Forum » Pomoč in nasveti » pomoč excel kopiranje!!
pomoč excel kopiranje!!
vmajna ::
Pozdravljeni,
Imam en problem in sicer me zanima kako kopirati celice, ki se navezujeno na druge celice, primer( uporaba suma ) v drug delovni zvezek. Če me razumete:
imamo izračun primer =SUM(((H16*I16*J16)*K16)/L16) in dobimo v celici rezultat. Če jaz to celico kopiram na drugo mesto vem da se uporablja da se mora pred črko celice pokazati $. Primer: =SUM((($H$16*$I$16*$J$16)*$K$16)/$L$16) zdaj me pa zanima kako jaz to celico kopiram v drugi delovni zvezek, da ta rezultat ni 0!!
hvala vam za pomoč
Imam en problem in sicer me zanima kako kopirati celice, ki se navezujeno na druge celice, primer( uporaba suma ) v drug delovni zvezek. Če me razumete:
imamo izračun primer =SUM(((H16*I16*J16)*K16)/L16) in dobimo v celici rezultat. Če jaz to celico kopiram na drugo mesto vem da se uporablja da se mora pred črko celice pokazati $. Primer: =SUM((($H$16*$I$16*$J$16)*$K$16)/$L$16) zdaj me pa zanima kako jaz to celico kopiram v drugi delovni zvezek, da ta rezultat ni 0!!
hvala vam za pomoč
Duhec ::
Npr. da imaš v celici M16 formulo =SUM((($H$16*$I$16*$J$16)*$K$16)/$L$16)
Potem na drugem listu v poljubno celico vpišeš:
=List1!M16
Če je to to ?
Potem na drugem listu v poljubno celico vpišeš:
=List1!M16
Če je to to ?
Ja to vem ja hvala, ampak me še zanima če je kako mogoče kopirat v drug zvezek!! se pravi primer to formulo imam v datoteki cenik.xls zdej me pa zanima kako bi te podatke skopiral v drugi file primer pod imenom cenik2010domači vendar brez formul samo rezultat! Če me razumete?
zavajon ::
Edit -> Paste Special -> označiš Values -> OK. Tako je v 2003.
V 2007 pa Home -> drop down Paste -> Paste Values..
V 2007 pa Home -> drop down Paste -> Paste Values..
gorenjc ::
V drugem delovnem zvezku, kjer želimo vrednost formule iz prvega:če je v cenik.xls formula v npr. List1, celica a1, potem v drugem delovnem zvezku vpišemo formulo:
=('polna_pot_do_cenik_datoteke\[cenik.xls]List1!a1)
=('polna_pot_do_cenik_datoteke\[cenik.xls]List1!a1)
zavajon najlepša ti hvala!! to je to kar sm rabu!! hvala vsem še enkrat
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vmajna ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Excel kopiranje vsebine iz zaklenjene celice brez odklepaOddelek: Pomoč in nasveti | 1687 (1425) | mirator |
» | Excel sklicevanje na podatke iz neke druge tabele v drugi excel datotekiOddelek: Programska oprema | 2548 (2412) | prtenjam |
» | Pomoč v exceluOddelek: Programska oprema | 2476 (2091) | bosces |
» | Mojstri excela pomoč prosimOddelek: Programska oprema | 1457 (1323) | icko |
» | [Excel]Vrednost celice = ime dokumentaOddelek: Programska oprema | 4739 (4161) | veteran |