» »

Kako reklamirati ravno kupljeni netbook?

Kako reklamirati ravno kupljeni netbook?

yayo ::

Takole, prejšnji teden sem pri enaa.com po povzetju za sestro kupil netbook Acer Aspire AOD260. Paket je prišel v četrtek (ko to pišem je nedelja), odprl sem ga v petek ter inštaliral Windows 7, ki je že bil na računalniku pa še Office sem dal gor. Zvečer ga je prevzela sestra in me kasneje poklicala, češ, da je nekaj narobe. Ko priključi usb ključek ter skuša skopirati dokument ji računalnik kar sam ponuja brisanje datoteke, pa tudi med pisanjem ji začne sam brisati tekst. Posumil sem v zataknjeno tipko za brisanje in sem ji rekel, da naj mi škatlo prinese, da jo pogledam. Malce sem pisal ampak nisem ugotovil nikakršnega problema, če odmislim cenene, bolj slabo odzivne tipke. Vrnem ji netbook pa me znova kliče, da ji spet dela težave, nekaj briše word dokumente medtem, ko ona tipka, pa sam odpira okenca za shranjevanje oziroma brisanje, ko ona sploh nima prstov na tipkovnici. No šel sem pogledat spletno stran od ENAA, da bi našel kakšno telefonsko številko za reklamacije in podporo ter ugotovil, da Slovenija NI Amerika, našel sem samo mail naslov, kar pomeni, da si bomo lahko dopisovali dneve in tedne... Kaj pravite, kaj mi je narediti? Naj kontaktiram enaa.com in zahtevam zamenjavo netbooka, ker mi je bil prodan okvarjen ali naj se kar odpravim na pooblaščeni servis in se z njimi menim naprej?

popster ::

Lahko bi bolj na kratko napisal

Enaa je ko sm pri njih kupoval zravn dodali poseben list za reklamacijo. Sicer enostavno pošlješ stvari nazaj in upaš na najboljše.Lp

Pyr0Beast ::

Po touchpadu drajsa z rokami.

Namesti gonilnik pa ga tudi pravilno nastavi.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

yayo ::

@popster
se strinjam, lahko bi krajše napisal a sem želel, da bi vsi občutili mojo bolečino ;) List za reklamacijo pa ni priložen.

@Pyr0Beast
sem tudi sam pomislil da drajsa z rokami pa sem dizejblal touchpad in priklopil miško. In res, natipkaš nekaj vrstic, pustiš komp pri miru pa po eni minuti začne kar brisat ves tekst, kot, da bi bila tipka zataknjena, isto se dogaja neglede na to če uporabljaš miško ali pad, enkrat ko je dokument zaprt ampak označen pa se prične odpirati nešteto oken za deletanje, pad pa tipkovnica pa sta neodzivni, pomaga samo reset. Ke bale... 8-O

zee ::

Smrdi po virusu. Se netbook obnasa enako pod Linuxom?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

fosil ::

ter ugotovil, da Slovenija NI Amerika

Vsekakor zanimiva ugotovitev :D
Drugače pa številko za enaa najdeš tukaj
Tako je!

yayo ::

zee je izjavil:

Smrdi po virusu. Se netbook obnasa enako pod Linuxom?


komp je bil vsega skupaj prižgan mogoče eno urico v treh dnevih, Windows 7 original prednaloženi, res dvomim, da bi bil virus, prej kontakti na tipkovnici.

Pyr0Beast ::

Možno je, da je bil polit
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

St235 ::

Si ga kupil na daljo/preko psleta? Potem v 15 dneh obvesti Enaa, da boš vrnil izdelek in je to to.

Če gre dejansko za okvaro se ne pusti prepričat, da gre za garancijo ampak takoj in brezpogojno zahtevaj priznanje stvarne napake.

yayo ::

Sem tako tudi naredil hvala, obrazec za vrnitev izdelka oziroma reklamacijo ti sedaj linkajo po mejlu, ko ti pošljejo obvestilo o odpravi izdelka, spregledal sem, ker sem pač površen :8) Je pa pri računalnikih vedno en tak cirkus... Toliko stvari gre lahko narobe med softverjem in hardverjem, da nikoli nisi prepričan, če imaš prav ali boš izpadel idiot, da ne omenjam površnih "serviserjev", ki škatlo za pet minut prižgejo, nekaj poprčkajo po tipkovnici in "ugotovijo" da je vse lepo in prav nakar ti stvar vrnejo z zagotovilom, da so nekaj zamenjali, ti pa čez dan ali dva spet fašeš isti defekt. Ker so pač navajeni da povprečni kupec sam zajebe marsikaj, (z virusi, inštalacijami popolnoma nepotrebne robe itd.)ali si nekaj domišlja, sam pa noče bit nikakor in nikoli nič kriv. No saj jih popolnoma razumem... :D
Tako, da me prav zanima kako se bo tale reklamacija razvijala naprej.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: yayo ()

#000000 ::

Škoda ker si šel na reklamacijo oz. garancijo, lahko bi jim brez velikega pompa vrnil prenosnik, pač ko kupiš preko spleta imaš možnost da brez obrazložitve zadevo vrneš v štacuno in zahtevaš denar, lahko pa tudi vzameš kaj drugega.

Hardstyle ::

In potem bi ta prenosnik romal nazaj na prodajno polico kjer bi ga kupil nekdo drug in se jebal z njim a ne?

mihec87 ::

Dvomim da bi začel brisati šele čez čas če bi bila tipka zanič...

echo ::

Ko priključi usb ključek ter skuša skopirati dokument ji računalnik kar sam ponuja brisanje datoteke...


Etoga, čist kamot je virus, trojanc oziroma kakšno podobno autorun sranje.
Kakšen antivirusni program pa je naložen? Je bil tudi ob prvem priklopu USB-ja?

#000000 ::

Hardstyle je izjavil:

In potem bi ta prenosnik romal nazaj na prodajno polico kjer bi ga kupil nekdo drug in se jebal z njim a ne?


In kaj pol, kako veš da ga po tem scenariju ni dobil yayo ??

Pa sej vsak ima možnost zhtevat naj mu prodajo originalno zapakiran izdelek + še vedno ga na novo nasamarjeni kupec lahko vrne po preverjenem sistemu.

Aljaz1980 ::

Se strinjam z anŽe92, močno smrdi na virus, če bi bla delete ali backspace tipka zjebana bi skoz brisal, ne pa čez eno uro.

Tako kot je napisal zee, bootneš linux pa tam vidiš kako se obnaša.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Aljaz1980 ()

Tarzan ::

Takoj, ko so v igri USB ključki, bi osebno obtožil virus. Sam sem sicer na linuxu, ampak večinoma, ko mi kdo privleče kak USB ključek je prvo kar vidim, sto skritih fajlov, ki samo čakajo, da se ugnezdijo na novo žrtev.

Ključek faše virus, če neseš kako zadevo fotokopirat/printat v fotokopirnico, dobiš ga gratis v knjižnicah, na faksih, v šolah, pri prijateljih, v cyber cafeejih, v glavnem povsod. Prvo, kar je treba narediti, ko so Windowsi enkrat pokonci, je inštalacija protivirusnega programa. Vsak USB ključek, ki gre mimo antivirusa je izzivanje usode in se večinoma konča s ponovno instalacijo sistema.

Na USB ključek posnami Ubuntu in ga zaženi. Če bo tamo OpenOffice tudi brisal ali delal podobne bedarije, potem predlagam, da se lotiš čiščenja virusov. Sam imam na USB disku Ubuntu, na katerem imam še protivirusni program, ki spuca še tako zakrknjene viruse in trojance. Če naletim na okužen windows sistem, lepo zaženem svoj Linux in Windowse veselo počistim. Predlagam enako.

yayo ::

Sem pomislil na možnost virusa, kaj pa bi drugega, ko se škatla prične obnašati tako čudno? Netbook še ni bil na internetu ali v mreži tako, da je res verjetno edini potencialni izvor potencialne infekcije sestrin usb ključek. Sem pa tega skeniral z Nodom, Malwarebytes Anti-Malware ter Spybotom, pa nič. Netbook sem pregledal z updejtanim Winclamom s usb ključka pa tudi nič. Seveda vse to še ne pomeni, da virus 100% ni prisoten, vendar pa se bo sedaj s problemom ukvarjal servis, ker sem Acerja že poslal nazaj prodajalcu. Drugače pa so se težave zelo hitro stopnjevale, zjutraj je praktično prenehal delovati sledilni plošček, bah, ko gre enkrat narobe...

mn ::

Tarzan je izjavil:

Sam imam na USB disku Ubuntu, na katerem imam še protivirusni program, ki spuca še tako zakrknjene viruse in trojance. Če naletim na okužen windows sistem, lepo zaženem svoj Linux in Windowse veselo počistim. Predlagam enako.


Evo, tole je točno nekaj kar bi jaz potreboval. Mi lahko poveš kateri antivirus uporabljaš na Ubuntuju.

zee ::

Err. Nobenega? Lepo odpres kljucek in enostavno pobrises "sumljive" datoteke.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

yayo ::

Epilog: danes sem bil s strani ENAA po mailu obveščen, da reklamirani prenosnik ni več dobavljiv ter, da mi lahko izzstavijo dobropis za nov nakup ali mi vrnejo denar. Nobene podrobnosti o konkretni okvari notebooka.
Torej je možno, da: A) so na servisu ugotovili konkretno hardversko okvaro in mi priznavajo stvarno napako
B) nekdo iz ENAA ali distributer Acerja za Slovenijo bere tale forum in je poskrbel za to, da podoba podjetja v javnosti ostane na nivoju. Sedaj pa moram preštudirati kakšen prenosnik naj vzamem, verjetno kak Lenovo ali HP... 8-)

fosil ::

Koker vem ta forum vsaj občasno bere direktor enaa in včasih tudi kaj napiše :)

Ampak kljub temu gre lahko za možnost A.
Tako je!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Virus ki zahteva 100 eur za odblokirat windowse (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Informacijska varnost
15443063 (25103) BorutK-73
»

virus zaštekal celoten računalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
322924 (2362) solatko
»

Dva izmed treh USB-ključev okužena, pazite na osebne podatke!

Oddelek: Novice / Varnost
4212994 (9925) fosil
»

Apple: Uporabljajte več protivirusnih programov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
568455 (6383) MrStein
»

ClamWin na USB

Oddelek: Programska oprema
131713 (1488) DustWolf

Več podobnih tem