» »

Vgradnja kablov v steno

Vgradnja kablov v steno

Tha real M ::

Pozdravljeni,

sem nov uporabnik in imam vprašanje glede vgradnje kablov v steno. Natančneje sem v fazi urejanja stanovanja, zato bi rad stvari postoril preden je urejanje končano. Kable za zvočnik v dnevni sobi imam že potegnjene, sedaj pa me zanima kakšne imate kaj izkušnje s povezovanjem TV (LCD ali LED ali Plasma) z ostalimi komponentami. Namreč sem pristaš minimalizma in želim vse kablovje karseda skriti. Obstajajo kakšni kanali (ne zunajstenski), ki omogočajo elegantno skrivanje navlake. Na spletu sem zasledil predvsem nadometne zadeve, ki pa mi niso pri srcu. Torej povezati bo potrebno, DVD predvajalnik, TV, Aminota in pa seveda hišni kino. Predvsem me zanimajo dimenzije konektorjev da vem, kakšen premer cevi bi bilo potrebno vgraditi v steno. Ali pa ce imate vi, kakšen drug predlog.
Zanima me tudi na približno katero višino se ponavadi namesti TV (na steno) in katere nosilce priporočate.
Mogoče bo komu tole prav prišlo
http://www.av4home.co.uk


Hvala

LP
M

St235 ::

Poometni kanali seveda so, najboljše je uporabit tiste cevi kot jih imajo za elektriko. Načeloma je dobro dat večji premer zato, da lahko še kdaj kak kabel čeze spraviš. Priporočam, da v vsakem kanalu pustiš tudi vrvico s katero lahko nato naknadno potegneš kabel čez kanal(sploh pri daljših kanalih). Kar se konektorjev tiče je UTP (mrežni kabel) s svojih 1,5 cm in pa HDMI z konektorjem cc 2,5 cm. Ostali konektorji so načeloma manjši, scart pa prevelik, da bi ga čez cev vlekel.

Ponavadi je tako, da so TV, ojačevalec, dvdplayer in ostale stvari na kupu, tako, da ne boš rabil ne vem koliko vleč po stenah. Izjema je UTP kabel, ki ti pripelje signal do Aminota.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podaljševanje UTP kabla (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5827848 (13577) denisbegood
»

Kateri UTP kabel?

Oddelek: Omrežja in internet
3614179 (4354) Lonsarg
»

Optika napeljava

Oddelek: Pomoč in nasveti
258859 (7497) bhocevar2000
»

Nakup LAN kablov kat. 5 ali 6 ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6615862 (14279) Invictus
»

Novogradnja, elektroinštalacije, kabli...

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
246342 (5888) LordTado

Več podobnih tem