» »

Random reseti, problem ni v napajalniku !

Random reseti, problem ni v napajalniku !

morphling1 ::

Ok, ker sem videl že nevem koliko postov, tipa računalnik se mi resetira, sumim napajalnik.
Najprej naredite eno zadevo:

Tisto odklukajte, ker v 99% se vam računalnik restarta zaradi nestabilnosti v navitem stanju in ne vidite BSOD ker xp-ji prej naredijo restart.
Kar se tiče napajalnika, meni je recimo v zelo navitem delovalo tudi pri 4.4V brez težav. Ko bo problem v napajalniku bo ta verjetno ugasnil (in se mogoče nikoli več zbudil :D )
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

McNato ::

tudi jaz imam problem z naključnimi reseti računalnika. Zanimivo je, da se ne resetira med kakim obremenitvenim testom (HotCpu, 3D Mark...) ampak med običajnim delom recimo z internet explorejem. Windowsi 2000 naredijo takle minidump:
****************************************************************
**
** Windows 2000 Crash Dump Analysis
**
****************************************************************
*
Filename . . . . . . .Mini092702-03.dmp
Signature. . . . . . .PAGE
ValidDump. . . . . . .DUMP
MajorVersion . . . . .free system
MinorVersion . . . . .2195
DirectoryTableBase . .0x00030000
PfnDataBase. . . . . .0x818d3000
PsLoadedModuleList . .0x8046d9f0
PsActiveProcessHead. .0x8046dcb0
MachineImageType . . .i386
NumberProcessors . . .1
BugCheckCode . . . . .0x000000d1
BugCheckParameter1 . .0xfe5f9000
BugCheckParameter2 . .0x00000002
BugCheckParameter3 . .0x00000000
BugCheckParameter4 . .0xbfc8eb41

ExceptionCode. . . . .0x80000003
ExceptionFlags . . . .0x00000001
ExceptionAddress . . .0x8046856f


Spreminja se BugCheckParameter1, ostale stvari ostanejo enake.

j.

Boško ::

Le kaj te je pičlo, da si odpru to temo?!?>:D

Za hec sem res šel to nardit (odkljukal sem vse tri), nakar zaženem Toast sledi "slika smrti"-CAPI driver težave, disablam vse v zvezi z modemom (gigaset 3070) in dosežem večjo stabilnost, vedndar vsake toliko časa še vedno vrže "sliko smrti", z različnimi napakami, tako da sumim nestabilnost procesorja (1860MHz 2.15-2.2V, 40-50C). Ampak to še vedno ne izkluči težav napajalnika, ker:
- si ti reku, da procesor deluje bp. na 1900MHz, pr približno enaki temp. Torej to ni njegova meja. Če odprem okno, in je temp vode 22C ter procesorja 40C se ne spremeni nič.
- preveliko nihanje napetosti povzroča nestabilen procesor!!

PS. koliko tebi nihata napetosti 5V in napetost procesorja pri Toastu?

Sorry ker tok težim in se mešam v vsak tvoj post!!!:8)

Dr_M ::

hmm...k so se men win2k rebootal zarad ksne napake, ni nikol nc druzga pomagal kot format.zarad nestabilnosti (navinajne,pregrevanje) se bo pa comp kvecjemu resetiral in ne lepo rebootu.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

morphling1 ::

Men pri 2Ghz 2,1V pade s Toastom napetost na okoli 4,75V, idle je 4.85V . Še nekaj sem na enem drugem forumu izvedel , sama nihanja, tu mislim predvsem nihanja core voltage, ki je v bistvu najbolj važna za stabilnost procesorja, so predvsem odvisna od napetostnih regulatorjev na plati. Recimo primer tipa ki ima Abit Kr7 in Asus a7v333, pri Abitki mu core voltage niha okoli 0,06V pri Asuski pa celo do 0.25V kar je seveda očitno preveč tako da lahko na Asus plati laufa stabilno do 1925@2,1V na Abitki pa tudi pri 2.03GHz in 2,2V ker ni prevelikih nihanj. Podobno je pri moji Epox plati tu so nihanja max okoli 0.07V tako da gre in kot sem rekel napajalnik ki ga imam je cenen 350W Maxpower in je brez težav delal na 2.03GHz 2,3V nekaj ur ko sem testiral stabilnost, drugače mi pa 24/7 laufa folding@home ki bolj obremeni procesor kot Seti, pri trenutnih 2006Mhz ter 2,1V
Za extremne overclocke sta zame primerni le dve osnovni plošči in to sta Abit ter Epox
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Mr.B ::

morphling1 dej malo mo helpu , ali po ms-jevi strani preberi kaj ti tisto pomeni , da neboš preveč zabluzil , oz. ugotovil nekaj kar ne obstaja.

ČE se vam naključno reštarta mašina je lahko tudi ram kriv , razen če vam vedno isto napiše , potem je težava bolj v tem oz. v zvezi s čemer je tisti file povezan.


PS : klikni z desnim miškinim gubom gor , pa ti bo mogoče kaj bolj jasno - STOP ?????
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

morphling1 ::

?? kaj hočeš povedat. Jaz sem napisal da če v tistih nastavitvah odstraniš klukico na auto restart, vidiš BSOD in ne da se ti računalnik samo resetira, ter potem ugibaš kaj se je zgodilo ter kriviš napajalnik. Kar sem pa omenil že v drugih temah je problem največkrat v pregrevanju cpu-ja, nestabilnem spominu ali pa celo kaki drugi napravi ki ima probleme zaradi previsokega fsb-ja, ne pa v napajalniku.
Pa malo manj aroganten bodi :\
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Boško ::

Evo mene nazaj!:D

morph: Ena slaba novica in ena super!!!

zdle em vzel blok dol, da probam lote ma L1 mostičkih, nesem proc kolegu, ki je slučajno pr enem kolegu na obisku, je pa tud štromar, ter skupaj pregledamo mostičke, nakar vidimo, da je na srednjem mostičku, na oni strani, ki je obrnjena k L3 mostičkom luknjica, ter sploh ni videti kontakta!?! Tak da je vrjetno to krivo, da ne dela! Ker smo jih za hec še on prelotal pa je isto!!!

Kar se pa mojih sesuvanj tiče, je pa vse bilže resnice tvoja teorija, da ni napajalnik kriv!!:8) Ko sem vzel blok dol se je vidlo da res ni bil dobro gor dan, v enem kotu je ostalo kr precej paste, tak da sem sedaj še bol previdno in tesno dal blok gor in rezultat je osupljiv!!!! 1900 in nekaj drobiža MHz hranjenih z 2.2V ne preseže 43 stopinj celzija pri 27 stopinjah vode po 10min toasta!!!!!!! Mam screenshot, sam ga ne znam dat na net!

Se pravi, da si spet imel prav!! Čeprav bo vseeno treba menjat napajalnik.;)

L.p.

morphling1 ::

Cool samo da zdaj dobro dela.
Se pravi še vedno samo celi množitelji ? Zgleda da se tistih polovičk ne da dobit na tvojem procu, meni se je sicer prvič zbudil na 10.5 potem pa nisem več velik probaval.

http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Boško ::

Ja, samo celi!!! Mogoče veš za kakšno L1 tabelo, kjer so opisane kombinacije za MP, da bi probu ugotovit kter kontakt je v riri???


Daj prosim povej kakšno maš ti razliko med temp. vode in procesorja, da vidim kje približno je moj blok po performansah. Hvala!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Boško ()

Mr.B ::

Če si potem , ko se ti restarta mašina pogledaš s programkom , točno kaj piše v dampu , pojdi na internet MS stran pa poišči orodje za prebiranje dump datotek , lahko zelo dobro ugotoviš kaj je napisano.ČE ti pa ne naredi po krešu nobenega dump fila , je pa zelo vrjeton kriv ram ali kaj v zvezi z njim. torej tudi cach na procesorju itd , čeprov je takrat drugačen error , zelo kratek in jasen , če greš mal na MS ti vse lepo razložijo.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

morphling1 ::

Najprej moraš povedat, kako meriš temperaturo. Test blokov ki sem ga včeraj poslal Primožu sem naredil na Epox 8k3a ki bere interno diodo, v testnem setupu sem imel pri Toast loadu ~19°C nad vodo , kako sem točno meril boš videl v članku, procesor je bil na 1950@2,1V. Zdaj na svoji plati 8kha+ pa imam trenutno 18°C nad vodo več ne gre ker mi računalnik tako in tako dela 24/7 100% obremenjen, pa seveda nobenega zračnega pretoka nimam nikjer blizu socketa, ker ta kar fino vpliva na prikaz temperatur, procesor pa 2016 @ 2,2V
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Boško ::

Temperaturo procesorja berem z interno diodo(8K3A+), vodo pa z digitalnim termometrom in z termometrom, ki je za akvari, merim pa teperaturo na izhodu iz bloka, ker je tam najtoplejša.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Random restart računalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
7511638 (9683) Pero_SLO
»

BSOD problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
91620 (1278) Oktan
»

Podatki iz Memory-Dump-a?

Oddelek: Pomoč in nasveti
202103 (1657) R33D3M33R
»

Agoia 1600+ flash oc. na 2111 MHz

Oddelek: Navijanje
261382 (919) Boško

Več podobnih tem