» »

Problem z WinXP, DirectX in G4 MX440

Problem z WinXP, DirectX in G4 MX440

Matty ::

Najprej ozadje...
Kolega je nabavil nov racunalnik (z Gainward GeForce 4 MX 440) in gor so bili prednalozeni slovenski windowsi xp. In ko ga je prizgal, je sicer lepo delalo, samo filmov ni mogel gledat, niti spilat, saj je vse zamrznilo...In ker je bil pameten, in hotel igrati je najprej instaliral GP3 ter ... DirectX 7.0!!!! (ni mu nihce povedal da ma WinXp zraven DirectX 8.0). Ko mu tudi ta spil zablokira, me poklice ...(vmes pa nazaj nalozi "najnovejse" directX 8 za Win2000, sedaj ima verzijo Dx 4.08.01.0810, to je ista stevilka kot jo imam sam na WinXP + Xp1)

Po updejtanju driverjev za Geforca in driverjev za VIA chipset sedaj filmi in DVDji delajo super (sicer mi ni vsec prikaz na TV in monitorju, sem pac lastnik Matroxa, kar pa itak ni vazno...). Problemi pa so v igrah, ki rabijo DirectX 8. Ce pozenem DxDiag in testiram Direct3D gre brez problema skozi test DirectX 7 medtem ko pri DirectX8 takoj napise en error - [Failure at step five. (get device caps: H result=0*8876086a) 3d not available] (sam imam matroxa g400 pa gre brez problema cez te teste)... Ce pozene kaksen DirectX8 spil (npr. UT2k3 demo) se slisi samo zvok brez slike! (isto je ob instalaciji zadnjih Nvidia driverjev in enih iz avgusta...)

Kaj narediti?
1.Je mozno, da je unicil DirectX 8 funkcionalnost s tem ko je instaliral Dx7 in potem reinstaliral Dx8? Ce je to, je verjetno edina resitev reinstalacija windowsov... Bi delovalo, ce bi pognal repair winXP iz CDja? (problem je v tem, ker je dobil image slovenskih windowsov na CDju, in ne instalacijski CD - verjetno angleski ne bi delali...)
2. Glede na to, da je GeForce4 Mx440 precej nov cip, predivdevam, da podpira Dx8 in TnL... Tako da opcija nepodpiranja Dx odpade...
3. Poskusal sem nalozit "najstarejsi" restore point, samo... se vedno ni nic bolje...
4. Pokvarjena kartica? Zamenjava'?

Hvala za nasvete!

• spremenil: Matty ()

Predator ::

hmm če me spomin ne vara iz mojega dela z winsi ne mores instalirat starejše verzije directx-a kot jo že imaš gor?

restore point praviš da ne pomaga... izberi vga mode da winsi pozabijo vse kar majo od stare grafične in na novo instaliraj grafično;

Matty ::

Hmmm... mene ni bilo zraven ko je instaliral DirectX 7 gor tako da tudi ne vem ce mu je to ratalo (nic ni omenjal resetiranja - ravnokar isto probal na mojem racunalniku, pa seveda noce instalirat)... dejstvo pa je, da je potem naknadno instaliral gor DirectX 8.1b za Win2k (25 Mb) in to mu je pa menda uspelo... (moral je namrec resetirati racunalnik...)

Bom pa probal res pognati v VGA mode in se enkrat instalirat driverje... (najbolj me moti na tistih winsih je to, da so v slovenscini... kaksno zadevo iscem 3x dlje...)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matty ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

directx uninstall

Oddelek: Pomoč in nasveti
241486 (1257) Tilen
»

MedalOfHonor:PacificAssault

Oddelek: Igre