Forum » Pomoč in nasveti » Fdisk?
Fdisk?
Flamer ::
Zadeva je taka: Ker Linux potrebuje swap particijo sem v fdsikunaredil extended particijo (4165 MB) in na njej dva logična pogona (3804MB in 361MB). Restartal sem comp in poskušal formatirati zadevo. Disk D (3804) se je formatiral, E: pa je napisalo ni pravi pogon. Pognal sem fdisk (ali želike omogočiti podporo za velike diske...) mi je napisalo da je napaka pri branju z trdega diska. Kaj je lahko narobe ????
Gh0st ::
Linux Swap particija mora imet type 82. Linux Native je type 83.
Se pravi particije, ki si jih določil za swap, jih označi kot Type 82, potem poročaj.
Sicer pa me zanima kako si to počel? Z linuxovim fdiskom? to je zelo pomembno. Seveda moraš tudi pravilno določiti starting in ending block za vsako particijo posebej, lakho pa si tudi olajšaš delo s tem da vpisuješ vrednosti v MegaBajtih (ukaz + xxM --kjer je xx število MB.)...
Se pravi particije, ki si jih določil za swap, jih označi kot Type 82, potem poročaj.
Sicer pa me zanima kako si to počel? Z linuxovim fdiskom? to je zelo pomembno. Seveda moraš tudi pravilno določiti starting in ending block za vsako particijo posebej, lakho pa si tudi olajšaš delo s tem da vpisuješ vrednosti v MegaBajtih (ukaz + xxM --kjer je xx število MB.)...
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)
Potem logično da ti ne dela!
Ti naredi z windowsovim fdiskom windows particijo, ostali del pusti prazen in ga razdeli z linuxovim!
Ti naredi z windowsovim fdiskom windows particijo, ostali del pusti prazen in ga razdeli z linuxovim!
Kaj?
Zakaj bi rabu windowsov fdisk?
sej maš particije za Windows že narjene!
sicer pa maš boot disketo za winze, al pa diagnostic toolse na CD-ju, če maš WinNT...
Zakaj bi rabu windowsov fdisk?
sej maš particije za Windows že narjene!
sicer pa maš boot disketo za winze, al pa diagnostic toolse na CD-ju, če maš WinNT...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pingo dual bootOddelek: Operacijski sistemi | 1193 (1033) | InnerSelf |
» | Problem s particijami.Oddelek: Pomoč in nasveti | 1400 (1271) | vojkoz |
» | Namestitev Red Hat 7.3 <- priklop particije ??Oddelek: Operacijski sistemi | 1078 (957) | CWIZO |
» | Linux ProblemOddelek: Pomoč in nasveti | 804 (696) | IR Babun |
⊘ | ParticijeOddelek: Programska oprema | 888 (768) | Elemen_T |