Forum » Loža » izpitna vožnja
izpitna vožnja
razor_slo ::
V ponedeljek imam izpitno vožnjo za moped.
Delam v kranju.
Na kaj moram najbol paziti...poleg pešcev,pogledov nazaj , ...itd.
Hvala za odgovore !
Delam v kranju.
Na kaj moram najbol paziti...poleg pešcev,pogledov nazaj , ...itd.
Hvala za odgovore !
Yohan del Sud ::
... in ne povoziš (preveč) pešcev ...
Ja pa dobro. CPP v glavo in furaj.
Ja pa dobro. CPP v glavo in furaj.
www.strancar.com
M-XXXX ::
Dr_M ::
Sneg je pri izpitni voznji dejansko samo dobra novica zate.
Tudi ce delas izpit za avto....jebiga, nisi vidu crte
Tudi ce delas izpit za avto....jebiga, nisi vidu crte
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
whatever ::
Bom izkoristil kar tole temo. Zanima me za izpit za osebni avtomobil (B kategorija). In sicer, kolikokrat lahko opravljaš praktični del izpita (izpitno vožnjo)? In tudi, ali je razmak med izpitnimi vožnjami časovno predpisan (na primer lahko opravljaš izpitno vožnjo le 1x na mesec ali kaj podobnega)? In še, ali je predpisano, koliko dodatnih ur vožnje z inštruktorjem moraš opraviti, če ne narediš izpita pred naslednjim poskusom?
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.
ziga1990 ::
opravljas lohka neomejeno sam ko 4 krat pades mors senkrat glavne pole naredit,ene dve ure mors z instruktorjem met pol se pa gres prijavt na izpit.
ne me prijet za besedo ker je vsak instruktor in avtošola drugačn/-a
ne me prijet za besedo ker je vsak instruktor in avtošola drugačn/-a
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900
mikena ::
Jaz imam eno vprašanje glede zdravniškega pregleda, ki ga moraš opraviti za B kategorijo.
Osebno nosim očala, vendar nimam visoke dioptrije (načeloma vidim tudi brez njih), zato bi se rad izmuznil tistim obveznostim, ki jih moraš opravljat vsakih 5 let in podaljševat zdravniško.
Torej, kaj če bi na pregled prišel z lečami? Bi se na tak način lahko 'zlagal', da ne nosim očal? Je možno, da se skozi tisti aparat, kjer ti preverjajo vid, opazi če imaš leče v očeh??
Hvala za odgovor.
Osebno nosim očala, vendar nimam visoke dioptrije (načeloma vidim tudi brez njih), zato bi se rad izmuznil tistim obveznostim, ki jih moraš opravljat vsakih 5 let in podaljševat zdravniško.
Torej, kaj če bi na pregled prišel z lečami? Bi se na tak način lahko 'zlagal', da ne nosim očal? Je možno, da se skozi tisti aparat, kjer ti preverjajo vid, opazi če imaš leče v očeh??
Hvala za odgovor.
Vikking ::
Lol. A misliš da ko ti bo okulist pogledal v oči, da ne bo videl leč?
Predvsem odvisno od dioptrije in kako boš videl brati na razdaljo, lahko poveš da nosiš očala za delo z računalnikom, drugače pa jih ne potrebuješ. Okulist pa bo odločil ali vidiš brez očal dovolj dobro. Vsekakor kar je več +-1 jih boš nosil.
Pa ne pozabi omenit da imaš tudi leče okulistu, da se ti potem tudi za leče evidentira v vozniški izpit.
Predvsem odvisno od dioptrije in kako boš videl brati na razdaljo, lahko poveš da nosiš očala za delo z računalnikom, drugače pa jih ne potrebuješ. Okulist pa bo odločil ali vidiš brez očal dovolj dobro. Vsekakor kar je več +-1 jih boš nosil.
Pa ne pozabi omenit da imaš tudi leče okulistu, da se ti potem tudi za leče evidentira v vozniški izpit.
z3ro ::
meni ni na zdravniškem noben gledal v oči..opravli so sam tist test za globinski vid al kaj je že. sam sm biu pri privat zdravnici z sošolcem na tem pregledu. pridema ven pa se menma mal ka je rekla komu..pa je vbistvu obema vse od pritiska do refleksov povedla enako...dvomim da sma mela oba 120/80 pritiska:D tak da so larifari tile pregledi se mi zdi...
Avenger ::
Jaz sem vozniško podaljšal enkrat, dioptrija se mi ni spremenila, mogoče čist minimalno in so mi potem normalno podaljšali do maksimuma.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
Snegec ::
Moja izkušnja, enostavno rečeno, ne ocenjujem globine pravilno, kar se je že v avto šoli videlo pri parkiranju. Bočno parkiranje niti približno ni delalo toliko problemov kot ritensko. Na cesti drugače nobenih problemov zaradi slabega vida.
Načeloma sem mnenja, da ljudje, ki nosijo očala/leče in se zavedajo, da imajo "handicap" pri vožnji avtomobila zaradi vida, vozijo veliko varneje kot pa ljudje, ki dajejo slab vid v koš za smeti, češ.. sej vidm, bom že.
Čez dve leti bom moral iti na zdravniški pregled, če sem še zmožen voziti avto. Pa kaj. Tako ali tako redno obiskujem okulista in se nimam ničesar bati.
Če pa že nujno rabiš zdravnika, ki je malo bolj popustljiv, ti pa že na večini avtošol predlagajo vsaj tedva (kar se Ljubljane tiče):
Dr. Potokar na Vodovodni
Nek Medlab v Poslovnem centru Murgle.
Načeloma sem mnenja, da ljudje, ki nosijo očala/leče in se zavedajo, da imajo "handicap" pri vožnji avtomobila zaradi vida, vozijo veliko varneje kot pa ljudje, ki dajejo slab vid v koš za smeti, češ.. sej vidm, bom že.
Čez dve leti bom moral iti na zdravniški pregled, če sem še zmožen voziti avto. Pa kaj. Tako ali tako redno obiskujem okulista in se nimam ničesar bati.
Če pa že nujno rabiš zdravnika, ki je malo bolj popustljiv, ti pa že na večini avtošol predlagajo vsaj tedva (kar se Ljubljane tiče):
Dr. Potokar na Vodovodni
Nek Medlab v Poslovnem centru Murgle.
Snegec & Snežinka, mala potepinka.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vozniško veljavno do 80let, sedaj rabim očalaOddelek: Loža | 5752 (4106) | starfotr |
» | Vozniška - obnovitevOddelek: Loža | 7475 (6193) | Gregor P |
» | Kako podaljšati vozniško dovoljenje? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15714 (12976) | dejanslo |
» | Kontrolni pregled za oči (vozniška)Oddelek: Loža | 9066 (8064) | ivanuscha |
» | Podaljšanje vozniškega izpitaOddelek: Loža | 11481 (10756) | Mr_Globus |