» »

nadgradnja vista na win7

nadgradnja vista na win7

kontra ::

Ali se da nadgradit vista 64 bitna na win 7 brez formatiranja oz. izgube obstoječih podatkov? da ne bi na novo vse delal. hvala za odgovore
tečnoba

Cold1 ::

Da, vzemi Windows 7 64 DVD (enako verzijo kot jo imaš - Home Premium, Profesional, Ultimate), daj v DVD enoto ter sledi navodilom.

kontra ::

hvala ti. a ostanejo podatki potem gor?
tečnoba

bluefish ::

Da, vendar je vseeno dobro narediti backup pomembnejših podatkov.

kontra ::

Sem včeraj probal! Najprej me je opozorilo, da naj ugasnem programe in nardim prostor na disku. to sem naredil in ko sem dal drugič mi je vse lepo delalo do 3. vrstice. Prve dve stvari mi je naredilo mi je dalo pri obeh zelene kljukice potem pa pri tretji, ne vem kaj je blo, pa mi je napisalo can not copy ne vem kaj. Bom danes še enkrat probal in če ne bo šlo pa frišno kopijo gor pa bo. LP
tečnoba

kontra ::

No končno sem uspel nadgradit visto z win 7. sicer je potekalo vse skupaj par ur. Zdaj pa ne morem naložit ati ccc gor. mi pride do ene faze, kjer pa stoji in ne gre nikamor. Sem pustil tudi eno uro in se ne premakne nikamor. Bo zgleda res treba na frišno namestit. Ali mate kako idejo, da bi namestil ta ati catalyst control center? LP
tečnoba

jest10 ::

Pa ga res potrebuješ? Naloži gonilnike brez tega CCC

Cold1 ::

Glede AMD/Ati-jevih gonilnikov:
Ti same gonilnike naloži in imaš težave zgolj z Catalyst Control Centrom ali ne moreš naložiti ne enega ne drugega?

Moral boš ugotoviti kaj moti instalacijo - po vsej verjetnosti kakšne nastavitve iz Viste, ki jih gonilniki ne pričakujejo in se zmedejo.

Če ne deluje zgolj CCC poizkusi namestiti najnovejši .Net in/ali preizkusi več različnih verzij gonilnikov ne zgolj najnovejše.
Če CCC-ja ne boš mogel usposobiti je zasilna rešitev uporaba nadomestnega nadzornega programa in "golih" gonilnikov.

Če tudi gonilnik ne deluje, lahko poizkusiš z odstranitvijo obstoječih gonilnikov ter odstranitvijo obstoječe grafične kartice v Upravitelju strojne opreme, sledi uporaba Crap Cleanerja, po ponovnem zagonu pa poskusi grafični gonilnik znova namestiti.

Če ti nikakor ne bo uspelo, je še možnost čiste namestitve Oken 7, ter uvoza obstoječih programov, registerskih vnosov ter nastavitvenih datotek iz trenutno nameščenih Oken.

dbeong ::

imam original CD za windows 7 me pa zanima kako naložiti. Sem že 2-krat probal pa mi vedno na začetko ,ko prižgem rač. da možnosti da izberem visto ali pa windows 7 jaz želim da bi mi vse datoteke ostale in da bi bila samo windows 7.
kako naj to naredim?
hvala za odgovore :D

lp dbeong

solatko ::

Windows update, omejitev je samo ta, da mora bit enak 32 bit ali 64, kar imaš pač gor sedaj, seveda je pogoj tudi originalna verzija viste. Drugače si pa narediš backup nastavitev in podatkov, prekopiraš slike in ostale privatne zadeve in namestiš sistem na novo.
Delo krepa človeka

dbeong ::

zdaj pa mam eno težavo z kamero ki je vgrajena v računalnik(prenosnik) model računalnika je ASUS M50V model kamere pa je ASUS virtual camera. Sem že vse možne nastavitve probal pa nevem kaj bi bilo narobe če kdo ve prosim. (visto sem nadgradil na windows 7)

solatko ::

Verjetno je tvoj prenosnik Vista compatabile, w7 pa ne. Poizkusi najti gonilnik za čip, ki ga ima tvoja kamera (večinoma so kamere in ostali HW narejeni v večjih količinah), tako da ti bo lahko pomagal, gonilnik iz kakšnega drugega prenosnika.
Na uradni strani gonilnikov za w7 ni.
Delo krepa človeka


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD (ATI) Catalyst™ (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Zvok in slika
850129699 (40178) ferdo
»

atikmdag.sys - rabim pomoč

Oddelek: Pomoč in nasveti
255643 (4126) The Player
»

Zmešnjava z gonilniki - W7 in XP - ter dual boot problem

Oddelek: Operacijski sistemi
375995 (5600) solatko
»

Radeon 4870 - problemi z driverji

Oddelek: Pomoč in nasveti
385358 (2421) dziht

Več podobnih tem