Forum » Problemi človeštva » Slovenska levica
Slovenska levica
Temo vidijo: vsi

luli ::
Imaš čisto upravičene pomisleke!
Tudi sam sem jih imel, vendar bo potrebno korenito čiščenje. Nazadnjaški kadri kot si sam pač ne sodijo v sodobno družbo. Prosto pa lahko sediš doma za pečjo in modruješ. Seveda po možnosti brez državne službe!
Tudi sam sem jih imel, vendar bo potrebno korenito čiščenje. Nazadnjaški kadri kot si sam pač ne sodijo v sodobno družbo. Prosto pa lahko sediš doma za pečjo in modruješ. Seveda po možnosti brez državne službe!

poweroff ::
ja saj forum je tut javnost :D
Ja, samo tukaj ne nastopam pod svojim imenom. Double je jasno namignil, da sem se javno - torej s svojim imenom in priimkom - izrekal politično.
Kar pa ni res.
Jaz se namreč nikoli ne v medijih (še manj na kakšnih predavanjih) nisem strankarsko-politično opredeljeval.
Na forumu pa seveda v debatah izražam svoje mnenje. Nisem pa vedel, da je v demokratični družbi to tak hud greh.
Iz tega lahko sklenemo dvoje.
Kot prvo je Double navaden lažnivec. In kot drugo me je to še utrdilo v prepričanju, da se svobodi mnenj pod desničarji ne piše nič kaj dobrega.
sudo poweroff

Pšenični ::
"Kot prvo je Double navaden lažnivec. In kot drugo me je to še utrdilo v prepričanju, da se svobodi mnenj pod desničarji ne piše nič kaj dobrega."
O novinarki dnevnika, ki je preveč ropotala smo že pisali, da so jo šutirali. Torej je potrebno pomesti najprej pred rdečim pragom. Da imajo nekateri polna usta vsesorta pravic, smo navajeni, seveda dokler se debata o tem ne ustavi pri njih.
Sicer sedaj pričakujem (pred referendumom), da bojo časopisi polni člankov , da kako dobro nam gre.
O PR ekipi Kresalove, ki jo nekdo omenja bi dodal le, da sem opazil, manj ko se oglašajo, večji rating ima Kresalova in LDS. Zanimivo, bi bilo vedeti, od kje so jih pobrali.
Torej jim dam en dragocen nasvet. Brezplačen. Čim manj naj "delajo", ker zgleda da delajo Kresalovi le "škodo in napoto".
O novinarki dnevnika, ki je preveč ropotala smo že pisali, da so jo šutirali. Torej je potrebno pomesti najprej pred rdečim pragom. Da imajo nekateri polna usta vsesorta pravic, smo navajeni, seveda dokler se debata o tem ne ustavi pri njih.
Sicer sedaj pričakujem (pred referendumom), da bojo časopisi polni člankov , da kako dobro nam gre.
O PR ekipi Kresalove, ki jo nekdo omenja bi dodal le, da sem opazil, manj ko se oglašajo, večji rating ima Kresalova in LDS. Zanimivo, bi bilo vedeti, od kje so jih pobrali.
Torej jim dam en dragocen nasvet. Brezplačen. Čim manj naj "delajo", ker zgleda da delajo Kresalovi le "škodo in napoto".
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()

Telbanc - hvala, da si se postavil na stran anarhistke in levičarske mirovnice Marte Gregorčič. A lahko prosim še mene vzameš v bran, ko mi Double skuša prepovedat lastno mnenje?
sudo poweroff

Limit-sky ::
"Ja, samo tukaj ne nastopam pod svojim imenom. Double je jasno namignil, da sem se javno - torej s svojim imenom in priimkom - izrekal politično."
Tule nekaj ne štima. Ti se s svojim nickom (matthai) predstavljaš na forumu. Nekdo izjavi, da se matthai javno opredeljuje za pač nekaj na tem forumu. In to je seveda grobo poseganje v kajvemkaj... WTF?
"Kot prvo je Double navaden lažnivec. In kot drugo me je to še utrdilo v prepričanju, da se svobodi mnenj pod desničarji ne piše nič kaj dobrega."
Kolikor sem zadnjič prebral se jype uvršča "ne-na-desno", pa laži ne manjkajo. Ali pa je zamešal...
Tule nekaj ne štima. Ti se s svojim nickom (matthai) predstavljaš na forumu. Nekdo izjavi, da se matthai javno opredeljuje za pač nekaj na tem forumu. In to je seveda grobo poseganje v kajvemkaj... WTF?
Kolikor sem zadnjič prebral se jype uvršča "ne-na-desno", pa laži ne manjkajo. Ali pa je zamešal...

Dajmo nekaj razčistit. Zakaj bi bilo javno opredeljevanje proti Janši sploh greh?
Kakšno je tvoje mnenje: se človek sme javno opredeliti proti nekemu politiku ali ne?
Kakšno je tvoje mnenje: se človek sme javno opredeliti proti nekemu politiku ali ne?
sudo poweroff

"Telbanc - hvala, da si se postavil na stran anarhistke in levičarske mirovnice Marte Gregorčič. A lahko prosim še mene vzameš v bran, ko mi Double skuša prepovedat lastno mnenje?"
Marta je morda izstopala, ampak je pisala čist OK. Še v mejah dobrega okusa. Zame je to, da so jo zjebali navadna svinjarija, sicer pa si je s to potezo Dnevnik naredil "dobro reklamo". Sicer omenjeni primer kaže na to, da se vladajoča ekipa boji že "svoje oslovske sence", ker se jim tla spodmikajo. In kvarijo raznolikost kolumen Dnevnika. Kmalu če bo šlo tako naprej, kolumne Dnevnika "ne bodo več berljive", ker bodo vse več ali manj pihale v režimski rog. Seveda ob morebitni vladni zamenjavi sledijo "dnevno revolucijonarno partizanski izpadi", to je že jasno. Takrat bo hitro spet relevantno "merjenje" BDP, in ne zadovoljstva z življenjem in sreče...heh....
Seveda nas bo o tem obvestil najmanj g. Turk...
Do lastnega mnenja ima vsak pravico. Jaz npr. nisem na nobenega drugače mislečega jezen ali kaj podobnega.
Moje osebno mnenje je, da več ko je različnih pogledov, boljša je debata, več lahko iztisnemo iz tega. Čeprav morda na začetku ne kaže tako...
Ker smo različnih temperamentov, so pa različne reakcije tudi možne.....
Ko že omenjaš Janšo. Za bogamilega, seveda ni greh če se kdo opredeli proti Janši. Če navedeš še kakšen razlog za to, še bolje.
Več vemo o politikih, bolje je za vse.
Marta je morda izstopala, ampak je pisala čist OK. Še v mejah dobrega okusa. Zame je to, da so jo zjebali navadna svinjarija, sicer pa si je s to potezo Dnevnik naredil "dobro reklamo". Sicer omenjeni primer kaže na to, da se vladajoča ekipa boji že "svoje oslovske sence", ker se jim tla spodmikajo. In kvarijo raznolikost kolumen Dnevnika. Kmalu če bo šlo tako naprej, kolumne Dnevnika "ne bodo več berljive", ker bodo vse več ali manj pihale v režimski rog. Seveda ob morebitni vladni zamenjavi sledijo "dnevno revolucijonarno partizanski izpadi", to je že jasno. Takrat bo hitro spet relevantno "merjenje" BDP, in ne zadovoljstva z življenjem in sreče...heh....
Seveda nas bo o tem obvestil najmanj g. Turk...
Do lastnega mnenja ima vsak pravico. Jaz npr. nisem na nobenega drugače mislečega jezen ali kaj podobnega.
Moje osebno mnenje je, da več ko je različnih pogledov, boljša je debata, več lahko iztisnemo iz tega. Čeprav morda na začetku ne kaže tako...
Ker smo različnih temperamentov, so pa različne reakcije tudi možne.....
Ko že omenjaš Janšo. Za bogamilega, seveda ni greh če se kdo opredeli proti Janši. Če navedeš še kakšen razlog za to, še bolje.
Več vemo o politikih, bolje je za vse.
Zgodovina sprememb…

Dajmo nekaj razčistit. Zakaj bi bilo javno opredeljevanje proti Janši sploh greh?
Ti se nekaj usajaš, da se ti naj nekdo opraviči, ker je izjavil, da podpiraš ali ne podpiraš nekoga. Čeprav tudi sam ugotavljaš, da to ni "greh".
Če nekdo izjavi, da matthai nekaj javno podpira in poda link iz tega forume, kjer je razvidno, da gre za uporabnika matthai-ja, ne vidim problema.

jype ::
telbanc> Ko že omenjaš Janšo. Za bogamilega, seveda ni greh če se kdo opredeli proti Janši. Če navedeš še kakšen razlog za to, še bolje.
Saj sem, pa potem napišeš nekaj tako otročjega, da sploh ne vem, če bi oporekal - z mentalno hendikepiranimi pač ne debatiraš na enak način.
Saj sem, pa potem napišeš nekaj tako otročjega, da sploh ne vem, če bi oporekal - z mentalno hendikepiranimi pač ne debatiraš na enak način.

Če nekdo izjavi, da matthai nekaj javno podpira in poda link iz tega forume, kjer je razvidno, da gre za uporabnika matthai-ja, ne vidim problema.
Zanima me ali je greh, da se nekdo opredeli proti Janši!
Ali je po tvoje greh ne-volit Janšo? Sam to razčistimo.
sudo poweroff

T-h-o-r ::
ali se ti to zdi ok?
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
if we no longer are interested in being civilized?

A se ti mau neumnega delaš???
Zanima me ali je zate osebno greh, da se nekdo opredeli proti Janši?
Ali je po tvoje greh ne-volit Janšo?
Jajca na tnalo pa se izjasni prosim!
Zanima me ali je zate osebno greh, da se nekdo opredeli proti Janši?
Ali je po tvoje greh ne-volit Janšo?
Jajca na tnalo pa se izjasni prosim!

sudo poweroff

Ne vem, kaj misliš z "greh"? Nisem veren.
Če msiliš s tem, da ne boš prišel v nebesa, se mi to zdi BS.
Če msiliš s tem, da ne boš prišel v nebesa, se mi to zdi BS.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Limit-sky ()

OK, torej lahko sklepam, da nimaš jajc, in si ne upaš jasno odgovoriti na preprosto vprašanje.
Neumen namreč nisi, čeprav se (neuspešno) skušaš delat. Torej še enkrat: Zanima me ali se ti zdi dopustno, da se nekdo opredeli proti Janši? Ali je po tvoje dopustno ne-volit Janšo? Ali imajo ljudje pravico do drugačnega mnenja?
Neumen namreč nisi, čeprav se (neuspešno) skušaš delat. Torej še enkrat: Zanima me ali se ti zdi dopustno, da se nekdo opredeli proti Janši? Ali je po tvoje dopustno ne-volit Janšo? Ali imajo ljudje pravico do drugačnega mnenja?
sudo poweroff

Glede na moje osebno prepričanje, je najbolje voliti za tisto opcijo, ki te bolj prepriča. Če je to JJ ali KK ali GG je meni prav vseeno. Kaj si pa nekateri mislijo o drugih volilcih pa meni prav dol visijo (jajćka, ja...).

"Saj sem, pa potem napišeš nekaj tako otročjega, da sploh ne vem, če bi oporekal - z mentalno hendikepiranimi pač ne debatiraš na enak način."
Imamo pač različna mnenja, včasih so kakšni razlogi ali predlogi morda smešni ali "mentalno hendikepinirani" (sicer ti čestitam za tole besedno skovanko), ampak tako pač je.
Meni se nekateri razlogi, zakaj "ne volit" Janšo, tudi ne zdijo na nivoju, ampak upoštevat jih je treba. Razlogi smešni ali resni bodo odločili naslednje volitve. Čeprav se je afera Patrija pred volitvami desničarjem zdela smešna in neresna, sprožena z namenom diskreditacije, in se je njim zdelo logično, da "jo bojo volilci ignorirali", se je zgodilo nasprotno. In so potegnili kratko.
Pač, v politiki ne sme biti podcenjevanja, tud v taki debati, ne.
Imamo pač različna mnenja, včasih so kakšni razlogi ali predlogi morda smešni ali "mentalno hendikepinirani" (sicer ti čestitam za tole besedno skovanko), ampak tako pač je.
Meni se nekateri razlogi, zakaj "ne volit" Janšo, tudi ne zdijo na nivoju, ampak upoštevat jih je treba. Razlogi smešni ali resni bodo odločili naslednje volitve. Čeprav se je afera Patrija pred volitvami desničarjem zdela smešna in neresna, sprožena z namenom diskreditacije, in se je njim zdelo logično, da "jo bojo volilci ignorirali", se je zgodilo nasprotno. In so potegnili kratko.
Pač, v politiki ne sme biti podcenjevanja, tud v taki debati, ne.
Zgodovina sprememb…

telbanc> Imamo pač različna mnenja
A zdej moram napisat, da si ti zalublen v Janeza in torej očitno "saj veste kaj"?
A zdej moram napisat, da si ti zalublen v Janeza in torej očitno "saj veste kaj"?

Double_J ::
Matthaija je zmotila beseda javno.
Drugače pa, kaj se bo zgodilo če pokojninska reforma uspe? Pijani od zmage bodo odobrili urgentni kredit Ivanu Zidarju ter SCT-ju ter ga poizkušali rešiti. Novi prihodki v blagajni pa bodo porabljeni še za dodatne dokapitalizacije NLB ter NKBM, ki bosta imeli zopet za kakšno desetletje dajanja kreditov političnim prijateljem.
Drugače pa, kaj se bo zgodilo če pokojninska reforma uspe? Pijani od zmage bodo odobrili urgentni kredit Ivanu Zidarju ter SCT-ju ter ga poizkušali rešiti. Novi prihodki v blagajni pa bodo porabljeni še za dodatne dokapitalizacije NLB ter NKBM, ki bosta imeli zopet za kakšno desetletje dajanja kreditov političnim prijateljem.
Dve šivanki...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Double_J ()

"A zdej moram napisat, da si ti zalublen v Janeza in torej očitno "saj veste kaj"?"
Če si spremljal temo o homoseksualcih, potem veš da to ni mogoče. Je pa bolj sposoben od Pahorja. To je menda jasno zdej tud levičarjem, ki se grejo napoldesničarje. torej tudi tebi. Ali morda misliš, da je Pahor bolj sposoben. Ali so vsi enaki kajneda. Samo stole bojo zamenjali, ane.
Če si spremljal temo o homoseksualcih, potem veš da to ni mogoče. Je pa bolj sposoben od Pahorja. To je menda jasno zdej tud levičarjem, ki se grejo napoldesničarje. torej tudi tebi. Ali morda misliš, da je Pahor bolj sposoben. Ali so vsi enaki kajneda. Samo stole bojo zamenjali, ane.

telbanc> Je pa bolj sposoben od Pahorja.
Nisem opazu, sorry.
telbanc> Ali morda misliš, da je Pahor bolj sposoben. Ali so vsi enaki kajneda. Samo stole bojo zamenjali, ane.
Vse tako kaže, ja. Kaj pa je Janša naredu? Je vsaj kej pametnega predlagal? Ne še.
Nisem opazu, sorry.
telbanc> Ali morda misliš, da je Pahor bolj sposoben. Ali so vsi enaki kajneda. Samo stole bojo zamenjali, ane.
Vse tako kaže, ja. Kaj pa je Janša naredu? Je vsaj kej pametnega predlagal? Ne še.

djordjevic ::
Ni problem priznat, da je JJ boljši operativec od Pahorja. Najmanjši, pravzaprav. Hudič je, da se hudič njegove vladavine skriva v detajlih. Cunamiji, histerizacija javnosti in medijev, kršenje človekovih pravic ... Tega nočem. Se pa bojim, da bomo dobili ravno. S preskokom 4 mo years 'sproščenosti'. Juhej.
No grave is deep enough to keep us in chains.

djordjevic> Ni problem priznat, da je JJ boljši operativec od Pahorja.
Operativc? To ni političen izraz, kajne?
"So what?" al pa "kruh v smetnjakih" je zlo podobna reč. Za predsednika vlade sta se oba razmeroma slabo izkazala.
Operativc? To ni političen izraz, kajne?
"So what?" al pa "kruh v smetnjakih" je zlo podobna reč. Za predsednika vlade sta se oba razmeroma slabo izkazala.

Karaya 52 ::
Obeta se nam davek na "firmo".
5. Davek "na firmo"
Predlagajo, da se pavšalno obdavčijo zavezanci, ki imajo manj kot 50 tisoč evrov prihodkov. Ti bi vsi plačevali enak absolutni znesek ne glede na to, ali bi ustvarili dobiček ali izgubo. S tem bi razbremenili davčne inšpektorje, saj teh podjetij ne bi bilo več treba nadzirati.

Okapi ::
Kako dober operativec je JJ, smo lahko videli pri zamenjavi vodstva Dela in mešetarjenju z Mercatorjem, pivovarno Laško in ostalimi tajkuni. Mešal je drek, dokler ni priletel v ventilator
Ko bi bilo potrebno uvesti enotno davčno stopnjo, se je pa očitno spomnil, da je vodil mladinsko brigado na pohodu v Jajce
Obdal se je z nesposobnimi v rit lezočimi kimavci (oziroma samo teh ni odgnal od sebe), ki so še leta debelih krav komaj zvozili, kako bi bilo v krizi, pa raje niti ne pomislim.
O.

Ko bi bilo potrebno uvesti enotno davčno stopnjo, se je pa očitno spomnil, da je vodil mladinsko brigado na pohodu v Jajce

Obdal se je z nesposobnimi v rit lezočimi kimavci (oziroma samo teh ni odgnal od sebe), ki so še leta debelih krav komaj zvozili, kako bi bilo v krizi, pa raje niti ne pomislim.
O.

Obeta se nam davek na "firmo".
5. Davek "na firmo"
Predlagajo, da se pavšalno obdavčijo zavezanci, ki imajo manj kot 50 tisoč evrov prihodkov. Ti bi vsi plačevali enak absolutni znesek ne glede na to, ali bi ustvarili dobiček ali izgubo. S tem bi razbremenili davčne inšpektorje, saj teh podjetij ne bi bilo več treba nadzirati.
Kje si to našel? Edit: že našel. Ostali predlogi niti niso tako sfaljeni, ta o davku na firmo pa ... Ne bom komentiral sploh.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: djordjevic ()

Tega davka ne razumem dobro - to pomeni, da imaš lahko od 50k prihodkov 50k profita, plačaš pa "pavšalni znesek", ki je nižji od 10k, kolikor bi to stalo danes?

Tole tudi meni ni čisto jasno? A potem lahko pošiljaš poljubne obračune za DDV, ker te inšpektorji ne bodo nadzorovali? Terna za podjetja.

Prihodke in DDV bodo še vedno kontrolirali, ampak to je rutinska zadeva, ne bo se pa jim več treba ukvarjati s tem, ali je bila službena pot v New York res službena pot ali mogoče zasebni izlet. Če je seveda res kaj na tem pavšalu.
O.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()

Evo jo, sproščenost že trka na vrata. Ful v duhu 21. stoletja. Kadavri.

In koristno je gledati, kdo vse to podpira. Je mogoče hitro ločiti prave svobodomiselne in napredne ljudi od vseh tistih, ki to nikoli ne bodo, čeprav se na zunaj mogoče na vse kriplje trudijo, da bi bili videti taki. Žiga Turk je že en od njih.
O.
O.

Ojoj, če nas Madžari, Čehi in Slovaki na gospodarskem področju prehitevajo po desni, potem se seveda mora oglasiti gospa Pravičnica in rožljati s "križarskimi pohodi" kot en mudžahedin sredi afganistanskega gorovja. :facepalm:

Koji K ima zdaj gospodarstvo s tem, da nas ene baje 'zdrave sile napredka' na družbenem področju silijo v srednji vek? Sicer zelo prefrigano. Bom napisal več o tem, ko bom imel malo več časa. In a nutshell, takih patoloških politikantov, kot jih premore SDS, ne najdeš zlepa.

Silijo v srednji vek? :facepalm_v2: Malo se zamislite nad besednjakom. Parlamentarna demokracija je to, djordjevic, ve so kdo ima pravico do amandmajev in kaj je potrebno za njihovo sprejetje.
Kakšno vezo ima gospodarstvo? Recimo to, da je bil zakonik že usklajen, pa so vseeno šli v radikalno različico za katero se je vedelo da bo amandmirana. Dovolj da preslepi naivkote, dajte zakon na Ustavno sodišče če mislite, da amandma karkoli tepta ali pa STFU. Parlamentarna demokracija, ja?
Kakšno vezo ima gospodarstvo? Recimo to, da je bil zakonik že usklajen, pa so vseeno šli v radikalno različico za katero se je vedelo da bo amandmirana. Dovolj da preslepi naivkote, dajte zakon na Ustavno sodišče če mislite, da amandma karkoli tepta ali pa STFU. Parlamentarna demokracija, ja?

Če parlamentarna demokracija zate pomeni to, da se sprejema rešitve, ki so v nasprotju z zdravo pametjo in duhom časa, se lahko mirno zaletiš z glavo v steno, ker neke večje škode ne more biti. In ne ti meni STFU, ker nisva krav pasla skupaj, zato se boš v postih vedel spoštljivo, vsaj toliko, kot to veleva kulturna komunikacija na forumu. JA?

Gregor P ::
Samo verjetno ima SDS-ov predlog tudi podporo poslancev koalicije? Brez njihov članov namreč ne more priti skozi parlamentarno sito noben predlog opozicije. Torej ne gre samo za pogled ene same politične opcije na to problematiko, ali? Ali pa so tokrat poslanci koalicije manjkali pri tej temi v DZ-ju?
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Mhm, plus Desus plus ene par nazadnjakov iz SLS in SD, pa smo tam.

Nedvomno v tej državi obstaja široka podpora nacionalizaciji vsega premoženja "tajkunov", pa se to še ni zgodilo, ampak če pogledamo malce naše "konzervativne desničarje", se bržkone kmalu bo.
Če ima to kakršnokoli zvezo z gospodarstvom, človekovimi pravicami ali ustavo, pa niti ni tako pomembno - demokracija je pač taka, da če večina želi v srednji vek, bodo tja šli vsi.
Če ima to kakršnokoli zvezo z gospodarstvom, človekovimi pravicami ali ustavo, pa niti ni tako pomembno - demokracija je pač taka, da če večina želi v srednji vek, bodo tja šli vsi.

TESKAn ::
Tja nas bodo pa peljali tisti, ki na veliko tulijo, kako "drugi" uničujejo gospodarstvo in kršijo človekove pravice.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

TESKAn> Tja nas bodo pa peljali tisti, ki na veliko tulijo, kako "drugi" uničujejo gospodarstvo in kršijo človekove pravice.
For us, this is not a problem you can turn a blind eye to-one to be solved by small concessions. For us, it is a problem of whether our nation can ever recover its health, whether the Jewish spirit can ever really be eradicated.
Skoraj iste besede.
For us, this is not a problem you can turn a blind eye to-one to be solved by small concessions. For us, it is a problem of whether our nation can ever recover its health, whether the Jewish spirit can ever really be eradicated.
Skoraj iste besede.

Kar se gospodarskega kriminala tiče, je ravno sedaj najboljši čas za uspešne akcije (tožilstva, policije) zoper "tajkune & Co", torej ko je politika oz. koalicija politično šibka
Potem bo morda zopet prepozno, ko bodo ponovno utrdili svoje vrste

Potem bo morda zopet prepozno, ko bodo ponovno utrdili svoje vrste

Sej ne da "takjunom" kakorkoli privoščim, da skozi državo polnijo svoje žepe, ampak a ne bi raje razmišljali o tem kako ustvarit presežke, s katerimi boste razpolagali, namesto da ves čas razglabljate kako fino bi bilo vsem uspešnim pripisat krivdo, da bi jim lahko pobrali, kar so ustvarili?

Kdo pa uspešnim gospodarstvenikom pripisuje, kakšne krivde?!?
Mar je kdo kdaj rekel Pipija v arest, ali pa brata Jakopin ipd.
... govora je o ljudeh, ki v politično-korupcijski navezavi kradejo izključno davkoplačevalski denar iz državnega proračuna in ga operejo preko kakšnih nesmiselnih megalomanskih projektov, ki se jih ne bi lotil noben drug gospodarstvenik ker ta pač tega denarja nima, ne glede, kako bogat je

... govora je o ljudeh, ki v politično-korupcijski navezavi kradejo izključno davkoplačevalski denar iz državnega proračuna in ga operejo preko kakšnih nesmiselnih megalomanskih projektov, ki se jih ne bi lotil noben drug gospodarstvenik ker ta pač tega denarja nima, ne glede, kako bogat je

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()

Gregor P> Mar je kdo kdaj rekel Pipija v arest, ali pa brata Jakopin ipd.
O ja, marsikoga bi radi v arest samo zato, ker "s poštenim delom se že ne da tolk zaslužit". Tudi v tej temi.
Gregor P> govora je o ljudeh, ki v politično-korupcijski navezavi kradejo izključno davkoplačevalski denar iz državnega proračuna
Nekateri pa pošteno izvajajo državna naročila.
O ja, marsikoga bi radi v arest samo zato, ker "s poštenim delom se že ne da tolk zaslužit". Tudi v tej temi.
Gregor P> govora je o ljudeh, ki v politično-korupcijski navezavi kradejo izključno davkoplačevalski denar iz državnega proračuna
Nekateri pa pošteno izvajajo državna naročila.

Če bi naša pravna država delovala kolikor toliko v redu; se takšna vprašanja sploh ne bi postavljala (oz. bi bili ti ljudje resnično v manjšini). V vseh državah je navzoča korupcija, to sploh ni vprašanje in tudi najboljši pravni sistemi je ne morejo izkoreniniti, to je tudi jasno; ampak se pa vsaj aktivno trudijo v tej smeri in to dokaj uspešno, posledica tega pa je, da vsak vsaj dvakrat razmisli preden se bo lotil kakšnega zločinsko-koruptivnega dejanja. Pri nas pa je to nacionalni šport in je verjetnost, da te bodo dobili dokaj majhna (pa še to je nato odvisno od tega, kateri politični opciji pripadaš).

energetik ::
djordjevic je izjavil:
Evo jo, sproščenost že trka na vrata. Ful v duhu 21. stoletja. Kadavri.Hej, poglej to še z druge strani. Do zdaj si lahko živel 1 leto v izvenzakonski skupnosti, potem pa preprosto pobral pol skupnega premoženja in se odselil, čeprav je lahko večino skupnega premoženja prinesel v skupnost partner, če enake pravice veljajo za zakonsko in izvenzakonsko skupnost. Super, a ne? Za 1 leto se priseliš k neki luštni deklici, po 1 letu pa zahtevaš polovico njenega stanovanja in greš.![]()
Sedaj boš skupnost potrdil s podpisom. Sicer pa bi moral biti postopek izredno enostaven, drugače nima smisla in je isto če se poročiš. Npr. ko bi šel urejat začasno bivališče, se še oba partnerja izjasnita z 1 podpisom, ali želita živeti v skupnosti ali ne. Na nek način logičen postopek. Srednji vek? Zame ne.

Lej, konkreten primer. Imaš dekle 10 let, na istem naslovu sta oba prijavljena že 5 let, otrok nimata, torej odpade opcija, da cuzata kakršnekoli ugodnosti iz naslova 'samohranilke', poročita pa se pač ne. Po določenem času se vsaj po pravicah izvenzakonska zveza izenači z zakonsko (polovica stanovanja & co). Za koji K bi moral zdaj človek na občino podpisat izvenzakonsko zvezo? Kaj je to drugega kot civilna poroka potem?

Malajlo ::
http://www.pravozatelebane.com/druzinsk...
4. Skupnost mora trajati "dalj časa". Zelo pogosta laična razlaga, ki pa je napačna(!), je, da to pomeni 2 leti. Koliko je "dalj časa", presoja sodišče v vsakem primeru posebej.
Za koji K bi moral zdaj človek na občino podpisat izvenzakonsko zvezo? Kaj je to drugega kot civilna poroka potem?Ja, res. Skočiš popoldne med šihtom na upravno enoto in si poročen. Še skupaj jima ni treba hodit.