Forum » Programiranje » Okrajšan ulomek (C++)
Okrajšan ulomek (C++)
Gates ::
Lp, sestavljam program, ki ti okrajša ulomek. Kaj se uporablja za okrajšanje. Sem pa razmišljal v tej smeri, da če je deljivo z 2, deli z 2, če je s 3 deli s 3 in tako dalje. Nujno potrebujem. Hvala
- spremenil: Gates ()
genesiss ::
Tvoj problem je v bistvu najti največji skupni delitelj dveh števil, poglej si Evklidov algoritem.
(evklidov algoritem lahko napišeš rekurzivno, praktično v dveh vrsticah)
(evklidov algoritem lahko napišeš rekurzivno, praktično v dveh vrsticah)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: genesiss ()
Mavrik ::
Am. Kaj točno si pa ti mislil s tem doseči? Pa kje maš poskus evklidovega algoritma?
The truth is rarely pure and never simple.
Mavrik ::
Ja no, domače naloge ti ne bomo reševali :)
Probaj napisati sam, ko se ti zatakne / ne dela, napišeš kodo sem z razlago kaj si hotel narediti pa ti bomo pomagali.
Probaj napisati sam, ko se ti zatakne / ne dela, napišeš kodo sem z razlago kaj si hotel narediti pa ti bomo pomagali.
The truth is rarely pure and never simple.
barakus ::
int GCD(int a, int b) { while( 1 ) { a = a % b; if( a == 0 ) return b; b = b % a; if( b == 0 ) return a; } } Za ulomek a/b zračunaš GCD(a,b) in oba deliš z dobljenim šteivlom.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: barakus ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Naloga iz Putka - UPMOddelek: Programiranje | 2215 (1551) | NejcSSD |
» | problem s programiranjem ulomkaOddelek: Programiranje | 1665 (1105) | KaRkY |
» | Funkcije in prenos po referenciOddelek: Programiranje | 1851 (1557) | xordie |
» | [Naloga][Java] UlomkiOddelek: Programiranje | 2660 (2508) | SkIDiver |
» | [NALOGA] največji skupni delitelj dveh celih številOddelek: Programiranje | 5241 (4862) | Thomas |