» »

Virus na Win 7

Virus na Win 7

echoman ::

Pozdravljeni,
Danes sem na računalniku odkril 2 virusa in sicer gbpxp.exe (Trojan.Banker) in mob127.bin (Malware.Trace). Skeniral sem z MBAM (MalwareBytes AntiMalware), ki ga redno uporabljam, vsaj 5 krat na dan. V svoj račun sem prijavljen kot navaden uporabnik, le včasih vpišem admin geslo, če stvari zaupam. Obe datoteki sem že počistil, me pa zanima, če je lahko še kaj narobe?

Po izbrisu, sem šel še v safe mode in še tam iz administratorskega računa poskeniral, nato še navadno v tem računu. Po skeniranju mi ne najde ničesar več, se pa malo bojim, ker imam tukaj shranjene kar zaupne podatke.

Nekih resnejših izkušenj s tem nimam, ker sem prej redno uporabljal Linux Ubuntu. Formatiral ravno nebi, ker sem pred dobrim tedno napravil svežo namestitev, se bom pa za čas odgovorov preselil nazaj na Ubuntu.

Hvala! :)

bluefish ::

Če imaš res "zaupne podatke", potem je ukrep jasen. V nasprotnem primeru je najbrž zadeva počiščena. Za potrditev lahko uporabiš še kak drug program.

System ::

Noben nima zelo resnih podatkov na računalniku, ki je priključen na NET, ker če imaš si budalo, oprosti.

echoman ::

Torej praviš, da ga lahko uporabljam, vendar naj prej preverim še s kakšnim drugim programom? Je varno vnašanje gesel?

Cold1 ::

Če so podatki res zaupni (ne, tvoja sheep-porn kolekcija ni zaupna;)), potem bo ponovna namestitev OS-a tvoj prvi korak, drugi pa bo razmislek o tem kaj si počel oziroma uporabljal, ter na kakšen način, da je do okužbe prišlo.:)

fosil ::

Noben AV ni 100%, torej je vedno dobro pregledat pc z več različnimi. Na koncu pa za dobro mero pogledat še za rootkite, razen če maš 64 bit win, tam rootkitov ni.

Skeniranje 5x na dan je brezveze. Raje si dobi en AV program, ki ti nudi realtime zaščito. Brezplačni so Avast, Avira, MSE. Višjo raven zaščite od običajnih AV-jev nudijo HIPS sistemi. Brezplačen je to recimo Comodo. Zna pa bit zoprn za uporabo.
Tako je!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katera "odhodna" vrata na požarnem zidu za rsync

Oddelek: Omrežja in internet
324232 (3502) mojca
»

Varen prenos podatkov (strani: 1 2 )

Oddelek: Informacijska varnost
555018 (3764) overlord_tm
»

Ameriško sodišče odredilo zaprtje GMail računa nedolžnega uporabnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
639925 (7126) poweroff
»

Vdor v e-mail! Pomoč! (strani: 1 2 )

Oddelek: Informacijska varnost
7517417 (15478) Picero
»

požarni zid

Oddelek: Omrežja in internet
181232 (999) StratOS

Več podobnih tem