» »

PHP, povezava, _SESSION

PHP, povezava, _SESSION

aco111 ::

Torej radi bi, da ko se na strani aktivira povezava "a href...", da bi se takrat komaj vnesla _SESSION inforamacija in pred odprtjem nove strani linka.

Rad bi izognil url povezave kot naprimer "index.php?stran=2" in da je le index.php ampak še vedno odpre željeno stran 2. Vem da s _SESSION se lahko prenese na drugo stran info, ampak kak da se vnese takoj po aktiviranju povezave?

Lp. Allesandro.
Don't worry be happy :)

msjr ::

Naredi takole:

User naj klikne link -> ta link naj gre na index.php, ki naj ima naj na začetku prepozna klik ($_GET -> if, switch...), in naj seta session in s headerjem takoj nazaj spet kliče index.php.

Sicer ne vem zakaj to rabiš, ampak mislim da nekaj hudo kompliciraš.

Če nočeš, da userji vidijo na kateri strani so, raje uporabi ajax in potem kompliciraj v php-ju oz. pametno naredi rewrite rules v apacheju.

aco111 ::

Emm, saj ta primer tak vem,... ja no kompliciram ... pač experimentiram malo hehe :).

Ajax, ni s AJAX-om še nesem delo, no bom se malo podučil :).

Hvala.

Lp. Allesandro.
Don't worry be happy :)

technolog ::

To ne gre tako, ti moraš serverju nekak povedat kero stran je zahteval uporabnik... In zato more bit v liku ?page=2. Lahko delaš linke preko POST in ne preko GET, če to moti to, sam to je dost komplikacij.

Najbolj enostavno bi še bilo da daš celo stran v en frame, pa se naslovna vrstica sploh ne bo spreminjala.

aco111 ::

Okej. Saj tak stran bom naredil v stilu ?stran=2 se kliče preko GET s if. Zakaj pa preko POST? Ni _POST samo za FORM?

Lp. Allesandro.
Don't worry be happy :)

Ziga Dolhar ::

Če boš stran klical z GET, bo uporabnik še vedno "videl" ravno to, kar (menda?) želiš skriti. Če stvar zlorabiš tako, da bo klik na link (na index.php) hkrati poslal še POST spremenljivko, potem tega uporabnik ne bo videl. No, pa magari vmes narediš še if(isset($_POST['link'])) { $_SESSION['link'] = $_POST['link']; header('Location: index.php'); }, da se izogneš F5-težavi.
https://dolhar.si/

technolog ::

No, Žiga očitno razume o čem se gre stvar.

In ne, POST ni samo za forme, je pač samo protokol za karkoli, isto kot get... Fora je samo to, da ni se POST pošlje v http headerjih in ne v URLju.
Je pa ponavadi za forme, sej zato sem ti pa rekel, da bo treba komplicirat, če boš hotel skrit url (javascript).

Lion29 ::

maja, najpreprosteje se tega resis z javascriptom... torej da namesto prek GETa posljes spremenljivko page prek posta...

torej ce bi uporabljal jQuery nekako tako
<html>
  <head>
    <title></title>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
	<script language="javascript">
		$(document).ready(function(){
			$('a.post').click(function(){
				$(body).append('<form id="nform" method="post" action="index.php"><input type="hidden" name="page" value="'+ $(this).attr("rel") + '"></form>');
				$("#nform").submit().remove();
				return false;
			})
		})
	</script>
  </head>
  <body>
	  <a href="index.php" rel="2">Page 2</a>
	  <a href="index.php" rel="3">Page 3</a>
  </body>
</html>


nisem testiral, in ne vem, ce se da sprozit posiljanje POST na drugacen nacin... ampak tak bi moglo delat po mojem
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

technolog ::

Lion, hands up. Točno na tak način se to lahko nardi.

Samo meni je to overkill, pa če javascript dependency pridobiš.

Lion29 ::

seveda drzi... pac se prilagajas potrebam :D
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[php] Cookie lost after header

Oddelek: Programiranje
61547 (1470) Yacked2
»

AJAX neznana težava

Oddelek: Programiranje
81097 (891) luksorzi
»

PHP + MySQL excel export pomoč?

Oddelek: Izdelava spletišč
121369 (1216) sumoborac
»

PHP cookie problem

Oddelek: Izdelava spletišč
81248 (943) Ziga Dolhar
»

vstaviti phpbb na statično strani

Oddelek: Izdelava spletišč
211447 (1302) Tody

Več podobnih tem