» »

Hardverski problem ?

Hardverski problem ?

MaRaToNaC ::

Pozdravljeni!
Imam dokaj resen problem. Pred nekaj dnevi sem sestavil računalnik po naslednjih komponentah:
Matična plošča Gigabyte GA-H55M-UD2H
Intel Core i3 540 3,06 GHz
ATI Radeon HD 5770 SOC, 1 GB
Geil Value Plus DDR3 2x 2 GB 1333 MHz
WD Caviar Green, 500GB, 7200rpm, 32MB
Napajalnik: Power LC6600 600W

Brez težav sem namestil Windows 7 Ultimate. Problem se je pojavil pri inštalacijah programov in iger v Windowsih, ko je kakšenkrat vse šlo skozi brez težav, kakšenkrat pa se je kar naenkrat sredi inštalacije resetiral. Kljub formatiranju in ponovnem nameščanju Windows-ov se je zadeva ponavljala.
Mislil sem, da je problem v Windowsih pa sem se odločil namestiti Ubuntu 10.10. Računalnik se je resetiral takoj ko je začel nameščati Ubuntu. Uspel sem ga namestiti komaj v 7. poskusu.
Očitno je torej problem nekje v hardveru. Zamenjal sem napajalec s 420W (star 6 mesecev, delujoč 100%), pri tem sem tudi odstranil grafično - ni rešilo problema. Poskusil sem samo z 1 ploščico RAMa, jih premeščati na različne slote - niti ni pomagalo.
Procesor sem testiral 6ur na 100% obremenitvi s Hot CPU Tester programom in ni našel nobene napake.
RAM-e sem testiral z MemTest86+ in ni našel napak.
Poizkusil sem tudi z vsemi orodji s HirensBoot-om in je vse teste prestal.

Pustil sem prižganega čez noč in se ni resetiral, prav tako med igranjem iger ne. Kakšenkrat se resetira po 5ih urah nenehnih inštalacijah, kakšenkrat pa ga zmanjka po 30ih minutah.

Nevem več kje iskati morebitne napake, vse komponente so na novo nabavljene, torej še v garanciji. Ampak nevem več niti katera komponenta naj bi sploh povzročala probleme? Ima mogoče kdo kakšen predlog kaj še lahko poizkusim?

Vsem hvala za pomoč!

bluefish ::

Hm, če si vse to preveril, potem poglej po plati za napihnjenimi kondenzatorji.

bluefish je izjavil:

Hm, če si vse to preveril, potem poglej po plati za napihnjenimi kondenzatorji.

Tudi to sem preveril.

Silvo ::

Disk?

lp,Silvo
Silvo

DeeCoy ::

biosi od plate posodobljeni? Sam imam doma podoben problem, ko so notri 3 palčke rama, laufa bp, ko dodam četrto, se komaj prižge, ali pa sploh ne.. nimam pojma kaj je narobe.. Imam pa 2x 1GB+1x 512MB, poskušam pa dodajat 512MB palčko.. Plata pa je: Asus A8NE-FM Biosi posodobljeni!

Mogoče ve kdo v čem je problem pri mojem računalniku?

bios je tudi posodobljen... Bom poskusil še z zamenjavo diska.

Vse slote za RAM na matični splošno ni pametno zasest, še posebej če niso enakega tipa.

Zgodovina sprememb…

DeeCoy ::

aha ok.. sm mislu, da bi mogo kšno posebno postavitev dat.. npr 1GB 512, 1GB, 512.. Okej, sej laufa uredu tut z 2.5GB ;)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

blue screen med zagonom ali namestitvijo OS

Oddelek: Pomoč in nasveti
211413 (1139) ST-777
»

Windows xp bluescreen

Oddelek: Pomoč in nasveti
222170 (1851) Duhec
»