» »

RIM BlackBerry PlayBook hitrejši od iPada, prihaja 2011.

RIM BlackBerry PlayBook hitrejši od iPada, prihaja 2011.

Ars Technica - Na konferenci DevCon 2010 je RIM letos predstavil prihajajoči tablični računalnik, ki bo po besedah proizvajalca prvi, namenjen prvenstveno poslovnim uporabnikom. Cena bo gotovo ciljnemu segmentu primerna, nekoliko pomislekov pa vzbuja ime BlackBerry PlayBook. Novinec bo na prodajne police prispel takoj po novem letu, zato je že čas, da RIM pokaže nekoliko več. In to so storili.

Predstavitvenemu videu to pot sledi sicer še en predvsem propagandni posnetek, ki pa že kaže videz in delovanje novega tabličnega računalnika. Kampanjo začenjajo graditi na hitrosti, saj v posnetku primerjajo odzivnost PlayBooka in konkurenčnega Applovega iPada. Pri nalaganju spletnih strani, tudi bogatih s JavaScriptom in HTML5 (Flasha iPad tako ali tako brez modifikacij ne podpira), je RIM-ov izdelek prepričljivo hitrejši od Applovega. Čemu se gre zahvaliti za pohitritev, lahko za zdaj le špekuliramo. Dejstvo je, da je iPad star slabo leto dni, medtem ko bo PlayBook uradno rojen šele prihodnje leto. Tudi na avtonomiji bi se to lahko precej poznalo in pa seveda, najpomembneje, gre za reklamni posnetek, zato so pogoji nastavljeni tako, da PlayBook čim bolj pomete s konkurenco.

47 komentarjev

sirotka ::

nekam majhen je...

_Dormage_ ::

Skoraj dvomim, da je ipad tako počasen kot tukaj kaže.
Sam si ga ne lastim, ampak sem imel priložnost igračkanja z njim.
Zdi se mi, da je bil hitrejši!

nekikr ::

Yeeees!!! Samo eno leto in pol bodo rabili, da naredijo prvi konkurenčni izdelek! Sicer nekateri tu poznajo boljše in cenejše, ampak za nas, ki se ne ukvarjamo z magijo, tole predstavlja upanje, da kakšna cena pade in da (končno) pride do konkurence.

Dormage: da, iPad je bistveno hitrejši kot tu.

trnvpeti ::

1.iPad je hiter

2.tukaj izgleda pocasen
bi morali napisati, kako so testirali, pa da se sami probamo

3.playbooka se ni

4.ko bo playbook prisel ven, bo ipad2 imel ze za najmanj 50% hitrejsi cpu

Bane_ ::

Točno se vidi na posnetku da ko se na playbooku naloži stran se začne nalagat na ipadu. Res je težko preko wireless-a nastavt prednosti za vsako napravo posebej. Tud velikost je precej manjša kot pa na ipadu. To pomeni da bi morali dat povečavo na playbooku in tudi to bi podalšal čas nalaganja.

Novica je čist uredu razn naslova ki trdi da je playbook hitrejši od ipada na podlagi komercialnega videa.
Itak da ne bodo v svoji reklami rekl bomo dal izdelk vn ki je počasnejši od ipada.

In ne podpora flashu v ipadih ni tolko moteča kot jebanje flasha na napravah ki ga podpirajo. Itak bo html6 boljši standart v prihodnosti.
Pa da ga izradim sa čekičem za intel pa se to ne pomaga!

trnvpeti ::

ja ne vem, zakaj nihce ne zna narediti, prodati, ampak samo apple
kdo bo kupil napravo za 700eur(samsung, rim), ce se dobi ipad za 500
in preden bojo sploh zaceli prodajati(ce sploh), bo ze naslednji ipad2

pa se zanimivo, samsung se hvali, da je proizvodnja(galaxy tab) veliko cenejsa od ipada, prodajajo pa za 50% drazje

Bor H ::

Če smo SPET pri flashu. Nihče mi še ni razložu kaj je narobe z modelom:
naloži stran ala iPad/iPhone, če rabiš flash del strani klikni na tisto lego kocko in še tisto naloži
ne kuriš brezveze baterije
ne nalagaš reklam
še vedno imaš dostop do flasha ko ga potrebuješ

hmm..

nekikr: leto in pol? a ni slabo leto? se pa glede konkurence strinjam

nekikr ::

Slabo leto je trenutno, ko pride ven karkoli, bo že najmanj leto in pol. Saj veš, da vsako solidno stvar 10x prestavijo, na koncu pa seveda ni niti približno taka kot naj bi bila. V enih osmih temah so me sicer prepričevali, da obstaja boljša in predvsem cenejša alternativa iPadu že sedaj in to na prodajnih policah širom sveta - na vsaj en tak primerek pa še vedno zavzeto čakam.

Bor H ::

no, galaxy tab je na voljo zdaj in je konkurenca, vsaj kar se reviewjev kaže, cena je pa tm tm (v UK je tab 500, iPad pa 430 funtov), PlayBook bo pa na voljo pred predstavitvijo novega iPada (če bodo ohranili aprilski datum)

Keyser Soze ::

_Dormage_ je izjavil:

Zdi se mi, da je bil hitrejši!

Z vzporednim testom je kar tam tam. Ipadu neizmerno traja da naloži stran. Nato je zadeva bolj ali manj tekoča. Hudič, najbolj pri vgrajenem brsklaniku, je pa to da kdaj pa kdaj rad zaštrajka oz. ne prikaže popolne strani. Sploh če ima stran nadpovprečno veliko grafičnih elementov.

P.S.: Lahko pa seveda verjameš nekikrju, ki je vedno bil zelo nepristranski in kritičen do vseh strani.>:D
OM, F, G!

trnvpeti ::

galaxy tab ni konkurenca
prvic je drazji za 50%(ne steti subvencije , ko se vezes)
drugic je manjsi (ko imas enkrat ipada, ni sanse , da gres na manjsega)

Bor H ::

50%? sem ti odgovoru: tab je v angliji 500, ipad 430, če gledaš 16Gb, lahko pa za razliko od iPada Tab kadarkoli razširiš s spominsko kartico

omg!! jst mam pa 17" laptop pa ne bom nikol šol na manjšega!!! LOOOL!!!

nekikr ::

Keyser: In a veš zakaj? Ker sem, za razliko od večine, iPada imel doma in ga nekaj časa uporabljal (in prodal samo zato, ker jih nisem mogel dobiti dovolj, pa sem še svojega prodal).

trnvpeti ::

dej ceno ipad v ameriki in ceno galaxy tab v ameriki, brez subvencije
potem pa se italija ali avstrija

razsiritev spominske kartice ? dropbox ti ne zadosti?

probaj prebrati casopis, recimo delo, na galaxy ali pa na ipadu
tako, da ni primerljivo, 17" in 15" notebook, in 7" ali 10" pad

zee ::

Irelevanten test. iPad lahko kupis ze danes, PlayBook bo na voljo enkrat naslednje leto, ko bo na voljo ze iPad rev. 2.0.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Bor H ::

ah dej no, imam 6" kindla, sem videl v živo 10" pa morem rečt da imam raje 6" ker MOJIM potrebam bolj odgovarj, razumeš?
sicer pa cene v nemčiji: ipad 500EUR, tab 630EUR(amazon.de), spet, oba 16GB
na razširljivost sm se pa spravu zato, da mi ne bi očital da za ceno 16gb taba, dobiš 32gb ipada, ker je nadgradnja spomina s karticami praktično zastonj

trnvpeti ::

kindle ima eink, in je bolje brati
spet narobe primerjas

torej smo prisli iz 50% na 30%

in konkurence zaenkrat se ni
nazalost

Keyser Soze ::

trnvpeti je izjavil:

galaxy tab ni konkurenca
prvic je drazji za 50%(ne steti subvencije , ko se vezes)

Galaxy je dražji? V katerem pogledu?

Kar se tiče pa velikosti... To pa itak ne bi komentiral, ker nima smisla. Nekaj časa nazaj so se vsi drli da je mizerna resolucija 3GS in starješih popolnoma dovolj.

@nekikr
A te lahko pipnem? Ker si tak car za razliko od večine, in si celo imel iPada. Ampak, zgleda da si ga premalo uporabljal. Kupi ga nazaj, pa hitro še mal preprobaj. En dan prckanja ni realni pokazatelj stanja naprave.
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

nekikr ::

Saj tu se ne gre kaj tebi bolj paše Bor, ali meni, ali nekomu tretjemu. Gre se za to, da masa ljudi za delo (ali zajebancijo) raje uporablja 9 kot 7" zaslon. Iz istega razloga se 27" LCDji ne prodajajo tako kot bi se po logiki morali (glede na cene) in po isti logiki se tudi 17 in 19" prenosniki ne prodajajo bolje kot 15".

Keyser: kje sem rekel en dan? Pretestiral sem ga podolgem in počez in zadeva je super. Tako pravi tudi vseh 40+ kupcev, katerim sem ga prodal. Stvar enostavno deluje. In trenutno nima konkurence.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nekikr ()

Bor H ::

zee:
torej tudi galaxy tab nima konkurence pa noben ne joka?
in nisem primerjal zaradi branja, primerjal sem potrebe, tab bi zadostil mojim potrebam glede tabletov, če hočem resno delat (tudi tebi odgovor nekikr) bom pa raje vzel laptop, tableti pač zaenkrat niso za resno delo, in ne skrbet, sem se igral z ipadom in bil navdušen ampak za resno delo ne prekaša laptopa
ok, ti bom pa tko zračunal
ipad 32gb: 600EUR
Tab 16gb: 630EUR + spominska 16gb 25EUR = 655EUR
razlika je kolk? 10%?

nekikr ::

Am, vse je res TODA: iPad ni namenjen resnemu delu? A je slaba lastnost Punta, da vanj ne spraviš 20 Euro palet robe? Ali je mogoče to logično, ker naj bi bil mestni avto?

Bor H ::

mogoče bo boljš če obrnem logiko: iPad je bil prvi dostopen/zmogljiv/javnosti zanimiv tablet, javnost še ni imela možnosti se izreč a ima raje 7" ali 9.7" tako kot se je lahko pri laptopih

nekikr ::

Ja, to ti priznam. Ostalega pač ne :)

Keyser Soze ::

nekikr je izjavil:

Am, vse je res TODA: iPad ni namenjen resnemu delu? A je slaba lastnost Punta, da vanj ne spraviš 20 Euro palet robe? Ali je mogoče to logično, ker naj bi bil mestni avto?

Oh, do explain, tvoje resno delo in njega uporabno rabo iPada?

P.S.: Vsak, ki trdi da je iPad bistveno hitrejši kot tule je bodisi "luftar", ki ga še ni imel v roki, "nadutež", ki misli, da je en slab dan rabe merodajen pokazatelj kakovosti, al pa patološki lažnivec. Izbiraj.
OM, F, G!

nekikr ::

Joj Keyser: moje resno delo pomeni, da sem z njim kreiral maile, pisal dopise, delal razne ponudbe v poljubnem formatu, če je bilo treba narediti kakšno Win specifično stvar sem jo opravil preko remota. To je več kot dovolj "resnega" dela za tako napravo. Kratkočasenje z igrami, filmi, branjem knjig pa seveda spada v kategorijo zabave, za kar je načeloma tudi narejen.
Vsak, ki trdi, da je iPad tako počasen ali še počasnejši od tega primerka na posnetku je z največjim veseljem vabljen k meni na pijačo, da se prepriča na lastne oči kako je s stvarjo. Tudi ti Keyser, da boš vsaj vedel o kateri napravi je govora ;)

Keyser Soze ::

Sem ravno včeraj gledal en test na eni angleški review strani. Vzporedni test Galaxyja in iPada. Pa sem probal naredit dvojni vzporedni test, a se je na žalost moj primerek sesul ob obisku ene od testiranih strani (tisti na videu jo je normalno prebavil), pa potem nisem nadaljeval zadeve. Sem obupal. Mam zgleda jaz eno čudno verzijo tole. :D

P.S.: Poljubnem formatu? No dej, tole pa moraš mal bolj podrobno obrazložit. O formatih. Ki so tako zelo široko podrpti na iPadu. Remote je pa spet ena zgodba zase. Rajši potegnem ven laptopa, ga prižgem, naredim zadevo, in sem prišparal kar nekaj cajta, za razliko če bi se zadeve lotil preko iPada. Šur, enostavčne dopise je pa res boljše pisat na iPadu.>:D
OM, F, G!

nekikr ::

Najbrž ja ;)

Poljuben format aka. najbolj razširjen format: doc, docx, xls, xlsx, pdf itd. Poljuben je res pretirana beseda, ker je noben program in nobena naprava ne prebavi, tudi Android ne (in ob tej besedi so se trije zadovoljEno nasmehnili).
Remote: ti ja, jaz ne. Kdo ima prav? Vsak po svoje menda, kaj praviš?
In zakaj ne bi moral spisati cele knjige na iPadu? Aja, saj res, ne boš vedel, ker si ga videl preko angleške review strani, pa se ti je potem nekje zataknilo ;)

sirotka ::

nekikr: Ne smeš hvalit Apple zadevščin, keyserju ne diši najbolj, čeprav očitno pokupi vse kar dajo ven.

Keyser Soze ::

sirotka je izjavil:

nekikr: Ne smeš hvalit Apple zadevščin, keyserju ne diši najbolj, čeprav očitno pokupi vse kar dajo ven.

Nope, sam sem si rekel, da nekaj pa že mora bit na tem če tolk junakov tlele trobi kako dobr je. Takoj za sveže pečenimi žemljicami.

Pa je na žalost prišlo na dan, da niti ni tak biser tale jabolčna zadeva. Nekak isto kot ostala mašinerija na tem področju. Ma svoje pluse in ma svoje minuse. Jih pa ni nič več, ne manj, kot pri drugih major playerjih.

Je pa ena bistvena razlika med mano in ostalimi "tipičnimi jabolčniki". Jaz nisem ena poceni "kurba", ki bo, če za eno stvar odcola denar, to potem kovala nekam v 10 nebesa. Če ni OK se to pove. Kar ni OK se izpostavi in pokritizira ter potem neučakano čaka, da se napaka odpravi.

In če vzameš v roke iPada, in posnemaš to kar se dela na posnetku, boš nekje tam tam, kar kaže video. Probaš pa vidiš.
OM, F, G!

nekikr ::

You really are a piece of work. Saj nihče ni rekel, da je iPad brez napak in perfekten. Nasprotno, v vsaki temi so pokazane napake te naprave, ki je najboljša v svojem segmentu zgolj zato, ker je praktično edina (v paralelna vesolja nekaterih uporabnikov se pač ne spuščamo).

In če vzameš v roke iPada in posnemaš to kar se dela na posnetku, boš to opravil hitreje kot je na posnetku. Probaš pa vidiš. Če nimaš, pridi na vročo čokolado pa skupaj probava ;)

sirotka ::

Keyser Soze je izjavil:

sirotka je izjavil:

nekikr: Ne smeš hvalit Apple zadevščin, keyserju ne diši najbolj, čeprav očitno pokupi vse kar dajo ven.

Nope, sam sem si rekel, da nekaj pa že mora bit na tem če tolk junakov tlele trobi kako dobr je. Takoj za sveže pečenimi žemljicami.

Pa je na žalost prišlo na dan, da niti ni tak biser tale jabolčna zadeva. Nekak isto kot ostala mašinerija na tem področju. Ma svoje pluse in ma svoje minuse. Jih pa ni nič več, ne manj, kot pri drugih major playerjih.

Je pa ena bistvena razlika med mano in ostalimi "tipičnimi jabolčniki". Jaz nisem ena poceni "kurba", ki bo, če za eno stvar odcola denar, to potem kovala nekam v 10 nebesa. Če ni OK se to pove. Kar ni OK se izpostavi in pokritizira ter potem neučakano čaka, da se napaka odpravi.

In če vzameš v roke iPada, in posnemaš to kar se dela na posnetku, boš nekje tam tam, kar kaže video. Probaš pa vidiš.


Po občutku stvar ni tako počasna, kot je prikazano tukaj. Kar se pa ostalih zadev tiče, je pa tko tko.....od človeka do človeka.

trnvpeti ::

key, koliko casa si imel ipada v testiranju
kaj bi pograjal, kaj ni v redu

kolk casa si imel recimo galaxy
kaj bi pri tem pograjal

kje je kateri boljsi, kje drug slabsi

Keyser Soze ::

P.S.: Sicer pa, vsakmu svoje, jaz se nekak nimam več volje s tem ubadat, ker je vedno ista pesem.
OM, F, G!

Zmajc ::

Ironično da bo napravi ki naj bi bila primarno namenjena poslovnim uporabnikom ime PlayBook

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zmajc ()

P4ajo ::

Očitno je nekomu (ali več njim) tukaj vsaka morebitna stvar/naprava, pri kateri je mogoče namignjeno (kje drugje mogoče celo dokazano), da je v nečem boljša od poljubne apple zadeve (v tem primeru iPad) "trnvpeti" (ne, zgolj po nesreči, sem spustil presledka).
V tej temi, nihče ni nikoli želel povedati, da je katera koli druga naprava boljša od iPada, pa se takoj v prvih petih komentarijih spravijo braniti svoj ideal in zaničevati vse drugo.
Najbolj zanimivo/žalostno je, da se je kar od nekje pojavil argument da Playbooka sploh še ni in da iPad še vedno nima nobene konkurence.
Saj nihče ni hotel povedati, da je zdaj iPad povsem neuporabna zadeva, za na odpad. V novici je zgolj napisano, da glede na video (reklamo) deluje Playbook vidno hitreje in bolj učinkovito (kar se določenih spletnih vsebin tiče) napram iPadu. Nihčne ni hotel povedati nič drugega.
Zato prosim za vaše in moje dobro poskusite živeti s tem, da ima nekdo drug, vašemu drugačno (in ne napačno) mnenje in zaradi tega vaš ideal ni nič na slabšem.

zee ::

Ne, gre se zato, da so na video posnetku primerjali dve povsem razlicni napravi. To, da lahko eno napravo kupis (danes) v trgovini, ene pa se ne, je precej pomemben fakt, saj ce izdelka se ni mogoce kupiti, je pod vprasajem sam video posnetek, saj ga nihce ne more preverit.

Ali je iPad res najboljsa stvar po namazanem kruhu ali ne? Ne vem, ce. Meni je naprava vsec, ker lahko na njej naredim precej koristnih reci. Komu drugemu verjetno ne ustreza zaradi stvari X. Vsakemu svoje.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

klinker ::

P4ajo je izjavil:

Očitno je nekomu (ali več njim) tukaj vsaka morebitna stvar/naprava, pri kateri je mogoče namignjeno (kje drugje mogoče celo dokazano), da je v nečem boljša od poljubne apple zadeve (v tem primeru iPad) "trnvpeti" (ne, zgolj po nesreči, sem spustil presledka).
V tej temi, nihče ni nikoli želel povedati, da je katera koli druga naprava boljša od iPada, pa se takoj v prvih petih komentarijih spravijo braniti svoj ideal in zaničevati vse drugo.
Najbolj zanimivo/žalostno je, da se je kar od nekje pojavil argument da Playbooka sploh še ni in da iPad še vedno nima nobene konkurence.
Saj nihče ni hotel povedati, da je zdaj iPad povsem neuporabna zadeva, za na odpad. V novici je zgolj napisano, da glede na video (reklamo) deluje Playbook vidno hitreje in bolj učinkovito (kar se določenih spletnih vsebin tiče) napram iPadu. Nihčne ni hotel povedati nič drugega.
Zato prosim za vaše in moje dobro poskusite živeti s tem, da ima nekdo drug, vašemu drugačno (in ne napačno) mnenje in zaradi tega vaš ideal ni nič na slabšem.


In kje ti vidis da kdo pise da so rim, gtab, itd slabi tudi ne vem...kot vidim pisejo samo to da je ipad na posnetku pocasnejsi od teh ki si jih sami lastijo. Poleg tega je logicno da bo ta ki dela reklamo za lasten produkt, tega optimiziral da bo to kar testirajo izvedeno cim bolse ter konkurenco malo "pretipali" da izpade slabsa.

@Kay...ze glede na to da se ti je stran, katero njim na testu nalozi normalno, sesula al ne vem kaj mi daje mislit zakaj tebi ipad dela "slabo" ;)

P4ajo ::

V primerjavi z iPadom se njihove lastnosti (tudi njihov neobstoj) prikaže, kot velika anti-reklama in obratno, reklama za iPad.

Mipe ::

Hype: the Next Gen Marketing.

Keyser Soze ::

klinker je izjavil:

@Kay...ze glede na to da se ti je stran, katero njim na testu nalozi normalno, sesula al ne vem kaj mi daje mislit zakaj tebi ipad dela "slabo" ;)

Tole mora bit pa ena huda logika zadaj. Hočeš pojasnit?
OM, F, G!

nekikr ::

P4jo: dober komentar sicer ampak, ker je to forum, lahko vsak izrazi svoje mnenje o dani zadevi. In kot je nekdo prej napisal, primerja se dve različni napravi. Naslov tipa Šlepar je boljši od Punta, spodaj pa opis da je temu tako ker je pač večji, ni ravno kredibilna stvar, če v bistvu primerjaš mašino. Tudi to, da primerjaš nekaj kar je že lep čas na voljo v trgovinah, druga stvar pa pride, ko pride, če pride je spet ena navadna buča. In v prvih komentarjih se vedno (pa naj se gre za novi PSP, Philips televizor ali pa Braun brivnik) napiše katera stvar je recimo boljša in kje je konkurenca na tem področju.

To kar mogoče hočeš ti je, da se napiše neka neumna novica, spodaj pa komentarji tipa: prvi!. Ker vse drugo je v tem primeru izražanje mnenja/izkušenj/spoznanj - čemur pa je forum namenjen. In ko kdo napiše neko pametno izkušnjo, dobro ali slabo, jo uporabnik prebere in si ustvari neko mnenje preden gre po nakupih recimo. Komentar tipa Keyser je pa navaden flamebait, ker še tisto malo, kar trdi, ne drži vode.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nekikr ()

r0ker ::

tudi to je bila nekikrova beseda. nekikru hvala!

stuff ::

V glavnem RIM je pokazu kaj zna narediti... Torch je več kot odličen in verjamem da bo tudi tale tablet razsturu. Applu pa se vidi, da šele po 4 seriji itd.. izdelku naredi uspešen in predvsem uporaben.
Je pa res, da je apple vedno prvi in to ga fura visoko, vendar mene z polizdelki ne prepriča. Imel ipad pa morem priznati, da nobenga presežka nisem videl, zato s polnim pričakovanji čakam na playbook-a.
Pa lep pozdrav!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: stuff ()

P4ajo ::

@nekikr
1. Na slo-techu sem ravno zaradi tega, ker želim in pričakujem od razprave določen (sorazmerno visok) nivo. Problem je, ker (čeprav so še vedno boljši od tipa "prvi!", "četrti!") so komentarji in posledično tudi razprava/debata zaradi tako "subjektivno subjektivnega" načina precej slabši, kot bi lahko bili in kot bi morali biti.

2. Če bi dobro prebral vsaj naslov (potem pa še novico), bi opazil, da se primerja hitrost šleperja in punta. Seveda nekdo lahko reče, da je novica neumna, ker hitrost niti pri šleperju niti pri puntu ni relevantna, še manj pa pri primerjavi obeh. To je njegova odločitev, kaj smatra za njemu zanimivo/relevantno. Ne more pa nekdo govoriti znotraj dejanska primerjave (hitrosti šleperja in punta), o zanimivosti/relevantnosti/karkolipač.
Kot si povedal, smiselno je izražati mnenje, ampak pozorni moramo biti na kaj izražamo mnenje.
Točno tu, pa si ti (in še kdo) naredil napako. Druga napaka, (ki sicer izhaja iz istega razloga, kot je nastala prva) je, da si primerjavo hitrosti šleperja in punta razširil navzven, ter hotel to še vedno prodat, kot isto primerjavo.
Če primerjamo hitrost šleperja in punta, se držimo tega. Če ocenimo, da ta primerjava za nas ni zanimiva/relevantna/karkolipač, se vanjo ne poglabljamo.

To je bil ves namen mojega sporočila.
Lahko bi se sicer spustil tudi na zgoraj opisani nivo, ampak bi s tem delal škodo sebi, tebi in razpravi/debati.

Gregor P ::

stuff je izjavil:

Je pa res, da je apple vedno prvi in to ga fura visoko

Apple je vedno drugi in to s stilom:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Limit-sky ::

Gragor, tile tableti so perfektni za tvoje kolenčke, da te ne bo več "peklo" in "žgalo" med uporabo laptopa. :))

Seveda imam v mislih PlayBooka.

noraguta ::

rim pa apple težko primerjaš , rim je dobra enterprise platforma , apple ima dobre izdelke za končne uporabnike pa slabši enterprise management.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

BlackBerry PlayBook se prodaja bolj slabo

Oddelek: Novice / RIM BlackBerry
228961 (7387) T0RN4D0
»

RIM-ovi poslovni rezultati spričo nizke prodaje slabi

Oddelek: Novice / Rezultati
73743 (3330) zos
»

RIM PlayBook šele 10. aprila

Oddelek: Novice / RIM BlackBerry
103399 (2986) opeter
»

RIM predstavil svoj tablični računalnik BlackBerry PlayBook

Oddelek: Novice / RIM BlackBerry
185615 (4632) tec

Več podobnih tem