» »

čuden problem black screen ??!

čuden problem black screen ??!

kokpa ::

Pozdravljeni imam en problem in ne vem kaj je narobe in upam da mi pomagate s kakšno idejo. Pred 3 dnevi sem na star pc(amd athlon 1050mhz xp, asrock k7s41gx, 512mb rama, 80gb disk,dvd rom, lcpower 550w ver.2.0), na novo naložil win xp, inštaliral dodatne driverje in nekaj osnovnih programčkov, vse lepo in prav deluje. Danes sem na procesorskem hladilniku zamenjal 80mm ventilatorček in zamenjal pasto. Od takrat več mi ne prikaže slike. Poskusil s drugo agp grafično kartico namesto integrirane nič boljše, prestavil ram v drugi slot, vzel baterijo iz matične dal nazaj. odklopil vse kable z matične priklopil nazaj, zamenjal dvd podatkovni in hdd podatkovni kabel med sabo, v glavnem NIČ koristi.
Prosim za kakšrno koli pomoč :8)

Aston_11 ::

Sploh zažene bios? Po mojem bo problem s hlajenjem procesorja. Imel enako težavo par dni nazaj.

neeno ::

Izključi zadevo popolnoma iz napetosti za par minut, pa znova zalaufaj. Po potrebi zadevo ponovi še parkrat. Sem opazil pri nekaterih kištah to pomaga - nimam pa nobene pametne razlage zakaj je temu tako.

Duhec ::

Poglej, če si pravilno namestil hladilnik. Ni vseeno kako ga obrneš.

Ne vem ker ne vidim slike že od samega začetka ko pritisne on gumb. Sem pa ventilator kupil z manjšimi obrati in db, prejšni 3500rpm, hladilnik sem prvič narobe obrnil in že popravil. Zdaj sem tudi odklopil disk in brez diska poskusil tudi ne gre.

biosa sploh ne vidim, že od samega pritiska na gumb je tema. Sedaj poskusil z original 3000rpm ventilatorčkem nič boljše. Pa še to če kaj pomaga, po nekaj sekundah po pritisku na gumb on se sliši nek zvok Tik, kot da bi nekaj preklopil. Zdaj grem še enkrat snet gladilnik in pogledat če je vse prav nameščeno.

Preveril hladilnik procesor vse na svojem mestu, ram prestavil v drug slot, pred kakršnem koli posegu sem odstranil napajanje s plate, tudi baterijo. V glavnem ničččččččččč, upram da jutri še nekje dobim ddr ram za sprobat

Duhec ::

Upam, da nisi skuril cpu v prvem poizkusu, ko hladilnik ni bil dobro nameščen.
Iztakni 220V kabel in stisni gumb za vklop, da se razelektri napajalnik in naredi Clear Cmosa (zraven baterije imaš ClearCmos konektorček in ga kratko skleni za ene 5 do 10 sek.).
Za začetek priklopi samo osnovno ploščo s cpu in hladilnikom z ventilatorjem v cpufan konektor, eno palčko spomina in grafiko. Vse ostalo, kot so ide/sata podatkovni in napajalni kabli, usb, pci kartice ... izklopi.
Poročaj.

poskusil kar si povedal duhec, nič boljše. Na matično ploščo je priklopljen le napajanje za matično 20pin, proc in hladillnik z venzom 80mm na cpu fan in palčka rama. Samo sedaj ni bilo slišati tistega TIK zvoka po parih sekundah. Samo hladilnik od procesorja je prvič(po zamenjavi venta) bil nameščen narobe s tem da sta se proc in hladilnik 100% dotikalo tako kot če je hladilnik pravilno obrnjen. Kaj pa tisti bakreni del krog hladilniku, kaj je samo tisto tisti tapravi kontakt?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

problem nov racunalnik (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
19925299 (8056) hojnikb
»

PC se po par sekundah starta nepričakovano ugasne

Oddelek: Strojna oprema
423104 (2366) suhi
»

PC se ne zažene

Oddelek: Pomoč in nasveti
131437 (1289) reef00
»

Po zamenjavi cpu & NB coolerja se komp ne pržge