Forum » Pomoč in nasveti » Ojačevalec in računalnik
Ojačevalec in računalnik
Padly88 ::
No jas pa imam en problem!
Ko priklopim ojačevalec (vox xq-140) na telefon je vse vredu, ko ga pa priklopim na računalnik pa ko ni muzike nekaj šumi not pa ko vklopim pc se prav v subwooferu sliši kak se zaganjajo ventilatori.. Prav isti zvok v obliki bassa mi nardi :s
napajam pa ga preko pc napajlnika istega pcja!
No zanima me kaj je problem in kako ga naj odpravim!
Ko priklopim ojačevalec (vox xq-140) na telefon je vse vredu, ko ga pa priklopim na računalnik pa ko ni muzike nekaj šumi not pa ko vklopim pc se prav v subwooferu sliši kak se zaganjajo ventilatori.. Prav isti zvok v obliki bassa mi nardi :s
napajam pa ga preko pc napajlnika istega pcja!
No zanima me kaj je problem in kako ga naj odpravim!
- polepsal: bluefish ()
M@73Y ::
Za ojačevalec imej ločen napajalnik s trafotom, ne s switcherjem, ker se visoke frekvence akumulirajo na napetostni signal. Če nimam možnosti po trafotu imej za ojačevalc svoj PC napajalnik, saj bo s tem manj vpliva na signal. Dobro je tudi, da imaš PC kišto zaprto, ker drugače se zna zgoditi, da ojačevalc "lovi" HF signale iz PC-ja.
Šumi verjetno zato, ker ojačevalec (domnevam da gre za avtomobilsko vezijo) nima potenciometra za uravnavanje glasnosti, torej ob vklopu deluje na max ojačanju. To moraš nujno rešiti, ker drugače boš prekuril visokotonce.
Lp,
Šumi verjetno zato, ker ojačevalec (domnevam da gre za avtomobilsko vezijo) nima potenciometra za uravnavanje glasnosti, torej ob vklopu deluje na max ojačanju. To moraš nujno rešiti, ker drugače boš prekuril visokotonce.
Lp,
..jump into psytrance tunnel..
Padly88 ::
Za ojačevalec imej ločen napajalnik s trafotom, ne s switcherjem, ker se visoke frekvence akumulirajo na napetostni signal. Če nimam možnosti po trafotu imej za ojačevalc svoj PC napajalnik, saj bo s tem manj vpliva na signal. Dobro je tudi, da imaš PC kišto zaprto, ker drugače se zna zgoditi, da ojačevalc "lovi" HF signale iz PC-ja.
Lp,
ok, hvala!
ja najbolje je da dodam potenciometer.. kam pa? na vhod zvoka ali direkt pred zvočnik?
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Ojačevalec 2x50WOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5961 (5237) | VolkD |
| » | avtozvočnikiOddelek: Zvok in slika | 1312 (1204) | teedy |
| » | Comp. napajalnik za ojacevalec???Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5787 (5384) | jRk0 |
| » | elektroniki kje ste!!!Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4977 (4377) | footprint |
| » | avtoradioOddelek: Na cesti | 3440 (3202) | MadMax |