» »

Slovenska levica

Slovenska levica

Temo vidijo: vsi
««
76 / 219
»»

PaX_MaN ::

jype je izjavil:

Ki jih je prejela od koga, natanko?

Drnovška.:P

jype ::

Pol se pa še vsaja folk, da nimamo monarhije. Phe.

Karaya 52 ::

Pomoje ni vedela da so prisotne televizijske ekipe, drugače tega nebi izjavila. Sem že bil na podobnih prireditvah, pa dajo večkrat besedo tistim bolj tihim a zaslužnim in malo manj pomembnim, 5 minut slave bi človek rekel. Retorika je ista, Makarovičeva malo bolje artikulira, se spodobi če pa knjige piše, ane! Sicer pa dobra poteza Matthai-ja, teče debata o Repovžu, evo ti ga, Makarovičevo najde! Ne morš verjet. :)

Dejte no kšn link, mene tut zanima kaj je rekla.

Ne me pustit v nemilost iskanju po teh naših... portalih.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Mr.B ::

Malajlo , sej mi ni treba verjeti. Lahko pa verjameš Statističnemu uradu ali banki Slovenije. Če si moški te bo prostata brez tablet stisnila.

http://www.stat.si/tema_ekonomsko_nacio...
Ok priznam 36% BDP (cca 13mil€), je dolg, ki ga bodo plačali oni drugi kot praviš. Ah ali pa to sploh ni dolg, to je veselje.....No ne se bati, spodaj banka Slovenije pravi drugače.

Bruto zunanji dolg Slovenije je konec oktobra lani po podatkih banke Slovenije znašal 40 milijard evrovhttp://www.bsi.si/iskalniki/pregled-fin...

Sedaj pa povej komu boš verjel. Meni kot praviš sem na tabletah, ali vladnemu trojčku, ali tetjerazrednim slovenskim ekonomistom, z znanjem kreativnega računovodstva.

Popravil, ker sem zaradi izdatnega piva in tablet, falil komu moram odgovoriti. Se oproščam Karaaya 52
Dlje ko boste plačevali influencerjem za čustveno stanje,
slabše bo za ukjince in posledično tudi Evropo.
Vseeno je včasih potrebno pogledati stanje na terena.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mr.B ()

Napačnemu repliciraš Mr.B.

Jype, prispevka nisem našel.

Oprosti sem spregledal , bom popravil na Malajlo

Malajlo ::

@mr.b
pa še vedno mešaš državni in javni dolg. Kreativno računovodstvo se grejo glavni trojčka ali mogoče razni Bavčarji in Šroti?
Sploh pa - kdo je bil proti arbitražnemu sporazumu, če kreativnih podatkov zaključnega računa (2004) vlada ne sprejme? Trojček ali Jajčko?

poweroff ::

Mau ste bolančkani vsi skupaj. Nerelevantno je kako umetniška je Makarovičeva in koliko ne. Mimogrede, veleznani Matej Makarovič (desničarski kao politični analitik) je ba ej celo z njo v žlahti..

Moj point je, da je nastopila skrajno radikalno. Z izjavo, da sprave ne potrebujemo. Podobno tudi Stanovnik. I izjavo, da se je treba zateči pod prapor partizanstva (LOL...).

Vprašanji sta dve. Prvič - od kje tak radikalizem? Iz lufta?

In drugič - je tak radikalizem to, kar v tehle časih potrebujemo?
sudo poweroff

Matthai> In drugič - je tak radikalizem to, kar v tehle časih potrebujemo?

Potrebujemo? Njuna pravica je, da se izražata, kakor se jima zdi primerno. Naša pravica je, da ju ne poslušamo.

Na nekaj drugega merim.

Na to, da se nekaterim zdi dosti nezaslišano obujanje nekih starih partizanskih praporjev, hkrati pa se jim ne zdi odveč v isti sapi v neskončnost debatirat okrog Velikovca.

(namesto "partizani" in "Velikovec" vstavi pojubni besedi iz besedišča Janše in Zveze Borcev).
sudo poweroff

Jah, vsak si pod temi rečmi predstavlja nekaj drugega.

Nekoga pač bolijo partizanski prapori, ker zanj predstavljajo nekaj podobnega holokavstu - jaz jih ne bi posiljeval s tem, ne glede na to kako opletajo z Velikovcem, ki mene v bistvu nič ne tangira.

revvs ::

Problem je to da partizanom ne pustijo svoje dosežke in jih spreminjajo z neko prirejeno novo zgodovino in mešajo z domobranci in zdaj partizani mislijo da so se brez veze borili. So se tudi.
Nič nimamo od tega da smo se borili proti Nemčiji v 2 sv. vojni če je pa zdaj Nemčija glavna v EU. Nič nimamo od tega da smo izstopili iz Jugoslavije in se osamosvojili če smo zdaj v EU.
Gremo se pa nekakšen kapitalizem kjer naj majhen podjetnik konkurira proti multinacionalnim organizacijam v imenu svobodnotržnega gospodarstva. Zanimivo je pa to da te države ki so si to izmislile plačujejo in pomagajo svojim podjetjem ko se širijo preko meja tudi v našo državo. Za velike države in podjetja zakoni ne veljajo, za majhne države pa veljajo, naivno je pa bilo da so nekateri mislili da to ne bo tako.
Najboljše je pa še to da se borimo za neke vojne ki nimajo veze z nami. Naši vojaki so privatna vojska za NATO(ZDA). Pahor ali Janša po to sranje tudi več ne moreta spremeniti, ker nimata nobene moči, dve lutki ki lahko plešeta za EU in ZDA in svoj denar imata, za to so poskrbeli v EU. Toliko o osamosvojenosti.

revvs> Nič nimamo od tega da smo se borili proti Nemčiji v 2 sv. vojni če je pa zdaj Nemčija glavna v EU.

Lepo te prosim, no. Ne samo, da Nemčija takrat in Nemčija zdaj ni niti približno ista tvorba - proti Nemčiji se nismo borili zato da bi jih zavojevali in imeli od tega korist, temveč predvsem zato ker so nas okupirali in pričeli z iztrebljanjem in razseljevanjem prebivalstva.

revvs> Najboljše je pa še to da se borimo za neke vojne ki nimajo veze z nami.

Tak pogled je izjemno kratkoviden.

revvs> Naši vojaki so privatna vojska za NATO(ZDA).

Ne, niso.

revvs ::

Potem mi pa povej kaj smo mi imeli v preteklosti z Afghanistanom, Irakom, Libijo oz. nasplošno z muslimani ?
To so vse ZDA vojne, Iran nas tudi ne pozna. Jaz ne vem kaj imamo mi prednosti da smo v NATO, to da smo morali nabavili neke vojaške tanke (minus ne plus) ko pa oni tam že uporabljajo rakete. Pridobili smo sovraštvo muslimanov, izgubli denar. To je cel plan, da ZDA ne bo sama, da bomo vsi krivi, zato ker so strahopetci vsi po vrsti. Kapitalisti so nič drugo kot ritolizci ko nimajo denarja, ko pa imajo pa na vse serjejo.

revvs> Potem mi pa povej kaj smo mi imeli v preteklosti z Afghanistanom, Irakom, Libijo oz. nasplošno z muslimani ?

Tudi nam niso nikdar bile všeč kršitve človekovih pravic v teh državah.

Proti muslimanom nimamo (razen parih razboritežev) nič.

Malajlo, se oproščam, pač iz 2 miljardi, na cca 15 miljard na cca 40 miljard, sej res dolg s katerim me je država zapufala je samo 5.5% BDP-ja. Sej res ostali 98% dolga pa plačajo oni drugi, to nam ni potrebno vračati, vsaj državljanom ne, no državi, kot garantu pa ja. Si računal koliko obresti se nabere samo na 15 miljard€.

revvs je izjavil:

Problem je to da partizanom ne pustijo svoje dosežke in jih spreminjajo z neko prirejeno novo zgodovino

Ja OK, samo kaj ima to veze z današnjo situacijo?

Mislim - bomo kej hitrej izplavali iz krize, postali bolj konkurenčni, ali kaj?
sudo poweroff

Ne brezposelne bomo dali v delovne brigade. Sicer še vedno bodo delali za NAS samo korporacija ne bo naša.

Evo:

Slavnostna govornica je bila kulturna delavka Svetlana Makarovič, ki je zbranim prinesla poseben pozdrav - pesem o Zelenem Juriju, slovanskem prastarem poganskem liku. Posebno pozornost je Makarovičeva posvetila tudi spravi. Zanjo je rekla, da je lepa beseda, vendar pa je čas zanjo po njenem mnenju že zdavnaj mimo. "Danes in tukaj sprave ne more biti in je ne sme biti. Fašizem in nacifašizem si zaslužita le naše sovraštvo. Služinčad okupatorja pa si ne zasluži našega sovraštva ampak samo prezir. In to je tisto kar kolaboracioniste boli, ker ne morejo biti rehabilitirani," je bila odločna slavnostna govornica.

http://dnevnik.si/novice/slovenija/1042...
sudo poweroff

Gregor P ::

Saj jaz tudi ne razumem tega s spravo; vojne in povojne zločince ter vse takratne zločine zoper človeštvo je pač treba enako javno obsoditi in postaviti na primerno mesto (takrat bi bilo primerno kakšno mednarodno javno sodišče, kjer bi vsak obtoženi imel možnost obrambe itd. skratka pravično sojenje)... ne razumem zakaj potreba po "culpa compensatio"?!? Mar se obe strani počutijo krive in iščejo poti, kako bi zakopali vse mogoče zločine in zločince pred javnostjo in pravico ter zgodovino?:| Kdo je pravzaprav sploh začel s to spravo?
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Spomenka. ;)
sudo poweroff

Gregor P ::

Če je res ona, potem bi pa lahko rekel: "aha razumem, sedaj je vse jasno">:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Matako ::

Gregor P je izjavil:

Saj jaz tudi ne razumem tega s spravo; vojne in povojne zločince ter vse takratne zločine zoper človeštvo je pač treba enako javno obsoditi in postaviti na primerno mesto (takrat bi bilo primerno kakšno mednarodno javno sodišče, kjer bi vsak obtoženi imel možnost obrambe itd. skratka pravično sojenje)... ne razumem zakaj potreba po "culpa compensatio"?!?

Ker je slovenska družba zelo nagnjena k vsemu skupnemu in nekako ignorira vse, kar se nanaša izključno na posameznika. Egalitarizem, obče dobro, skupni interes - celo kadar končno slišiš nekaj v 3. osebe ednine, je ponavadi kak "mali človek", "politik" ipd - abstraktna prispodoba za skupino in ne dobesedno nekdo z imenom.

Zaradi tega bi vsak sodni proces proti posameznim zločinom vedno bil projeciran na množico ali celo ljudi, ki z njim ali njo ne bi imeli zveze in bi bili spet na naši-vaši nivoju.

Vse skupaj je tako brezupno, da IMO sploh nima smisla kaj narediti. To dramo je treba dati ven iz abonmaja in čao - če kdo ve kako, si zasluži medaljo.

Moj pogled na svet je pbl takšen: vsaka generacija dobi priložnost, da naredi, kar misli, da ima za narediti - nakar naj se spoka stran. Pri nas in še kje imamo situacijo, kjer starejše generacije težijo ostalim z zajebi svojih časov, vsiljujejo in gnjavijo, skratka delajo gužvo. Makarovička, simpatično prismuknjena, kot je, ni v tem pogledu prav nič boljša od ostalih old-timerjev.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

LordTado ::

Double_J ::

http://24ur.com/novice/slovenija/viri-b...

Tej pa se res igrajo... saj v bistvu bi bilo fajn, da jih zruši popular-movement.
Dve šivanki...

Oblast je slast...
sudo poweroff

PaX_MaN ::

Tej pa se res igrajo... saj v bistvu bi bilo fajn, da jih zruši popular-movement.

Nezaupnica in zaupnica vladi
Če državni zbor meni, da vlada ne dela dobro, ji lahko izglasuje nezaupnico. To stori tako, da najmanj 10 poslancev predlaga novega predsednika vlade, nato pa ga državni zbor izvoli z večino glasov. S tem so dotedanji predsednik vlade in vsi ministri razrešeni. Novi predsednik nato oblikuje novo vlado.

Interpelacija
Pri interpelaciji se obravnava kakšno posebno vprašanje, ki je s področja dela vlade ali posameznega ministra. Interpelacijo sproži 10 poslancev. Razprava se lahko konča tako, da se ministru ali vladi izreče nezaupnica, s čimer se minister oziroma vlada razrešita.

Kolk je že SDSovcev not? Dvakrat toliko? (27 jih je)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PaX_MaN ()

Sej nimajo SDS jajc. Dobr vejo, da če dobijo še enkrat šanso, da ne bodo mogli nabijati o nesposobni prejšnji vladi in krizi, ker bodo izvoljeni ravno zato, da to rešijo, ne pa jamrajo (še pomnite?). Problem bo nastal, ko bo bumerang nazaj priletel.

Malajlo> Sej nimajo SDS jajc.

Mislim da si hotel povedat, da imajo možgane.

No, vsaj nekateri od njih.

No, ja. Recimo, da so (vsaj) toliko pametni.

Na športno rekreativnem prazniku, Stanovnik za rešitelja domovine razglasil Turka.

Pšenični ::

"Na športno rekreativnem prazniku, Stanovnik za rešitelja domovine razglasil Turka."

Dogaja se ravno to, kar že skozi napovedujemo. Da bo levica dobesedno implodirala.

Gre seveda za reševanje levice, kakšne domovine neki. Upam seveda da se gonja proti desnici ne bo končala z kakšno likvidacijo. Fizično likvidacijo.
Teli razpihujejo sovraštvo, kar je po naši zakonodaji kaznivo.

Če ne rabimo sprave, kaj potem? Nam bodo raztalali puške.....

Sicer me zanima, kako je šla tale gospa v penzijon (koliko let je vplačevala prispevke), tale ki izjavlja izjave, ki so v bistvu že sovražni govor in razpihovanje sovraštva.

Njena vnema je že malo sumljiva.

Zgodovina sprememb…

Karaya 52> Na športno rekreativnem prazniku, Stanovnik za rešitelja domovine razglasil Turka.

Bravo! BTW, kdo pa je Turk? Kakšen je njegov plan?

Nekaj je tvezil, kako se morajo tej na oblasti zdaj žrtvovati kot partizani, tako kot tisti ki jih naj sedaj nadomestijo.

Pol pa smo se mu nekaj posmehovali, pa so nam tisti nestrpni poslušalci govorili, da naj kar gremo če nam kaj ni všeč.

LOL.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Double_J ()

Double_J> Nekaj je tvezil, kako se morajo tej na oblasti zdaj žrtvovati kot partizani, tako kot tisti ki jih naj sedaj nadomestijo.

A Turk je to tvezil?

Nej pokaže z zgledom, ane.

Ne to je Stanovnik govoril. Ne vem pa točno kaj je s Turkom mislil. Da prevzame vodenje vlade najbrž?
Dve šivanki...

Double_J> Da prevzame vodenje vlade najbrž?

Ja sej pravim da to je super, samo da nimam pojma kdo je Turk in kaj je njegov program. Saj verjetno je mislil Tuerka, ane, ne Žige?

Žiga zanj ni primeren. Glavna napaka je, da je premalo pokvarjen. Torej ostane zgolj še Danilo, ki ustreza ne samo temu, temveč tudi vsem ostalim potrebnim kriterijem.
Dve šivanki...

Ja, sej, kdo je Danilo? Kakšen je njegov program? Vse, kar je od njega bilo do zdaj, so kvalifikacije za dovolj dobrega diplomata. Vozit vlado je nekaj čisto tretjega.

Sej to ni važno, važno da so žrtve. Žrtve namreč podeljujejo oblasti legitimnost. Žrtvoval se bo Pahor, žrtvoval se bo Turk.

;)
Dve šivanki...

Mah Stanovnik je kekec, pa še posebno brihten ni več odkar se je postaral, kar je lepo dokazal s tem, kako se je genialno pustil nategnit okrog NATA.

Zanimivo in skrb zbujajoče je, da se je na stari levici nenadoma začelo odkrito nasprotovat spravi, pojavila pa se je tudi precej nestrpna in militantna govorica. Po moje se dogaja nek razkol med starimi in mladimi...

Vsekakor tale nestrpnost ni dobra, nikakor ne.
sudo poweroff

BlueRunner ::

Zanimivo in skrb zbujajoče je, da se je na stari levici nenadoma začelo odkrito nasprotovat spravi, pojavila pa se je tudi precej nestrpna in militantna govorica. Po moje se dogaja nek razkol med starimi in mladimi...

Ja. Stari bi izgleda nazaj kar komunizem vpeljali, mladi pa sploh pojma nimajo kaj naj bi sploh pomenilo "biti levica" in nekaj bluzijo v 3-k.

Tako, da je sedaj žal postalo jasno, da pri nas levica med strankami praktično ni zastopana.

Okapi ::

da se je na stari levici nenadoma začelo odkrito nasprotovat spravi, pojavila pa se je tudi precej nestrpna in militantna govorica.
Spravo je ponudila levica, desnica je ni sprejela in sedaj so se nekateri tastari pač naveličali nastavljati drugo lice. Precej razumljivo.

O.

T-h-o-r ::

pa kako ponujanje sprave

spravo smo že dosegli parkrat, ne samo enkrat

zdaj pa naj nehajo posiljevat zgodovino in se posvetijo reševanju države
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Sedaj so samo na glas povedali, kar že ves čas mislijo.

Prej pa je veljalo, namenoma provociraj in provociraj, dokler se nasprotniki enkrat ne oglasijo. Potem jih označi da so proti spravi.
Dve šivanki...

Okapi je izjavil:

Precej razumljivo.

Razumljivo, za slovensko družbo pa nevarno.
sudo poweroff

Pšenični ::

"Razumljivo, za slovensko družbo pa nevarno."

Seveda je nevarno, ker so tudi na desni taki, ki komaj čakajo na take bolne izjave. Ki so ravno tako izprijeni.

Doseči je potrebno, da levica potone sama, brez nas, brez države. Preprečiti, da v svoj propad ne potegnejo še koga. Da propadajo /tudi finančno, ne le politično, ter tudi zaradi tega izgubljajo svojo moč/ je zgleda očitno tudi njim, vsaj po teh izjavah......

Tele izjave, sovraštva in virtualnega partizanstva, kaj takega ne pomnim, vrsto let.

Maske padajo.

Zgodovina sprememb…

telbanc> Tele izjave, sovraštva in virtualnega partizanstva, kaj takega ne pomnim, vrsto let.

Jaz pa pomnim, da je to ves čas, potencira se pa običajno tik pred volitvami.

Ne, tega ni bilo že vrsto let. Pred volitvami pa so bile sovražne izjave raznih Jelinčićev in dela slovenske desnice.
sudo poweroff
««
76 / 219
»»