» »

ADSL - za to SiOL se ni slisal?!

ADSL - za to SiOL se ni slisal?!

Cokolesnik ::

Kljub vnetemu iskanju po obstojecih temah v forumu ni zaslediti naslednjega problema:

Windows XP (v nadaljevanju OS) imajo svojo komponento za vzpostavitev ADSL povezave (ne potrebujete npr. SiOLove zgoscenke). To povezavo lahko dodate v Startup (Zagon) mapo, ce zelite vzpostavitev povezave ob zagonu OS-ja.

Ce imate v OS-ju nastavljeno prijavo posameznega uporabnika z geslom, se ADSL povezava, nastavljena po zgornjem postopku, vzpostavi, ko se nek uporabnik uspesno prijavi v OS.

Kako vzpostaviti ADSL povezavo se pred prijavo dolocenega uporabnika, torej ob zagonu racunalnika ne pa tudi prijave uporabnika?

Za profije malce drugace - kako vzpostavitev ADSL povezave nastaviti kot NT SERVICE.

Pri kablu tega problema ni, ker ni prijave v omrezje po postopku prijavljanja kot to velja za ADSL ali dial-up, zato se racunalnik poveze prek kabla v internet s samim zagonom racunalnika, ne glede ali se nekdo prijavi ali ne.

Kako boste dostopali denimo do racunalnika na daljavo, ce ga z "wake on ring" prizgete, ne morete pa do njega, ker niste fizicno ob racunalniku in se ne morete prijaviti, saj ADSL povezava se ni vzpostavljena.

Na SiOLu bojda tega vprasanja oz. tezave se niso imeli oz. nihce se tega ni potreboval v zgoraj omenjenem smislu.

To se slisi neverjetno, saj v danasnjih casih, ko je vedno vec 24 urnega dostopa do spleta, prihaja v ospredje tudi dosegljivost Vasega racunalnika kjerkoli in kadarkoli, iz sluzbe, od doma, ce hocete tudi iz Aljaske.

Sergio ::

Okej, mogoče ti lahko jaz pomagam...

EnterNet 1.05c, prenovljena verzija programčiča, deluje tudi z WinXP. Kliči na 080 1000 ter prosi, da ti kdo pošlje program na mail.

Nainštaliraj program ter pojdi v Control Panel. Notri bi moral imeti ikonico PPPoE. Odkljukaj "Subservice loads when program starts". Mogoče (ničesar ne trdim) bi ti to znalo pomagati.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Chessman ::

Sam sem imel podoben problem. našel sem rešitev.

1. če nimaš statičnega IP moraš porihtat kakšen DynDNS
2. Na lastnostih ADSL povezave si nastavi da te ne bo spraševal za geslo in te bo avtomatsko povezal na net
3. v startup dotaj ikono za povezavo na internet
4. Potem si Win usposobiš tako da se sami z geslom prijavijo na določenega userja (z Run poženi 'control userpasswords2' potem pa vklopi možnost avtomatskega logina z uporabnikom in geslom. Na nekaterih računalnikih sem opazil da se program noče zagnat. V tem primeru malo poišči pa forum, ni še 14 dni ko sem spraševal.
Kot pomoč sem dobil ta LINK!!

Moj problem sem tako rešil. Res pa je to da imam na Win XP samo enega userja, ta pa ima geslo samo zato ker drugače remote desktop ne deluje. Se pravi gesla nimam nastavljenega zaradi zaščite dostopa do mašine.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows XP, 2003: Vzpostavljanje povezave z internetom ob zagonu računalnika

Oddelek: Operacijski sistemi
61564 (1459) alesrosina
»

win 2000 progam zagnat kot system service?

Oddelek: Operacijski sistemi
91202 (1064) Lith
»

SIOL ADSL

Oddelek: Omrežja in internet
222506 (1865) sash
»

ADSL problem

Oddelek: Omrežja in internet
101054 (836) lalan

Več podobnih tem