zvok in slika | 1324 (1258) | Quikee |
» | tezave s kopiranjem dvd-jaOddelek: Zvok in slika | 2466 (2099) | frenkb |