» »

Nakup nove plate ter izbira RAMa

Nakup nove plate ter izbira RAMa

yugokoral ::

V planu imam kupit novo plato GIGABYTE GA-X58A-UD3R, ter procesor i7 950. Imam pa težave pri izbiri RAMa. Prvotno sem mislil kupit RAM kingston 1600 CL9 3×2GB: http://www.dinokomp.si/product_info.php... , ki ga plata tudi po spisku podpira (pod točno to kodo). Sem pa opazil dosti boljši ram za malenkost višjo ceno CROSAIR 1600 CL7 3×2GB (7-8-7-20): http://www.dinokomp.si/product_info.php... , vendar tega ni na seznamu podpiranih! Kako naj ugotovim ali bo ta plata podpirala ta ram ali ne? Ali ponavadi plate podpirajo kar večino? Omenit moram tut da ma ta ram dodan še XMP, ravno prav za intelove chipsete.

Hvala

kuglvinkl ::

Kaj maš pa zdej? V januarju bo zgodba precej nova, ti boš pa obtičal s "starim" socketom.

Tik pred menjavo generacij nakupi niso najbolj smiselni.
Your focus determines your reallity

yugokoral ::

Zdej mam Core 2 duo E6750 pa plata GA-965P-DS3... Sam nevem zakaj da ni smiselno... Bom meu en orng sistem... drugač bom mogu pa še čakat kakšne 2 leti da bo cena novih spet padla, da si bom lohk pocen prvošču bolši sistem, tko da zdle je kar uredu cajt, da nabavim to kar sm mislu, ker je že preproban, pa še pocen je ratal. Nevem res... kaj kej pravite drugi? Pa še menda nove plate ne bojo več podpirale tok velik overclockinga kot sedaj, in spet posledično LGA2011 bo spet extremno dražji od socketa LGA1155, ki naj nebi bil namenjen za overclockanje :S

Zgodovina sprememb…

TOP ::

Jaz sedaj tudi ne bi kupoval Intela,ker prihaja novo podnožje.Počakaj raje in če je zate pocen I7 950 potle ne vem,kaj bo z novimi komponentami sam za tale denar se bo ziher kej dobilo.Jaz bi počakal.

yugokoral ::

Ampak vseeno mi povejte kako je z RAMom, drugače pa newem glede novih plat, podnožij... Sj intel vedno izdaja nekj novga in tut nevem zakaj bi ble trenutne plate potem "zastarele", če bodo celo izdali še procesor za 1366 i7 990X (6 jedrc). Pa poleg tega tut nism zdej nevem kakšn "updejter", da bi zdej usak mesec kupu nekj za nadgradno. Glede na to da mam zdej C2D pa 4GB rama ipd., bo tale nakup kar extremen. Drugače pa ne vem, povejte bolj natančen vzrok, zakaj bi kupil šele drugo leto novejši sistem?

Hvala za info.

kuglvinkl ::

Lej,odloč se sam. Povedal smo, zakaj bi mi resno premislili o takšni potezi.

Glede RAMa ne kompliciraj, kristus... precej nepomembnih je 10MHz v RL.
Your focus determines your reallity

Kurzweil ::

O moderatorja bi si predstavljal objektivnost...

Če kar citiram:
Intel's current high-end socket for consumer processors, best known as LGA1366, is supposedly set to be replaced by a new part in 2011. According to information obtained by Bit-Tech, the new socket would come in the second half of 2011 and with it several new features to accommodate future processors. Along with the new part, Intel will inevitably be releasing a new chipset to be at the center of the new platform.


In čakanje v računalništvu je dostikrat neumnost (recimo trenutna 6xxx serija Radeonov), kar pomeni da po njihovih nasvetim, malo počakaj (mogoče samo slabo leto). ;((

Je pa res, da če si nabaviš naprimer i7 920+ procesor te je pa intel lepo na led peljal, vključno z mano, ko sem ga nabavil slabo leto nazaj in te informacije o novem socketu še ni bilo. Sicer pa bodite malce realni, i7 procesor se lahko navije do +4ghz, na osnovno ploščo pa lahko daš SLI ali crossfire, imaš dual ali triple channel za RAMe in res nevem kaj serjete tukaj, to zagotavlja več kot dobro konfiguracijo za naslednja 3-4 leta...

Kot rečeno najbolše da počakaš eno leto :D ...

mstrms39 ::

Pri Dinotu počakaj, saj preurejajo spletno stran in vse cene NISO originalne... jaz dobim v torek računalnik in če nebi šel v prodajalno pogledat bi plačal verjetno 845EUR, tak, ko sem bil pa tam pa so mi še malo svetovali, priporočali pa sem pristal 30EUR nižje >:) če ti ni preveč v Mb Leclerc, ti rečem, da pojdi tja ;)

sicer pa zakaj prav intel ?...

Rame bi ti pa priporočal tele, so majčkeno dražji, a imajo nižjo latenco: http://www.dinokomp.si/product_info.php...

sicer pa, odloči se sam...

deadbeef ::

Crucial vzem kvalitetni pa dobri rami http://www.gsracunalniki.si/index.php/k...

jest mam te že 1 let in so d best.

BALAST ::

Ni treba kupovat dragih ramov, danes se dobi 3x2Gb za 100EUR.
Pa tudi navijajo se solidno in stabilno, za Kingston 1333Mhz sem navil na 1600 pri osnovni napetosti, Apacer 1333 na 1,6V tudi na 1600, pa vsaka palčka 2Gb je malce dražja od 30EUR...

mihco ::

...nic cakat. Nove "enthusiast" plosce in procesorje se bo cakalo se dobro leto. Za 450EUR dobis zdaj cpu+mb combo, ki bo brez problemov konkuriral novim procesorjem za isto ceno.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

gaming komp (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
556586 (5530) mihco
»

Kakšne komponente?

Oddelek: Kaj kupiti
327200 (6524) klinker
»

Nakup novega PC - nasvet

Oddelek: Kaj kupiti
475301 (4669) AngelOfDeath
»

Asus P7P55D-E matična/ kateri RAM najboljši?

Oddelek: Strojna oprema
181874 (1730) Xserces
»

Namizni računalnik

Oddelek: Kaj kupiti
9765 (573) cinkaCR7

Več podobnih tem