» »

Slovenska levica

Slovenska levica

Temo vidijo: vsi
««
86 / 219
»»

energetik ::

djordjevic je izjavil:

Lej, konkreten primer. Imaš dekle 10 let, na istem naslovu sta oba prijavljena že 5 let, otrok nimata, torej odpade opcija, da cuzata kakršnekoli ugodnosti iz naslova 'samohranilke', poročita pa se pač ne. Po določenem času se vsaj po pravicah izvenzakonska zveza izenači z zakonsko (polovica stanovanja & co). Za koji K bi moral zdaj človek na občino podpisat izvenzakonsko zvezo? Kaj je to drugega kot civilna poroka potem?
To je pa drugi point. Ampak mislim da je bolj kritičen tisti, ki sem ga jaz izpostavil. Ko lahko 1 partner v bistvu parazitira drugega, pač potrpi nekaj časa skupnega bivanja in potem pobere pol premoženja.
Itak si morata oba zrihtati bivališče (začasno/stalno), mislim da ni problem podpisati še enega člena zraven, da se opredeliš glede skupnosti. Se pa strinjam, da je dodaten opravek.

P.S.: tudi sam sem v izvenzakonski sk.

djordjevic ::

Ma, največja žalost te farse je, da so to dopolnilo predlagali izključno zato, da bi proti zakoniku zrevoltirali še tiste, ki so ga doslej podpirali. Če bi zdajle prišlo do referenduma, ga marsikdo, ki z večino rešitev zakonika soglaša, ne bi podprl izključno zaradi tega dopolnila. Meni država ne bo določala nobene registracije in pika. Ampak kot rečeno, končni cilj tega dopolnila je padec zakonika, ne dopolnilo samo po sebi. Upam, da je to večini jasno. Drugače pa čakam samo še, da pri reformi zdravstva izbrišemo opcijo splava, pa smo počasi že tam, v opevani drugi republiki. Ma, gamad navadna. Preprosto ne morem verjet, kam rine ta politika/družba.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Double_J ::

Tak zakonik ne bo dobil podpore, da bi šel na referendum. Nekaj prišparanega denarja, referendum bi itak padel z 90%.

Bog se je pa že začel jeziti, sodoma in gomora... premislite.

http://24ur.com/novice/slovenija/foto-s...
Dve šivanki...

Okapi ::

Za 1 leto se priseliš k neki luštni deklici, po 1 letu pa zahtevaš polovico njenega stanovanja in greš.
Ne trobezlaj bedarij. Tega ne moreš kar tako narediti celo če si poročen.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Če se bo tako nadaljevalo, potem bo premalo teh 59 mest.
Minister za razvoj Mitja Gaspari o tem, da se je Slovenija znašla na zadnjem, 59., mestu glede državnega lastništva podjetij kot grožnje poslovnim aktivnostim.

http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/gaspa...

Okapi in jype imata gotovo kak dober zagovor na zalogi, za slovenski sistem...
Dve šivanki...

jype ::

Double_J> Okapi in jype imata gotovo kak dober zagovor na zalogi, za slovenski sistem...

Mam, ja. Previsoki davki regijo naredijo nezanimivo za investitorje, ljudje bežijo ven.

Se ne strinjam s kupom reči v naši državi.

luli ::

Amandma je popolnoma pravilen in več kot potreben!

Nekateri bi radi imeli samski stan ob vpisu otroka v vrtec, ob primeru smrti partnerja pa bi se izgovarjali na zunajzakonsko skupnost. No go.
Tipičen primer te zablode je ministrica. Kadar se govori o "onem malem, s pasjim ksihtom" z njim nima popolnoma nič. Če pa bi nastopila ona druga situacija pa bi se veselo sklicevala na zunajzakonsko skupnost.
Potrebno se je jasno opredeliti in potem ugodnosti in obveznosti svoje izbire tudi nositi.

Podobno bi bilo potrebno opredeliti tudi verske skupnosti. Če se izrečeš za člana določene, ta dobiva del tvoje dohodnine. V končni fazi bi takšna opredelitev jasno izkazala razmeje članstva. No voljo bi ti bila tudi možnost ne izreči se oz. izreči se za nobeno. Z izbiro slednjega bi se ti tisti znesek poznal na osebnem računu.

Ampak ste videli to histerijo in užaljenost Katarine Kresal ko nekaj malega ni bilo po njeno? Ko so se poslanci pač tako odločili, kar imajo navsezadnje pravico. Kar naj se privadi, čaka jo še zelo trnava pot.
Dve šivanki...

Double_J> ko nekaj malega ni bilo po njeno?

WTF se ma pa država za vtikat v osebne odnose?

Je čist prav, da se buni.

jype je izjavil:

Double_J> ko nekaj malega ni bilo po njeno?

WTF se ma pa država za vtikat v osebne odnose?

Je čist prav, da se buni.

Saj se ne vtika. Še vedno imaš pravico ne prijaviti zakonske zveze. Nihče ne pravi, da jo moraš!
Ampak potem tudi ugodnosti ne moraš koristit.

Lepo se kaže, kakšni mutibariči ste eni. Jaz bi šel še dlje. Žena bi dobila olajšave pri vpisu otroka v vrtec, tebi pa bi nabil samski davek (podobno kot velja v evropi).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: luli ()

luli> Ampak potem tudi ugodnosti ne moraš koristit.

Visi mi za te mizerne ugodnosti - dedovanje, dostop do bolnega partnerja in ostale reči pa niso nobena ugodnost ampak pravica, ki ne sme izhajat iz registracije, ampak iz stanja.

Pšenični ::

"Ampak ste videli to histerijo in užaljenost Katarine Kresal ko nekaj malega ni bilo po njeno? Ko so se poslanci pač tako odločili, kar imajo navsezadnje pravico. Kar naj se privadi, čaka jo še zelo trnava pot."

ja, ampak ta pot ne bo politična. To je že skoraj vsem jasno, le njej ne.

Tale zakonik, kolikor je meni jasno, so spet homoseksualci potegnili takratko, al morda ne. Če ne bomo teral še en referendum...

Sicer mi ni jasno, kaj en model naklada v stilu, hvala bogu da je tradicijonalna družina v krizi. Temu bi jaz dal pregledat "fedre".

""To je strašanski korak nazaj, korak v neko enoumje, v zaprtost, ozkogledost, nasprotje vsake svobodomiselnosti in znak države, v kakršni si nikakor ne želim živeti," ocenjuje Kresalova."

No če ona to pravi, pol je vse v redu....

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

luli> Ampak potem tudi ugodnosti ne moraš koristit.

Visi mi za te mizerne ugodnosti - dedovanje, dostop do bolnega partnerja in ostale reči pa niso nobena ugodnost ampak pravica, ki ne sme izhajat iz registracije, ampak iz stanja.

Glej ti si pač balkanec in tam tudi deluješ. Poglej si recimo Avstrijo

Po avstrijskem pravu pa preživeli partner iz svobodne (neregistrirane) skupnosti ne dobi pravice do dedovanja samodejno. Dedič lahko postane le na podlagi oporoke. Preživelega partnerja varuje le najemniški oz. stanovanjski zakon. Če sta bila pokojnik in njegov partner lastnika stanovanja, ki sta ga skupaj kupila

Vir : http://www.successions-europe.eu/sl/aus...

Torej ali začnemo stvari urejati, ali pa mutibarimodalje.

luli> Glej ti si pač balkanec in tam tudi deluješ. Poglej si recimo Avstrijo

Kaj če bi šli malce severneje, da ne bomo ravno teh južnakov gledal?

Ja recimo Nemčija :
Ali obstaja dedovanje v zunajzakonski skupnosti ali v svobodni skupnosti (neregistrirano partnerstvo)?
Zunajzakonske skupnosti morajo prehod zapuščine na preživelega partnerja urediti z oporoko, ker niso zakoniti dediči. Istospolni zunajzakonski partnerji dedujejo, če so svojo zunajzakonsko skupnost registrirali v Nemčiji (eingetragene Lebenspartnerschaf)
Vir : http://www.successions-europe.eu/sl/ger...

Pa recimo Švica

Nizozemska
Da, preživeli zunajzakonski partner ima zakonito dedno pravico. Partner v neregistriranem partnerstvu pa nima dedne pravice in lahko deduje le na podlagi oporoke.

Francija
Preživeli partner v zunajzakonski skupnosti ali v neregistriranem partnerstvu nima zakonske dedne pravice. Lahko pa deduje na podlagi oporoke.
Vir : http://www.successions-europe.eu/sl/fra...

Ampak tam se ne ukvarjajo z mutibarjenjem.

marS ::

No super, zdej bo žena mati samohranilka.... bo več € kapnilo v blagajno...
...no more heroes...
https://ilbis.com/

poweroff ::

Sam tolk, ko se že omenja Nemčijo. Ena dobra kolegica se je pred 2 leti tam poročila. Z žensko. In lepo normalno živita.
sudo poweroff

poweroff ::

Janši ni sveto nič, razen on sam.

Mikston, 2011

poweroff je izjavil:

Janši ni sveto nič, razen on sam.

Mikstone, 2011
:D
sudo poweroff

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: poweroff ()

USS Liberty ::

Sam tolk, ko se že omenja Nemčijo. Ena dobra kolegica se je pred 2 leti tam poročila. Z žensko. In lepo normalno živita.

ne zavajaj... v Nemčiji ni homo porok, ampak registracija zveze, tako kot v Sloveniji...

djordjevic je izjavil:

Evo jo, sproščenost že trka na vrata. Ful v duhu 21. stoletja. Kadavri. ;(

http://www.pozareport.si/?Id=zvezde_izj...

še poroke s kužki, pa bomo najbolj sproščena država...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zgodovina sprememb…

Alencica ::

Vsaj županov poslancev je konec, ki da "dobro poznajo lokalno problematiko". Ta besedna zveza ni pa nič drugega kot evfemizem za rovarjenje z denarjem.
2 mio ljudi 200 občin - 18 županov/poslancev. NO-RO. Prvi korak v slim državno upravo, še je upanje za naprej.

USS Liberty: Kaj pa je pes (če izvzamemo strogo legalistično pozo, da je predmet), ki živi v gospodinjstvu, po možnosti v stanovanju, in je 24 ur ob tebi, če ne član družine? Aja, saj res. Pol ga ziher f***š. ;((

"USS Liberty: Kaj pa je pes (če izvzamemo strogo legalistično pozo, da je predmet), ki živi v gospodinjstvu, po možnosti v stanovanju, in je 24 ur ob tebi, če ne član družine? Aja, saj res. Pol ga ziher f***š."

Nekej te je vznemirilo, da postajaš vidno vulgaren. Se vam pri zakoniku ni morda vse izšlo. Heh,...Ali se vam morda ne bo.

Morda levičarje podzavestno preganjajo prihajajoči referendumi, prihajoči polom. Prihajajoča travma. Po kateri bo Pahor ki bo najprej ponudil odstop, da raja prime za pokojninsko, po porazu zatrjeval, da ni vedel da ima tako "veliko podporo". Heh,heh...

Zgodovina sprememb…

TESKAn ::

A kdo tle dejansko misli, da če z nekom živi eno leto, bo lahko kar tako zahteval polovico premoženja in mu ga bodo bp, na lepe oči in brez dokazov, prisodili?

Če bi to šlo skozi in bi dosegli, da bi bilo treba zunajzakonsko skupnost registrirat, potem bi lahko prišlo do primera, ko bi nek dec pecal dečvo, jo imel nekaj let za lep okrasek, ko pa se pojavi prva guba, jo pa vrže pred vrata in se dela, da nima nič z njo - sej nima nekega pildka, koga briga, da sta n let živela v isti hiši, hodila skupaj ven in se na zunaj obnašala, kot poročen par. Ko smo že pri primerih.

Drugače naj bi pa ta registracija nastala potem, ko so člen, ki je predvideval registracijo istospolnih partnerjev, do neprepoznavnosti zmrcvarili cukjati in njemu podobni (ne bom rekel kaj). Čaka pa zakon še tretje branje in po tem bomo videli, kaj bo ven prišlo.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Pšenični je izjavil:

Nekej te je vznemirilo, da postajaš vidno vulgaren.

Vznemirjajo me razni Cukjatiji in podobni, ki mi s porogljivim nasmeškom razlagajo, kako da je od milosti bolnišničnega osebja poslej odvisno, ali bom lahko (ne daj bože) v primeru bolezni obiskoval dekle (ali obratno ona mene). Debilizem, kretenizem, primitivizem ... Imenuj, kakorkoli hočeš. Od moderne Slovenije takih budalaštin ne pričakujem.

Okapi ::

Po drugi strani so pa takšni predlogi zakonov koristni, da se ljudje spomnijo, kako je videti desna sproščenost. Ker imam občutek, da so mnogi že malo pozabili.

O.

PaX_MaN ::

Mr.B ::

V bistvu ne, ker bo njen partner imel manj odškodninskih tožb, iz tega primera. Po drugi strani pa se vidi kako deluje Manjšinska vlada. Ups, ne deluje. Oziroma lahko deluje, če pogledaš iz drugega zornega kota.
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

"Vznemirjajo me razni Cukjatiji"

Cukjatija poznam, bežno, morda malo bolje, saj sem stanoval tud na Vrhniki.... O njem nimam dobrega mnenja. Sprašujem se, kdo ga voli?

Resnično, ima tud SDS kader, ki "ne ustreza". Cukjatija pač volijo tisti, ki bivših komunistov tud povohajo ne. Če pogledamo, kaj se je zgodilo z fanti iz okoliških vasi (Vrhnika) po vojni, je to povsem razumljivo. Kaj so z njimi naredili partizani.

guest #44 ::

Najbolj legendarne so mi "državne komisije za razvoj regije". Oh ta nostalgija.

poweroff je izjavil:

Rabil bi nek dokaz za to. Ali pa bom predpostavljal, da si se zlagal.

Malajlo ::

No pics didn't happen ;)

Malajlo je izjavil:

No pics didn't happen ;)

Verjetno ga je malo spodneslo. Laži (napake) itak ne bo priznal, tako da lahko nadaljujemo.

JohanP ::

:))

luli je izjavil:

Malajlo je izjavil:

No pics didn't happen ;)

Verjetno ga je malo spodneslo. Laži (napake) itak ne bo priznal, tako da lahko nadaljujemo.

Običajno rabi par dni, da si zliže rane,;) preden spet začne dajati levo roko v ogenj :D

Malajlo ::

Mnja, registrirala je zvezo. Z žensko. Porok očitno (še) nimajo.
http://www.rtvslo.si/svet/nemski-zunanj...
Sicer ne vidim nekih razlik...
Na splošno so bila homoseksualna gibanja zelo uspešna, ko so uporabljala nemška sodišča za dosego svojih ciljev. Leta 2009 je tako nemško ustavno sodišče odločilo, da imajo homoseksualni pari pravico do pokojnine po partnerju tako kot poročeni zakonci. Isto sodišče je leta 2008 odločilo, da lahko moški, ki spremeni svoj spol v ženskega, še naprej ostane poročen s svojo ženo. Prav tako je zahtevalo, da je takšne postopke potrebno vnesti v ustrezno zakonodajo.

Pri nas je problem tole:
...življenjska skupnost moškega in ženske, ki sta voljo po skupnem življenju s podpisom izrazila pred državnim organom oz. se jima v tej vezi rodi otrok.

Torej, če se podpišeta, je ok. Če se pa ne, se jima mora pa roditi otrok. WTF? S tem da ta podpis men ni čisto jasen. A to pred matičarjem ali kar na UE?
Pa res mi je popolnoma ravno, če se dve lezbiki/pedra odločita, da bosta živeli/a skupaj. Naj se (v najslabšem primeru) registrirata in to je to. Edino kar potem sledi, da bi se morali potem tudi neporočeni hetero pari registrirati. Tko neki na pol pa je logično in edino pravilno - komu?

Kaj dejansko je registracija? Dobiš vinjeto/tablico na rit al kako?

Malajlo je izjavil:

Mnja, registrirala je zvezo. Z žensko. Porok očitno (še) nimajo.
http://www.rtvslo.si/svet/nemski-zunanj...
Sicer ne vidim nekih razlik...
Na splošno so bila homoseksualna gibanja zelo uspešna, ko so uporabljala nemška sodišča za dosego svojih ciljev. Leta 2009 je tako nemško ustavno sodišče odločilo, da imajo homoseksualni pari pravico do pokojnine po partnerju tako kot poročeni zakonci. Isto sodišče je leta 2008 odločilo, da lahko moški, ki spremeni svoj spol v ženskega, še naprej ostane poročen s svojo ženo. Prav tako je zahtevalo, da je takšne postopke potrebno vnesti v ustrezno zakonodajo.

Pri nas je problem tole:
...življenjska skupnost moškega in ženske, ki sta voljo po skupnem življenju s podpisom izrazila pred državnim organom oz. se jima v tej vezi rodi otrok.

Torej, če se podpišeta, je ok. Če se pa ne, se jima mora pa roditi otrok. WTF? S tem da ta podpis men ni čisto jasen. A to pred matičarjem ali kar na UE?
Pa res mi je popolnoma ravno, če se dve lezbiki/pedra odločita, da bosta živeli/a skupaj. Naj se (v najslabšem primeru) registrirata in to je to. Edino kar potem sledi, da bi se morali potem tudi neporočeni hetero pari registrirati. Tko neki na pol pa je logično in edino pravilno - komu?

Kaj dejansko je registracija? Dobiš vinjeto/tablico na rit al kako?

In kaj si hotel povedati?

Mipe ::

Meni se zdi to, da homoseksualni pari (izvenzakonski) nočejo uradno potrditi svojega razmerja, neodgovorno. A potem zanikajo svojo zvezo ali kaj? Nič ne kapiram. Prav tako ne razumem heteroseksualnih parov, ki skupaj živijo v izvenzakonski skupnosti že leta, pa se vztrajno izogibajo neki uradni potrditvi svoje zveze. Le čemu?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mipe ()

Mipe je izjavil:

Meni se zdi to, da homoseksualni pari (izvenzakonski) nočejo uradno potrditi svojega razmerja, neodgovorno. A potem zanikajo svojo zvezo ali kaj? Nič ne kapiram.

To je samo finta. Saj se jim ni potrebno registrirati! Tudi dedovanje lahko rešijo z oporoko.

Ampak preživnine pa nič, če niso prijavljeni! In tukaj ni nobene diskriminacije. Isto naj velja za hetero.

Mercier ::

energetik je izjavil:

djordjevic je izjavil:

Lej, konkreten primer. Imaš dekle 10 let, na istem naslovu sta oba prijavljena že 5 let, otrok nimata, torej odpade opcija, da cuzata kakršnekoli ugodnosti iz naslova 'samohranilke', poročita pa se pač ne. Po določenem času se vsaj po pravicah izvenzakonska zveza izenači z zakonsko (polovica stanovanja & co). Za koji K bi moral zdaj človek na občino podpisat izvenzakonsko zvezo? Kaj je to drugega kot civilna poroka potem?
To je pa drugi point. Ampak mislim da je bolj kritičen tisti, ki sem ga jaz izpostavil. Ko lahko 1 partner v bistvu parazitira drugega, pač potrpi nekaj časa skupnega bivanja in potem pobere pol premoženja.
Itak si morata oba zrihtati bivališče (začasno/stalno), mislim da ni problem podpisati še enega člena zraven, da se opredeliš glede skupnosti. Se pa strinjam, da je dodaten opravek.

P.S.: tudi sam sem v izvenzakonski sk.

Nihče ti ne pobere premoženja, ki si ga ustvaril pred zvezo! Skupno (!) ustvarjeno v zvezi se deli. Nikakor ne nujno na pol. Če komu kaj ne paše, se lahko
ugotavlja, kdo je koliko pridelal.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mercier ()

luli je izjavil:

Nekateri bi radi imeli samski stan ob vpisu otroka v vrtec, ob primeru smrti partnerja pa bi se izgovarjali na zunajzakonsko skupnost. No go.

Tega nekako ne moreš imeti hkrati. Da si na sodišču narazen in skupaj. Niti nov zakon tega ne bi kakorkoli spremenil.

Odpade pa obveznost preživljanja partnerja, oziroma se prenese name in ostale, ki namenjamo peneze tistim, ki jih nimajo zadosti.

Mr.B ::

Ma dejte se pustiti manipulirati, zgodba je tako kot je bila par let nazaj, ah da sedaj pa ne bo izkoriščanja na temo, eh živita skupaj, v vrcu in šoli pa je prijavljena kot samohranilka.
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

V vrtcu ali šoli je prijavljena kot "samohranilka" (ni korekten izraz) le, če sta šla skozi sodišče in je to dosodilo preživnino.

BlueRunner ::

Mipe je izjavil:

Meni se zdi to, da homoseksualni pari (izvenzakonski) nočejo uradno potrditi svojega razmerja, neodgovorno. A potem zanikajo svojo zvezo ali kaj? Nič ne kapiram. Prav tako ne razumem heteroseksualnih parov, ki skupaj živijo v izvenzakonski skupnosti že leta, pa se vztrajno izogibajo neki uradni potrditvi svoje zveze. Le čemu?

Seveda nič ne kapiraš.

Pari že 35 let niso rabili registrirati svoje zveze, ker ta regisitracija ni bila potrebna. Če želiš pa lahko to proglasiš za zablodo preteklega sistema, ki je ljudi omejeval in jim kratil osnovne človekove pravice. Sedaj pa se to "sanira".

Če niso rabili, zakaj potem bi?

BlueRunner je izjavil:

Mipe je izjavil:

Seveda nič ne kapiraš.

Pari že 35 let niso rabili registrirati svoje zveze, ker ta regisitracija ni bila potrebna. Če želiš pa lahko to proglasiš za zablodo preteklega sistema, ki je ljudi omejeval in jim kratil osnovne človekove pravice. Sedaj pa se to "sanira".

Če niso rabili, zakaj potem bi?

Saj tudi zdaj ne bi rabili. A kje biše da MORAJO? Tudi pravic za enostarševsko družino NE RABIJO uveljavljati. To sta pač ena izmed pravic, ki jih ob prijavi lahko!

Tudi socialna pomoč je ena izmed takšnih stvari. Če si upravičen jo ob prijavi lahko uveljavljaš. Ni pa ti treba.

Pravzaprav smo dobili novo pravico. :)

BTW, kaj pa prenehanje registrirane zunajzakonske skupnosti? Se bodo ljudje zabezveze registrirali? Se bo prenehanje ZZS ugotavljalo kot do sedaj?

Saj tudi zdaj ne bi rabili. A kje biše da MORAJO? Tudi pravic za enostarševsko družino NE RABIJO uveljavljati.

Preteklih 35 let so paru te pravice avtomatično pripadale.

Sedaj se predlaga, da se jih bo z dekretom ukinilo.

Če to ni zmanjšanje pravic, potem pač ne vem. Hoditi naokoli nekih uradov in se nekaj prijavljati zato, da se ti vrnejo pravice, ki si jih pred tem že imel in polno užival, je pač idiotizem.

Ne rečem, če bi za tem stal kakšen hud razlog. Samo kaj, ko ga ni. Edini razlog je preseravanje. Predlog novega zakonika se tako pač učinkovito sabotira, ker ga takšnega resnično ne rabi več nihče.

Zgodovina sprememb…

Desus je dal s tem jasen signal, da bo sedaj opozicija, torej so predčasne volitve tako rekoč neizbežne.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Double_J ()

Oh, ... v tej koaliciji so že vse stranke v opoziciji. Samo stvar izbire vprašanja, ki jim stopi na žulj.

Zdaj se zdi Desus enim tak blazno kül, ker hodi v zelje koaliciji. Me zanima, kako jih boste gledali čez kako leto, ko vam bojo 'hodili iz koalicije' za vsako P.

Računamo na 50+. Tudi levičarji bi lahko bili kostruktivni ter pripomogli h temu, da vlada v naslednjem mandatu ne bo ujetnica Desusa.

:)
Dve šivanki...
««
86 / 219
»»